کد مطلب: 3543 | تاریخ مطلب: 05/12/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام؛ پنجم اسفند

امروز با امام؛ پنجم اسفند

ـ نامه به علمای شیراز؛ کوشش در تهذیب جامعه (1349)

ـ نامه به آقای حیدر میری در نحوه اخذ اجازه نامه (1354)

ـ نامه به آقای سید مرتضی پسندیده و سفارش به رسیدگی به یکی از آقایان (1356)

ـ حکم به آقای صادق خلخالی جهت تشکیل دادگاه انقلاب اسلامی (1357)

ـ حکم به آقای شریفی جهت حفظ کاخها و اموال در مردآباد کرج (1357)

ـ گفتگو با اسداللَّه مبشری و علی شایگان درباره اموال دولتی و وجوهات شرعی (1357)

ـ سخنرانی در جمع هیأتی از اتحاد جماهیر شوروی؛ رابطه با دولتها (1357)

ـ نامه به آقای سید احمد خوانساری؛ تسلیت مصیبت وارده (1359)

ـ نامه به خانم مهین محمدی؛ ابراز تشکر از هدیه ایشان (1361)

امروز با امام؛ پنجم اسفند

 

ـ نامه به علمای شیراز؛ کوشش در تهذیب جامعه (1349)

«خدمت ذی شرافت حضرات علمای اعلام و حجج اسلام شیراز- دامت برکاتهم‏

به عرض محترم عالی می‏رساند، صورت تلگرافی که در رحلت مرحوم آیت اللَّه حکیم- رحمة اللَّه علیه- فرموده بودید، اخیراً پس از گذشت چندین ماه واصل گردید و موجب تشکر شد. امید است در سایه عنایات و توجه حضرات علمای اعلام- کثّر اللَّه أمثالهم- حوزه‏های علمیه هر چه بیشتر بتوانند در تهذیب جامعه، خصوصاً نسل جوان، قدمهای مؤثری بردارند و کوششهای ارزنده آنها نقشه‏های شومی که یکی پس از دیگری در دست اجراست خنثی نمایند. با کمال تأسف و تألم باید اعتراف کرد که اهل باطل در باطل خود متحد و متفق هستند، اهل حق در حق خود چنین نیستند؛ لکن نباید مأیوس شد بر اسلام و مسلمین، روزگارهای بسیار تاریک و مشکل گذشته و خداوند تبارک و تعالی به قدرت خود، بدخواهان را به جای خود نشانده. نغمه اخیر «سپاه دین» اساس روحانیت و استقلال آن را سخت تهدید می‏کند و بر ماست که با کمال جدیت با آن مبارزه کنیم و نگذاریم این ودیعه الهی در عهد ما پایمال هوسهای از خدا بیخبران شود. کوشش کنید در آگاه کردن ملت از نقشه‏های شوم دشمنان اسلام.

از خداوند تعالی سلامت و سعادت و توفیق حضرات اعلام را خواستار است. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏2، ص: 334)

ـ نامه به آقای حیدر میری در نحوه اخذ اجازه نامه (1354)

«خدمت جناب مستطاب مروّج الاحکام آقای آقا شیخ حیدر میری- دامت برکاته‏

مرقوم شریف واصل شد. ان شاء اللَّه تعالی موفق و مؤید باشید. در موضوع اجازه اگر مقصود حفظ جهات شرعیه است شما مجازید در اخذ وجوه شرعیه و صرف ثلث در محال مقرره شرعیه؛ و ارسال ما بقی را به قم نزد حضرت حجت الاسلام آقای پسندیده و اخذ قبض از ایشان، و ایصال به این جانب تا ... «1» به صاحبانش بدهند. و اگر اجازه کتبی خواسته باشید باید اول به قم مراجعه کنید نزد آقای پسندیده و ایشان تصدیق کنند [تا اگر] بی‏مانع بود، اجازه دهم؛ چون کسانی اجازه گرفته‏اند و کارهای مخالف عقل و شرع مرتکب شده‏اند. از این جهت بنا بر آن است که ذکر شد. ان شاء اللَّه تعالی سلامت باشید. و السلام.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 132)

ـ نامه به آقای سید مرتضی پسندیده و سفارش به رسیدگی به یکی از آقایان (1356)

«حضور مبارک حضرت مستطاب حجت الاسلام و المسلمین آقای پسندیده- دامت برکاته‏

به عرض حضور مبارک می‏رساند، سلامت و سعادت حضرت عالی را خواستار است. ضمناً تصدیع می‏دهد که جناب مستطاب حجت الاسلام آقای حاج آقا مصطفی طباطبایی- دامت افاضاته- علی المحکی در آن محل که هستند خیلی اداره نمی‏شوند حضرت عالی ماهی دو هزار تومان (2000) به ایشان بپردازید. از خداوند تعالی اصلاح امور را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 352)

ـ حکم به آقای صادق خلخالی جهت تشکیل دادگاه انقلاب اسلامی (1357)

«جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ صادق خلخالی- دامت افاضاته‏

به جنابعالی مأموریت داده می‏شود تا در دادگاهی که برای محاکمه متهمین و زندانیان تشکیل می‏شود، حضور به هم رسانده و پس از تمامیت مقدمات محاکمه، با موازین شرعیه حکم شرعی صادر کنید.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 215)

ـ حکم به آقای شریفی جهت حفظ کاخها و اموال در مردآباد کرج (1357)

«جناب حجت الاسلام آقای شریفی- دامت افاضاته‏

لازم است جنابعالی به مردآباد کرج بروید و در مورد حفظ کاخها و ضبط اموال آن و زمینهای مزروعی و تراکتورها و اموال دیگری که مربوط به خاندان شاه مخلوع و غاصب سابق بوده است اقدام نموده و از آنها محافظت و نگهداری کنید؛ و از تصرف غاصبان در اموال مذکوره جلوگیری نمایید. و بر مردم و اهالی محترم است که از دستورات جنابعالی در این باره پیروی و تبعیت نموده و با شما همکاری کنند. ادامه توفیقات آن جناب را از خدای تعالی خواستارم.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 216)

ـ گفتگو با اسداللَّه مبشری و علی شایگان درباره اموال دولتی و وجوهات شرعی (1357)

«باید مأمورین کلانتریها در محل کارشان مستقر شوند. مردم در کارهای آنان دخالت نکنند تا نظم برقرار شود.

اینها «1» با ماسک می‏خواهند به صورت تازه‏ای، نفوذ امریکا و شوروی را مجدداً در ایران برقرار کنند و به اشکال جدید ظاهر می‏شوند. در اجتماعاتشان داخل نشوید، و آنها را نصیحت کنید.

 [در مورد حفر چاهها و تصرف اراضی:] «2» باید دولت در این مورد اقدام کند. [در مورد مصرف وجوهات شرعیه:] به مردم بدهید، به مردمی که در مبارزه شرکت داشته و شهید داده‏اند و صدمه دیده‏اند. [در مورد برنجهایی که از پادگانها به مساجد منتقل شده:] به مردم بدهید.

امام: فرهنگ باید متحول شود. دادگستری باید متحول شود. رسیدگیهای سابق باید ملغی شود. در رسیدگی به امور قضایی مراتب [فعلی‏] غلط است. باید موازینِ شرعیه باشد و رسیدگی، یک مرحله‏ای و قطعی باشد. باید دقت شود. موازین اروپایی از بین برود. ایران باید ایران باشد نه اروپا.

 [وزیر دادگستری: در امر خصوصی، رسیدگی یک مرحله‏ای اشکالی ندارد؛ ولی در امور دیگر، به ویژه اعدام، دقت لازم است‏]

امام: در مورد دیوان عالی کشور یک نفر از علمای شرع باید باشد که با نظر او رسیدگی شود.

 [آقای شایگان: شایعه‏ای در مورد ریاست جمهوری من در روزنامه بود که از طرف من نبوده و تکذیب می‏کنم‏]

امام: می‏دانم که از شما چنین کاری ساخته نیست!

 [امام خطاب به شاعری که شعری در مدح ایشان سروده بود:] بهتر است شما برای پابرهنه‏ها شعر بگویید و آنان که فداکاری کرده‏اند.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 217)

ـ سخنرانی در جمع هیأتی از اتحاد جماهیر شوروی؛ رابطه با دولتها (1357)

«آنچه که الآن می‏گویم این است که من از اینکه رهبران شما یک همچو پیامی فرستاده‏اند محبت‏آمیز، تشکر می‏کنم...

ما مصمم هستیم که تا آخر با کسانی که بخواهند در کشور ما مداخله‏ای بکنند مبارزه کنیم. ما برای حیات زیر سلطه غیر، ارزش قائل نیستیم. ما ارزش حیات را به آزادی و استقلال می‏دانیم. دستورات مذهبی ما، که مترقی ترین دستورات است، راه ما را معین فرموده است. ما با آن دستورات و تحت رهبری بزرگمرد دنیا، محمد- صلی اللَّه علیه و آله- با تمام قدرتهایی که بخواهند تجاوز کنند به مملکت ما، مبارزه خواهیم کرد. امروز مثل روزهای سابق نیست که یک نفر بر یک امت سلطه داشته باشد، و این یک نفر هم دست نشانده اجانب باشد، و بخواهند به مملکت ما با دست او خیانت و تجاوز کنند. امروز اراده ملت است؛ و ملت با اراده قوّی خود و ایمان به دستورات اسلامی موظف است که هر قدرتی باشد، در دفاع از ملت، دفاع از کشور خود، با هر قدرتی مبارزه کند. ما از همه قدرتها می‏خواهیم که در کشور ما، در امور داخلی کشور ما دخالت به هیچ وجه نکنند. در صورتی که دخالت نکنند، ما با همه روابط حَسَنه خواهیم داشت. و آن طوری که کراراً من گفته‏ام، ما بشر دوست هستیم و پیغمبر ما- پیغمبر عظیم الشأن ما- بشر دوست بود و برای بشر زحمتها [کشید] و تحمل مَشاق «1» کرد؛ و ما هم پیروی از آن دستور می‏کنیم. و با همه اقشار بشر، با تمام مستضعفین عالم، روابط حسنه داریم، به شرط اینکه روابط متقابل و احترام متقابل باشد...» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 219 ـ 221)

ـ نامه به آقای سید احمد خوانساری؛ تسلیت مصیبت وارده (1359)

«حضرت آیت اللَّه آقای خوانساری- دامت برکاته‏

امروز مسموع شد که به حضرت عالی مصیبت بزرگ واقع شده است. این واقعه اسفناک موجب تأثر گردید. از خداوند تعالی برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای حضرت عالی و بازماندگان آن محترم صبر جمیل و اجر جزیل خواهانم و سلامت و سعادت حضرت عالی را خواستارم و امید دعای خیر برای حسن عاقبت دارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏14، ص: 151)

ـ نامه به خانم مهین محمدی؛ ابراز تشکر از هدیه ایشان (1361)

[بسمه تعالی. محضر مبارک امام عزیز، سلام علیکم‏

راستی این چه روزی است. فکر می‏کنم خواب می‏بینم و اصلًا باورم نمی‏شود چنین روزی را که امام، این پیر جماران، نامه‏ام را بخواند و هدیه ناقابلم را بپذیرد. ای خدا من، می‏توانم این سعادت را داشته باشم!؟ امام عزیز، اینک با پول خود و با دست خود برایت ژاکتی بافتم به این امید که وسیله‏ای باشد در قیامت شاهد بگیرم که ای خدا، من امام عزیز را و نایب امام زمانت را دوست دارم. تو روا مدار دستی که برای این امام ژاکت بافته از درگاهت ناامید برگردد. امام عزیز از شما خواهش می‏کنم که این هدیه ناقابل را که فرسنگها راه طی نموده بپذیری و دلم را نشکنی زیرا که آرزو دارم. ولی امام جان، دوست دارم چنانچه قابل استفاده نبود حد اقل یک بار هم که شده ژاکت را تن کنی و آن را تبرک کنی که مایه افتخار من است. امام عزیز، خواهش دیگری هم دارم اگر لطف نموده به وسیله خط خودتان چند کلمه‏ای برایم بنویس. بی‏نهایت فرزندت را خوشحال می‏کنی و خدا را خیلی شکر می‏کنم و وصیت می‏کنم که آن چند کلمه را در قبرم همراه با خودم دفن کنند. التماس دعا. دخترت: مهین محمدی‏].

بسمه تعالی‏

دخترم، نامه محبت‏آمیز شما با هدیه ارزشمندی که با دست خود بافته‏اید واصل شد.

از ارزشهای معنوی این نحو هدیه‏ها باید یاد کرد که آن ارزشها نزد خداوند متعال ثبت می‏شود. خداوند تعالی امثال شما فرزندان متعهد را برای اسلام حفظ و افزون نماید، و ماها و شماها را با رحمت خویش قرین فرماید. و السلام علیکِ و رحمة اللَّه.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 348)

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)