اهداء کتاب سرّالصلوه

اهداء کتاب سرّالصلوه

27 آبان سال 1365 روزی است که امام خمینی کتاب گرانسنگ سرّالصلوه (معراج السالکین و صلوه العارفین) را به فرزندش حجت الاسلام والمسلمین سید احمدآقا اهداء کرد و فرمود: پسرم! آنچه در درجه اول به تو وصیت می کنم آن است که انکار مقامات اهل معرفت نکنی، که این شیوه جُهال است.

سه شنبه, آبان 27, 1399 12:0
آهنین بانوی انقلاب

آهنین بانوی انقلاب

27 آبان سالروز در گذشت یکی از زنان بزرگ تاریخ انقلاب است که بحق می توان او را «آهنین بانوی انقلاب» نام نهاد. آری خانم مرضیه حدیدچی مشهور به «مرضیه دباغ»، بانویی بود که هم عنوانش حدیدچی بود و هم مرام و اراده اش پولادین

دوشنبه, آبان 26, 1399 17:20
امداد امام

امداد امام

تاریخ دستور حضرت امام برای کمک به خانواده زندانیان سیاسی فرصت مناسبی است که مروری داشته باشیم بر سیره و منش ایشان در موضوع مساعدت و کمک به رفع حوایج نیازمندان از محل وجوهات شرعی.

یکشنبه, آبان 25, 1399 17:22
شخصیت فلسفی امام خمینی

شخصیت فلسفی امام خمینی

یکی از ابعاد شخصیت جامع امام خمینی(س) شخصیت فلسفی ایشان می باشد، که با مطالعه تحصیلات ایشان و اساتیدی که در این زمینه داشته است، بخوبی آشکار می شود. علاوه بر این، آثار علمی و ارائه نظرات فلسفی ایشان که در موارد مختلف ابراز داشته و در نامه تاریخی یه رهبر اتحاد جماهیر شوروی منعکس شده، گویای این جایگاه علمی - فلسفی می باشد.

شنبه, آبان 24, 1399 16:55
کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

امام خمینی: «انس با کتاب و قلم و اندوخته ها، آن قدر خاطره آفرین و پایدار است که همه تلخی ها و ناکامی های دیگر را از یاد می برد.» (صحیفه امام، ج 21، ص 138) 24 آبان، هر ساله روز کتاب، کتاب خوانی و کتابداری است. 22 آبان 1346 نیز روز یورش همزمان ساواک به منزل (یخچال قاضی) و کتابخانه امام خمینی (مکان فعلی درمانگاه قرآن و عترت فعلی) در قم و ربودن کتاب ها و اسناد موجود در آنهاست. این حسن تصادف را غنیمت شمرده و ارزش و جایگاه کتاب و کتاب خوانی و کتابخانه را از سیرۀ نظری و عملی امام خمینی بررسی می کنیم.

جمعه, آبان 23, 1399 17:21
مصلای امام

مصلای امام

نماز و متعلقات آن در اندیشه حضرت امام(س) جایگاه پس رفیعی داشته و ایشان جدا از آن که سه جلد کتاب بسیار علمی و عرفانی در مورد نماز تألیف کرده اند. از سیره عملی ایشان هم خاطرات و سخنان بسیاری نقل شده که همگی آموزنده است. از نکات خیلی مهم در این خصوص، موضوع مسجد و عمران مساجد است که از نامه امام برای ساخت مصلای امام خمینی می توان آن را دریافت.

پنجشنبه, آبان 22, 1399 17:4
آیت الله پسندیده؛ امین امام خمینی

آیت الله پسندیده؛ امین امام خمینی

سید مرتضی پسندیده برادر ارشد امام خمینی در ۱۳ فروردین ۱۲۷۵ در شهرستان خمین چشم به جهان گشود. ایشان با وجود آن که برادر بزرگتر حضرت امام بود و بر ایشان سمت استادی و مربیگری داشت، همچون سربازی منقاد در خدمت اهداف والای انقلاب اسلامی قرار گرفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی علی رغم مبارزات مستمر و مراتب علم و تجربه، همچون گذشته افتخار وکالت امام خمینی را در امور شرعی مردم، بر هر سمت و امتیازی ترجیح داد و همان مسیر روشن گذشته را تعقیب نمود.

چهارشنبه, آبان 21, 1399 16:35
تکمله/ اصلاحیه یادداشت «چرا پاریس»

تکمله/ اصلاحیه یادداشت «چرا پاریس»

مهر ماه گذشته به مناسبت سالگرد هجرت امام خمینی به پاریس یادداشتی تحت عنوان " چرا پاریس" منتشر شد که ظاهرا مورد استقبال خوانندگان نیز واقع گردید. اخیراَ جناب حجه الاسلام والمسلمین حاج سید محمود دعایی سرپرست مؤسسه اطلاعات که از یاران و شاگردان صدیق و امین حضرت امام بوده و نقش کلیدی در تهیه مقدمات این سفر داشته، توضیحاتی ارائه فرمودند:

دوشنبه, آبان 19, 1399 14:13
شورای انقلاب از انجام تا فرجام

شورای انقلاب از انجام تا فرجام

اولین دستور مکتوب حضرت امام برای تشکیل شورای انقلاب در تاریخ 14/8/57 خطاب به شهید آیه الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی صادر شده است. ایشان در این نامه از وی می خواهند بر طبق دستوری که قبلاً به آیه الله مرتضی مطهری داده هرچه سریعتر نسبت به معرفی افراد مطمئن و متدین برای عضویت در این شورا اقدام کند.

چهارشنبه, آبان 14, 1399 11:0
سیزده آبان، روز رویدادهای تلخ، اما سرنوشت ساز در تاریخ معاصر­ ایران

سیزده آبان، روز رویدادهای تلخ، اما سرنوشت ساز در تاریخ معاصر­ ایران

روز سیزدهم آبان در تاریخ معاصر ایران، پر از حوادث و وقایع مهم و سرنوشت ساز بوده است. رویدادهایی که هر کدام در گذشته و حال و آیندۀ کشور تأثیرگذار بوده و پیامدهای آنها هنوز هم باقی و جاریست. به ویژه: 13 آبان سال 1343؛ 13 آبان سال 1357؛ 13 آبان سال 1358؛ 13 آبان 1365 که در این یادداشت به هر کدام اشاره ای خواهد شد.

سه شنبه, آبان 13, 1399 9:0
میلاد نور و هفته مهرورزی

میلاد نور و هفته مهرورزی

ربیع الاول ماه میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) و امام جعفرصادق(ع) رئیس مذهب جعفری است، در تمام دوران حیات امام در ایران، همه ساله مسئولان کشوری و لشکری به دیدار ایشان می رفتند و از بیانات ارزشمند امام بهره مند می گردیدند.

دوشنبه, آبان 12, 1399 13:14
دو رهنمود بر زمین مانده!

دو رهنمود بر زمین مانده!

مکتوب راهگشای منشور برادری دو محور اصلی دارد که دو درس سازنده میبایست از آن گرفت. اگر آن درسها به درستی فهم میشد و به کار بسته میشد، مطمئناً چنین حال و روزی نداشتیم.

جمعه, آبان 09, 1399 16:32
خدیجه بانوی ایثار و مهربانی

خدیجه بانوی ایثار و مهربانی

دهم ربیع الاول سالروز ازدواج شخصیت اول عالم خلقت حضرت محمدبن عبدالله(ص) با بانوی بزرگواری به نام خدیجه است. گرچه درباره سن حضرت خدیجه(س) در زمان ازدواج اختلاف نظرهایی وجود دارد و لکن با توجه به وفات حضرت در سال دهم بعثت، به نظر میرسد در زمان ازدواج بیست و پنج ساله بوده است زیرا سن وفات ایشان را 50 یا 55 سالگی ذکر کرده اند.

سه شنبه, آبان 06, 1399 12:42
اتهام به امام

اتهام به امام

ششم آبان1341 تاریخ ورود اولین سند موجود در پرونده حضرت امام در شهربانی رژیم پهلوی است که تا تاریخ 21/11/57 ادامه داشته است. این پرونده قطور که در پنج جلد تحت عنوان " امام در آینه اسناد" در سال 1383توسط موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام منتشر شده است.

دوشنبه, آبان 05, 1399 17:31
فرار از عار

فرار از عار

سال 1399 شصتمین سال گشت در خواست رسمی دولت آمریکا از ایران برای پذیرفتن مصونیت قضایی آمریکائیان در ایران (کاپیتولاسیون) است و چهارم آبان سالروز سخنرانی مهم و تاریخی حضرت امام در افشای تصویب مخفیانه این لایحه در مجلسین ایران به شمار می رود، مناسب است اشاره کوتاهی داشته باشیم به تلاش هایی که مقامات گوناگون رژیم شاه در آن زمان برای فرار از انتساب این عار به خود داشته اند.

یکشنبه, آبان 04, 1399 16:2
شهادت یازدهمین امام و آغاز ولایت مهدی(عج)

شهادت یازدهمین امام و آغاز ولایت مهدی(عج)

امام حسن عسکری(ع) یازدهمین امام معصوم از سلاله پاک امامان شیعه میباشد. ایشان را به امام زکی،هادی و نقی لقب داده اند و از آنجا که همچون پدر در محل عسکر و لشکرگاه(شهر نظامی) در سامرا زندگی میکرد، به عسکری معروف گشت و چون از نوادگان امام رضا(ع) بود، ابن الرضا نیز خوانده میشود.

شنبه, آبان 03, 1399 17:19
وصیتنامه های امام خمینی

وصیتنامه های امام خمینی

محمد رجائی نژاد چکیده وقتی صحبت از وصیتنامۀ امام خمینی پیش می آید، همه یاد وصیتنامۀ الهی سیاسی معروف ایشان می افتند؛ در حالی که حضرت امام در دوران حیات خویش چندین وصیتنامه نوشته و شاگردان و نزدیکان خود را وصی قرار داده بود. سوم آبان نیز مصادف با نگارش یکی از این وصیتنامه ها در امور شخصیه است که در سال 1361 خطاب به فرزندش مرحوم سید احمد خمینی و دیگر نزدیکان نوشته اند. به همین مناسبت مروری خواهیم داشت بر تمامی وصیتنامه های امام خمینی، به ویژه وصیتنامۀ سوم آبان.

جمعه, آبان 02, 1399 17:41
ولایت کبری و نیابت از معصوم

ولایت کبری و نیابت از معصوم

امام خمینی(س) در تاریخ اول آبان ماه ۱۳۶۴ خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی :لازم است عرض کنم آیات و روایاتی وارد شده است که مخصوص به معصومین(علیهم السلام) است و فقها و علمای بزرگ اسلام هم در آنها شرکت ندارند تا چه رسد به مثل اینجانب. هر چند فقهای جامع الشرایط از طرف معصومین نیابت در تمام امور شرعی و سیاسی و اجتماعی دارند و تولّی امور در غیبت کبری موکول به آنان است این امر غیر ولایت کبری است که مخصوص به معصومین است»

جمعه, آبان 02, 1399 8:12
مصطفی خمینی (ره) فرزند امام(س) و حوزه؛ تلخیصی از کتاب «مصطفای من»

مصطفی خمینی (ره) فرزند امام(س) و حوزه؛ تلخیصی از کتاب «مصطفای من»

سید مصطفی خمینی اولین فرزند زندگی مشترک حضرت امام خمینی و خانم خدیجه ثقفی است که در 21 آذر1309 متولد شد. وی از حدود شش سالگی وارد مکتب خانه شد و همچون پدر خود از تحرک و شادابی و چالاکی بالایی برخوردار بود وی خیلی سریع دوره سطح را در حوزه به پایان رساند و در سن کم جزو ممتازین و شاگردان برجسته حوزه بود. و به عنوان مستشکلی دانا و آگاه جای خود را بین ممتازین حوزه باز کند و در سن 25 سالگی به درجه اجتهاد برسد. وی جزو بهترین شاگردان حوزه و درس امام بود و بعنوان یک مدرس معروف میان طلاب و فضلا و مدرسین حوزه مطرح شده و فلسفه و فقه تدریس می کرد.

پنجشنبه, آبان 01, 1399 7:56
معرفی کتاب (2)  تعلیقه بر فوائد رضویه

معرفی کتاب (2) تعلیقه بر فوائد رضویه

دومین کتابی که به قلم امام خمینی(س) نوشته شده و یک جلد از مجموعه «موسوعه الامام الخمینی» می باشد، کتاب «التعلیقه علی الفوائد الرضویه» است. امام خمینی(س) که به حق آیتی بزرگ از جامعیت علوم عقلی و نقلی بوده، در حکمت و عرفان بیشتر مشی و منهج و آراء جناب محی الدین و صدرالمتألهین(رضوان الله علیهما) را دارد و در عین حالی که قاضی سعید قمی را از «أعظم عرفاء شیعه» و «اکرم أمناء شریعت» میداند اما از منظر علمی و مبانی حکمی، ملاحظات و تعلیقاتی به عنوان شرح و توضیح، یا نقد و بیان اشکال دارد که در دومین اثر قلمی خود به آن اقدام کرده است.

سه شنبه, مهر 29, 1399 13:34
شهریه متفاوت

شهریه متفاوت

بیست و ششم مهرماه مصادف است با آغاز شهریه حضرت امام در نجف اشرف در سال 1345 یعنی یکسال پس از حضور ایشان در عراق. حضرت امام پس از سخنرانی شدید اللحن خود در 4آبان 1343 علیه تصویب لایحه کاپیتولاسیون توسط مجلسین ایران در سحرگاه 13آبان 1343دستگیر و بلافاصله از ایران به ترکیه تبعید شدند. رژیم شاه امام را در تاریخ سیزدهم مهرماه 1344از ترکیه به عراق منتقل کرد ولی بنا به شرط دولت این کشور، حضرت امام تبعیدی تحت نظر محسوب نشده و در این کشور تا حدودی از آزادی عمل برخوردار بودند.

یکشنبه, مهر 27, 1399 9:43
شهادت امام رئوف

شهادت امام رئوف

علی بن موسی الرضا(علیه السلام) ملقب به رضا، عالم آل محمد و صابر است. منش و رفتار امام رضا(علیه السلام) به گونه ای بود که حتی نزد مخالفان خود جایگاهی با عظمت داشت و همگان از وی به نیکی و بزرگ منشی و سخاوت و کرامت یاد میکردند. امام خمینی(س)، زیارت و نذر برای آن حضرت را عملی شایسته و لازم می داند و خدمت به زائران آن حضرت را بسیار پسندیده می شمارد.

جمعه, مهر 25, 1399 16:44
اسوۀ مهربانی و عقلانیت

اسوۀ مهربانی و عقلانیت

28 صفر سالروز رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص) است، پیامبر خدا(ص) 63 سال عمر کرد در میان مردمی که او را به محمد امین می شناختند، بعد از بعثت حضرت، جمعی به او گرویدند و تا آخر با همه توان ایستادند و جمعی نیز با همه قوا در برابر او قرار گرفتند. لکن رحمت او همگان را در برگرفت تا آنجا که در فتح مکه، همه جفاکنندگان را نیز بخشید و امانشان داد و قرآن چه نیکو او را «رحمهً للعالمین» خوانده است: و ما ارسلناک ألّا رحمهً للعالمین (سوره انبیاء، آیه 107)

پنجشنبه, مهر 24, 1399 9:15
آیت الله اشرفی اصفهانی تجسم علم مفید و عمل صالح

آیت الله اشرفی اصفهانی تجسم علم مفید و عمل صالح

یکی از یاران صادق و اصحاب با وفای حضرت امام(س) مرحوم آیت الله حاج شیخ عطاءالله اشرفی اصفهانی(رضوان الله علیه) بود. او فراگیری علم و دانش را از مکتب خانه آغاز کرد و در ادامه به حوزه علمیه اصفهان رفت و مدتی طولانی از محضر اساتید آن حوزه کهن بهره برد تا اینکه در سال های آخر حیات حضرت آیت الله حائری(قدس سره) به حوزه علمیه قم هجرت کرد. در سال 1335 از طرف مرجع بزرگ عصر، آیت الله بروجردی(قدس سره) به کرمانشاه و منطقه غرب کشور هجرت کرد و به مدت ربع قرن در آن سامان بسان ستاره ای پرفروغ به خدمات علمی و اجتماعی و تبلیغ و ترویج معارف و احکام اسلام موفق بوده است.

دوشنبه, مهر 21, 1399 13:5
تأثیرپذیری امام خمینی از اشعار حافظ شیرازی

تأثیرپذیری امام خمینی از اشعار حافظ شیرازی

اشاره روز بیستم مهر، روز بزرگداشت حافظ است. این روز را گرامی می داریم با نگاهی به آثار عرفانی امام خمینی و تأثیرپذیری ایشان از شعرهای عرفانی حافظ.

یکشنبه, مهر 20, 1399 8:52
صفحه 17 از 24 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | بعدی >

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)