توصیف آیت الله بهاالدینی، از عالم مجاهد و محقق عالیقدر آیت الله شهید حاج آقا مصطفی خمینی:
او آیت الله بوده و از نظر علمی جامع علوم عقلی و نقلی و جامع آنها با سیاست اسلامی، در سن جوانی شد و به مقام و جایگاهی (بس والا) رسیده. او از نوادر زمان ما، بلکه از نوادر زمان ها و أعصار بوده است. هم صادق القول بوده و هم حسن نیت داشته است. با کمال زیرکی و هوشیاری، به نفوس آگاهی داشت. او سهم فراوانی در انقلاب اسلامی و حوادث آن داشته و در مشکلات و گرفتاری های روزگار صابر و بردبار بوده است.
شنبه, آبان 01, 1400 13:50
رحلت حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر محتشمی پور از شاگردان و یاران با وفای حضرت امام خمینی(س) و از مبارزان نستوه و خستگی ناپذیر انقلاب اسلامی و از دولتمردان برجسته در دورانهای مختلف، موجب تأثر شدید گردید.
سه شنبه, خرداد 18, 1400 16:11
در همان روزهای پس از انقلاب که حضرت امام در قم بودند و مردم فوج فوج و روزانه چندین نوبت به دیدار امام می آمدند؛ برخی به ایشان می گفتند: «آقا! شما اگر خواستید بروید پشت بام، بگذارید ما اوّل برویم، ببینیم اوضاع چگونه است؛ سپس شما بروید.» حتی این مطلب چندین بار از جانب آقای اشراقی تکرار شد، لکن امام اعتنایی نکردند. همین که سر و صدای مردم را از کوچه می شنیدند، فوراً عمامه را بر سر می گذاشتند و نعلین هایشان را پا می کردند و به پشت بام می رفتند. مکرر اتفاق می افتاد که امام به مجرد این که سر و صدای مردم را می شنیدند، با سرعت به پشت بام می رفتند، در حالی که دیگران بعداً مطلع می شدند. این خیلی مهم است که ایشان دوست داشتند به مردمی که با ذوق و شوقی به دیدار ایشان آمده اند، احترام بگذارند.
(پابه پای آفتاب، ج1، ص 146)
سه شنبه, اسفند 05, 1399 8:10
شهید یوسف کلاهدوز می گوید: کودتای نظامی درحال شکل گیری بود. تعداد زیادی تانک چیفتن را به پادگان لویزان منتقل کرده بودند. تانک ها را هم در ده ردیف چیده بودند و خدمه داشتند آنها را تجهیز و مسلح می کردند.
سه شنبه, بهمن 21, 1399 10:24
به تازگی سخنی از حجه الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی منتشر شده است مبنی بر اینکه: دستور صریح حضرت امام در منع از ورود نظامیان به دسته بندی ها و احزاب سیاسی مربوط به شرایط ابتدای انقلاب و دوران جنگ بوده است و در حال حاضر دیگر چنین منعی وجود ندارد.
سه شنبه, بهمن 14, 1399 9:54
وقتی هواپیما به پرواز در آمد، در هواپیما جنب و جوش خاصی وجود داشت. یک ساعتی که از پرواز گذشت قسمت بالای هواپیما را آماده کردند و امام به آنجا رفتند و یکی از همراهان هم روی پله ها مستقر شد که افراد متفرقه بالا نروند تا امام بتوانند استراحت کنند.
شنبه, بهمن 11, 1399 8:17
نوۀ رضاشاه؛ امام خمینی نبود، مرا اعدام می کردند!
علی پهلوی، نوه رضاشاه و برادر زاده محمدرضا شاه:
پس از انقلاب در ایران ماندم و نرفتم، حس نمی کردم در خطرم. با آیت الله طالقانی دوست بودم. خیلی آزادانه حرف هایم را می زدم. یک روز یکی از مسئولین امنیتی آن دوران تمام اسنادم را گرفت و پس از یکی دو ماه گفت اسنادت در اوین است، برو اوین. به آیت الله پسندیده، آیت الله قمی و تمام آیت الله هایی که می شناختم، گفتم برم اوین؟ گفتند نرو، از خاندان پهلوی کسی دستگیر نشده که یک جوجه پهلوی دستگیر شود... خلاصه بالاخره به آنجا رفتم. می خواستند من را نگه دارند که بعضی از روحانیون نامه نوشتند که این را آزاد کنید.
تااین که سال 1361 زیر نظر آیت الله خلخالی دادگاهی شدم. شنیدیم که قرار است حکم اعدام برایم صادر شود. (البته این را آقای پسندیده به من گفت) آیت الله محمدی گیلانی به آیت الله خمینی گفت که فلانی (من) بی گناه است. گویا آیت الله خمینی چند خط نوشتند که من را رها کنند.
منبع: گفتگویی مشروح با نشریه همشهری ماه
پنجشنبه, بهمن 02, 1399 10:1
✅ سال 58 مناظره ای داغ بین مهندس بازرگان و شهید آیت الله بهشتی تحت عنوان «تخصص بالاتر است یا تعهد و تقوا؟» در صدا و سیما برگزار شد.
♦️شهید بهشتی معتقد بود مسئولین باید متعهد باشند و بازرگان اعتقاد داشت تخصص مهمتر است.
در لابلای بحث مرحوم بازرگان سئوالی از شهید بهشتی پرسید:
آقای دکتر فرض کنیم که قصد دارید با اتوبوس از شهری به تهران بیایید.
راننده ای داریم که جاده را مثل کف دست میشناسه ولی اهل همه جور معصیتی است و راننده دیگری که تازه کار است ولی بسیار متقی و اهل تدین. شما خانواده تون رو با کدام راننده راهی می کنید؟!
در این هنگام شهید بهشتی مکثی طولانی کرده سپس به علامت تایید نظر مرحوم بازرگان، بزرگوارانه فرمودند آقا من دیگه صحبتی ندارم!
♦️متن دیگری با این مضمون را به دکتر چمران نسبت می دهند:
از دکتر چمران سئوال کردند آقای دکتر تقوا بالاتر است یا تخصص؟
شهید چمران پاسخ داد:
تقوا بالاتر است!
ولی اگر کسی تخصص کاری را نداشته باشد و منصبی را قبول کند قطعاً انسان «بی تقوایی» است…
سه شنبه, دی 30, 1399 9:23
مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی چنین می گوید:
«امام در یکی از این مواعظ پایان درس شان ، بحث اعتدال را مطرح کردند که برای ما سازنده بود. ضمن آن بحث، حدیثی خواندند که در قلب من جای گرفت و سپس همین مضمون را به صورت دیگری از امام راحل یاد گرفتیم. در حدیث این جمله است: «انّ الله یحبّ ان یوخذ برخصه، کما یحبّ ان یوخذ بعزائمه»، امام در درس نصیحت می کردند که در زندگی و در برخورد با مردم و در آموزش ها و منبرها، همیشه خواست های خشکه مقدس ها و احتیاط های سخت را مطرح نکنید که مردم بتوانند به طرف اسلام بروند. ما که نمی خواهیم بیشترازخدا وپیامبر مسلمان باشیم.»
دوشنبه, دی 22, 1399 9:8
تو هم همانند مردم باید در صف بایستی!
خوب به یاد دارم بعد از پیروزی انقلاب که امام به قم آمده بودند، اکثر روزها جمعیت زیادی برای دیدار معظم له به قم میآمدند. مسافرخانهها مملو از جمعیت بود، چلوکبابیها شلوغ و صفهای نانواییها طولانی بود. روزهای اولی بود که امام به قم آمده بودند و در شهر قم جمعیت موج میزد. پیرمردی لاغر اندام بود که در منزل امام خدمت میکرد و او را بابا صدا میکردند. یک روز امام به آن آقا فرمودند:
بابا! شنیدهام تو میروی در صف بایستی، میگویند ایشان خدمتکار آقاست و تو را جلو میبرند و هر چند تا نان که بخواهی، به تو میدهند. این کار را نکن. این خوب نیست که از این خانه کسی برود و بدون اینکه نوبت را رعایت کند، خرید کند. تو هم مانند دیگران در صف بایست، مبادا که امتیازی برای تو باشد!
شنبه, دی 13, 1399 9:48
آیت الله مسعودی خمینی در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره مبارزات شهید آیت الله مدرس می گوید:
یک بار آقای آیت الله سید مرتضی پسندیده- برادر امام- نقل می کردند:
من در خدمت شهید سید حسن مدرس بودم و ایشان می خواستند تدریس شان را شروع کنند، بنده به ایشان عرض کردم:
آقا این مبارزات شما به جایی نمی رسد، شما دارید خودتان را اذیت می کنید!
مرحوم مدرس در جواب فرمودند:
من اگر پنج نفر را در اختیار داشتم که دنبال صنّاری(= متاع بی ارزش، پُست و مقام)نبودند، ایران را می گرفتم!
(سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
خاطرات آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی، نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی.)
سه شنبه, آذر 11, 1399 11:57
🍁محقق متخلق؛
پرونده ای در بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین دکتر داود فیرحی
با آثاری از:
سید حسن خمینی، سیدمحمد خاتمی، عبدالله نوری، سید هادی خامنه ای، مجید انصاری، محمد سروش محلاتی، مسیح بروجردی، کاظم قاضی زاده، رضا داوری اردکانی، سید محمدرضا بهشتی
سید علیرضا بهشتی، محمدتقی فاضل میبدی، رسول جعفریان، عبدالوهاب فراتی، محمود شفیعی، مصطفی بروجردی، سید علی میرموسوی، محمد جواد ظریف
سید حسن اسلامی اردکانی، سروش دباغ، احمد زیدآبادی، محمدجواد کاشی، مصطفی سلیمانی، احسان تاجیک، شجاع احمدوند.
▪️هفته نامه حریم امام، ش 429، آذرماه 1399
آدرس کانال تلگرام
➡️@harim_emam
🆔@feirahi
شنبه, آذر 08, 1399 12:25
امام، هنگام توصیف آقای پسندیده میگفتند: او از کودکی با وقار و مؤدب بود و حتی در خانه نیز همواره با لباس رسمی (عبا و قبا) روی پتو مینشست و به پشتی تکیه میزد.
دوشنبه, آبان 19, 1399 8:32
پیام به ملت ایران؛ به مناسبت شهادت آقای سید محمدعلی قاضی طباطبایی
یکشنبه, آبان 11, 1399 8:37
نقش فرماندهی امام در تنگناهای جنگ
شهید صیاد شیرازی:
بعد از نصرت و پیروزی که خداوند متعال در نبرد طریق القدس نصیب رزمندگان اسلام کرد، نبرد سراسر معنویت بعدی، نبرد فتح المبین بود
چهارشنبه, مهر 09, 1399 9:5
فداکاری اعجاب آمیز زنان در جنگ تحمیلی
امام خمینی:
این جانب در طول این جنگ صحنه هایی از مادران و خواهران و همسران عزیز از دست داده دیده ام که گمان ندارم در غیر این انقلاب نظیری داشته باشد.
پنجشنبه, مهر 03, 1399 8:33
جماران و امام به روایت امام جمارانی
مجموعه دوجلدی خاطرات و روایات حجه الاسلام و المسلمین حاج سید مهدی امام جمارانی که اخیرا توسط انتشارات عروج چاپ و با کیفیت مناسب وحروفچینی بدون غلط در کنار چاپ عکس های تاریخی از شخصیت های گوناگون همراه با ذکر بیوگرافی مختصر و مفید از اعلام به بازار کتاب عرضه شده است در نوع خود از محسنات و ویژگی های فراوانی برخوردار است که در این یادداشت به برخی از آن ها اشاره می شود.
سه شنبه, مهر 01, 1399 9:21
آیت الله سیدابوالحسن نوری امام جمعه خرمشهر: در هنگامه نبردهای سنگین تن به تن و کوچه به کوچه در خرمشهر پس از کارشکنی های بنی صدر و عدم حمایت از مدافعان خرمشهر به تهران و زیارت امام شتافتم. برادران مصباحی که بعدها علی آنها شهید شد هم با من همراه بودند وقتی توفیق دیدار با آقا دست داد از وضعیت خرمشهر گزارشی خدمتشان تقدیم کرد و با جدیت به امام گفتم دشمن جنگ را جدی گرفته است اما مسؤولان ما(بنی صدر) نه؛ یک روز پس از این دیدار ... پیام محکم امام را شنیدیم که خطاب به مسؤولان اعلام کردند جنگ را جدی بگیرید.
شنبه, شهریور 29, 1399 13:4
خاطره ای از حجت الاسلام والمسلمین امام جمارانی
روزهای عاشورا اهالی جماران به دیدار امام میرفتند و در حضور ایشان عزاداری میکردند. فکر میکنم سال دوم بود که قرار شد من قبل از روضه مقداری صحبت کنم.
چهارشنبه, شهریور 26, 1399 8:49
14 شهریور، سالروز شهادت اولین دادستان کل کشور پس از انقلاب اسلامی، آیت الله علی قدوسی است. شخصیتی مبارز و انقلابی و روحانی خوش فکر و روشن بین که نامش با مدرسه حقانی قم و اصلاحگری در حوزه علمیه گره خورده است. یادش را گرامی می داریم با مروری بر زندگی و فعالیتهای سیاسی و علمی آن شهید بزرگوار.
جمعه, شهریور 14, 1399 8:4
شنبه, مرداد 04, 1399 7:26
ابراز احساس شدید نسبت به فرزند شهید
یکشنبه, تیر 29, 1399 13:17
قبل از هر چیز به حرم امام رضا(ع) مشرف شوید!
پنجشنبه, تیر 12, 1399 11:18
ماجرای دوستی و ارادت شهید آیت الله صدوقی به امام خمینی (ره) بسیار شنیدنی است.
چهارشنبه, تیر 11, 1399 10:51
دوشنبه, تیر 09, 1399 7:41