یادی از برادر امام خمینی؛ سید نورلله (سید نورالدین)

یادی از برادر امام خمینی؛ سید نورلله (سید نورالدین)

چهارم مرداد 1355، امام خمینی نامه ای دارند که نشان از تسلیت و تعزیت و غم و اندوه فراوان اوست. آن هم به دلیل درگذشت برادرش سید نورالدین هندی؛ ایشان برادر دوم، و پنج سال بزرگتر از امام خمینی بود. تاریخ انقلاب کمتر از او یاد کرده است، به گونه ای که وقتی نامی از برادر حضرت امام برده می شود، همه به یاد آیت الله مرتضی پسندیده، برادر ارشد امام می افتند تا ایشان، درحالی که سید نورالدین، معروف به نورلله نیز در دوران نهضت نقش داشت. با این که در سلک یک عالم دینی و روحانی نبوده و شغل اداری داشته است؛ اما یار و پشتیبان برادر کوچک تر خود، سید روح الله بود و به همین دلیل بیشتر وقت ها تحت نظر نیرهای امنیتی رژیم پهلوی بود. به مناسبت سالگشت درگذشتشان، گذری کوتاه بر زندگی و پیوندشان با امام خمینی خالی از لطف نیست.

شنبه, مرداد 04, 1399 10:14
همراهی علما با امام در نهضت:  به مناسبت صدور بیانیه علمای بلاد در حمایت مرجعیت امام خمینی

همراهی علما با امام در نهضت: به مناسبت صدور بیانیه علمای بلاد در حمایت مرجعیت امام خمینی

برخلاف نهضت روحانیت در سال 1341 به رهبری حضرت امام که از همان بدو امر شاهد همراهی مراجع عظام تقلید قم و نجف و علمای بلاد در مبارزات روحانیت به رهبری حضرت امام هستیم. شاید بتوان علل مختلفی برای این امر بیان کرد ولی به نظر نگارنده مهمترین دلیل آن، اقدامات اولیه حضرت امام در دعوت از مراجع قم و نجف وعلمای بلاد برای پیوستن به این حرکت جهادی بوده است.

پنجشنبه, مرداد 02, 1399 10:16
امام خمینی و دوری از خویشاوند سالاری

امام خمینی و دوری از خویشاوند سالاری

ایشان بیش از ده مرتبه در مصاحبه¬هایی که در پاریس داشته بر عدم تصدّی سمتهای رسمی حکومتی توسط خودش، تصریح و تأکید کرده است.

سه شنبه, تیر 31, 1399 11:26
تشکیل اداره امر به معروف و نهی از منکر؛ ایده ای از امام خمینی که هرگز عملی نشد!

تشکیل اداره امر به معروف و نهی از منکر؛ ایده ای از امام خمینی که هرگز عملی نشد!

31 تیر 1358، روزی است که حضرت امام طی حکمی به شورای انقلاب اسلامی، دستور تشکیل اداره «امر به معروف و نهی از منکر» را داد تا در سراسر کشور به فعالیت بپردازد؛ اما هرگز عملی نشد.

سه شنبه, تیر 31, 1399 7:45
ارتباط و اختلاف روشی امام خمینی و آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی در مبارزه

ارتباط و اختلاف روشی امام خمینی و آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی در مبارزه

سی ام تیر، روز بزرگداشت آیت الله کاشانی ست. به همین مناسبت در این یادداشت، بسیار کوتاه علاقه و ارتباط بین امام خمینی و آیت الله کاشانی، و همچنین اختلاف روش سیاسی آن دو عالم مجاهد بررسی می شود.

یکشنبه, تیر 29, 1399 20:15
قهرمانی به چه قیمتی؟

قهرمانی به چه قیمتی؟

پس از هشت سال دفاع مظلومانه و سرفرازانه ملت ایران در برابر تجاوز وحشیانه ارتش صدامی، با حمایت¬های گسترده و علنی و بی¬شرمانه منطقه¬ای و جهانی که به صورت اقتصادی، تسلیحاتی و سیاسی تقدیم متجاوز میشد؛ امام خمینی بر اساس گزارشات و نظرات کارشناسی مسئولان ارشد سیاسی و نظامی، قطعنامه 598 را پذیرفتند.

شنبه, تیر 28, 1399 10:0
امام خمینی و منطق قبول قطعنامه 598

امام خمینی و منطق قبول قطعنامه 598

27 تیر، سال روز پذیرش قطعنامه...

پنجشنبه, تیر 26, 1399 9:58
یکی دیگر از مبارزان راه آزادی، انقلابی پرسابقه و یار امام خمینی، ابوالقاسم سرحدی زاده دار فانی را وداع گفت!

یکی دیگر از مبارزان راه آزادی، انقلابی پرسابقه و یار امام خمینی، ابوالقاسم سرحدی زاده دار فانی را ...

ابوالقاسم سرحدّی زاده (زادهٔ ۱۳۲۴ تهران) مبارز سیاسی، دبیرکل و بینان گذار حزب اسلامی کار، سه دوره نمایندهٔ مجلس شورای اسلامی و وزیر کار و امور اجتماعی در دولت دوم میرحسین موسوی بود که در سن 75 سالگی، امروز 25 تیر 99 بر اثر سکته قلبی درگذشت.

چهارشنبه, تیر 25, 1399 11:4
شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی(س)

شورای نگهبان در ترازوی نگاه امام خمینی(س)

طبق اصل 93 قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد و قانونیت مصوبات آنها منوط به نظر شورای نگهبان می باشد.

سه شنبه, تیر 24, 1399 10:44
حفظ حریم خصوصی مردم در پناه مراکز اطلاعاتی ـ امنیتی از نگاه امام خمینی

حفظ حریم خصوصی مردم در پناه مراکز اطلاعاتی ـ امنیتی از نگاه امام خمینی

امام خمینی، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی، پس از چهار سال از تأسیس وزارت اطلاعات در 16 تیر 1366 آنان را «سربازان‏ گمنام‏ امام‏ زمان‏- عجل اللَّه تعالی فرجه» نامید «که در جنگ با ایادی استکبار در داخل کشور صدمات بسیار دیده‏اند و از طعن و لعن ضد انقلاب و اغفال‏شده‏ها نرنجیده و وظیفه اسلامی- میهنی خود را انجام می‏دهند.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 304) به همین مناسبت بسیار کوتاه، ضمن بررسی نگاه امام خمینی به جایگاه و وظایف نیروهای اطلاعاتی، حفظ حریم خصوصی مردم در پناه کنش های این نیروها نیز بررسی می شود.

یکشنبه, تیر 15, 1399 9:49
امام خمینی از حبس تا حصر

چهارم تیر

امام خمینی از حبس تا حصر

امام خمینی پس از دستگیری و انتقال به تهران، نزدیک به یک سال در حبس و حصر بودند که...

چهارشنبه, تیر 04, 1399 9:37
یکی از مردان خدا؛ شهید دکتر مصطفی چمران بود!

سال روز شهادت دکتر مصطفی چمران گرامی باد!

یکی از مردان خدا؛ شهید دکتر مصطفی چمران بود!

دکتر مصطفی چمران، دانشمند برجسته در آمریکا و انقلابی و مبارز پیش از انقلاب و مدیر و وزیر متخصص و متعهد پس از انقلاب بود که در 31 خرداد 1360 در جبهه های دفاع از کشور به شهادت رسید. به مناسبت سالگشت این روز، گذری خواهیم داشت بر تاریخچۀ زندگی اش، کسی که امام خمینی او را یکی از مردان خدا نامید. یادش گرامی و روحش قرین رحمت الهی باد!

جمعه, خرداد 30, 1399 11:34
یادی از معلم شهید انقلاب، دکتر علی شریعتی

یادی از معلم شهید انقلاب، دکتر علی شریعتی

جملاتی نغز از دکتر شریعتی...

پنجشنبه, خرداد 29, 1399 11:32
مخالفت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با پیشنهاد تغییر نام «روز 14 خرداد»/ روز 14 خرداد باید برای همیشه روز ملی بزرگداشت امام خمینی(س) باشد.

مخالفت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با پیشنهاد تغییر نام «روز 14 خرداد»/ روز 14 خرداد باید ...

بزرگداشت شعائر فی نفسه و جدای از وجوب پرداختن عمیق به پیامها و محتوای شعائر اهمیت دارد. حذف نام ها و شعائر زمینه را برای تحریف و جایگزینی محتواها و پیام ها آسان می سازد.

دوشنبه, خرداد 19, 1399 10:13
مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

امام خمینی فقیه و عارف و سیاست مداری است که به چهره ای کاملاً سیاسی شهرت یافته است، آنگونه که همة شخصیت ایشان را بُعد سیاسی تحت الشعاع قرار داده و ابعاد دیگر شخصیت این انسان وارسته و واصل إلی الله مغفول مانده است...

شنبه, خرداد 17, 1399 10:29
«تأملاتی در دعای سحر»: سلسله مباحث ویژه ماه مبارک رمضان با الهام از کتاب «شرح دعای سحر امام خمینی(س)» با گفتار آیت الله محمد سروش محلاتی

«تأملاتی در دعای سحر»: سلسله مباحث ویژه ماه مبارک رمضان با الهام از کتاب «شرح دعای سحر امام ...

«دعای سحر» یکی از دعاهای مشهور سحرهای ماه مبارک رمضان است که روزه داران اهتمام ویژه ای به قرائت آن دارند. اولین اثر عرفانی مکتوب حضرت امام خمینی(س) کتاب «شرح دعای سحر» است که به زبان عربی در سنین جوانی ایشان نگارش یافته است.

سه شنبه, اردیبهشت 23, 1399 8:19
صفحه 22 از 26 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.