کتاب و کتابخوانی از منظر امام خمینی

کتاب و کتابخوانی از منظر امام خمینی

امام خمینی که خود صاحب تألیفات گرانسنگ و ماندگاری در حوزه های مختلف قرآنی، فقهی، اصولی، فلسفی، اخلاق و عرفان بود، نسبت به کتاب هایی که انتشار می یافت، حساسیت بالایی داشت. البته ایشان به صورت کلی و از نگاه تأثیر تربیتی، معتقد بود کتاب مطلوب و مناسب آن است که به تزکیه و تهذیب نفس منجر شود و برای خواننده، سازندگی داشته باشد.

دوشنبه, آبان 23, 1401 10:57
کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در سیرۀ نظری و عملی امام خمینی

امام خمینی: «انس با کتاب و قلم و اندوخته ها، آن قدر خاطره آفرین و پایدار است که همه تلخی ها و ناکامی های دیگر را از یاد می برد.» (صحیفه امام، ج 21، ص 138) 24 آبان، هر ساله روز کتاب، کتاب خوانی و کتابداری است. 22 آبان 1346 نیز روز یورش همزمان ساواک به منزل (یخچال قاضی) و کتابخانه امام خمینی (مکان فعلی درمانگاه قرآن و عترت فعلی) در قم و ربودن کتاب ها و اسناد موجود در آنهاست. این حسن تصادف را غنیمت شمرده و ارزش و جایگاه کتاب و کتاب خوانی و کتابخانه را از سیرۀ نظری و عملی امام خمینی بررسی می کنیم.

جمعه, آبان 23, 1399 17:21

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

پیامدهای تعدی به مردم!

«خدای نخواسته، چنانچه از سربازهای اسلام به مردم یک تعدّی بشود... این پای اسلام حساب می‏شود... اگر خدای نخواسته، از بعضی جوان های شما یک تندی، یک چیز مکروهی واقع بشود که مردم مثلًا خوششان نیاید، حالا دیگر نمی‏گویند رژیم طاغوتی، می‏گویند در رژیم اسلامی هم این مسائل هست.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 220)