ممنوعیت ورود نظامیان در رقابتهای سیاسی
محمدکاظم تقوی
وصیت اکید من به قوای مسلح آن است که همان طور که از مقررات نظام، عدم دخول نظامی در احزاب و گروهها و جبههها است به آن عمل نمایند؛ و قوای مسلح مطلقاً، چه نظامی و انتظامی و پاسدار و بسیج و غیر اینها، در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از بازیهای سیاسی دور نگه دارند. در این صورت میتوانند قدرت نظامی خود را حفظ و از اختلافات درون گروهی مصون باشند.
* * *
هنر امام خمینی(س) این بود که انقلاب اسلامی ایران را با مشارکت آگاهانه و از سر ایمان اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران به پیروزی رساند و پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی با دستان گرهگشای ملت، گرههای فرو بسته را میگشود.
ایشان با هر گونه مبارزات مسلحانه علیه رژیم ستمگر پهلوی مخالف بود و در مبارزات خود به ملت متکی بود نه گروههای چریکی و قدرت تفنگ، البته در هر جامعهای برای حفظ مرزها از تجاوزات بیگانگان داشتن نیروهای نظامی مقتدر و توانمند لازم و حیاتی است؛ همچنانکه برای حفظ نظم داخلی کشور و مقابله مقتدرانه با اخلالگران در نظم عمومی و آسایش مردم باید نیروی انتظامی و پلیس کارآمد و آماده به کاری در خدمت امنیت و آسایش ملت باشد؛ اما این نیروی نظامی و انتظامی برای محافظت از کلیت کشور در مقابل هجوم خارجی و نیز حفظ نظم و آسایش داخلی ملت در برابر مخلان نظم داخلی، وظیفه دارند و در خدمت کلیت کشور و تمامی ملت بودن اقتضا دارد که این دو ستون حافظ امنیت از رقابتها و کشمکشهای سیاسی و گروهی و حزبی دور باشند. این نیاز ضروری چنان درست و بینیاز از دلیل و برهان است که همه عقلای عالم یکی از ضوابط قطعی نظامیان و انتظامیان را عدم دخالت و فعالیت آنها در عرصههای حزبی قرار دادهاند.
امام خمینی(س) با اشاره به این سیره عقلا یادآور میشود که قوای مسلح به هیچ عنوان و در هیچ تشکلی نباید داخل شوند. ایشان برای اینکه اهمیت مسأله را نشان دهند این مسأله را با تفصیل و بیان همه ریزهکاریها و عناوین مطرح کرده و به بیان کلی اکتفا نکرده است، بلکه عناوین: «احزاب»، «گروهها» و «جبههها» را آورده تا کسی یا کسانی با عناوینی از این قانون تخطی نکنند؛ چنانکه قوای مسلح را نیز با عناوین تفصیلی ذکر کردند. «نظامی»، «انتظامی»، پاسدار»، «بسیج» و «غیر اینها».
امام راحل(س) به نیروهای نظامی و انتظامی و شبه نظامی، یادآوری میشود که در صورت پایبندی به این قانون جهانی و بینالمللی است که میتوانید قدرت نظامی خود را حفظ کنید و از اختلافات درونگروهی مصون و محفوظ باشید. چرا که اگر این قانون نقض شود، از آنجایی که همه نظامیان و انتظامیان و شبه نظامیان به یک حزب و گروه و گرایش وابستگی و دلبستگی ندارند، هر کدام و هر دسته به سویی میروند و آن وقت است که قدرت منسجم آنها متلاشی میشود و از رسالت و مسئولیت اصلی خود دور میمانند و کیان کشور و امنیت ملت به خطر میافتد. دشمنان خارجی و اخلالگران داخلی فرصت جولان و تخریب پیدا میکنند.
.
انتهای پیام /*