کد مطلب: 4058 | تاریخ مطلب: 25/07/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

شهادت امام رئوف

شهادت امام رئوف

علی بن موسی الرضا(علیه السلام) ملقب به رضا، عالم آل محمد و صابر است. منش و رفتار امام رضا(علیه السلام) به گونه ای بود که حتی نزد مخالفان خود جایگاهی با عظمت داشت و همگان از وی به نیکی و بزرگ منشی و سخاوت و کرامت یاد میکردند.
امام خمینی(س)، زیارت و نذر برای آن حضرت را عملی شایسته و لازم می داند و خدمت به زائران آن حضرت را بسیار پسندیده می شمارد.

شهادت امام رئوف

حسن پویا

امام رضا (علیه السلام) در سال 203 ق در طوس مسموم و بنا بر مشهور در آخر ماه صفر به شهادت رسید. حرم آن حضرت میعادگاه عاشقان و دلباختگان امام رئوف و مهربانی از سراسر ایران و جهان می باشد و هر ساله میلیون ها زائر برای زیارت بارگاه ملکوتی اش به مشهد سفر می کنند. امام خمینی(س)، زیارت و نذر برای آن حضرت را عملی شایسته و لازم می داند(استفتائات، ج2، ص474) و خدمت به زائران آن حضرت را بسیار پسندیده می شمارد(صحیفه امام، ج16، ص156) چنانکه در یکی از سفرها با جمعی از دوستان، زودتر از همه به محل سکونت برمی گشت تا مقدمات پذیرایی از آنان را فراهم کند و معتقد بود ثواب خدمت به زائران امام رضا(علیه السلام) کمتر از زیارت و دعا در جوار حضرت نیست.(مردان علم در میدان عمل، ج 7، ص 170)

علی بن موسی الرضا(علیه السلام) ملقب به رضا، عالم آل محمد و صابر است. منش و رفتار امام رضا(علیه السلام) به گونه ای بود که حتی نزد مخالفان خود جایگاهی با عظمت داشت و همگان از وی به نیکی و بزرگ منشی و سخاوت و کرامت یاد میکردند.

امام خمینی در سال 1361 در دیدار با تولیت آستان مقدس امام رضا(ع) میفرماید:

امروز میهمان های ما بسیار عزیزند، این میهمان های عزیز از جایی می آیند که دل های ملائکه الله به آنجا متوجه است. اصلاً مرکز ایران آستان قدس است... همه نیروها، همه قدرت ها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرت رضا(سلام الله علیه) هستند... من امیدوارم که انشاالله تعالی، به برکت آن آستان مقدس، جمهوری اسلامی همان طوری که تاکنون پیروزمندانه پیش رفته است، از این به بعد هم پیش برود.(همان، ج 16، ص 387)

در جای دیگری امام خمینی درباره جایگاه و عظمت بارگاه ملکوتی حضرت رضا(علیه السلام) میفرماید:

من از شما آقایان که از راه دور و از مرکز ولایت و از محل قدس ملکوتی آمدید تشکر می‏کنم. چه سعادتی دارید که چشمهای شما به آن بارگاه عظیم ملکوتی باز می‏شود و در آن حرم شریف؛ مرکز علم و مرکز ملائکة اللَّه می‏روید و ما حسرت آن را داریم.(همان، ج 12، ص 106)

سپس میفرماید:

دعا کنید در آن مرکز سعادت، در آن مهبط ملائکه الله که خداوند این مملکت را آرام کند.(همان)

امام خمینی(س) در توصیف امام رضا(علیه السلام)، ایشان را به عدالت طلبی و سخاوتمندی ستوده است.(کشف اسرار، ص 239)

ایشان معتقد است هدف امام رضا(علیه السلام) مبارزه با ظلم و ستم و حکومتهای ستمگر و حاکمان جور و ستم و نیز برپایی نظام عادلانه بود و لکن مأمون با حیله و تزویر برای زیر نظر داشتن حضرت با نام ولایتعهدی به خراسان فراخواند و با این کار در صدد جلوگیری از قیام علیه سلطنت عباسیان بود.(ر.ک: ولایت فقیه، ص 150 ـ 152)

همچنین میفرماید:

حضرت رضا- سلام اللَّه علیه- که با آن نیرنگ ایشان را بردند، الزاماً بردند به آنجا و خواستند ایشان را چه بکنند، معلوم بود که از اول بنا بر این نیست، نگذاشتند که اینها یک‏حکومتی به دستشان بیاید، یک‏ مجالی‏ به‏ دستشان‏ بیاید (صحیفه امام، ج 19، ص 7-8)

اینک ما هستیم و این امام رئوف و مهربان که مرقد شریفش در ایران اسلامی منشاء برکات فراوانی است و مشتاقان و حاجت مندان فراوانی با حضور در کنار این مضجع نورانی دست نیاز بلند می کنند و با دعا و الطاف حضرت، حاجت روا بر می گردند. بسیاری از افراد حتی از سایر ادیان مجذوب بارگاه ملکوتی آن حضرت هستند و از برکات آن بهره مند می گردند.

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)