برنامه ها و فعالیتها
منشورات دفتر قم
-----------------------------------
سیره امام خمینی
یاران امام و انقلاب
امور فرهنگی و مناسبت ها
کتابخانه تخصصی امام خمینی(س)
خاطرات امام و انقلاب
همایشها و نشستهای علمی
پاسخ به پرسشهای شرعی
امور پایان نامه ها
دانشنامه امام خمینی (س)
مدرسه تخصصی فقه امام خمینی (س)
🌹 امام خمینی(س) در دیوان خود بارها به عید نوروز اشاره کرده و آن را مبارک شمرده اند. به مناسبت فرارسیدن عید نوروز سال 1401 نمونه ای از اشعار رباعی امام خمینی(س) را درباره نوروز از نظر می گذرانیم: «این عید سعید عید اسعد باشد ملت به پناه لطف احمد باشد برپرچم جمهوری اسلامی ما تمثال مبارک محمد(ص) باشد»
در این نوشته، منابع مرتبط با موضوع «امام خمینی و تصوف» که در کتابخانه تخصصی امام خمینی(س) ـ دفتر قم موجود است، معرفی می شود. لازم به یادآوری است که منابع مربوط به عرفان در نوشته ای دیگر ارائه می گردد.
ایشان که اصلاح جامعه و سوق بشر به سوی سعادت را مقصد اصلی آفرینش می دانند، از بیم آنکه مبادا تصوّر فطری بودن اخلاق، موجب ناامیدی گرفتاران سوء خلق شود و در صدد علاج برنیایند، به صراحت درمان پذیر بودن هر خلقی را، اگر چه ملکه شده باشد، چنین بیان می فرمایند که مقصود از طبیعی بودن و فطری بودن خُلقی، آن نیست که ذاتی غیرقابل تغییر است؛ بلکه جمیع ملکات و اخلاق نفسانیّه، تا نفس در این عالم و در تحت تصرّف زمان و تجدّد واقع است، قابل تغییر است.
امام خمینی درباره رابطه اخلاق و سیاست، باور دارد که سیاست می تواند ـ و باید ـ اخلاقی باشد؛ چرا که سیاست، چیزی نیست جز امتداد اخلاق در عرصه های گسترده تر جامعه و تحقق آرمان ها و اهداف دینی. بدین ترتیب، ایشان معتقد به آموزه یگانگی اخلاق و سیاست است.
حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ، ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.
محرّم و صفر، که ماه برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم
آدرس: قم، خیابان شهدا(صفاییه)، کوچه24(ممتاز)، پلاک85
کد پستی: 15615 ـ 37156
تلفن: 9 ـ 37742247 ـ 025
نمابر: 37742250 ـ 025
پست الکترونیک: Qom@icpikw.ir
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است.پیاده سازی و اجرای سایت: نوفا