عید وصال: به مناسبت آغاز ماه شوال و عید سعید فطر

عید وصال: به مناسبت آغاز ماه شوال و عید سعید فطر

آن کس که به حقیقت روزه دست یافته باشد به حقیقت عید دست می یابد و شایسته وصال محبوب می شود.

سه شنبه, فروردين 21, 1403 20:26
معرفی کتاب (25)  کتاب البیع

معرفی کتاب (25) کتاب البیع

«کتاب البیع» امام خمینی در میان دهها جلد آثار قلمی ایشان در علوم عقلی و علوم نقلی، درخشش خاصی دارد و خواننده نه تنها نظرات فقهی و اصولی ایشان را در آن می یابد، که تبحّر و تسلطشان در فقاهت و اجتهاد را مشاهده می کند و افزون بر آن جلوه هایی از علوم حکمی، علوم حدیث و تفسیر و لغت را نیز می بیند.

سه شنبه, آذر 07, 1402 14:29
معرفی کتاب (24)  المکاسب المحرمه

معرفی کتاب (24) المکاسب المحرمه

گرچه فقه سیاسی امام خمینی (س) از دهه چهل به بعد نمود پررنگ تری پیدا کرده، ولی ریشه های آن به دهه های بیست و سی می رسد و باید در رساله لاضرر و رساله اجتهاد و تقلید به سرچشمه های آن رسید. چنانکه در این کتاب که محصول تدریس و تألیف دهه سی می باشد، فقه سیاسی و بینش و اشارات سیاسی قابل مشاهده است.

شنبه, آبان 13, 1402 13:7
امام خمینی(س)، فلسطین و رژیم اشغالگر قدس

امام خمینی(س)، فلسطین و رژیم اشغالگر قدس

امام خمینی: اگر مسلمین مجتمع بودند و هر کدام یک سطل آب می ریختند او را سیل می برد/ جز ادامه جهاد راهی نیست/ مشکل مسلمین، حکومتهای مسلمین است.

یکشنبه, مهر 16, 1402 14:40
خانواده فقیه لنگرودی و فقهای انقلابی گیلان

خانواده فقیه لنگرودی و فقهای انقلابی گیلان

آیت الله مرتضوی لنگرودی نه تنها از شاگردان امام خمینی در سال های تحصیل در حوزه علمیه قم بوده که از حامیان و همراهان نهضت ضد استبدادی و ضد استعماری ایشان نیز بوده است. افزون بر خانواده فقیه مرتضوی لنگرودی، بسیاری دیگر از علمای خطه گیلان در طبقات مختلف، ارتباط و همراهی تحسین برانگیزی با امام خمینی در نهضت اسلامی داشته اند

دوشنبه, مهر 03, 1402 14:59
سلمانِ بیت امام، به مناسبت چهلم رحلت آیت الله حسن صانعی؛

سلمانِ بیت امام، به مناسبت چهلم رحلت آیت الله حسن صانعی؛

در پی رحلت آیت الله حسن صانعی، آیت الله خامنه ای، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن تسلیت به خاندان و دوستان ایشان، به بیت شریف امام خمینی هم تسلیت گفتند. گویا مرحوم صانعی هم از اهل بیت امام بوده است. چنین پیشینه ای در سیره رهبری ندیده ام که با رحلت یاران، حتی اعضای دفتر امام، به بیت امام خمینی نیز تسلیت گفته باشد. در این یادداشت می خواهیم ببینیم چه نوع پیوند و ویژگی هایی بین حضرت امام و مرحوم حسن صانعی بوده که ایشان نیز از اهل بیت امام محسوب شده است؟

سه شنبه, شهریور 14, 1402 14:19
استقلال عمل امام

استقلال عمل امام

امام خمینی(س): من اخطار می کنم که به تمام کسانی که در دفتر هستند و یا در دفتر و منزل اینجانب‏‎ ‎‏می آیند که باید با کمال بیطرفی و بی نظری عمل کنند.

چهارشنبه, مرداد 18, 1402 13:14
در سوگ عزاداری محرم

در سوگ عزاداری محرم

سوگواری محرم از آیین های خاص در میان شیعیان است که در سوگ شهیدان کربلا بروز و ظهور پیدا میکند، گرچه در میان برخی از مسلمانان و حتی سایر مذاهب و ادیان نیز نمونه هایی ظهور کرده و جلوه و عظمت حسینی، آنان را نیز وادار به واکنش کرده و به یاد سید و سالار شهیدان، مراسم هایی برگزار می کنند.

سه شنبه, مرداد 17, 1402 11:18
امام و اخبار

امام و اخبار

امام تعبیر زیبایی کرد و گفت: من لنین نیستم که استالین یک روزنامه مخصوص او چاپ می کرد و می گذاشت جلویش و در سراسر شوروی روزنامه دیگری را منتشر می ساخت. یک جایی من می بایست بایستم تا بدانند من بازی نمی خورم. البته امام با سعه صدری که داشتند وقتی بالاخره ما موفق شدیم نزد ایشان توضیح بدهیم، اجازه دادند که روزنامه از توقیف دربیاید.

سه شنبه, مرداد 17, 1402 1:11
روضه ای که امام را منقلب کرد

روضه ای که امام را منقلب کرد

آقای کوثری که سال ها در قم روضه خوان خاص امام بود نقل می کرد: پس از ‎ ‎ شهادت مرحوم حاج آقا مصطفی وارد نجف شدم، رفقا گفتند خوب به موقع آمدی امام ‎ ‎ را دریاب که هر چه ما کردیم در مصیبت حاج آقا مصطفی گریه کند از عهده برنیامدیم،

چهارشنبه, مرداد 04, 1402 11:18
صانعانی خادم

صانعانی خادم

اخوان صانعی، حضرات آیات حاج شیخ حسن و حاج شیخ یوسف را می توان از شایسته ترین خادمان به حضرت امام و اهداف و آرمان های الهی ایشان دانست.

یکشنبه, مرداد 01, 1402 14:18
نامه حضرت امام خمینی(س) به آقای حسن صانعی (تقدیر از خدمات و تأیید ایشان)

نامه حضرت امام خمینی(س) به آقای حسن صانعی (تقدیر از خدمات و تأیید ایشان)

تو سرباز گمنام این انقلابی، و خودت می دانی که هیچ چیز بهتر از گمنامی نیست. تو‏‎ ‎‏فردی هستی که از گذشته های دور خاطرات تلخ و شیرین مبارزات را با خود دارد.‏‎ ‎‏زیرکی و کم حرف، دانایی و محتاط.‏ ‏‏ در گرداب مبارزات همیشه دلسوخته بوده ای. کینه ات را نسبت به شاه در کمتر کسی‏‎ ‎‏دیده بودم.

شنبه, تیر 31, 1402 10:40
محرم، ماه سرور آزادگان

محرم، ماه سرور آزادگان

گرچه شروع سال قمری با ماه محرم است، اما نام امام حسین(ع) با محرم چنان گره خورده است که شیفتگان آن حضرت، از محرم تنها حسین بن علی را به یاد می آورند تا آنجا که برخی از مسلمانان بویژه شیعیان شاید اساساً اطلاعی از سال و ماه قمری و شروع و پایان نداشته باشند.

پنجشنبه, تیر 29, 1402 11:36
غدیر، روز تعیین الگوی حکومت

غدیر، روز تعیین الگوی حکومت

اکنون قرنها از ماجرای غدیر میگذرد و مسلمانان سالروز غدیر را، به عنوان عید ولایت جشن میگیرند، این روز بزرگ یادآور ارتباط بین بعثت و رسالت و امامت و ولایت است و شادی مؤمنان در سایه سار امامت امام معصومان حضرت علی(علیه السلام) صورت میگیرد.

پنجشنبه, تیر 15, 1402 15:24
معرفی آثار(23) کتاب الطهاره

معرفی آثار(23) کتاب الطهاره

چهار جلد «کتاب الطهاره» بخشی از نگاشته های امام خمینی در فقه استدلالی است این اثر تحقیقی به موازات سال ها تدریس حضرت امام در نیمه اول دهه ۳۰ شمسی قرن گذشته در حوزه علمیه قم نوشته شده است. ایشان پس از تدریس مباحث مربوط به طهارت، مباحثه مطرح شده را در چهار جلد نوشتند. دقت ها و موشکافی های فراوان، توجه به مباحث علم الحدیث و پرداختن به قواعد فقهیه مربوطه از ویژگی های این کتاب ارزشمند می باشد.

سه شنبه, تیر 13, 1402 11:49
عید قربان، عید لقاءالله

عید قربان، عید لقاءالله

نگاه عارفانه امام خمینی به اعیاد اسلامی، نگاهی عمیق به جایگاه دین و آموزه های دینی است. فلسفه احکام الهی و مناسبت ها و جایگاه آنها، از نگاه شخصیتی فقیه، عالم و عارف، فلسفه حقیقت یابی و رسیدن به حقایق دین است. از این منظر؛ عید فطر، عید میهمانی خدا «ضیافت الله»، و عید قربان، عید دیدار الهی «لقاءالله» است.

سه شنبه, تیر 06, 1402 13:52
حج آهنگ میهمانی خداست

حج آهنگ میهمانی خداست

امام خمینی: خودخواهی و خودبینی موجب نقص معنویت حج می شود

سه شنبه, خرداد 30, 1402 9:40
مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری در باره نکوداشت وکلای امام خمینی(س)

مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری در باره نکوداشت وکلای امام خمینی(س)

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم: از زمان اعلان فراخوان عمومی تا کنون بیش از یکصد و یازده اجازه نامه از امام خمینی(س) به افراد و شخصیت ها و یکصد و سی دستخط و سند به دبیرخانه همایش نکوداشت وکلای امام خمینی رسیده است.

پنجشنبه, خرداد 25, 1402 10:39
امام خمینی و آرمان هایش

امام خمینی و آرمان هایش

وظیفه حاکمان حکومت دینی چیست؟ امام پاسخ می دهد: فقهای عادل موظفند که از نظام و تشکیلات حکومتی برای اجرای احکام الهی و برقراری نظام عادلانه اسلام و خدمت به مردم استفاده کنند.

شنبه, خرداد 20, 1402 15:40
سندی که برای اولین بار منتشر می شود؛ امام خمینی (س) پس از فتح خرمشهر جنگ را «خاتمه یافته» دانسته بودند/ این عبارت که در متن اولیه پیام امام آمده بود، با اجازه ایشان در متن نهایی حذف شد -موضع آیت الله منتظری برخلاف آنچه که در خاطرات ایشان آورده اند چه بود؟

سندی که برای اولین بار منتشر می شود؛ امام خمینی (س) پس از فتح خرمشهر جنگ را «خاتمه یافته» دانسته ...

دکتر حمید انصاری: انتشار چند سند که نکاتی بس مهم مرتبط با حقایق تاریخ دفاع مقدس خصوصا نقطه عطف و اوج آن یعنی حماسه مقاومت مظلومانه مدافعان خونین شهر و عظمت ابعاد معجزه گونه آزادی خرمشهر موضوع این نوشتار است. با توجه به اینکه امسال سوم خرداد مصادف با روز چهارشنبه و منتهی به تعطیلات پایان هفته بود برای اینکه امکان استفاده بیشتر و پیوستگی تداوم بحث و نظر پیرامون آن در شبکه ها و رسانه ها فراهم آید انتشار آن به آغاز هفته موکول گردید.

یکشنبه, خرداد 07, 1402 13:11
معرفی آثار(22) تحریرالوسیله

معرفی آثار(22) تحریرالوسیله

کتاب «تحریر الوسیله» امام خمینی که یک دوره فقه فتوایی شیعه می باشد هم فقاهت ایشان را نمایندگی می کند و هم بعد مبارزات شان علیه استبداد و استعمار را به یاد می آورد چرا که جلد اول آن در تبعیدگاه ترکیه وجلد دوم آن در تبعیدگاه نجف و در جوار باب مدینه علم پیامبر اکرم(ص) امیرالمومنین علی علیه السلام نوشته شده است. کتاب ارزشمندی که در نیم قرن اخیر مورد توجه فقها و مجتهدین شده است و در شرح و مستند سازی آن ده ها جلد فقه استلالی نوشته شده و بر محور آن دروس فقه استدلالی در حوزه های علمیه گفته شده و می شود.

دوشنبه, اردیبهشت 18, 1402 12:17
جوان و جوانی از دیدگاه امام خمینی(س)

جوان و جوانی از دیدگاه امام خمینی(س)

دوران جوانی از ویژگی هایی همچون پاکی، راستی، دلیری، عشق و شور برخوردار است؛ و از آن به عنوان بهترین روزهای زندگی هر انسان یاد می شود. در این دوران است که «جوان» با توجه به فطرت پاک و خداجوی خویش، آماده پذیرش کمالات، فضیلت ها و ارزش های انسانی و الهی است. در معارف دینی نیز نسبت به این دوران توجه و سفارش های ویژه ای شده است.

شنبه, اسفند 13, 1401 8:33
مراسم بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد بازگشت امام خمینی(س) به قم؛

مراسم بزرگداشت چهل و چهارمین سالگرد بازگشت امام خمینی(س) به قم؛

آیت الله استادی: باید بپذیریم که ما تا خوب نشویم، جامعه هم خوب نخواهد شد/ آیت الله علیدوست: کتب علمی، حفره های تئوریک نظام را حل می کند/ اگر چیزی جزو گستره شریعت نیست، چرا باید آن را به فقه بچسبانیم؟!

چهارشنبه, اسفند 10, 1401 9:30
رهنمودها و دغدغه های دور اندیشانه امام(س)

رهنمودها و دغدغه های دور اندیشانه امام(س)

روز دهم اسفند، سالروز ورود امام خمینی به قم در سال 1357 است. ایشان در روز نهم اسفند قبل از عزیمت به قم در پیامی خطاب به ملت ایران، در اوضاع و احوال انقلاب و شور و نشاط حاکم بر مردم انقلابی ایران صادر کردند و در آن توصیه های بسیار مهم و سرنوشت سازی در 14 بند ارائه دادند.

سه شنبه, اسفند 09, 1401 8:50
دیپلماسی امام

دیپلماسی امام

حضرت امام در طول دوران حیات پربرکت خود ملاقاتهای بسیاری با شخصیت های عالی رتبه علمی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی داشته اند و عالی ترین مقام سیاسی جهان که با ایشان ملاقات کرده است ادوارد شوارد نادزه آخرین وزیر خارجه اتحاد جماهیر شوروی سابق بود سخنان و نحوه برخورد و تمام حرکات و سکنات و اشارات حضرت امام در این دیدارها می تواند برای همه خصوصاً افراد دیپلمات درس آموز باشد. به مناسبت فرارسیدن هفتم اسفند(1367) سالروز این دیدار به گزارش آن خواهیم پرداخت.

یکشنبه, اسفند 07, 1401 9:3
صفحه 1 از 5 1 | 2 | 3 | 4 | 5

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)