قلمرو اختیارات حکومت

قلمرو اختیارات حکومت

در سال های میانی دهه شصت یکی از بحث های جدّی که پرسش و چالش مهمی تلقی شده بود، بحث ها و نظرات فقهی- حقوقی مربوط به اختیارات حکومت اسلامی بوده است: در این یادداشت به مناسبت سالگرد پاسخ امام خمینی به نامه دبیر وقت شورای نگهبان حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در 26 آذر 1366، سعی شده به سابقه و استمرار این موضوع و دیدگاه امام خمینی در باره آن پرداخته شود.

سه شنبه, آذر 25, 1399 16:53
هفته پژوهش

هفته پژوهش

بیست و پنجم آذر به عنوان روز پژوهش و هفته ای که این روز در آن قرار دارد، هفته پژوهش نامیده میشود. تمام مراکز و ارگانهای علمی و پژوهشی کشور همه ساله گزارشی از فعالیتهای علمی خود را عرضه میکنند. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم بر اساس رسالتی که بر دوش دارد از سال 1370 به فعالیت های پژوهشی پیرامون آثار و تألیفات و افکار و اندیشه حضرت امام و نیز آماده سازی تقریرات دروس ایشان که توسط شاگردان برجسته و فاضل تهیه شده، اشتغال دارد.

دوشنبه, آذر 24, 1399 16:45
سند قانون مداری جمهوری اسلامی ایران

سند قانون مداری جمهوری اسلامی ایران

مجموعه شرایط و حوادث سال های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی و افراط و تفریط هایی که به وقوع پیوست موجب شد تا حقوق بعضی از شهروندان ـ ولو مجرم ـ تضییع و مورد بی اعتنایی و یا اجحاف قرار گیرد، این اتفاقات منجر به حساس شدن امام خمینی(س) و صدور «فرمان هشت ماده ای» شد.

یکشنبه, آذر 23, 1399 16:48
تفریح و نشاط مصطفی

تفریح و نشاط مصطفی

بیست ویکم آذرماه سالروز تولد فرزند ارشد حضرت امام، مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی است، شادابی و جوانی و تفریحات آن مرحوم می تواند برای جوانان مذهبی جذاب و قابل تامل باشد، موضوعی که کمتر به صورت جداگانه به آن پرداخته شده است.

جمعه, آذر 21, 1399 8:52
میزبان امام

میزبان امام

آقای یزدی پس از دریافت نظر امام، برای در اختیار گذاشتن منزل مسکونی خودش اعلام آمادگی می کند و پس از موافقت همسر حضرت امام، آقای یزدی سریعا منزل را تخلیه کرده و در اختیار ایشان قرار می دهد. این منزل همان مکانی است که هر روز هزاران نفر از سراسر کشور و نمایندگانی از مردم سراسر جهان گرد آن جمع شده و حضرت امام برای آنان سخنرانی کرده و یا با حضور در کوچه یا پشت بام آن به ابراز احساسات آنان پاسخ می دادند. بسیاری از جلسات هیئت دولت با امام و دیدار مقامات سیاسی کشور و نمایندگان سیاسی سران کشورها در همین مکان برگزار شده و حجم زیادی از احکام و نامه ها و پیام های حضرت امام نیز در همین منزل صادر شده است.

پنجشنبه, آذر 20, 1399 9:32
«ما هستیم که باید ظهور کنیم، نه امام زمان(عج)» یادی از شهید آیت الله سید عبدالحسین دستغیب

«ما هستیم که باید ظهور کنیم، نه امام زمان(عج)» یادی از شهید آیت الله سید عبدالحسین دستغیب

روزنامه های شنبه 21 آذر 1360 خبر از تروری دادند که روز قبل، پیش از اقامه نمازجمعه شیراز اتفاق افتاده بود. آیت الله سید عبدالحسین دستغیب، امام جمعه و نماینده امام خمینی در استان فارس و 12 نفر از همراهانش، ساعت 11:40 صبح، هنگامی که رهسپار اقامه نمازجمعه بودند، با انفجار بمب منافقین به شهادت رسیدند.

چهارشنبه, آذر 19, 1399 16:58
پیترِ امین

پیترِ امین

یکی از انسان هایی که در مسیر به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران خدمتی فراموش نشدنی انجام داده و برای چند ساعت حامل امانتی بزرگ بوده است آقای "پیتر شولاتور" خبرنگار آلمانی است که در پرواز انقلاب حضور داشته و متاسفانه هرگز نامی از او و خدمتی که کرده است برده نشده و مردم انقلابی ایران کمتر با نام او آشنا هستند.

پنجشنبه, آذر 13, 1399 9:57
تحفه حبیب

تحفه حبیب

در آذرماه سال 1357 هنگامی که حضرت امام در نوفل لوشاتو حضور داشتند و هر روز خبری تازه از روند روبه رشد انقلاب اسلامی در ایران می رسید و سقوط شاه و زمان به ثمر نشستن آرمان های امام راحل و مجاهدات مبارزان و قیام مردم مسلمان نزدیکتر می شد. اقدام برای تدوین قانون اساسی نظام جدید حاکم بر ایران در ذهن یاران امام نقش بست و دکتر حسن حبیبی به دستور امام به تدوین پیش نویس قانون اساسی مشغول شد،

سه شنبه, آذر 11, 1399 17:32
میرزا کوچک خان جنگلی

میرزا کوچک خان جنگلی

امام خمینی در مورد قیام های صد ساله اخیر و قیام میرزا کوچک خان جنگلی می فرماید: این قیامها که ما شاهدش بودیم ایجادش همه از علما بود...... در این صد سال هر چه قیام بوده است تقریباً از اینها بوده، تبریز هم خیابانی هم یکی از آقایان. بله، جنگل هم بوده ‏اند. آنها هم بوده‏ اند، اما در اقلّیت بودند. عمده‏ اش اینها بودند. پس اینکه می‏گویند که روحانیون درباری ‏اند، یعنی برای دربار دارند کار می‏کنند، اینها کاری می‏کنند که مردم را خواب کنند و دربار بچاپندشان، این حرف صحیح نیست.

دوشنبه, آذر 10, 1399 17:1
مدرس عالم مجاهد و شهید غریب

مدرس عالم مجاهد و شهید غریب

در فضای استبداد زده و خفقان آلود، تک ستاره ای سرو قامت، هم باطن قزاق دیکتاتور را خوب شناخته بود و هم بی هول و هراس، با دلیری تمام جلوی خودسری ها و یکه تازیهای او «ایستاد» و البته هزینه «استقامت» را با فدا کردن جان عزیزش پرداخت. او عالم ربانی و مجاهد شکست ناپذیر حضرت آیت الله سیدحسن مدرس(رضوان الله علیه) بود.

یکشنبه, آذر 09, 1399 17:26
سیرۀ نظری و عملی امام خمینی دربارۀ ترور و تروریسم؛ مقایسۀ پیش از انقلاب با پس از انقلاب

سیرۀ نظری و عملی امام خمینی دربارۀ ترور و تروریسم؛ مقایسۀ پیش از انقلاب با پس از انقلاب

«متفکران ما را می‏کشید. برای این که منطق‏ ندارید. اگر منطق داشتید که صحبت می‏کردید؛ مباحثه می‏کردید. لکن منطق ندارید، منطق شما ترور است! منطق اسلام ترور را باطل‏ می‏داند.»

شنبه, آذر 08, 1399 19:49
پاسخ دکتر حمید انصاری، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی به اظهارات اخیر عیسی کلانتری

پاسخ دکتر حمید انصاری، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی به اظهارات اخیر عیسی کلانتری

متأسفانه تعبیر بسیار ناروایی که آقای کلانتری در باره این شخضیت الهی بکار برده است، صرف نظر از اینکه گوینده چنین قصدی نداشته است، توهین و اسائه ادب به ساحت امام است و...

شنبه, آذر 08, 1399 19:35
◼️ پیام آیت الله سیدحسن خمینی در پی ترور شهید محسن فخری زاده

◼️ پیام آیت الله سیدحسن خمینی در پی ترور شهید محسن فخری زاده

🔻یادگار امام طی پیامی ضمن تسلیت شهادت مظلومانه ی دکتر محسن فخری زاده، تاکید کرد: «جنایت مکارانه ی آنان اگرچه شهیدی عزیز را از میان ما برد اما پاسخی درخور خواهد یافت.»

شنبه, آذر 08, 1399 12:12
جناب کلانتری شما چرا؟؟؟

جناب کلانتری شما چرا؟؟؟

اخیرا سخنانی از جناب آقای دکتر عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در فضای مجازی منتشر شده است که باعث تعجب و تحیر دوستان و علاقمندان به حضرت روح الله گردید. ایشان در دو مورد نسبت های ناروایی به حضرت امام داده اند که بسیار بیجاست و باید صریحا عذرخواهی نموده و توضیح دهند.

جمعه, آذر 07, 1399 5:43
امام بسیجی

امام بسیجی

پنجم آذرماه سالروز صدور فرمان حضرت امام برای تشکیل سازمان بسیج مستضعفین است نهادی که امام آن را مدرسه عشق نامید و فرمود: در دنیا همه افتخارم این است که خود بسیجی ام. وقتی به دوران زندگی حضرت امام از ابتدای جوانی تا زمان ارتحال مروری اجمالی بکنیم متوجه برخی اختصاصات می شویم که می تواند به عنوان اصول و مبانی در زندگی همه بسیجیان مطرح شود.

سه شنبه, آذر 04, 1399 16:54
بسیــج و بسیجی از نگاه امام خمینی؛ به مناسبت هفتۀ بسیج

بسیــج و بسیجی از نگاه امام خمینی؛ به مناسبت هفتۀ بسیج

محمد رجائی نژاد اشاره بسیج پاک زاده و به دست مربی پیرش، امام خمینی خوب بزرگ و تربیت شد. دهه نخست انقلاب را، به ویژه در کوران 8 سال جنگ، سربلند و سترگ بیرون آمد و قد کشید. محبوب و مردمی ماند. حال، در دهۀ کنونی چگونه باید باشد تا بقاء و بهاء آن ماندنی باشد؟ پاسخ را از زبان مربی اصلی اش امام خمینی می توان شنید. پس در پی پاسخ این پرسشیم که انتظارات امام خمینی از بسیج چه بوده است؟ مردمی ماندن!

یکشنبه, آذر 02, 1399 19:9
یاد خدا و فراموشی خود

یاد خدا و فراموشی خود

امام خمینی(س) به عنوان مرجع تقلید، مقلدان فراون داشت و نیز به عنوان یکی از رهبران جهانی، که با رهبری نهضت اسلامی به کمک ملت ایران رژیم شاهنشاهی را سرنگون و رژیم جمهوری اسلامی را بنیان گذاشت، شناخته می شود. حضرت امام برای برادرشان زندگینامه علمی و خانوادگی خود را در نهایت اجمال بیان کرده است. در این زندگی نامه، بیشتر وضعیت تحصیلی و اساتید امام معرفی شده اند.

شنبه, آذر 01, 1399 16:15
مبارز جوانمرد

مبارز جوانمرد

اول آذرماه سالروز قتل ناجوانمردانه مرحوم داریوش فروهر و همسرش پروانه اسکندری است. او از دوستان مرحوم آقا مصطفی خمینی و مورد عنایت حضرت امام بود و رهبر معظم انقلاب در مورد او می فرمایند: «مرحوم فروهر، قبل از انقلاب دوست ما بود؛ اوّلِ انقلاب همکار ما بود؛ بعد از پدید آمدن این فتنه های سال شصت دشمن ما شد؛ اما دشمن بیخطر و بی ضرر.»

جمعه, آبان 30, 1399 17:30
معرفی کتاب(3)  مصباح الهدایه إلی الخلافه و الولایه

معرفی کتاب(3) مصباح الهدایه إلی الخلافه و الولایه

حضرت امام پس از تألیف کتاب شرح دعای سحر و نیز نگارش تعلیقات خود بر کتاب فوائد الرضویه، درگام سوم کتاب «مصباح الهدایه إلی الخلافه و الولایه» را نوشت.این اثر در سال 1309 ش نوشته و در 122 صفحه چاپ شده است و چراغ روشنگری است تا طالبان معرفت و مشتاقان حقیقت را به سرچشمه «خلافت محمدیه(س)» و «ولایت علویّه(ع)» رهنمون می شود.

پنجشنبه, آبان 29, 1399 8:51
اهداء کتاب سرّالصلوه

اهداء کتاب سرّالصلوه

27 آبان سال 1365 روزی است که امام خمینی کتاب گرانسنگ سرّالصلوه (معراج السالکین و صلوه العارفین) را به فرزندش حجت الاسلام والمسلمین سید احمدآقا اهداء کرد و فرمود: پسرم! آنچه در درجه اول به تو وصیت می کنم آن است که انکار مقامات اهل معرفت نکنی، که این شیوه جُهال است.

سه شنبه, آبان 27, 1399 12:0
آهنین بانوی انقلاب

آهنین بانوی انقلاب

27 آبان سالروز در گذشت یکی از زنان بزرگ تاریخ انقلاب است که بحق می توان او را «آهنین بانوی انقلاب» نام نهاد. آری خانم مرضیه حدیدچی مشهور به «مرضیه دباغ»، بانویی بود که هم عنوانش حدیدچی بود و هم مرام و اراده اش پولادین

دوشنبه, آبان 26, 1399 17:20
امداد امام

امداد امام

تاریخ دستور حضرت امام برای کمک به خانواده زندانیان سیاسی فرصت مناسبی است که مروری داشته باشیم بر سیره و منش ایشان در موضوع مساعدت و کمک به رفع حوایج نیازمندان از محل وجوهات شرعی.

یکشنبه, آبان 25, 1399 17:22
شخصیت فلسفی امام خمینی

شخصیت فلسفی امام خمینی

یکی از ابعاد شخصیت جامع امام خمینی(س) شخصیت فلسفی ایشان می باشد، که با مطالعه تحصیلات ایشان و اساتیدی که در این زمینه داشته است، بخوبی آشکار می شود. علاوه بر این، آثار علمی و ارائه نظرات فلسفی ایشان که در موارد مختلف ابراز داشته و در نامه تاریخی یه رهبر اتحاد جماهیر شوروی منعکس شده، گویای این جایگاه علمی - فلسفی می باشد.

شنبه, آبان 24, 1399 16:55
کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

امام خمینی: «انس با کتاب و قلم و اندوخته ها، آن قدر خاطره آفرین و پایدار است که همه تلخی ها و ناکامی های دیگر را از یاد می برد.» (صحیفه امام، ج 21، ص 138) 24 آبان، هر ساله روز کتاب، کتاب خوانی و کتابداری است. 22 آبان 1346 نیز روز یورش همزمان ساواک به منزل (یخچال قاضی) و کتابخانه امام خمینی (مکان فعلی درمانگاه قرآن و عترت فعلی) در قم و ربودن کتاب ها و اسناد موجود در آنهاست. این حسن تصادف را غنیمت شمرده و ارزش و جایگاه کتاب و کتاب خوانی و کتابخانه را از سیرۀ نظری و عملی امام خمینی بررسی می کنیم.

جمعه, آبان 23, 1399 17:21
مصلای امام

مصلای امام

نماز و متعلقات آن در اندیشه حضرت امام(س) جایگاه پس رفیعی داشته و ایشان جدا از آن که سه جلد کتاب بسیار علمی و عرفانی در مورد نماز تألیف کرده اند. از سیره عملی ایشان هم خاطرات و سخنان بسیاری نقل شده که همگی آموزنده است. از نکات خیلی مهم در این خصوص، موضوع مسجد و عمران مساجد است که از نامه امام برای ساخت مصلای امام خمینی می توان آن را دریافت.

پنجشنبه, آبان 22, 1399 17:4
صفحه 17 از 25 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | بعدی >

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.