شورای انقلاب اسلامی

شورای انقلاب اسلامی

در هنگامه شور و حال و فضای انقلاب، رهبری آینده نگر و دوراندیش، با اندیشه جایگزینی حکومت پهلوی جمعی را به عنوان «شورای انقلاب اسلامی» پیش بینی کرد و با مشورت با افراد و شخصیتهای مختلف از احزاب و قشرهای گوناگون، به دنبال تعیین افرادی کارآمد و برخوردار از ویژگی های یک ملت انقلابی بود.

چهارشنبه, آذر 10, 1400 12:33
امروز با امام: نهم تیر

امروز با امام: نهم تیر

ـ نامه به آقای سید محمدعلی قاضی طباطبایی و ابراز خرسندی از آزادی ایشان (1343) ـ نامه به آقای سید اسماعیل مرعشی؛ اعلام وصول وجه (1345) ـ نامه به آقای سید مهدی طباطبایی؛ اجازه اخذ و ارسال وجوه شرعی (1351) ـ پیام به ایران و سایر بلاد و تأکید بر وکالت آقای پسندیده (1354) ـ بیانات در جمع فرماندهان پایگاههای هوایی؛ ضرورت حفظ نظم در ارتش (1359) ـ پیام به ملت ایران به مناسبت انفجار حزب جمهوری اسلامی؛ شهادت 72 تن (1360) ـ پیام تشکر به آقای یاسر عرفات؛ تسلیت شهادت شهید چمران (1360) ـ حکم عفو جمعی از محکومین به پیشنهاد هیأت بررسی وضع زندانیان (1363) ـ سخنرانی در جمع اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم؛ حفظ وحدت روحانیون (1364) ـ پیام تشکر به رئیس جمهور اندونزی؛ تبریک عید سعید فطر (1365)

چهارشنبه, تیر 09, 1400 7:37
امروز با امام: هشتم تیر

امروز با امام: هشتم تیر

ـ بیانات در جمع روحانیون و طلاب تهران جهت افشای دین ‏زدایی (1343) ـ نامه به آقای سید محمدرضا سعیدی؛ سفارش بیماران معهود (1346) ـ سخنرانی در جمع مهندسان وزارت کشاورزی؛ تبیین عوامل پیروزی انقلاب (1358) ـ تلگراف تسلیت به آقای منتظری؛ تجلیل از مجاهدات فرزند شهید ایشان (1360) ـ حکم انتصاب آقای سید عبدالکریم موسوی اردبیلی به ریاست دیوان عالی کشور (1360) ـ حکم انتصاب آقای محمدمهدی ربانی املشی به سمت دادستان کل کشور (1360) ـ حکم انتصاب آقای هادی باریک بین به سمت امامت جمعه قزوین (1360) ـ سخنرانی در جمع قضات دیوان عالی کشور؛ واقعه هفتم تیر و مظلومیت شهید بهشتی (1360) ـ سخنرانی در جمع اعضای ستاد جهاد سازندگی؛ مبارزه و جهاد در مکتب اسلام (1360) ـ حکم نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران به آقای سید حسن طاهری خرم‏آبادی (1362) ـ پیام تشکر به رئیس جمهور لیبی؛ تبریک عید سعید فطر (1363) ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید فطر (1363) ـ نامه به آقای منتظری؛ تأیید کاندیداهای عضویت در شورای عالی قضایی (1364) ـ پیام تشکر به رئیس جمهور پاکستان؛ تبریک عید سعید فطر (1365) ـ پیام [تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید فطر (1365) ـ سخنرانی در جمع مسئولان قضایی کشور؛ اهتمام در حل مسائل قضا (1366)

سه شنبه, تیر 08, 1400 7:45
از استقبال تا استقرار امام خمینی

از استقبال تا استقرار امام خمینی

در آخرین ساعات شب سی ام دیماه 1357 حاج سید احمد آقا، فرزند امام از پاریس به استاد مرتضی مطهری زنگ زده و می گوید: امام تصمیم به بازگشت به ایران گرفته اند و برای ایشان مکانی در تهران پیدا کنید. استاد مطهری از برخی افراد دعوت می کند تا صبح زود برای مذاکره در باره امر مهمی در منزل ایشان حاضر شوند. اسدالله بادامچیان، شهید محمد صادق اسلامی، شهید کچویی، شهید حسن اجاره دار، شهید درخشان، شهید فضل الله محلاتی و آقای شفیق اولین افرادی هستند که در این جلسه شرکت می کنند. از آنجا همگی به منزل دکتر بهشتی می روند و با پیشنهاد و برنامه ریزی ایشان، کمیته استقبال تشکیل شده و اولین اطلاعیه این کمیته در تاریخ سوم بهمن صادر می شود.

شنبه, بهمن 04, 1399 16:39
خاطرات روزهای نخستین انقلاب!

خاطرات روزهای نخستین انقلاب!

✅ سال 58 مناظره ای داغ بین مهندس بازرگان و شهید آیت الله بهشتی تحت عنوان «تخصص بالاتر است یا تعهد و تقوا؟» در صدا و سیما برگزار شد. ♦️شهید بهشتی معتقد بود مسئولین باید متعهد باشند و بازرگان اعتقاد داشت تخصص مهمتر است. در لابلای بحث مرحوم بازرگان سئوالی از شهید بهشتی پرسید: آقای دکتر فرض کنیم که قصد دارید با اتوبوس از شهری به تهران بیایید. راننده ای داریم که جاده را مثل کف دست میشناسه ولی اهل همه جور معصیتی است و راننده دیگری که تازه کار است ولی بسیار متقی و اهل تدین. شما خانواده تون رو با کدام راننده راهی می کنید؟! در این هنگام شهید بهشتی مکثی طولانی کرده سپس به علامت تایید نظر مرحوم بازرگان، بزرگوارانه فرمودند آقا من دیگه صحبتی ندارم! ♦️متن دیگری با این مضمون را به دکتر چمران نسبت می دهند: از دکتر چمران سئوال کردند آقای دکتر تقوا بالاتر است یا تخصص؟ شهید چمران پاسخ داد: تقوا بالاتر است! ولی اگر کسی تخصص کاری را نداشته باشد و منصبی را قبول کند قطعاً انسان «بی تقوایی» است…

سه شنبه, دی 30, 1399 9:23
خاطره ای از دکتر سید محمدرضا حسینی بهشتی
دوشنبه, تیر 09, 1399 7:41

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)