طهرانی، سید علینقی

طهرانی، سید علینقی

طهرانی، سید علینقی: فرزند سیدمحسن در سال 1286؟ در تهران متولد شد. وی پس از تحصیلاتی مقدماتی به فراگیری علوم اسلامی روی آورده و از درس اساتید و بزرگان حوزه بهره مند گردید. آیت الله تهرانی پس از نائل شدن به درجه اجتهاد در مسجد حضرتی معروف به مسجد بازار دروازه در بازار حضرتی تهران به اقامت جماعت، تبلیغ و نشر معارف اسلامی پرداخت. وی از جمله دستگیرشدگان قیام پانزده خرداد است که مدتی را در زندان موقت شهربانی بازداشت بود. منزل وی در اواخر سال 1346ش به اتهام پناه دادن به مبارزین فراری تحت بازرسی ساواک قرار گرفت. در سال 1351 ش نیز به اتهام کمک به اعضای سازمان مجاهدین خلق دستگیر، ولی بلافاصله آزاد شد.

یکشنبه, مرداد 09, 1390 12:21
لواسانی، سید احمد

لواسانی، سید احمد

لواسانی، سید احمد: سیداحمد لواسانی در سال 1313ق در نجف به دنیا آمد. مقدمات و سطوح را نزد آیت الله حاج سیدمحمدتقی خوانساری و آیت الله حاج شیخ محمدحسین اصفهانی خواند. در سال 1339ق به ایران مهاجرت و در سال 1340ق به اراک رفت و در ماه رمضان 1341ق به قم آمد و تا پایان عمر حاج شیخ عبدالکریم حائری از درس ایشان استفاده کرد. در سال 1357ق یعنی دو سال پس از رحلت حاج شیخ عبدالکریم حائری به نجف رفت و در درس مرحوم آیت الله حاج شیخ محمدحسین اصفهانی شرکت کرد. در سال 1366ق به ایران بازگشت و در تهران ساکن و در مدرسه محمدیه بازار به تدریس مشغول شد.

یکشنبه, مرداد 09, 1390 12:21
لواسانی، سید محمدصادق

لواسانی، سید محمدصادق

سید محمد صادق لواسانی در سال 1285ش در نجف اشرف متولد شد. تحصیلات خود را طبق رسم زمان آغاز کرد. پس از طی مقدمات، برای ادامه تحصیل به ایران و در شهر اراک زیر نظر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی به تحصیل علوم دینی پرداخت. هنگامی که آیت الله حائری عازم قم شد، وی نیز همراه ایشان به قم آمد و در مدرسه دارالشفاء با سید روح الله موسوی خمینی هم حجره شد.

یکشنبه, مرداد 09, 1390 12:21
طهرانی، شیخ عباس

طهرانی، شیخ عباس

طهرانی، شیخ عباس: شیخ عباس تهرانی، از اساتید برجسته اخلاق، در سال 1309ق در تهران متولد شد. پس از طی دوران کودکی به تحصیل علوم دینی پرداخت و دروس مقدماتی و سطوح را در تهران فرا گرفت. در سال 1337ق جهت ادامه تحصیل به نجف اشرف مهاجرت کرد. گر چه اقامت ایشان در نجف اشرف کوتاه بود، اما توانست در آن مدت، محضر دو استاد بزرگ و اسطوره فقه و اصول یعنیمیرزا حسین نائینی و آقا ضیاءالدین عراقی را درک کند. وی در سال 1339ق به ایران مراجعت و و برای ادامه تحصیل به اراک رفت. وی از شاگردان ممتاز و برجسته آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود. پس از مهاجرت حاج شیخ عبدالکریم حائری به قم و تشکیل حوزه علمیه، ایشان نیز با دیگر شاگردان استاد، به قم رفت. وی هم چنین از محضر میرزا جوادآقا ملکی تبریزی نیز استفاده کرد.

یکشنبه, مرداد 09, 1390 12:21
ادیب طهرانی، میرزا محمّدعلی

ادیب طهرانی، میرزا محمّدعلی

ادیب طهرانی، میرزا محمّدعلی: آقا میرزا محمدعلی ادیب تهرانی در 1302ق در تهران متولد شد. وی در بیست سالگی نزد میرزاآقا کوچک و آقاشیخ بزرگ ساوجی که هر دو از علما و مدرسان تهران بودند به تحصیل علوم ادبی پرداخت و نیز از درس آقا شیخ عبدالحسین رشتی هم استفاده کرده است. وی در اراک و قم از محضر درس آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری بهره برد. وی از اساتید بنام ادبیات آن دوره بود. در سال 1363ق به تهران رفت و در آنجا به کارهای علمی اشتغال داشت. وی در سال 1328ش به رحمت ایزدی پیوست و در قبرستان نو قم (قبرستان حاج شیخ) به خاک سپرده شد.

یکشنبه, مرداد 09, 1390 12:21

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)