امام خمینی به کدام شاعر ایرانی علاقه ای ویژه داشت؟

امام خمینی به کدام شاعر ایرانی علاقه ای ویژه داشت؟

یکی از ابعاد ناشناخته و یا کمتر شناخته شدۀ بزرگ فقیه و مرجع شیعه، امام خمینی، بُعد ادبی و ارتباط و علاقۀ ایشان به شعر و شاعران بزرگ ایران زمین است. از مولوی گرفته تا سعدی و حافظ و... اما آثار او نشان می دهد از میان همۀ آنها به شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی علاقۀ ویژه ای داشته است. چون اول اریبهشت یادروز سعدی شیرازی ست، نگاهی خواهم داشت بر علاقۀ امام خمینی نسبت به سعدی شیرازی و چرایی آن.

چهارشنبه, اردیبهشت 01, 1400 7:8
بیان و شرح کوتاهی بر حدیث بیست و نهم شرح چهل حدیث امام خمینی سلام الله علیه

بیان و شرح کوتاهی بر حدیث بیست و نهم شرح چهل حدیث امام خمینی سلام الله علیه

بحث پیرامون اولین سفارش رسول اکرم صلی الله علیه و اله به علی علیه السلام است که صدق است.

سه شنبه, فروردين 31, 1400 13:2
معرفی کتاب(7)  آداب الصلوه

معرفی کتاب(7) آداب الصلوه

نگارش و تألیف کتاب «آداب الصلوه» توسط امام خمینی در روز دوشنبه دوم ربیع الثانی 1361 ق مطابق با 30/1/1321 ش به پایان رسیده است. حضرت امام در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی این کتاب ارزشمند خود را طی دو مکتوب جداگانه به فرزند عزیزش مرحوم حاج سید احمد خمینی و نیز عروسش خانم دکتر فاطمه طباطبایی هدیه کرده است.

یکشنبه, فروردين 29, 1400 18:57
امام و ارتش

امام و ارتش

بیست و نهم فروردین سالروز اعلام همبستگی و وفاداری ارتش به نظام جمهوری اسلامی ایران است. ارتشی که رضا شاه پهلوی و فرزندش محمد رضا پایه و اساس حکومت ظالمانه خود را بر مبنای قدرت آن بنا کرده و از همه بخش های کشو، بیشتر برای آن سرمایه گذاری کردند ولی هنگامی که مردم از رژیم روی برگرداند، ارتش هم تابع ملت شده و به سمت مردم برگشت.

شنبه, فروردين 28, 1400 18:58
امام خمینی و التزام به لوازم جمهوریت

امام خمینی و التزام به لوازم جمهوریت

حضرت امام که همواره بر وحدت و پرهیز از اختلاف تأکید داشت، وحدت همه ملت در مسیر اهداف متعالی پیش رو، وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت شیعه و سنی و ... نظریه وحدت طلبانه و همگرایانه را با تنوع و تکثر تشکیلات فعالان سیاسی ناسازگار ندیده و وقتی جمعی از روحانیون فعال در دوران مبارزات و دوران جمهوری اسلامی، تشخیص دادند با جدا شدن از تشکل جامعه روحانیت مبارز، مجمع روحانیون مبارز تهران را تشکیل دهند نه تنها با آن مخالفت نکرده و یا منافی با وحدت و اتحاد صفوف ندانست.

چهارشنبه, فروردين 25, 1400 14:3
ماه مبارک رمضان

ماه مبارک رمضان

ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به همه مخاطبان و آرزوی توفیق و قبولی طاعات و عبادات برای همه مومنین، جهت بهره وری بهتر و بیشتر از ساعات و لحظات این ماه عزیز و مبارک برنامه هایی تقدیم می گردد:

سه شنبه, فروردين 24, 1400 22:50
سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

شهید علی صیاد شیرازی در ششم فروردین ماه ۱۳۷۸ مقارن با عید سعید غدیر، از دست فرماندهی کل قوا، حضرت آیت الله خامنه ای، به درجه سرلشکری ارتقاء یافت. و در روز ۲۱ فروردین ماه ۱۳۷۸ توسط منافقین کوردل به شهادت رسید. به مناسبت شهادت این امیر سرافراز ارتش مروری بر بخش هایی از زندگی اش خواهیم داشت.

شنبه, فروردين 21, 1400 7:10
هنر از منظر امام خمینی

هنر از منظر امام خمینی

بیست فروردین، روز شهادت هنرمند آگاه و خوش فکر سید مرتضی آوینی است که به حق می توان او را یکی از هنرمندان متخصص، متخلق و متعهد دوران انقلاب اسلامی نامید. به همین مناسبت چنین روزی «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شده است. با درود بر روح آن شهید والامقام، هنر از دیدگاه امام خمینی را گذرا بررسی می کنیم.

جمعه, فروردين 20, 1400 7:2
رابطۀ ایران و آمریکا در پیچ احترام متقابل؛ گذری بر دیدگاه امام خمینی

رابطۀ ایران و آمریکا در پیچ احترام متقابل؛ گذری بر دیدگاه امام خمینی

اشاره؛ 19 فروردین، سال روز قطع رابطۀ آمریکا با ایران است. بااین که نزدیک به 14 ماه پس از پیروزی انقلاب رابطۀ بین دو کشور فراز و نشیب هایی داشت؛ اما رابطه برقرار و سفیر و سفارتخانه ها فعال بودند. حال چه پیش آمد که روابط قطع و 41 سال دشمنی جایگزین آن شد؟! قطعاً عوامل کوچک و بزرگ بسیاری زمینۀ این قطع رابطه و دوری را رقم زده است. یکی از عوامل اصلی که با تکیه بر سیرۀ نظری و عملی امام خمینی می توان نام برد؛ پایبند نبودن به اصل «احترام متقابل» بوده است که در اینجا کوتاه به آن می پردازیم.

پنجشنبه, فروردين 19, 1400 7:35
روح الله در بیت الله

روح الله در بیت الله

حضور عارفانه و عاشقانه روح الله در بیت الله، از او ابراهیم بت شکنی ساخت که با قربانی اسماعیل خود، از بند همه تعلقات دنیایی رها گردید و خداوند نیز او را به مقام امامت مستضعفان و محرومان رسانید و این قدرت را به او بخشید که با قیام الهی و شکستن بت شاهنشاهی 2500 ساله در ایران، اسلام ناب محمدی را پس از چهارده قرن، حیاتی دوباره بخشد.

چهارشنبه, فروردين 18, 1400 7:59
پایان حصر و آغاز عصر

پایان حصر و آغاز عصر

حضرت امام در دوران زندان و حصر که فرصت مطالعه و تأمل بیشتری یافته بودند به این نتیجه می رسند که باید خودشان بر اساس آیه شریفه « قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله» به شخصه برای برپایی حکومت مبتنی بر قسط و عدل بپا خیزند پانزده سال بعد در سالروز همان ایامی که حضرت امام از زندان و حصر آزاد می گردد با استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران عصری جدید به رهبری امام آغاز می شود و می توان گفت: پایان حصر امام، آغازی است بر عصر امام

دوشنبه, فروردين 16, 1400 8:43
فقط جمهوری اسلامی

فقط جمهوری اسلامی

رهبری با صلابت و خردمندانه امام خمینی وقتی با رستاخیز همگانی ملت ایران ترکیب گردید، حکومت استبدادی-استعماری متکی به ارتش قوی و جنگ افزارهای انبوه و وابسته به قدرت سلطه گر آمریکا به زانو درآمد و مجبور به عقب نشینی شد و زمینه فراهم گردید تا بر ویرانه های رژیم شاهنشاهی اهداف سه گانه انقلاب اسلامی یعنی استقلال آزادی جمهوری اسلامی استقرار یابد، خواسته ای که پس از صبح پیروزی ، در کوتاه ترین زمان ممکن در دوازدهم فروردین ۵۸ با رأی اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران رسمیت یافت و نظام جمهوری اسلامی ایران جایگزین رژیم شاهنشاهی دیرپا در این سرزمین گردید.

پنجشنبه, فروردين 12, 1400 15:14
مرجعی نوگرا و اصلاح گر؛ به مناسبت دهم فروردین؛ سال روز رحلت آیت الله العظمی بروجردی

مرجعی نوگرا و اصلاح گر؛ به مناسبت دهم فروردین؛ سال روز رحلت آیت الله العظمی بروجردی

اشاره آیت الله العظمی سید حسین طباطبایی بروجردی، یکی از مراجع بزرگ شیعه در سدۀ کنونی، دهم فروردین 1340 ش. چشم از جهان فروبست. مرجعی اصلاح گرا و متنفذ در جهان اسلام که سیرۀ نظری و عملی ایشان با تجدد و نوگرایی سازگار بود. در دورۀ او نوگرایی در حوزه های علمیه بیشتر رنگ وبوی اصلاح ساختاری و تشکیلاتی داشت که اتفاقاً خود آیت الله بروجردی علاوه براین که موافق و مشوق آن بود، به اصلاحات گسترده تر و عمیق تر نیز باور داشت. در این یادداشت به گوشه ای از پندار و رفتار اصلاحی این مرجع نوگرا و اصلاح گر، ازجمله در زمینۀ اصلاح در تشکیلات، برنامه های آموزشی ـ تبلیغی حوزه، و مبارزه با باورهای غلط و خرافی برخی آیین های شیعه اشاره می کنیم.

سه شنبه, فروردين 10, 1400 7:27
موعود بزرگ

موعود بزرگ

حجة بن الحسن العسکری (ع) در نیمه شعبان سال 255 قمری در سامرا دیده به جهان گشود. امام خمینی (س) درباره نیمه شعبان و تولد این موعود بلندمرتبه می فرماید:

یکشنبه, فروردين 08, 1400 17:11
امید و امیدآفرینی در جامعه از نگاه امام خمینی(1)

امید و امیدآفرینی در جامعه از نگاه امام خمینی(1)

از آیین های فراموش شده در میان روزهای نوروزی که از دیرباز به جای مانده، روز امید و شادباش نویسی است که روز ششم فروردین را گویند. از طرفی یکی از صفات برجستۀ امام خمینی که از عوامل موفقیت او نیز بود، داشتن امید و امیدواری به آینده در تمام دوران زندگی و امیدآفرینی در بین ملت بود. به همین بهانه در چند شمارۀ پیاپی، دیدگاه امام خمینی را دربارۀ این موضوع بررسی و تبیین و تحلیل می کنیم.

جمعه, فروردين 06, 1400 7:59
فصل بهار و عید نوروز در اشعار امام خمینی

فصل بهار و عید نوروز در اشعار امام خمینی

امام خمینی شخصیتی چند وجهی داشت. در حوزه های گوناگون عرفان و شعر، فلسفه، فقه و اصول، سیاست و... درخشیده است. با وجود اهمیت بُعد سیاسی ایشان، نادیده گرفتن سایر وجوه شخصیتی او ضرری جبران ناپذیر خواهد داشت. برای مثال، با کمی دقت در زندگی ایشان، خواهیم دید، حتی در دوران رهبری دینی و سیاسی نیز هیچگاه از عواطف و احساسات شاعرانۀ او کاسته نشد. امام خمینی خود فردی اهل ادبیات، شاعر و صاحب نثری درخشان بود. ادبیات و شعر وجهی از زیست ایشان است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از آن میان شعرهایی که دربارۀ فصل بهار و نوروز سروده اند که در اینجا به نمونه ای از آنها اشاره می کنیم.

سه شنبه, فروردين 03, 1400 17:58
میزان، حال فعلی اشخاص است.

میزان، حال فعلی اشخاص است.

«میزان، حال فعلی اشخاص است». این جمله معروف امام خمینی مدت هاست که مورد توجه بسیاری از افراد و رسانه ها قرار گرفته و سال هاست از آن نه به عنوان نقشه راه، بلکه به عنوان یک ابزار سیاسی علیه رقیبان استفاده می شود.

دوشنبه, فروردين 02, 1400 17:12
کُفو کامل

کُفو کامل

بانوی بزرگوار خانم خدیجه ثقفی(رضوان الله علیها) پس از اذان صبح روز اول فروردین سال 1388 در نود و شش سالگی سفر آخرت خود را آغاز کرد. او شصت سال از عمر طولانی توأم با صبوری خود را با امام خمینی(س) سپری کرد،

یکشنبه, فروردين 01, 1400 14:0
جشن ملی نوروز در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

جشن ملی نوروز در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

جشن ملی نوروز در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی محمد رجائی نژاد اشاره باد نوروز وزیده است به کوه و صحرا جامه عید بپوشند، چه شاه و چه گدا(دیوان امام، ص 39) عید نوروز یکی از گسترده ترین و تاریخی ترین جشن های جهان است که در حوزۀ تمدنی ایران زمین، به ویژه در کشور ایران برگزار می شود. یک سنت باستانی پیش از اسلام که به تأیید پیامبر اسلام(ص) و دیگر ائمۀ معصومین(ع) نیز رسیده است. دیدگاه امام خمینی، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی، نسبت به آن چیست؟

شنبه, اسفند 30, 1399 12:0
امام خمینی و سال های کبیسه

امام خمینی و سال های کبیسه

حضرت امام در زندگی خویش چند سال، سال کبیسه و سی ام اسفند را تجربه کرده بودند؟

جمعه, اسفند 29, 1399 22:20
سه میلاد بزرگ

سه میلاد بزرگ

ماه شعبان، ماه رسول گرامی اسلام نامیده شده است و در روزهای سوم و چهارم و پنجم این ماه بزرگ، میلاد سه مولود عظیم الشأن و بزرگ مرتبه ثبت شده است: امام حسین(ع)، ابوالفضل العباس(ع) و امام زین العابدین(ع).

چهارشنبه, اسفند 27, 1399 13:1
سرّالصلوه  معراج السالکین و صلوه العارفین

سرّالصلوه معراج السالکین و صلوه العارفین

کتاب سرّالصلوه که عنوان توضیحی آن، «معراج السالکین و صلوه العارفین» است، ششمین کتابی است که امام خمینی(س) به قلم خود نوشته است. حضرت امام کتاب سرّالصلوه را در یک مقدمه، دو مقاله و یک خاتمه نگاشته که مقدمه در شش فصل، مقاله اول ـ در مقدمات نماز ـ در ده فصل، مقاله دوم ـ در مقارنات نماز و مناسبات آن ـ در دوازده فصل تنظیم گردیده و خاتمه کتاب دربردارنده «سرّ تکبیرات ثلاثه اختتامیه» و دعای پایانی کتاب میباشد.

دوشنبه, اسفند 25, 1399 17:55
پدرداری احمد

پدرداری احمد

سید احمد خمینی حتی برای یک لحظه امام را تنها نمی گذارد. در مدت حیات پدر در ده سال پرالتهاب پس از پیروزی انقلاب در مدرسه علوی تهران، منزل آیه الله یزدی در قم، بیمارستان قلب تهران، منزل محله دربند و منزل جماران، لحظه ای از پدر جدا نمی شود به گونه ای که این همدمی و همراهی او در همه شرایط با امام دستمایه ساختن لطیفه نیز شده بود.

یکشنبه, اسفند 24, 1399 17:19
صفحه 13 از 24 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | بعدی >

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)