برنامه ها و فعالیتها
منشورات دفتر قم
--------------------------------
سیره امام خمینی
یاران امام و انقلاب
همایشها و نشستهای علمی
------------------------------
-------------------------------
پاسخ به پرسشهای شرعی
دانشنامه امام خمینی (س)
مدرسه تخصصی فقه امام خمینی (س)
گر سالک او منازلی سیر کند ** خود مسلک نیستی بود منزل ما/ صد قافله دلْ بار بمقصد بستند ** بر جای بماند این دل غافِل ما/ گر نوح ز غرق سوی ساحل ره یافت ** این غرق شدن همی بوَد ساحِل ما
یازده تیر ماه سالروز فقدان صدوقین است؛ شهادت چهارمین شهید محراب انقلاب، آیت الله محمد صدوقی به سال 1361ش. و رحلت فرزندش حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی صدوقی به سال 1390ش. که هر دو شهرۀ شهر یزدند در صدق و صفا و مردم داری! به همین مناسبت ضمن جستاری در زندگی پدر و فرزند، نگاهی خواهم داشت بر یکی از صفات برجسته آن دو عالم عامِل، یعنی مردمی و مردم دار بودن.
مردم شجاع ایران ... افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بی درد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان، و در یک کلمه، اسلام امریکایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند. 11/ 1/ 67
خوردن وآشامیدن اگر از روی عمد باشد روزه را باطل می کند. فرقی نمی کند که خوردن چیزی باشد که معمول است؛ مثل نان و آب، یا غیر معمول است؛ مثل خاک وشیره درخت.
در همان روزهای پس از انقلاب که حضرت امام در قم بودند و مردم فوج فوج و روزانه چندین نوبت به دیدار امام می آمدند؛ برخی به ایشان می گفتند: «آقا! شما اگر خواستید بروید پشت بام، بگذارید ما اوّل برویم، ببینیم اوضاع چگونه است؛ سپس شما بروید.» حتی این مطلب چندین بار از جانب آقای اشراقی تکرار شد، لکن امام اعتنایی نکردند. همین که سر و صدای مردم را از کوچه می شنیدند، فوراً عمامه را بر سر می گذاشتند و نعلین هایشان را پا می کردند و به پشت بام می رفتند. مکرر اتفاق می افتاد که امام به مجرد این که سر و صدای مردم را می شنیدند، با سرعت به پشت بام می رفتند، در حالی که دیگران بعداً مطلع می شدند. این خیلی مهم است که ایشان دوست داشتند به مردمی که با ذوق و شوقی به دیدار ایشان آمده اند، احترام بگذارند. (پابه پای آفتاب، ج1، ص 146)
«آن حکومتی که ما می خواهیم مصداقش یکی خود پیغمبر اکرم است که حاکم بود. ما بناست که رؤسا را [در نظر] بگیریم، رؤسا را نظر بکنیم، سیره رؤسا را نظر بکنیم؛ یکی از آنها هم حضرت امیر بود؛ یکی هم عُمَر بود. ما ببینیم اینها مثل عُمَر هم هستند؟ یکی از آنها هم حضرت امیر. خود پیغمبر را هر کس که سیره نوشته است از رسول اکرم، [نقل کرده که] وضعش در زندگی کمتر بوده است از این مردم عادی که آن وقت در مدینه زندگی می کردند. اطاق گلی اینها داشتند؛ توی مسجد یک اطاق گلی داشتند. سوار الاغ میشده، یک کسی هم دنبالش، پشت سرش می نشسته و می رفته. آن وقت هم برای او مسأله می گفته، او را تربیت می کرده.» (صحیفه امام، ج4، ص: 219)
حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ، ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم
آدرس: قم، خیابان شهدا(صفاییه)، کوچه24(ممتاز)، پلاک85
کد پستی: 15615 ـ 37156
تلفن: 9 ـ 37742247 ـ 025
نمابر: 37742250 ـ 025
پست الکترونیک: Qom@icpikw.ir
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است.پیاده سازی و اجرای سایت: نوفا