کد مطلب: 4575 | تاریخ مطلب: 11/08/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

دیدار مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم با آیات مقتدایی و محمدی یزدی

دیدار مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم با آیات مقتدایی و محمدی یزدی

حجت الاسلام و الملسمین عباس کمساری در دیدار با آیت الله مقتدایی گفت: «شما محضر امام را درک کردید و با موسسه و کارکرد آن آشنا هستید و بنده اجمالاً نکاتی را عرض می کنم: موسسه دارای چند نمایندگی است که یکی از آنها دفتر نمایندگی قم است که عمده کارکرد آن پژوهشی است که با سیاست جدید در حوزه فرهنگ و آموزش نیز فعال خواهد شد.»
کمساری گفت: «با توجه به موضوع «حوزه انقلابی» که مقام معظم رهبری مطرح کرده اند و مبحث روز حوزه های علمیه است، امسال بنا داریم یک همایش با عنوان «حوزه انقلابی در اندیشه حضرت امام با رویکرد به منشور روحانیت» برگزار گردد.»

دیدار مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم با آیات مقتدایی و محمدی یزدی

به مناسبت سالروز ورود کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم، حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم با آیات مرتضی مقتدایی و محمود محمدی یزدی ملاقات کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم، حجت الاسلام و الملسمین عباس کمساری در دیدار با آیت الله مقتدایی گفت: «شما محضر امام را درک کردید و با موسسه و کارکرد آن آشنا هستید و بنده اجمالاً نکاتی را عرض می کنم: موسسه دارای چند نمایندگی است که یکی از آنها دفتر نمایندگی قم است که عمده کارکرد آن پژوهشی است که با سیاست جدید در حوزه فرهنگ و آموزش نیز فعال خواهد شد.»

کمساری افزود: «دفتر اصفهان  که فعالیت آن بیشتر فرهنگی و هنری است. دفتر خمین بیت حضرت امام است و هچنین نجف است که آن هم بیت حضرت امام است.»

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) دفتر نمایندگی قم گفت: «در دفتر قم ما سالانه 25 نا 30 عنوان کتاب جهت چاپ نهایی سازی می شود، تاکنون 27 عنوان کتاب های امام چاپ شده و نیز موسوعه الامام الخمینی در50 جلد به چاپ رسیده است و دانشنامه امام خمینی در 10 مجلد به تازگی به اتمام رسیده است و از این مجموعه که در واقع یک دائره المعارف است رونمایی شده است و ان شاء الله خدمتتان تقدیم می گردد. تقریرات درس امام اعم از فقه و اصول تاکنون 25 عنوان به چاپ رسیده است. شروح  و تعلیقات بر تحریر الوسیله 16 عنوان تاکنون چاپ شده است و از جمله شرح حضرتعالی بر این کتاب شریف است. تألیفات حاج آقا مصطفی 12 عنوان چاپ شده است. تاکنون 263 عنوان کتاب مرتیط با امام به چاپ رسیده است. در قم تاکنون 29 همایش و نشست علمی داشته ایم که مهمترین آن همایش تحریر الوسیله بود.»

کمساری گفت: «با توجه به موضوع  «حوزه انقلابی» که مقام معظم رهبری مطرح کرده اند و مبحث روز حوزه های علمیه است، امسال بنا داریم یک همایش با عنوان «حوزه انقلابی در اندیشه حضرت امام با رویکرد به منشور روحانیت» برگزار گردد.»

آیت الله مقتدایی در این دیدار گفت: «سلام ما را به یادگار حضرت امام برسانید و بفرمایید ما دعاگوی ایشان هستیم و همان علاقه ای که به امام داشته ایم به ایشان داریم. روحانیت هر چه دارد از امام دارد. به نظر من هر قدم و اقدام و کلمه حضرت امام برای حوزه و اصحاب حوزه درس است. رفتار ایشان رفتار صداقت و درستی ایشان و پرهیز از مطرح کردن خودشان ، پرهیز شدید از اینکه عناوین ایشان چه باشد. راضی نبودند که کسی از ایشان تعریف نماید و به شدت برخورد می کردند. یک سخنران معروف در محضر امام از ایشان تعریف کردند همانجا اعتراض کردند (و صبر نکردند که بعداً اعتراض کنند) که این حرف ها چیست که می زنی، قطع کن این سخنان را، امام از مطرح شدن و نام بردن و تعریف و تمجید کردن از ایشان ناراحت می شدند.»

آیت الله مقتدایی گفت: «یک خواب من از ایشان دیدم در آن زمان که درس اصول ایشان می رفتیم، دیدم ایشان در محلی نشسته بودند و ستاره های آسمان می آمد کنار ایشان و بر می گشت، یک ستاره می آمد دور ایشان و بر می گشت. من به ذهنم آمد که این یک عظمتی است برای ایشان و شهرتی پیدا خواهد کرد و یک جایگاه عظیمی خواهند داشت. چندین بار رفتم خدمت ایشان که این خواب را تعریف کنم، جرأت نکردم. درس امام که در مسجد سلماسی تمام می شد امام می آمدند به همین بیت و ما همراه امام می آمدیم به اینجا و نماز مغرب و عشا را به جماعت می خواندیم. چند مرتبه از مسجد سلماسی همراه ایشان آمدم که خواب را تعریف کنم، ولی خدا شاهد است جرأت نکردم، زیرا دلالت می کرد بر یک عظمتی برای ایشان، به خودم گفتم ایشان به من تغیر خواهند کرد، لذا نگفتم، ولی در عمل خواب من تعبیر شد.»

آیت الله مقتدایی تاکید کرد: «به هر حال اگر شما بتوانید همین روحیه ای که در امام بود، مطالبی که امام در صحبتها و رفتارشان داشته اند را در بین طلاب مطرح و ترویچ کنید و رفتار و عملکرد و موضع گیری ایشان در موضوعات مختلف چه بوده است را بیان کنید، همه اینها درس است برای حوزه و اساتید و طلاب و بهترین تأثیر را در حوزه و طلاب دارد و سبب ارتقای جایگاه حوزه می شود. این کار از شما بر می آید، ان شاء الله نکات مهم را از سخنان و کتابها و رفتارهای امام استخراج نمایید و بین طلاب رواج دهید مثل منشور روحانیت که از سایر سخنان و رفتار امام مطالبی ضمیمه شود که برای حوزه و حوزویان و پرورش روحانیت مهذب که در این نظام و انقلاب به آن نیاز داریم می تواند موثر باشد.»

وی در ادامه گفت: «در شورای عالی قضایی که متشکل از پنج نفر مجتهد عادل تشکیل می شد، از طرف امام منصوب شدم. به دلیل مشکلاتی که در آن زمان پیش آمده بود تصمیم بر آن شد که نامه ای خدمت امام مبنی بر استعفا بنویسیم، که با استعفای هر یک از ما پنج نفر که امام موافقت کردند کنار برود و در صورت مخالفت امام در شورا ابقا شود. که امام فرموده بودند بنده در شورای عالی قضایی بمانم. پس از مدتی در پی بازنگری قانون اساسی و تبدیل شورای عالی قضایی به ریاست قوه قضاییه با در خواست رئیس وقت قوه قضاییه (آیت الله محمد یزدی) سمت ریاست دیوان عالی کشور را پذیرفتم و به خدمات قضایی خود ادامه دادم.»

آیت الله مقتدایی گفت: «امام محبت و لطف و عنایت ویژه ای به بنده داشتند و من نیز اردات خاصی به ایشان داشتم. و تسلیم اوامر ایشان بودم. بنده رفتار و عملکرد امام را می شناختم و با روحیه ایشان کاملاً آشنا بودم.»

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین کمساری گفت: «از حضرتعالی تقاضای حمایت و همکاری در ترویج آثار و اندیشه امام را دارم خصوصاً برای طلاب جوانی که امام را درک نکرده اند و با اندیشه ایشان آشنایی کامل ندارند.همچنین با توچه به توصیه رهبری برای آشنایی طلاب جوان با وصیت نامه امام راحل؛ که برای نیل به این مهم از جنابعالی در خواست می شود که درسنامه ای که از وصیتنامه امام تدوین شده به عنوان دروس پایه اول یا دوم قرار بگیرد.»

آیت الله مقتدایی گفت: «از ابتدای شروع تدریس متن درسی را تحریر الوسیله امام قرار دادم و عناوین ارائه شده عبارتند از کتب القضا و کتاب الحدود و کتاب الشهادات و کتاب ازکات و کتاب الخمس و ...که تمام دروس ضبط و ثبت گردیده و آماده چاپ است. بنده مطالبی را در تدریس کتاب القضا مطالبی را از خود امام بی واسطه بیان کرده ام که اگر چاپ شود ترویچ بحث ها و تقریر امام است. در مورد وصیت نامه هم سعی می کنیم آنچه که جنابعالی پیشنهاد دادید، نه تنها در قم بلکه در حوزه های سایر شهرستانها هم محقق شود.»

 

 

 همچنین حجت الاسلام و المسلمین کمساری با آیت الله محمود محمدی یزدی از شاگردان برجسته حضرت امام در نجف و مسئول استفتائات مقام معظم رهبری در بیت قدیمی حضرت امام خمینی دیدار کردند. در این دیدار با گزارش مدیر موسسه به آیت الله محمدی یزدی، وی در این دیدار از اهتمام موسسه به احیای هرچه بیشتر یاد امام و نشر اندیشه های آن حضرت تأکید کرد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی دفتر قم از بیت قدیمی حضرت امام و نمایشگاه دائمی شهر انقلاب بازدید کرد و مسئولان فرهنگی بیت گزارشی از عملکرد و فعالیتهای فرهنگی بیت را ارائه کردند و وی در جریان امور فرهنگی بیت قرار گرفته و رهنمودهای لازم را ارائه کرد.

 

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.