یکی از پیام های معروف و ماندگار امام خمینی منشور روحانیت است که در سوم اسفند 1367 (32 سال پیش) صادر شد. پیامی که بعدها به مانیفست حرکت حوزه و روحانیت در انقلاب اسلامی تعبیر شد و به نوعی باید آن را فصل الخطاب آسیب شناسی حوزه های علمیه دینی دانست.
دوشنبه, اسفند 04, 1399 10:29
امام جواد الائمه(ع) نهمین امام شیعیان و ملقب به ابن الرضا، جواد و تقی است. پدر بزرگوارش علی بن موسی الرضا(ع) و مادرش ریحانه از خاندان ماریه قبطیه (ام ابراهیم) یکی از همسران پیامبر اسلام(ص) است. آن حضرت بنابر معروف در دهم رجب سال 195هجری در مدینه منوره به دنیا آمد و در خردسالی پس از شهادت پدر به امامت رسید.
یکشنبه, اسفند 03, 1399 18:25
سوم اسفند ماه یادآور صدور پیام تاریخی امام خمینی به حوزه های علمیه و روحانیون سراسر کشور در سال 1367 میباشد. حضرت امام در این پیام با تکریم از شهدای روحانیت کارنامه علمی و جهاد میدانی علمای دین طی قرون و اعصار را به سان سند افتخاری مطرح کرد که باید از خطر آسیب دشمنان بدخواه و متحجرین مقدس نما حفظ شود تا حوزه ها و اسلام شناسان معارف و تعالیم قرآن و عترت را با در نظر داشتن تحولات و اقتضائات زمانه عرضه نمایند.
شنبه, اسفند 02, 1399 12:30
می توان گفت همه سرداران جدای از خصوصیات فردی و ویژگی های اخلاقی و مذهبی و سیاسی، در یک موضوع وجه اشتراک دارند و آن محبوبیت مردمی و مقبولیت عمومی، مادامی که در محدوده حرفه و ماموریت شغلی خودشان عمل کرده اند.و داشتن وضعیت بالعکس آن، هنگامی که به نفع خود یا دیگران وارد فعالیت سیاسی شده اند.
جمعه, اسفند 01, 1399 17:32
حضرت امام تمام تلاش خود را بکار بستند در همان سال اول پس از پیروزی انقلاب علی رغم همه توطئه های داخلی و خارجی و مشکلات اداره کشور، همه ارکان اداره کشور بر اساس اصول قانون اساسی شکل بگیرد. لذا بلافاصله پس از برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری در پنجم بهمن 1358، بر اساس اصل 91 قانون اساسی شش فقیه شورای نگهبان را در اول اسفند 58 منصوب فرمودند.
پنجشنبه, بهمن 30, 1399 17:41
به مناسبت سوم اسفند، سال روز صدور پیام منشور روحانیت، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ـ قم نشستی در فضای مجازی با حضور اساتید حوزوی برگزار می کند.
چهارشنبه, بهمن 29, 1399 19:19
«شرح چهل حدیث» شاید معروف ترین کتاب امام خمینی باشد. کتابی که یادآور و دربردارنده مباحث سازنده و تحول آفرین درس های اخلاق ایشان در حوزه علمیه قم می باشد.
امام خمینی چهل حدیث این کتاب را از معتبرترین منابع حدیثی انتخاب کرده و نسخه ای سازنده برای خودسازی و تهذیب نفس ارائه کرده تا سالکان پس از پیراستن جان از رذائل، خود را به فضائل بیارایندو مهیای دریافت معارف عالی عرفانی در شناخت حق تعالی شوند.
چهارشنبه, بهمن 29, 1399 12:37
بیانیه جمعی علمای طراز اول قم که به اعلامیه نُه امضایی مشهور است هیچ نمونه مشابهی در تاریخ 60 ساله انقلاب اسلامی ندارد. مروری کوتاه بر محتوای این بیانیه طولانی، بیانگر سطح بالای اطلاعات سیاسی و تسلط حقوقی امضا کنندگان بیانیه در آن زمان و احاطه آنان بر مفاد قانون اساسی مشروطه و نشان از قلم شیوا و رسای تدوین کنندگان آن دارد .
سه شنبه, بهمن 28, 1399 8:10
امام هادی(علیه السلام) بنا بر روایتی در سوم رجب سال 254 قمری در چهل سالگی به شهادت رسید و در منزل خود در سامرا، به خاک سپرده شد. حرم آن حضرت بعد از شهادت امام عسگری(ع) به حرم عسگریین شهرت یافت. هادی، امین، نقی، فقیه و عسکری برخی از القاب آن حضرت است. در بین زیارات رسیده از امامان معصوم(ع) برجسته ترین، جامع ترین و گویاترین زیارت، زیارت جامعه کبیره است. این زیارت از امام هادی(ع) نقل شده که معرف جایگاه و شخصیت و اوصاف بلند، ائمه معصومین(ع) میباشد. چنانکه امام خمینی به آن استناد کرده و میفرماید:
یکشنبه, بهمن 26, 1399 17:34
بیست و ششم بهمن ماه 1361 نگارش وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی(س) به پایان رسید.
«وصیت» گرچه به معنای «سفارش» میباشد؛ ولی در فرهنگ اسلامی و متأثر از آموزه های قرآن و عترت، معنای اصطلاحی سازنده ای یافته و به معنای سفارش شخص به وصی خود جهت انجام کارهایی پس از مرگ او میباشد.
امام خمینی نه تنها عارفی کامل و سالکی واصل بوده که فقیهی عالی مقام و متعبد به احکام شرع بوده و در همان صراط سلوک کرده است. ایشان در طول عمر پرفراز و نشیب و با برکت خود وصیت نامه های متعددی نوشته است:
شنبه, بهمن 25, 1399 23:42
امام باقر(ع) پنجمین امام شیعیان، که بنا به روایتی در اوّل ماه رجب در شهر مدینۀ منوره، به دنیا آمد. پدر ایشان امام زین العابدین(ع) و مادرش فاطمۀ ام عبدالله دختر امام مجتبی(ع) و از زنان با فضیلت بشمار می رود. پیامبر خدا حضرت محمد(ص) نزد جابر بن عبدالله انصاری از فرزندش محمد بن علی یاد کرد و ایشان را باقرالعلوم نامید و از وی خواست تا سلام حضرتش را به وی برساند.
امام خمینی در وصیت نامه سیاسی ـ الهی خود دربارۀ شخصیت بلند مرتبۀ امام باقر(ع) می فرماید:
جمعه, بهمن 24, 1399 17:49
امداد های غیبی و عنایات الهی و توجّهات ائمه معصومین(ع) به اولیاءالله و تاثیر گذاری توسلات و نذورات و.... امری پذیرفته شده و بسیار مورد تاکید حضرت امام خمینی نیز بوده و شواهد متعددی از آن را می توان در تاریخ انقلاب و حوادث این سال ها مشاهده کرد.
دوشنبه, بهمن 20, 1399 17:42
همایش بین المللی «نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی رحمت الله علیه در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران» با همکاری دانشکده عرفان و دفتر همکاری های علمی و بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب، همچنین با همکاری و حضور کتابخانه تخصصی امام خمینی، وابسته به موسسه تنطیم و نشر آثار امام خمینی ـ دفتر قم، چهارشنبه 15 بهمن برگزار شد.
شنبه, بهمن 18, 1399 9:47
حضرت امام طی نامه ای در بهمن سال 1352 خطاب به فرزندشان مرحوم سید احمد آقا می فرماید:
شما در اختلافات بین طلاب و اهل منبر راجع به کتاب [شهید جاوید] و هر چیز دیگر وارد نشوید؛ ان شاء الله تعالی خداوند اصلاح می فرماید.
جمعه, بهمن 17, 1399 17:50
دو جریان اصلی سیاسی که روابط و تعامل آنها مشخصة اصلی عرصه سیاسی ایران در نیمه دوم دهه شصت و اوایل دهه هفتاد بود، تفاوتهایی موجب شکل گیری متفاوتی از اندیشه ها در دو جریان شد، و این خود در عرصه عمل به تعارض میان آنها انجامید. شرح مسائل و مشکلاتی که به صف بندی دو نگرش فقهی ـ سیاسی در قالب دو جناح سیاسی اصلی انجامید، و راهکارهای مختلفی که حضرت امام برای حل و فصل اختلافات ارائه نمودند فرصت خاص خود را می طلبد
پنجشنبه, بهمن 16, 1399 17:45
پانزدهم بهمن ماه 1357 امام خمینی در اقدامی اساسی و سازنده مرحوم مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر دولت موقت انقلاب منصوب کرد، همچنین پس از گذشت یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، حضرت امام در چنین تاریخی در سال 1358 حکم نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران را تنفیذ کردند. به این مناسبت دوگانه، درنگی در مسئله مشروعیت نظام جمهوری اسلامی خواهیم داشت.
چهارشنبه, بهمن 15, 1399 14:1
بیستم جمادی الثانی روز تولد بزرگ بانوی هستی، دخت گرامی پیامبر اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) همچنین روز تولد مردی بزرگ از خاندان رسول اکرم(ص)، حضرت امام خمینی نیز می باشد. ضمن تبریک این دو تولد عظیم، نامگذاری این روز را به نام روز زن ارج می نهیم و امیدواریم زندگانی خاندان پیامبر(ص) درس بزرگی برای همگان باشد.
سه شنبه, بهمن 14, 1399 16:59
در داخل هواپیما .... ، همه نگران اینکه اون فرمانده نیروی هوایی گفته هواپیما رو منهدم می کنم، منفجر می کنم، اون (یکی) گفته می برم به جزایر خلیج فارس امام را ایزوله می کنیم. این حرفا قاعدتاً تو ذهن می چرخید تو همین فضای ذهنی خبرنگار ژاپنی اومد از ایشون سوال کرد چه احساسی دارید؟ ذهنیت امام توی این بود که تو هواپیما چه اتفاقی می افته و وحشت و اینها بود که گفتند: هیچی.
شنبه, بهمن 11, 1399 17:1
چکیده
یازدهم بهمن 1357، جلوه ای از روحیۀ قدرشناسی امام خمینی است. روزی که آمادۀ ترک فرانسه است و یاران دوران غربت، او را حلقه زده اند و کنش و واکنش های رهبر را در این زمانِ سرنوشت ساز نظاره گرند که او چه پندار و گفتار و کرداری دارد! یکی از ابعاد شخصیت اخلاقی و جلوه های انسانی او در اینجا و همین زمان بود که به ظهور و بروز رسید.
جمعه, بهمن 10, 1399 19:17
بختیار و بازرگان اشتراکات فراوانی داشتند و می توان بختیار را با قماری که در به میدان کشاندن و عرضه کردن همه سوابق و اندوخته اش در آخرین روزهای حیات رژیم پهلوی کرد به مثابه «بازرگانی» دانست که دار و ندار خود را در این معامله سیاسی از دست داد.
پنجشنبه, بهمن 09, 1399 16:41
چهارشنبه, بهمن 08, 1399 12:16
سیزدهم جمادی الثانی به عنوان روز وفات حضرت ام البنین(س)، روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است. حضرت امام در توصیف مادران شهید می فرماید: ملتی که مادران و خواهران شیر دلش افتخار به مرگ جوانان برومندش میکند که در صف شهدا هستند، پیروز است.
سه شنبه, بهمن 07, 1399 16:36
در روزهای پرشور بهمن ماه به روزی می رسیم که شاید کمتر از دیگر روزها از آن گفته و نوشته اند؛ ششم بهمن، سالروز «حماسه مردم آمل» یکی از حماسه های ماندگار ملت ایران، امام خمینی(س) در این باره فرمودند: ما باید تشکر کنیم از شهر آمل و آن مردم فداکار که مع الأسف، خوب عده ای را هم شهید دادند، لکن خوب این مطلب را ثابت کردند که آن جایی که شما تمام آمال تان به آن جا بود با شما مخالفند؛
یکشنبه, بهمن 05, 1399 16:36
در آخرین ساعات شب سی ام دیماه 1357 حاج سید احمد آقا، فرزند امام از پاریس به استاد مرتضی مطهری زنگ زده و می گوید: امام تصمیم به بازگشت به ایران گرفته اند و برای ایشان مکانی در تهران پیدا کنید. استاد مطهری از برخی افراد دعوت می کند تا صبح زود برای مذاکره در باره امر مهمی در منزل ایشان حاضر شوند. اسدالله بادامچیان، شهید محمد صادق اسلامی، شهید کچویی، شهید حسن اجاره دار، شهید درخشان، شهید فضل الله محلاتی و آقای شفیق اولین افرادی هستند که در این جلسه شرکت می کنند. از آنجا همگی به منزل دکتر بهشتی می روند و با پیشنهاد و برنامه ریزی ایشان، کمیته استقبال تشکیل شده و اولین اطلاعیه این کمیته در تاریخ سوم بهمن صادر می شود.
شنبه, بهمن 04, 1399 16:39
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اولین های زیادی در کشور اتفاق افتاد که یکی از آنها «اولین انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ایران» است. تا پیش از پیروزی انقلاب، ساختار سیاسی حکومت ایران «پادشاهی مطلقه» و یا «پادشاهی مشروطه» بود. پس از پیروزی انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی، حکومت ایران «جمهوری اسلامی» و ساختار سیاسی «نیمه ریاستی» تعیین شد.
جمعه, بهمن 03, 1399 17:18