برنامه ریزی آموزشی برای تأسیس رشته «فقه و اصول با گرایش مبانی حضرت امام خمینی(س)»

برنامه ریزی آموزشی برای تأسیس رشته «فقه و اصول با گرایش مبانی حضرت امام خمینی(س)»

با توجه به اندیشه بالنده فقهی این فقیه بزرگ و رهبر آگاه به زمان و نیازهای آن، شایسته بلکه لازم است اندیشه و افکار پاسخ گو و بالنده ایشان به نیازهای نو به نوی جامعه، هرچه نظام ­مندتر در برنامه­ ریزی­های آموزشی و پژوهشی حوزه های علمیه مورد بحث و بررسی محققان و عموم طلاب و دانش ­پژوهان قرار گیرد.

شنبه, تیر 17, 1402 10:31
برگزاری دومین جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی در سطح ۴ حوزه

برگزاری دومین جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی در سطح ...

دومین جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی در سطح ۴ حوزه با حضور جمعی از اساتید و محققین حوزه در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم، برگزار گردید.

یکشنبه, اردیبهشت 24, 1402 15:8
برگزاری جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی درسطح ۴ حوزه

برگزاری جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی درسطح ۴ حوزه

اولین جلسه کمیته تدوین عناوین و سرفصل های رشته فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی در سطح ۴ حوزه با حضور جمعی از اساتید و محققین حوزه در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم، برگزار گردید.

دوشنبه, اردیبهشت 18, 1402 9:47
سیری در زندگی و سیره امام خمینی(س)- درس پنجم

سیری در زندگی و سیره امام خمینی(س)- درس پنجم

هدف های آموزشی 1ـ اطلاع از تدریس امام خمینی در رشته فلسفه 2ـ اطلاع از مدت و اوصاف درس اخلاق امام خمینی 3ـ آشنایی با مدت تدریس امام خمینی در مقطع خارج فقه و اصول

دوشنبه, بهمن 03, 1401 10:4
اصول اندیشه امام خمینی؛  تکیه بر وحدت ملی

اصول اندیشه امام خمینی؛ تکیه بر وحدت ملی

وحدت و انسجام از مسائل مهم و مؤکد دین اسلام است که در قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) به آن سفارش شده، و به همان سان از تفرقه و اختلاف نهی شده است. بر همین اساس امام خمینی نیز به این مسئله توجه ویژه داشت. بر وحدت ملی در داخل کشور بسیار سفارش می کرد؛ تاآنجاکه به راحتی می توان وحدت ملی را از اصول اندیشه ایشان دانست.

سه شنبه, فروردين 09, 1401 8:50
اصول اندیشۀ امام خمینی؛  نفی خویِ کاخ نشینی و اشرافیت

اصول اندیشۀ امام خمینی؛ نفی خویِ کاخ نشینی و اشرافیت

امام خمینی وابسته بودن اهالی حکومت به قشر اشراف را که تمام ارزش هایشان در امور مالی خلاصه می شد، مصیبت بزرگی برای کشور می دانست و وجود خویِ خانی و خانبازی، تمایل به زمین خواری و تلاش برای داشتن القاب و عناوین ویژه را از ویژگی های رفتاری اشراف و کاخ نشینان به حساب می آورد.

جمعه, اسفند 20, 1400 15:2
اصول اندیشه امام خمینی؛  توجه به مستضعفان و فرودستان جامعه

اصول اندیشه امام خمینی؛ توجه به مستضعفان و فرودستان جامعه

مطالعه و بررسی سیره نظری و عملی امام خمینی نشان از توجه جدی و همیشگی ایشان به مسئله مستضعفان و محرومان دارد. این دو واژۀ به ظاهر هم معنی و در مفهوم متفاوت که امام خمینی در این زمانه احیاگر آنها شد، ریشه در باورهای دینی ایشان داشت. دغدغۀ رسیدگی آنی به این قشرهای مستضعف و محروم جامعه به گونه ای امام خمینی را درگیر خود کرد که از روزهای آغازین پس از پیروزی انقلاب (9 اسفند 1357) به شورای انقلاب فرمان داد تا «تمام اموال منقول و ‏‎‎‏غیرمنقول دودمان پهلوی و وابستگان سببی و نسبی آنها که مدت ها از بیت المال مسلمین اختلاس کرده بودند، به نفع مستمندان و کارگران و ‏‎‎‏کارمندان ضعیف مصادره شوند.»

سه شنبه, اسفند 03, 1400 8:54
اصول اندیشۀ امام خمینی (3)  اثبات اسلام ناب محمدی (2)  اسلام آمریکایی و شاخصه های آن

اصول اندیشۀ امام خمینی (3) اثبات اسلام ناب محمدی (2) اسلام آمریکایی و شاخصه های آن

بر اساس بینش و اندیشه حضرت امام، اسلام امریکایی، وارونه شده و دینی بی محتوا و متظاهر و یاری گر قدرت های استکباری و استبدادی است. به همین دلیل هم حمایت های قدرت های استکباری، اعم از غربی و شرقی را در پی دارد. این نوع برداشت از دین ـ به ویژه از دین اسلام ـ بیشتر متناسب با اهداف جریان سرمایه داری و گروه های ظالم در جهان است که عموماً منافع آنها در تضاد با اسلام راستین قرار دارد.

شنبه, بهمن 09, 1400 10:38
اصول اندیشۀ امام خمینی (3)؛ تبیین اسلام ناب محمدی و ویژگی های آن (1)

اصول اندیشۀ امام خمینی (3)؛ تبیین اسلام ناب محمدی و ویژگی های آن (1)

یکی از اصول اندیشه های امام خمینی، تأیید و اثبات اسلام ناب محمدی است. همان تفسیری از اسلام اصیل و بی پیرایه، زنده و پویا، کامل و جامع گرا و جامع نگر که مورد اقبال اکثریت مردم ایران قرار گرفت و سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زد. برداشتی از دین اسلام که با عقلانیت و آزادی، استقلال و پیشرفت سازگار و به دور از تحجر و مقدس مآبی و... است. اصلی که هم مصادیق و مخاطبان عام، و هم خاص دارد و در سیرة نظری و عملی امام خمینی به روشنی نمایان است. این اصل را به دلیل اهمیت، گستردگی و لایه های پنهان و ژرف آن، در سه بخش ارائه میکنیم؛ «اسلام ناب محمدی و ویژگیهای آن»، «اسلام آمریکایی و شاخصه های آن» و بخش سوم «مخاطبان امام خمینی در این اصل» این شماره را اختصاص دادیم به بخش اول، یعنی «اثبات اسلام ناب محمدی»

چهارشنبه, دی 08, 1400 18:51
اصول اندیشه امام خمینی(2)؛ اعتقاد به مردم و مردم باوری

اصول اندیشه امام خمینی(2)؛ اعتقاد به مردم و مردم باوری

در ادامه بازخوانی اصول اندیشه های امام خمینی، این شماره به اصل «اعتقاد به مردم و مردم باوری» می پردازیم. اندیشه بنیادی که در تمام دوران حیات ایشان بروز و ظهور داشته و در آثارش نمایان است. اعتقاد و اعتماد بین امام خمینی و مردم دوسویه بود. همانگونه و همان قدر که ایشان به مردم علاقه و باور داشت، مردم نیز چنین بودند. مردم باوری و مردم داری امام خمینی، یکی از سویه های امتیاز ایشان از دیگر اندیشمندان و رهبران دینی و سیاسی بود. همین ویژگی نیز راز محبوبیت و جذابیت و نفوذ ایشان در قلوب مردم بود که توانست آنها را به شور و فداکاری وادار سازد، و انقلابی را به سرانجام رساند، و نظامی نو پایه گذاری نماید.

سه شنبه, آذر 30, 1400 10:57
اصول اندیشۀ امام خمینی (1)؛ باور به وعده و نصرت الهی

اصول اندیشۀ امام خمینی (1)؛ باور به وعده و نصرت الهی

امام خمینی یکی از بزرگترین عالمان و اندیشمندان جهان اسلام، در اندیشه ورزی دارای پایه و اصولی است که در هیچ یک از آثار ایشان به گونۀ سرراست و روشن به آن اشاره نشده است. با خوانش و کاوش در آثار امام خمینی تلاش می کنیم اُمّهات اندیشۀ ایشان را استخراج، و به اندازۀ توان و کوتاه تبیین نماییم. یکی از مهم ترین و شاخص ترین اصول اندیشۀ امام خمینی اعتقاد و اعتماد به وعده و نصرت الهی است که...

پنجشنبه, آذر 25, 1400 16:40
امام خمینی و تدریس درس خارج

امام خمینی و تدریس درس خارج

امام خمینی بیش از پنجاه سال در حوزه های علمیه قم و نجف علوم اسلامی را تدریس می کرده که بیش از سه دهه آن به تدریس خارج فقه و اصول گذشت. ایشان از سال 1323 ش تدریس خارج اصول و سپس تدریس خارج فقه را آغاز کرد که تا واپسین روزهای اقامت در نجف اشرف ادامه داشت.

یکشنبه, دی 21, 1399 13:39
مصطفی خمینی (ره) فرزند امام(س) و حوزه؛ تلخیصی از کتاب «مصطفای من»

مصطفی خمینی (ره) فرزند امام(س) و حوزه؛ تلخیصی از کتاب «مصطفای من»

سید مصطفی خمینی اولین فرزند زندگی مشترک حضرت امام خمینی و خانم خدیجه ثقفی است که در 21 آذر1309 متولد شد. وی از حدود شش سالگی وارد مکتب خانه شد و همچون پدر خود از تحرک و شادابی و چالاکی بالایی برخوردار بود وی خیلی سریع دوره سطح را در حوزه به پایان رساند و در سن کم جزو ممتازین و شاگردان برجسته حوزه بود. و به عنوان مستشکلی دانا و آگاه جای خود را بین ممتازین حوزه باز کند و در سن 25 سالگی به درجه اجتهاد برسد. وی جزو بهترین شاگردان حوزه و درس امام بود و بعنوان یک مدرس معروف میان طلاب و فضلا و مدرسین حوزه مطرح شده و فلسفه و فقه تدریس می کرد.

پنجشنبه, آبان 01, 1399 7:56
کفایه الاصول مع تعالیق الإمام الخمینی

کفایه الاصول مع تعالیق الإمام الخمینی

کتاب «کفایه الاصول» آخوند خراسانی از معروف ترین متون درسی حوزه های علمیه و مورد توجه فقها دریکصد سال اخیر است؛ کتابی که در آخرین مراحل سطوح عالیه توسط همه طلاب فرا گرفته می شود

شنبه, آذر 02, 1398 12:57
تحریر الاصول

تحریر الاصول

کتاب «تحریر الاصول»، تقریرات حضرت آیت الله جوادی آملی(حفظه الله) از درس های اصول فقه امام خمینی است.

شنبه, آذر 02, 1398 12:53

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)