سیدالبطحاء حضرت ابوطالب(علیه السلام)

سیدالبطحاء حضرت ابوطالب(علیه السلام)

حضرت ابوطالب فرزند جناب عبدالمطلب یکی از شخصیتهای نقش آفرین و تأثیرگذار در صدر اسلام است. در تاریخ اسلا م کمتر کسی را می یابیم که مانند ابوطالب(علیه السلام) در دفاع از اسلا م در روز غربت آن کوشیده باشد، و اگر حمایت های بی دریغ آن بزرگوار، برادر و فرزندانش نبود، درخت نوپای اسلا م مشکل بود به این زودی به ثمر بنشیند.

سه شنبه, اسفند 19, 1399 17:2
امام محبوس

امام محبوس

امام موسی بن جعفر(ع) فرزند امام صادق(ع) و حمیده خاتون از بانوان ستوده و متقی است. کاظم و صابر از القاب مشهور آن حضرت میباشد. ایشان در هفتم صفر در منطقه ابواء، بین مکه و مدینه، به دنیا آمد و بنابر مشهور در 25 رجب سال 183ق، در زندان بغداد به دستور هارون به شهادت رسید.

دوشنبه, اسفند 18, 1399 16:50
مراسم بزرگداشت سالروز ورود امام خمینی به قم

مراسم بزرگداشت سالروز ورود امام خمینی به قم

به مناسبت سالروز ورود تاریخی امام خمینی(س) به قم در 10 اسفند ماه سال 57 -پس از 15 سال دوری- مراسمی در مدرسه تخصصی فقه امام خمینی(محل استقرار بیش ده ماهه امام در قم) برگزار شد.

سه شنبه, اسفند 12, 1399 18:25
خودسامانی و استقلال حوزه های علمیه

خودسامانی و استقلال حوزه های علمیه

نظم دهی حوزه های علمیه و روز آمدسازی برنامه های تحصیلی و تحقیقی و تبلیغی آن از اهداف مورد اهتمام علما و مدرسین روشن اندیشی بوده که در قرن اخیر پی گیر آن بوده اند. امام خمینی از عصر مرجعیت آیت الله بروجردی اقداماتی برای این هدف انجام داده که قرین توفیق نبوده است تا این که در فرصت پس از پیروزی انقلاب اسلامی آن آرمان مورد پی گیری قرار گرفت و برنامه های خاصی توسط مدرسین بزرگ حوزه علمیه قم برای سامان دادن امور حوزه به اجرا گذاشته شد. تأکید حضرت امام بر درون زا بودن این اقدامات حائز اهمیت و شایسته پی گیری مستمر می باشد.

جمعه, اسفند 08, 1399 12:8
تندیس تقریب

تندیس تقریب

سعه صدر، خوشرویی و خوش اخلاقی، در کنار وسعت دید و اندیشه ای روشن، به مرحوم سیدهادی خسروشاهی این امکان را داده بود تا همزمان بتواند با اندیشمندان بزرگی که جهت گیری فکری و عملی آنان بسیار متفاوت و بعضا کاملا متضاد با هم بود، همراهی و همفکری و همنشینی داشته باشد.

پنجشنبه, اسفند 07, 1399 19:35
علی(ع) نیاز امروز جامعه

علی(ع) نیاز امروز جامعه

سیزده رجب یادآور تولد مولودی عظیم و بزرگ در جهان بشریت است. وی جانشین بلافصل پیامبر اکرم(ص) و نخستین امام و پیشوای شیعیان و نمونه و الگوی انسان کامل و حاکم عدالت گستر در طول تاریخ است. بنابر مشهور علی(ع) در روز جمعه 13 رجب در سی امین سال پس از عام الفیل در خانه کعبه به دنیا آمد و نخستین کسی بود که به پیامبر ایمان آورد. مشهورترین القاب حضرت، امیرالمؤمنین، مرتضی و حیدر است.

چهارشنبه, اسفند 06, 1399 17:27
نگاهی دوباره به پیام منشور روحانیت امام خمینی

نگاهی دوباره به پیام منشور روحانیت امام خمینی

یکی از پیام های معروف و ماندگار امام خمینی منشور روحانیت است که در سوم اسفند 1367 (32 سال پیش) صادر شد. پیامی که بعدها به مانیفست حرکت حوزه و روحانیت در انقلاب اسلامی تعبیر شد و به نوعی باید آن را فصل الخطاب آسیب شناسی حوزه های علمیه دینی دانست.

دوشنبه, اسفند 04, 1399 10:29
امام بخشنده

امام بخشنده

امام جواد الائمه(ع) نهمین امام شیعیان و ملقب به ابن الرضا، جواد و تقی است. پدر بزرگوارش علی بن موسی الرضا(ع) و مادرش ریحانه از خاندان ماریه قبطیه (ام ابراهیم) یکی از همسران پیامبر اسلام(ص) است. آن حضرت بنابر معروف در دهم رجب سال 195هجری در مدینه منوره به دنیا آمد و در خردسالی پس از شهادت پدر به امامت رسید.

یکشنبه, اسفند 03, 1399 18:25
مروری بر منشور روحانیت

مروری بر منشور روحانیت

سوم اسفند ماه یادآور صدور پیام تاریخی امام خمینی به حوزه های علمیه و روحانیون سراسر کشور در سال 1367 میباشد. حضرت امام در این پیام با تکریم از شهدای روحانیت کارنامه علمی و جهاد میدانی علمای دین طی قرون و اعصار را به سان سند افتخاری مطرح کرد که باید از خطر آسیب دشمنان بدخواه و متحجرین مقدس نما حفظ شود تا حوزه ها و اسلام شناسان معارف و تعالیم قرآن و عترت را با در نظر داشتن تحولات و اقتضائات زمانه عرضه نمایند.

شنبه, اسفند 02, 1399 12:30
از سردار ملی تا سردار سلیمانی

از سردار ملی تا سردار سلیمانی

می توان گفت همه سرداران جدای از خصوصیات فردی و ویژگی های اخلاقی و مذهبی و سیاسی، در یک موضوع وجه اشتراک دارند و آن محبوبیت مردمی و مقبولیت عمومی، مادامی که در محدوده حرفه و ماموریت شغلی خودشان عمل کرده اند.و داشتن وضعیت بالعکس آن، هنگامی که به نفع خود یا دیگران وارد فعالیت سیاسی شده اند.

جمعه, اسفند 01, 1399 17:32
فقهای شورای نگهبان منصوب امام

فقهای شورای نگهبان منصوب امام

حضرت امام تمام تلاش خود را بکار بستند در همان سال اول پس از پیروزی انقلاب علی رغم همه توطئه های داخلی و خارجی و مشکلات اداره کشور، همه ارکان اداره کشور بر اساس اصول قانون اساسی شکل بگیرد. لذا بلافاصله پس از برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری در پنجم بهمن 1358، بر اساس اصل 91 قانون اساسی شش فقیه شورای نگهبان را در اول اسفند 58 منصوب فرمودند.

پنجشنبه, بهمن 30, 1399 17:41
نشست علمی مجازی منشور روحانیت

نشست علمی مجازی منشور روحانیت

به مناسبت سوم اسفند، سال روز صدور پیام منشور روحانیت، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ـ قم نشستی در فضای مجازی با حضور اساتید حوزوی برگزار می کند.

چهارشنبه, بهمن 29, 1399 19:19
شرح چهل حدیث

شرح چهل حدیث

«شرح چهل حدیث» شاید معروف ترین کتاب امام خمینی باشد. کتابی که یادآور و دربردارنده مباحث سازنده و تحول آفرین درس های اخلاق ایشان در حوزه علمیه قم می باشد. امام خمینی چهل حدیث این کتاب را از معتبرترین منابع حدیثی انتخاب کرده و نسخه ای سازنده برای خودسازی و تهذیب نفس ارائه کرده تا سالکان پس از پیراستن جان از رذائل، خود را به فضائل بیارایندو مهیای دریافت معارف عالی عرفانی در شناخت حق تعالی شوند.

چهارشنبه, بهمن 29, 1399 12:37
علمای همراه، در برابر شاه

علمای همراه، در برابر شاه

بیانیه جمعی علمای طراز اول قم که به اعلامیه نُه امضایی مشهور است هیچ نمونه مشابهی در تاریخ 60 ساله انقلاب اسلامی ندارد. مروری کوتاه بر محتوای این بیانیه طولانی، بیانگر سطح بالای اطلاعات سیاسی و تسلط حقوقی امضا کنندگان بیانیه در آن زمان و احاطه آنان بر مفاد قانون اساسی مشروطه و نشان از قلم شیوا و رسای تدوین کنندگان آن دارد .

سه شنبه, بهمن 28, 1399 8:10
هادی امت

هادی امت

امام هادی(علیه السلام) بنا بر روایتی در سوم رجب سال 254 قمری در چهل سالگی به شهادت رسید و در منزل خود در سامرا، به خاک سپرده شد. حرم آن حضرت بعد از شهادت امام عسگری(ع) به حرم عسگریین شهرت یافت. هادی، امین، نقی، فقیه و عسکری برخی از القاب آن حضرت است. در بین زیارات رسیده از امامان معصوم(ع) برجسته ترین، جامع ترین و گویاترین زیارت، زیارت جامعه کبیره است. این زیارت از امام هادی(ع) نقل شده که معرف جایگاه و شخصیت و اوصاف بلند، ائمه معصومین(ع) میباشد. چنانکه امام خمینی به آن استناد کرده و میفرماید:

یکشنبه, بهمن 26, 1399 17:34
سیری در وصیت نامه امام خمینی(س) و فلسفه آن!

سیری در وصیت نامه امام خمینی(س) و فلسفه آن!

بیست و ششم بهمن ماه 1361 نگارش وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی(س) به پایان رسید. «وصیت» گرچه به معنای «سفارش» میباشد؛ ولی در فرهنگ اسلامی و متأثر از آموزه های قرآن و عترت، معنای اصطلاحی سازنده ای یافته و به معنای سفارش شخص به وصی خود جهت انجام کارهایی پس از مرگ او میباشد. امام خمینی نه تنها عارفی کامل و سالکی واصل بوده که فقیهی عالی مقام و متعبد به احکام شرع بوده و در همان صراط سلوک کرده است. ایشان در طول عمر پرفراز و نشیب و با برکت خود وصیت نامه های متعددی نوشته است:

شنبه, بهمن 25, 1399 23:42
باقر العلوم علیه السلام

باقر العلوم علیه السلام

امام باقر(ع) پنجمین امام شیعیان، که بنا به روایتی در اوّل ماه رجب در شهر مدینۀ منوره، به دنیا آمد. پدر ایشان امام زین العابدین(ع) و مادرش فاطمۀ ام عبدالله دختر امام مجتبی(ع) و از زنان با فضیلت بشمار می رود. پیامبر خدا حضرت محمد(ص) نزد جابر بن عبدالله انصاری از فرزندش محمد بن علی یاد کرد و ایشان را باقرالعلوم نامید و از وی خواست تا سلام حضرتش را به وی برساند. امام خمینی در وصیت نامه سیاسی ـ الهی خود دربارۀ شخصیت بلند مرتبۀ امام باقر(ع) می فرماید:

جمعه, بهمن 24, 1399 17:49
درایت در حد کرامت

درایت در حد کرامت

امداد های غیبی و عنایات الهی و توجّهات ائمه معصومین(ع) به اولیاءالله و تاثیر گذاری توسلات و نذورات و.... امری پذیرفته شده و بسیار مورد تاکید حضرت امام خمینی نیز بوده و شواهد متعددی از آن را می توان در تاریخ انقلاب و حوادث این سال ها مشاهده کرد.

دوشنبه, بهمن 20, 1399 17:42
گزارشی کوتاه از همایش «نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» و نمایشگاه آثار عرفانی امام خمینی در دانشگاه ادیان و مذاهب قم

گزارشی کوتاه از همایش «نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» و نمایشگاه ...

همایش بین المللی «نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی رحمت الله علیه در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» با همکاری دانشکده عرفان و دفتر همکاری های علمی و بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب، همچنین با همکاری و حضور کتابخانه تخصصی امام خمینی، وابسته به موسسه تنطیم و نشر آثار امام خمینی ـ دفتر قم، چهارشنبه 15 بهمن برگزار شد.

شنبه, بهمن 18, 1399 9:47
اختلاف جاوید!!!

اختلاف جاوید!!!

حضرت امام طی نامه ای در بهمن سال 1352 خطاب به فرزندشان مرحوم سید احمد آقا می فرماید: شما در اختلافات بین طلاب و اهل منبر راجع به کتاب [شهید جاوید] و هر چیز دیگر وارد نشوید؛ ان شاء الله تعالی خداوند اصلاح می فرماید.

جمعه, بهمن 17, 1399 17:50
قانون گذاری و مصلحت  سیری تاریخی در تکوین مجمع تشخیص مصلحت

قانون گذاری و مصلحت سیری تاریخی در تکوین مجمع تشخیص مصلحت

دو جریان اصلی سیاسی که روابط و تعامل آنها مشخصة اصلی عرصه سیاسی ایران در نیمه دوم دهه شصت و اوایل دهه هفتاد بود، تفاوتهایی موجب شکل گیری متفاوتی از اندیشه ها در دو جریان شد، و این خود در عرصه عمل به تعارض میان آنها انجامید. شرح مسائل و مشکلاتی که به صف بندی دو نگرش فقهی ـ سیاسی در قالب دو جناح سیاسی اصلی انجامید، و راهکارهای مختلفی که حضرت امام برای حل و فصل اختلافات ارائه نمودند فرصت خاص خود را می طلبد

پنجشنبه, بهمن 16, 1399 17:45
مشروعیت الهی ـ مردمی

مشروعیت الهی ـ مردمی

پانزدهم بهمن ماه 1357 امام خمینی در اقدامی اساسی و سازنده مرحوم مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر دولت موقت انقلاب منصوب کرد، همچنین پس از گذشت یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، حضرت امام در چنین تاریخی در سال 1358 حکم نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران را تنفیذ کردند. به این مناسبت دوگانه، درنگی در مسئله مشروعیت نظام جمهوری اسلامی خواهیم داشت.

چهارشنبه, بهمن 15, 1399 14:1
روز زن و الگوی زنان

روز زن و الگوی زنان

بیستم جمادی الثانی روز تولد بزرگ بانوی هستی، دخت گرامی پیامبر اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) همچنین روز تولد مردی بزرگ از خاندان رسول اکرم(ص)، حضرت امام خمینی نیز می باشد. ضمن تبریک این دو تولد عظیم، نامگذاری این روز را به نام روز زن ارج می نهیم و امیدواریم زندگانی خاندان پیامبر(ص) درس بزرگی برای همگان باشد.

سه شنبه, بهمن 14, 1399 16:59
پاسخی آرام بخش

پاسخی آرام بخش

در داخل هواپیما .... ، همه نگران اینکه اون فرمانده نیروی هوایی گفته هواپیما رو منهدم می کنم، منفجر می کنم، اون (یکی) گفته می برم به جزایر خلیج فارس امام را ایزوله می کنیم. این حرفا قاعدتاً تو ذهن می چرخید تو همین فضای ذهنی خبرنگار ژاپنی اومد از ایشون سوال کرد چه احساسی دارید؟ ذهنیت امام توی این بود که تو هواپیما چه اتفاقی می افته و وحشت و اینها بود که گفتند: هیچی.

شنبه, بهمن 11, 1399 17:1
«قدرشناسی»؛ تأثیر شخصیت  اخلاقی امام خمینی بر پیروزی انقلاب

«قدرشناسی»؛ تأثیر شخصیت اخلاقی امام خمینی بر پیروزی انقلاب

چکیده یازدهم بهمن 1357، جلوه ای از روحیۀ قدرشناسی امام خمینی است. روزی که آمادۀ ترک فرانسه است و یاران دوران غربت، او را حلقه زده اند و کنش و واکنش های رهبر را در این زمانِ سرنوشت ساز نظاره گرند که او چه پندار و گفتار و کرداری دارد! یکی از ابعاد شخصیت اخلاقی و جلوه های انسانی او در اینجا و همین زمان بود که به ظهور و بروز رسید.

جمعه, بهمن 10, 1399 19:17
صفحه 14 از 24 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | بعدی >

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)