سفر زیارتی امام به سامراء

سفر زیارتی امام به سامراء

حضرت امام در طول سال های اقامت خود در عراق علی رغم آزاد بودن تردد و مسافرت ایشان، به هیچ شهر و مکان زیارتی در این کشور نرفته اند. ایشان حتی به شهر کوفه که در فاصله کوتاهی از نجف واقع شده و جدای از اماکن زیارتی متعدد به واسطه وجود نهر فرات و داشتن نخلستان های زیاد از هوای مطبوعی هم برخوردار هست نیز سفر نکردند.

پنجشنبه, مهر 15, 1400 16:28
عالم آل محمد(ص)

عالم آل محمد(ص)

امام رضا(ع) در سفر اجباری به خراسان و عبور از بلاد مختلف حجاز، عراق و ایران با استقبال مردم مواجه گردید. جایگاه علمی حضرت چنان بود که برخی از دولت مردان عباسی نیز ایشان را از داناترین مردم می دانستند و مأمون عباسی هم به دانش برتر حضرت اذعان داشت و بارها ایشان را آزموده بود. بزرگان اهل سنت نیز ایشان را به دانش فراوان و سخاوت و کرامت می شناختند.

چهارشنبه, مهر 14, 1400 16:13
امام مجتبی(ع) کریم اهل بیت

امام مجتبی(ع) کریم اهل بیت

امام مجتبی(ع) در شمار اهل بیت پیامبر(ص) است که آیه تطهیر در شأن آنان نازل شده است. ایشان در مباهله پیامبر با مسیحیان نجران نیز در کنار جد، پدر و مادر و برادر خویش حضور داشت. بنا برگزارش شیخ مفید نام «حسن» را پیامبر اکرم(ص) برای وی انتخاب کرد و بارها در برابر مردم به او ابراز علاقه می کرد. پیامبر ایشان و برادرش حسین(ع) را سرور جوانان بهشت نامید و فرمود: الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنّه،

دوشنبه, مهر 12, 1400 17:15
حکیمی پارسا

حکیمی پارسا

حکیمی محققی ژرف اندیش و نویسنده ای متعهد بود که عمری را در راه بیدارگری و احیای عدالت و اقامه قسط گذاشت و زندگانی بسیار زاهدانه ای داشت. او سال ها از محضر بزرگان علم و اندیشه و معرفت اسلامی حوزه علمیه خراسان کسب فیض کرده و از مُجَدِّدانِ مکتب معارفی خراسان، مشهور به مکتب تفکیک به شمار می رفت.

چهارشنبه, مهر 07, 1400 20:1
مجتهد مجاهد  شاگرد مکتب حسینی

مجتهد مجاهد شاگرد مکتب حسینی

شهید سیدعبدالکریم هاشمی نژاد(رضوان الله علیه) از همان آغاز نهضت امام خمینی از همراهان و یاوران استاد خود بود اولین تجربه زندان او به پانزده خرداد 1342 برمی گردد و این روند در شکلهای مختلف ادامه داشت تا اینکه در سال 1350 دستگیر و برای همیشه ممنوع المنبر گردید. ولی فعالیت مستمر او هیچ توقفی نداشت، به گونه ای که در کنار فعالیت علمی و تدریس دروس عالی در حوزه علمیه مشهد و کارهای وسیع تبلیغی، توفیقاتی در عرصه قلم و تألیف کتابهای مفید داشت. او با پاسخگویی به پرسشهای دینی متدینان و به ویژه جوانان؛ یکی از سه چهره اصلی رهبری و جلوداری مبارزات در مشهد و خراسان بوده است.

سه شنبه, مهر 06, 1400 18:30
ملاقات علامه حسن زاده آملی با امام خمینی(ره)

ملاقات علامه حسن زاده آملی با امام خمینی(ره)

شنیدم حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(قدس سـرّه) روحانیانی را که برای ایام محرّم جهت تبلیغ به اطراف و اکناف میروند موظف نموده اند که مسایل اجتماعی و سیاسی عالَم اسلام و مشکلات جـامعه مسلمین و خصوصا اوضاع ایران را به گوش مردم برسانند، به حضورشان شرفیاب شدم و به محضرشان عرضه داشتم که بنده حسن حسن زاده آملی هستم…شنیدم که حضرت عالی روحانیون را مکلف کرده اید تا مسائل سیاسی و مشکلات اجتماعی مسلمین را برای عموم مردم بیان کنند. لذا من که یکی از طلبه های سرشناس آملم و جهت تبلیغ عازم آن دیارم، آمده ام به شما بگویم:

یکشنبه, مهر 04, 1400 15:21
دادستانی، دادستان

دادستانی، دادستان

یکی از انسان های صادق و درستکار و امین دستگاه قضایی ایران چه در دوران ستمشاهی رژیم پهلوی و چه در دوران پر فراز و نشیب پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم آقای مهدی هادوی است. وی در سال 1342 رئیس دادگستری شهر قم بوده و با شجاعت و درایت تمام در مقابل اتهام و زورگویی شخص اول مملکت و تمام نیروهای امنیتی و قضایی در آن زمان ایستاد و در ماه های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب نیز توانست جلوی بسیاری از مفاسد و مظالم بایستد.

یکشنبه, مهر 04, 1400 10:8
انقلاب اسلامی یا انقلاب شیطانی با توجه به دیدگاه امام خمینی

انقلاب اسلامی یا انقلاب شیطانی با توجه به دیدگاه امام خمینی

«انقلاب» و «شیطان» از واژگان پربسامد در ادبیات سیاسی امام خمینی است. هر دو، به ویژه انقلاب، در ادبیات ایشان فراوان به کار رفته است. در کتاب 22 جلدی صحیفۀ امام که یک نمودار اساسی از اندیشۀ سیاسی ایشان است، بیش از 400 بار واژه شیطان استفاده شده است. به ویژه برای افراد متکبر و مغرور، حکومت و دولت های استکباری و استبدادی، و در رأس آنها برای آمریکا از این صفت بسیار استفاده کرده اند. واژۀ معروف «شیطان بزرگ» را بارها و بارها به کار گرفته اند تا معرف افراد، گروه ها، دولت ها و کشورهای حیله گر و مکار و زورگو باشند که در آن زمان گواه روشن و پیشتازش آمریکا بود. افزون بر اینها، امام خمینی از ترکیب دو واژۀ انقلاب و شیطان یک واژه سازی جالبی دارند که بسیار کم به کار برده و در ادبیات سیاسی ایشان نادر است؛ و کمتر شنیده و شناخته شده است، و آن «انقلاب شیطانی» است. این که انقلاب شیطانی چیست و کیست؟ منظور امام خمینی و ویژگی های آن چه بوده و هست؟ محور این یادداشت است.

شنبه, مهر 03, 1400 12:18
اوریانا فالاچی و مصاحبه با امام خمینی

اوریانا فالاچی و مصاحبه با امام خمینی

اوریانا فالاچی گفت: این آدم دیگه ایست که از یکجای دیگه آمده است. او به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بود و گفت: وزیر خارجه واتیکان راست می گفت که این مسیح ثانی است و من در یک لحظه ای در آنجا از خود بیخود شدم .

جمعه, مهر 02, 1400 9:1
صدام بعثی؛ آغازگر جنگ تحمیلی

صدام بعثی؛ آغازگر جنگ تحمیلی

جنگ تحمیلی صدام جنایتکار با رهبری امام خمینی و فداکاری ملت شریف ایران به دفاع مقدس بدل شد و نهایتاً متجاوز بودن صدام از سوی سازمان ملل اعلان شد. کتاب «نقدِ تحریف مدرن امام خمینی»

چهارشنبه, شهریور 31, 1400 10:30
خصم ظالم و عون مظلوم

خصم ظالم و عون مظلوم

هویت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اسلامی که امام خمینی مفسر آن بوده است شکل گرفت و تاسیس گردید. اسلامی که عقلانیت و عدالت جان مایه آن است و برای دفاع از شرافت انسانی مقاومت و مجاهدت و فداکاری را برنامه زندگی پیروان خود قرار می دهد. چنین اسلامی با افکار منحط و اعمال نفرت زای طالبان ساخته اذهان و دستان آلوده قدرت های شیطانی نه تنها تفاوت که ضدیت دارد.

سه شنبه, شهریور 30, 1400 12:25
فقر اخلاق اجتماعی در حوزه های علمیه با تأکید بر دیدگاه امام خمینی

فقر اخلاق اجتماعی در حوزه های علمیه با تأکید بر دیدگاه امام خمینی

پژوهشگران اخلاقی، اخلاق را به چند بخش تقسیم می کنند. یکی از آنها اخلاق اجتماعی ست. یعنی اخلاق دیگرگرایی. ازجمله ویژگی این گونه اخلاق: اهتمام به امور دیگران و جامعه، خیرخواهی و مهربانی و رحمت و شفقت به دیگران، رعایت قوانین اجتماعی برای منفعت همگانی و.... این ویژگی نتیجۀ در اجتماع و بین مردم بودن است. یادداشت پیش رو می خواهد نشان دهد که شوربختانه این گونه اخلاق که نیاز اساسی و مبرم این روزگار است، در بین حوزه های علمیه که باید الگو و حامل چنین اخلاقی باشند ـ به دلیل فقر اساتید اخلاق برجسته در این زمینه ـ کم رنگ شده است...

شنبه, شهریور 27, 1400 17:54
عمار؛ صحابی بزرگ

عمار؛ صحابی بزرگ

کنیه عمار ابویقظان و حلیف به معنای (هم پیمان) بود. مشرکان، عمار را مجبور به گفتن ناسزا به پیامبر کردند و پیامبر خدا عذر او را پذیرفت و فرمود اگر بار دیگر مجبورش کردند، چنین کند. در پی این ماجرا آیة: من کفر بالله من بعد ایمانه الّا من اُکره و قلبه مطمئن بالأیمان (نحل، آیه 106) نازل شد.

پنجشنبه, شهریور 25, 1400 20:1
معرفی کتاب(10) انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه

معرفی کتاب(10) انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه

«انوار الهدایه فی التعلیقه علی الکفایه» اولین تألیف امام خمینی در اصول فقه می باشد که بخشی از اولین دوره تدریس خارج اصول ایشان است و توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، پس از رحلت ایشان در دو جلد منتشر گردید.

چهارشنبه, شهریور 24, 1400 12:9
آقا شهاب امام

آقا شهاب امام

شهاب الدین اشراقی بعد از اتمام دوره دبیرستان وارد حوزه علمیه قم شد. او پس از گذراندن مقدمات و سطوح عالیه در محضر اساتید مطرح آن زمان، به درس خارج فقه و اصول امام خمینی نیز راه یافت. وی با اوج گرفتن انقلاب و اقامت امام خمینی در فرانسه ، به آن کشور سفر کرده و به یاری ایشان می شتابد و بنا به سفارش حضرت امام به عنوان امین و سرپرست خانواده ایشان در نوفل لوشاتو باقی ماند و دو روز پس از پرواز انقلاب ، به همراه خانواده امام به ایران بازگشت.

شنبه, شهریور 20, 1400 20:0
مردی همچون باران؛ به مناسبت 19 شهریور، روز رحلت آیت الله طالقانی

مردی همچون باران؛ به مناسبت 19 شهریور، روز رحلت آیت الله طالقانی

با مطالعۀ زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله سید محمود طالقانی، بیشتر به یاد این جمله از گلستان سعدی علیه الرحمه می افتم که می گوید: «باران رحمت بی حسابش همه را رسیده، و خوان نعمت بی دریغش همه جا کشیده» و... باران نعمتی ست فراگیر که آفریدگار بر همۀ جهانیان فرستاده؛ برای زمان و مکان خاصی هم نیست. آیت الله سید محمود طالقانی نیز روحیه ای داشت همچون باران. بر همه می بارید و تلاش می کرد همه را پاک و منزه ببیند. برای همین با همه بود؛ و همگان او را می پذیرفتند و دوستش می داشتند و همچون پدر می دانستند. در تمام دوران حیاتش اینگونه بود؛ حتی در زندان های دژخیمان زمان، رضا شاه و محمدرضا شاه!...

پنجشنبه, شهریور 18, 1400 19:13
دوستان طالقانی امام

دوستان طالقانی امام

در سالگرد درگذشت جلال آل احمد مناسب است نگاهی به ارتباط آن مرحوم و بستگانش با حضرت امام داشته باشیم. جلال عنایتی تام و تمام به حضرت امام داشته و تلاش می کند به اهداف ایشان کمک کند. وی در خاطرات خود می گوید: من پس از شنیدن نطق ایشان (آیه الله خمینی)احساس کردم باید ایشان را ببینم. به قم رفتم. در خانه ایشان کتاب "غرب زدگی" خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را می خوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟ گفتم: بله. گفتند: آنچه ما باید بگوییم شما گفته اید....من حتی دست پدرم را نبوسیده بودم، اما دست ایشان را بوسیدم."

چهارشنبه, شهریور 17, 1400 21:34
قاضی پارسا  نگاهی به شخصیت و خدمات شهید آیت الله قدوسی

قاضی پارسا نگاهی به شخصیت و خدمات شهید آیت الله قدوسی

تابستان سال 1360 در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، مقطع ویژه و سرنوشت سازی بوده است؛ از یک طرف شهادت تعداد زیادی از مسئولان و مدیران عالی نظام نوپا اتفاق افتاد که طبق محاسبات دقیق ولی مادی و ظاهرنگرانه جنایتکاران، می بایست به سقوط نظام منجر شود! و از طرف دیگر اوج شقاوت و جنایت تروریست ها و آدم کشان مردم ستیز را نشان می دهد که چگونه سرمایه های ارزشمند و خدمتگزاران عالی رتبه ملت و کشور را به خون کشیدند تا عطش قدرت طلبی خود را فرو نشانند. فاجعه هفت تیر و شهادت استوانه بی بدیل نظام، شهید بهشتی و شهدای همراه او، جنایت هشت شهریور و شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر و روز چهاردهم شهریور شهادت عالم با اخلاق آیت الله قدوسی دادستان کل انقلاب.

شنبه, شهریور 13, 1400 22:22
سید ساجدان علیه السلام

سید ساجدان علیه السلام

امام سجاد (ع) پرورش یافته دامان سه امام بزرگوار است، زیرا دو سال از دوران امامت جدش امیر مومنان علی (ع) و یازده سال از امامت عمویش حسن بن علی (ع) را درک کرد و در هنگامه شهادت پدربزرگوارش در کربلا 23 سال داشت. با توجه به جایگاه و عظمت امام سجاد (ع) و دعاها و مناجاتهای نورانی آن حضرت، امام خمینی در کتاب ارزشمند «آداب الصلوة» می فرماید: قدری تفکر کن در حالات علی بن الحسین، و مناجات آن بزرگوار با حضرت حق، و دعاهای لطیف آن سرور که کیفیت آداب عبودیت را به بندگان خدا تعلیم می کند.

جمعه, شهریور 12, 1400 0:1
سیاست های کشور چین از دیدگاه امام خمینی

سیاست های کشور چین از دیدگاه امام خمینی

مطالعۀ تاریخ انقلاب و سیاست های خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران در نیم قرن گذشته نشانگر توجه ویژۀ همۀ کشورهای قدرتمند و تأثیرگذار در صحنۀ بین الملل، به رویدادهای ایران انقلابی ست. هیچکدام نسبت به رخدادهای ایران بی تفاوت نبودند. به ویژه آمریکا، شوروی (روسیه)، انگلیس و چین که باتوجه به سابقه و میزان ارتباطشان با رژیم پهلوی، نسبت به سرنوشت سلطنت و حکومت ایران و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، دیدگاه ها و رفتارهای خاص خود را داشته اند. البته همۀ اینها در یک سیاست مشترک بودند، و آن حمایت از سلطنت محمدرضا شاه بود. امام خمینی نیز...

پنجشنبه, شهریور 11, 1400 12:34
 رسانه مطلوب امام

رسانه مطلوب امام

نفس پرداختن به مردم و تریبون دادن به آن ها برای معرفی هنرها و ابتکارات آن ها ارزشمند است و از سفارشات اکید حضرت امام و مقام معظم رهبری محسوب می شود چه رسد به اینکه این برگزیدگان از میان محروم ترین اقشار و دور افتاده ترین شهرها و روستا ها و بعضا هم وطنان اهل سنت و یا اقلیت های مذهبی انتخاب شوند.

سه شنبه, شهریور 09, 1400 21:53
نخست وزیر شهید (نگاهی به شخصیت فرهنگی ـ سیاسی حجت الاسلام والمسلمین دکتر باهنر)

نخست وزیر شهید (نگاهی به شخصیت فرهنگی ـ سیاسی حجت الاسلام والمسلمین دکتر باهنر)

نخست وزیر شهید حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد باهنر(قدس سره) گرچه جزء معدود روحانیون عالی رتبه از یاران امام خمینی و فعال در دوران مبارزات و سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و مجاهدات مخلصانه فرهنگی و سیاسی او کارنامه ای درخشان برای او بوجود آورده؛ ولی متاسفانه کمتر از شخصیت و کارنامه او سخن گفته شده است.

دوشنبه, شهریور 08, 1400 10:30
گل آقای امام

گل آقای امام

کیومرث صابری فومنی زاده هفتم شهریور 1320 از دانشگاه تهران فوق لیسانس ادبیات داشت و در دوران معلمی، همکار و دوست نزدیک محمدعلی رجایی بود. او در مجله توفیق فعالیت می کرد و از سال ۱۳۶۳ به نوشتن یادداشت های روزانه طنز با نام مستعار «گل آقا» و باعنوان «دو کلمه حرف حساب» در محتوای انتقادی با روزنامه اطلاعات همکاری می کرد.حضرت امام به این نوشته های انتقادی او عنایت داشته و طنز آن را قوی می دانستند.

یکشنبه, شهریور 07, 1400 21:52
در محضر فیض

در محضر فیض

مرحوم فیض شیفته و عاشق امام راحل بود و با تمام وجود به آن پیر فرزانه و استاد و مرادش عشق می ورزید، ویژگی اختصاصی آن مرحوم که وی را از سایر یاران و شاگردان حضرت امام ممتاز می کرد. همسایگی بسیار نزدیک منزلش با منزل مرحوم امام بود و حتی مدتی حضرت امام در همان منزل ساکن بوده و دستگیری ایشان در شب پانزده خرداد 1342 نیز در آن منزل اتفاق افتاده بود.

جمعه, شهریور 05, 1400 23:51
مبارزی که به تنهایی 20 نفر بود! یادی از شهید مهدی عراقی و فرزندش

مبارزی که به تنهایی 20 نفر بود! یادی از شهید مهدی عراقی و فرزندش

تعریف و تمجید امام خمینی از کسی، روی حساب و کتاب بود. افراط و تفریطی در آن نبود. حتی واژگان و جملات را بر اساس معیارهای واقعی به کار می برد. وقتی که می فرمود بهشتی یک امت بود برای ملت ما، به درستی و از روی باور واقعی و شناخت بود. همانگونه که دربارۀ شهید مهدی عراقی نیز فرمود: «مهدی عراقی یک نفر نبود، او به تنهایی بیست نفر بود. حاج مهدی عراقی برای من برادر و فرزند خوب و عزیز من بود.» با این نگاه امام خمینی به شهید عراقی، سالگرد شهادتش در چهارم شهریور، گذری داریم بر زندگی و ارتباطش با امام خمینی.

پنجشنبه, شهریور 04, 1400 8:35
صفحه 10 از 25 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | بعدی >

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.