کد مطلب: 4478 | تاریخ مطلب: 09/05/1390
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

لواسانی، سید محمدصادق

سید محمد صادق لواسانی در سال 1285ش در نجف اشرف متولد شد. تحصیلات خود را طبق رسم زمان آغاز کرد. پس از طی مقدمات، برای ادامه تحصیل به ایران و در شهر اراک زیر نظر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی به تحصیل علوم دینی پرداخت. هنگامی که آیت الله حائری عازم قم شد، وی نیز همراه ایشان به قم آمد و در مدرسه دارالشفاء با سید روح الله موسوی خمینی هم حجره شد.

لواسانی، سید محمدصادق: سید محمد صادق لواسانی در سال 1285ش در نجف اشرف متولد شد. تحصیلات خود را طبق رسم زمان آغاز کرد. پس از طی مقدمات، برای ادامه تحصیل به ایران و در شهر اراک زیر نظر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی به تحصیل علوم دینی پرداخت. هنگامی که آیت الله حائری عازم قم شد، وی نیز همراه ایشان به قم آمد و در مدرسه دارالشفاء با سید روح الله موسوی خمینی هم حجره شد.

وی دروس عرفان، سیر و سلوک، حکمت، فلسفه، مفاتیح‌الغیب، شرح فصوص و منازل‌السائرین را از آیت‌الله شیخ محمدعلی شاه آبادی آموخت. دو سال نیز از درس اخلاق عارف الهی، آیت‌الله حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی بهره مند شد. سیدمحمد در طول نُه سال اقامت خود در قم بیشتر این دروس را با امام خمینی مباحثه کرد. خود در این باره می‌گوید: «حتی در سفرها و زیارت که گاهی مشهد مشرف می‌شدیم، در راه و هر فرصتی که حاصل می‌شد مشغول مباحثات علمی فلسفی می‌شدیم. در مدرسه فیضیه صبح‌های زود در کنار رودخانه ساحلی مشغول مباحثه می‌شدیم؛ حتی روزهای سرد هم این کار انجام می‌شد و چقدر زیبا و با لطف و صفا صورت می‌گرفت.»

علاوه بر تحصیل و تدریس بخشی از وقت خود را صرف اداره امور مدارس حوزه علمیه قم از جمله «مدرسه فیضیه» و «دارالشفاء» اختصاص داد.

وی از همان آغاز مرجعیت امام خمینی به عنوان نماینده تام الاختیار ایشان در تهران تعیین گردید.

پس از پیروزی انقلاب، روابط این دو دوست قدیمی ادامه یافت و دیدارهای هفتگی آنها نشانگر این صمیمیت و استحکام دوستی بود. آیت الله لواسانی با آنکه سوابق مبارزات سیاسی درخشانی داشت بعد از انقلاب، با همان زندگی زاهدانه‌ای که داشت در گمنامی زیست و در مهر ماه سال 1369ش به رحمت الهی پیوست.

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)