«تعادل و ترجیح» و «اجتهاد و تقلید» دو مبحث پایانی مباحث اصول می باشند که امام خمینی پس از تدریس، به تألیف و نگارش آنها موفق گردید. این دو مبحث یک جلد از دوره شش جلدی اصول فقه ایشان می باشد که در این معرفی به گزارش محتوای آنها اقدام شده است.
یکشنبه, اسفند 22, 1400 8:18
سخنرانی ها و پیام های پر محتوا و راهگشایی که در سال های تبعید در عراق برای ملت ایران می فرستاد، مصاحبه های پرتعدادی که در فرانسه با خبرنگاران داشت و نیز سخنرانی های تحلیلی و روشنگر در بیان حقیقت اسلام و معرفی ابعاد وجودی انسان و نشان دادن مسیر نیل به هدف، همان توانایی ممتاز این رهبر بزرگ و منجی ملت ایران از دیو استبداد و اهریمن استعمار بوده است.
چهارشنبه, اسفند 11, 1400 11:47
یک جلد از دوره شش جلدی اصول فقه امام خمینی نام استصحاب را بر خود دارد؛ کتابی که در آن، مفهوم و ویژگی ها و شرایط این اصل عملی و پرکاربرد در اجتهاد و استنباط مورد و بررسی تخصصی قرار گرفته و در بخشی از آن از چهار قاعده مهم فقهی یَد، تجاوز ، صحت فعل غیر و قرعه به تفصیل سخن به میان آمده است.
سه شنبه, بهمن 05, 1400 10:47
استبداد و استعمار دو مانع بزرگ پیشرفت و بهروزی ایران و ایرانی در دوره معاصر بودند شخصیت ها و جنبش هائی برای دفع این بلایای اجتماعی تلاش کرده اند یکی از رجال نامی و تاثیر گزار در مقابله با استعمار شهید میرزا تقی خان امیرکبیر بوده است.
زندگی و افکار و اندیشه و کارنامه این شهید مظلوم در کتاب «امیرکبیر قهرمان مبارزه با استعمار» آیت الله هاشمی رفسنجانی از نزدیکترین یاران امام خمینی و از استوانه های نهضت امام آمده است.
یکشنبه, دی 19, 1400 14:15
بیستم آذر ماه 1360 روز عروج ملکوتی عالم ربانی و معلم اخلاق، بلکه اخلاق مجسم شهید آیت الله دستغیب بوده که گرامی داشت و درس آموزی آن برای همگان لازم است.
شنبه, آذر 20, 1400 19:33
در تقویم تجاوز ارتش صدام بعثی به ایران اسلامی و دفاع مظلومانه ملت ایران از سرزمین و نظام جمهوری اسلامی خود، هیجدهم آذر ماه 1370 روزی به یادماندنی است، روزی که سازمان ملل متحد بر تجاوزگری صدام و مظلومیت ملت ایران مهر تأیید زد و عراق به عنوان مسئول و آغازگر جنگ علیه ایران معرفی گردید. بدین منظور به نامه های تاریخی مبادله شده میان رؤسای وقت دو کشور پرداخته شده تا یادآوری گردد که یکی از راه های دست یابی به حقوق حقه کشور و ملت، مذاکره عقلانی و خردمندانه توسط افراد کاردان و متخصص است که حتی در مصاف با طرفهای پیچیده که سابقه بدی دارند و شاید حسن نیت واقعی هم نداشته باشند، میشود و باید حقوق ملت و کشور را مطالبه و محقق کرد.
چهارشنبه, آذر 17, 1400 18:4
مدیریت جامعه و انجام وظایف حکومتی در چارچوب «قانون اساسی» گام مثبت بزرگی در حکمرانی جوامع بوده است. در کشور ایران نخست در جنبش مشروطه این مطالبه مطرح و متولد شد که البته به انحراف کشیده شد، تا اینکه در جریان انقلاب اسلامی ایران با هدایت امام خمینی حکومت جمهوری اسلامی مبتنی بر قانون اساسی شکل گرفت. تصویب این قانون در ۱۲ آذر ماه ۱۳۵۸ سزاوار گرامیداشت است، چنانکه عمل به مفاد آن از اهمیت حیاتی برخوردار است.
پنجشنبه, آذر 11, 1400 19:45
یکی از میوه های تلخ جاهلیت، ظلم و ستم و إعمال انواع خشونت در حق «زنان» بوده است؛ نه شخصیت کامل انسانی این آفریده ممتاز الهی شناخته می شد و نه حق و حرمت او در مناسبات زندگی خانوادگی و اجتماعی پاس داشته می شد. اما نگاهی به آیات هدایتگر قرآن و دلالت های سنت و سیره نبوی و استمرار آن در گفتار و رفتار عترت طاهره(ع) ترسیم کننده سیمای زیبای انسانی زن و اهتمام به حفظ حرمت او و اذعان به حقوق او می باشد.
جمعه, آذر 05, 1400 19:24
امام خمینی(س) نه تنها فقیهی اصولی بوده که تحقیقات و ابتکارات و نوآوری های معروفی در دانش اصول فقه ابراز کرده، علاوه بر آن به قواعد فقهیه نیز توجه زیاد و اهتمام بلیغی داشته است. ایشان بعضی از قواعد فقهیه را در قالب رسالة جداگانه و مستقل به رشته تألیف درآورده و در اثناء درس ها و تألیفات خود در موضوع فقه استدلالی و یا بحث های استدلالی اصول فقه، قواعد متعددی را در نظر داشته و کم و بیش از آنها سخن به میان آورده و به نکات و زوایایی از آنها اشاره نموده است.
پنجشنبه, آبان 27, 1400 8:53
ـ نامه تبریک به فاطمه طباطبائی؛ تبریک ازدواج (1348)
ـ نامه به آقای حسین نوری همدانی؛ تصمیم به ادامه اقامت موقت در فرانسه (1357)
ـ سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج درباره حفظ وحدت و اجتناب از اختلاف (1357)
ـ سخنرانی در جمع خانوادههای شهدای 15 خرداد 42؛ منشأ مخالفت گروهکها (1358)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک حلول سال جدید قمری (1360)
ـ پاسخ استفتاء رئیس کل بانک مرکزی در مورد ارز حاصل از فروش نفت (1361)
ـ نامه به محمدکاظم سیفیان، قائم مقام شهردار تهران؛ تعیین تکلیف مشکلات قانونی (1361)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک حلول سال جدید قمری (1361)
ـ نامه به آقای جعفر صبوری؛ تأیید آقای محمدصادق تهرانی (1361)
ـ سخنرانی در جمع اعضای هیأت دولت؛ عبور از شعار و ورود به جرگه عمل (1364)
یکشنبه, آبان 09, 1400 8:0
دوشنبه, اسفند 04, 1399 11:48
یکشنبه, اسفند 03, 1399 10:5
ـ نامه به آقای ربانی املشی و اعلام وصول وجوهات شرعیه (1345)
ـ پیام به مردم تبریز در مورد سرکوب اخلال کنندگان (1357)
ـ پیام به ملت ایران در مورد پایان اعتصابات و شروع کارها (1357)
ـ حکم سرپرستی آستان قدس رضوی به آقای عباس واعظ طبسی (1357)
ـ پیام تشکر به آقای معمر قذافی؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای شاذلی بن جدید؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای علی ناصر محمد؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای یاسر عرفات؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای سوهارتو؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای ژان پل دوم؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای لئونید برژنف؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به خانم ایندیرا گاندی؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای اریک هونکر؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای یوتسه دنیال؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای چون دو هوان؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای گوستاو هوساک؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای پال لوسونیز؛ تبریک سالگرد پیروزی انقلاب (1359)
ـ پیام تشکر به آقای تئودور ژیکف، رئیس جم
شنبه, بهمن 25, 1399 8:34
امام خمینی و نهضت حسینی(3) اهداف و ثمرات نهضت حسینی
حزب اموی در تقابل با اسلام پیامبر و اهل بیت(ع) فرهنگ جاهلی را لباس اسلام پوشاند و به نام اسلام، به احیاء بدعتها و از میان بردن و میراندن سنت اسلامی پرداخت. ظلم و فساد عریان حکومت اموی، در زمان یزید به حدی رسید که امام حسین(ع) فرمودند: «و علی الاسلام السلام إذ بلیت الأمه براعِ مثل یزید»
و به همین خاطر به روشنگری پرداخت و عزم قطعی خود مبنی بر مقابله و مخالفت با آن مناسبات و وضعیت را اعلان کرد. آن حضرت در مدت زمان خروج از مدینه به سوی مکه و اقامت چند ماهه در جوار کعبه و نیز حرکت به سمت کوفه و در منازل بین راه، در مناسبتهای مختلف و خطابه های گوناگون، سخنان فراوانی دارند که هر محقق منصف با مراجعه و بررسی و تحلیل آنها، هم «چرایی» نهضت و قیام حسینی را میفهمد و هم «چگونگی» آن را میبیند.
چهارشنبه, مهر 16, 1399 12:45
امام خمینی و سیاست های بازسازی و سازندگی
پیروان مکتب انبیاء(ع) ملهَم از تعالیم الهی، در پی ساختن و سازندگی هستند؛ ساختن جانی مهذب و پیراسته از رذائل و آراسته به فضائل، برای ساختن جامعه و جهانی پاکیزه و غیر آلوده. از این منظر، امام خمینی(س) در خودسازی و تهذیب نفس به مقامات والایی نائل آمده بود و در گام دوم در حوزه علمیه قم به عنوان معلم اخلاق و مربی نفوس شناخته می شد که تأثیرات دگرگون کننده ای بر جان های مستعد داشت. ایشان در گام سوم در جریان «نهضت امام خمینی» و با اوج گیری مبارزات ملت مسلمان ایران و پیروزی انقلاب اسلامی، هدفی جز ساختن ملت و کشور نداشت؛ ساختنی که مقدمه آن پیراستن کشور از بیماری «استبداد» و «استعمار»، سپس آراستن و ساختن مادی و معنوی بوده است.
پنجشنبه, مهر 10, 1399 9:42
انتشار فتوای امام خمینی(اعلی الله مقامه) در پاسخ به دو استفتا، بحث و گفتگوها و موافقت و مخالفتهایی در پی داشت، از جمله یکی از علمای حوزه علمیه قم که در نجف از شاگردان حضرت امام بوده، نامه ای در ظاهر پرسشی ولی در باطن انتقادی ـ خیرخواهانه و ناصحانه، به ایشان نوشت که پاسخ امام به آن نامه انتقادی، افقی را پیش روی فقه و فقها گشود که اگر توجه می شد و اکنون هم قدر دانسته شود، فقاهت صرفاً مدرسه ای و شکل یافته در مناسبات زندگی در جوامع گذشته، شکوفا و مسئولیت پذیر خواهد شد و از حاشیه به متن زندگی انسان امروز وارد میشود. البته اصل استفسار و اعتراض مرحوم آیت الله محمدحسن قدیری(رحمت الله علیه) را باید قدر دانست چرا که این پرسش و پاسخ و گفتگوی مکتوب، اولاً بازتاب دهنده فرهنگ تحقیقی حوزه های علمیه است و ثانیاً نشان می دهد که جایگاه و منصب و نفوذ و محبوبیت بی مانند امام خمینی به گونه ای نبوده که نشود از ایشان پرسش کرد و حتی اعتراض نمود، حتی اعتراض تلخ و گزنده ای مانند این بیان که:«اگر ساحت قدس حضرتعالی از این گونه مسائل به دور باشد، به نظر من بهتر است و ضرورتی در نشر آنها دیده نمیشود.»(همان، ص 150)
چهارشنبه, شهریور 19, 1399 17:48
پس از هشت سال دفاع مظلومانه و سرفرازانه ملت ایران در برابر تجاوز وحشیانه ارتش صدامی، با حمایت¬های گسترده و علنی و بی¬شرمانه منطقه¬ای و جهانی که به صورت اقتصادی، تسلیحاتی و سیاسی تقدیم متجاوز میشد؛ امام خمینی بر اساس گزارشات و نظرات کارشناسی مسئولان ارشد سیاسی و نظامی، قطعنامه 598 را پذیرفتند.
شنبه, تیر 28, 1399 10:0
طبق اصل 93 قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد و قانونیت مصوبات آنها منوط به نظر شورای نگهبان می باشد.
سه شنبه, تیر 24, 1399 10:44
«کلید» شخصیت امام خمینی را دو ویژگی بسیار مهم تشکیل می دهد:
1 ـ جامعیّت علمی و عملی؛
2 ـ جمع میان سنّت و تجدّد.
جامعیت علمی امام خمینی و...
شنبه, خرداد 17, 1399 10:25
سه شنبه, خرداد 06, 1399 10:13