هفته پژوهش

هفته پژوهش

بیست و پنجم آذر به عنوان روز پژوهش و هفته ای که این روز در آن قرار دارد، هفته پژوهش نامیده میشود. تمام مراکز و ارگانهای علمی و پژوهشی کشور همه ساله گزارشی از فعالیتهای علمی خود را عرضه میکنند. مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم بر اساس رسالتی که بر دوش دارد از سال 1370 به فعالیت های پژوهشی پیرامون آثار و تألیفات و افکار و اندیشه حضرت امام و نیز آماده سازی تقریرات دروس ایشان که توسط شاگردان برجسته و فاضل تهیه شده، اشتغال دارد.

دوشنبه, آذر 24, 1399 16:45
معرفی کتاب (2)  تعلیقه بر فوائد رضویه

معرفی کتاب (2) تعلیقه بر فوائد رضویه

دومین کتابی که به قلم امام خمینی(س) نوشته شده و یک جلد از مجموعه «موسوعه الامام الخمینی» می باشد، کتاب «التعلیقه علی الفوائد الرضویه» است. امام خمینی(س) که به حق آیتی بزرگ از جامعیت علوم عقلی و نقلی بوده، در حکمت و عرفان بیشتر مشی و منهج و آراء جناب محی الدین و صدرالمتألهین(رضوان الله علیهما) را دارد و در عین حالی که قاضی سعید قمی را از «أعظم عرفاء شیعه» و «اکرم أمناء شریعت» میداند اما از منظر علمی و مبانی حکمی، ملاحظات و تعلیقاتی به عنوان شرح و توضیح، یا نقد و بیان اشکال دارد که در دومین اثر قلمی خود به آن اقدام کرده است.

سه شنبه, مهر 29, 1399 13:34
معرفی کتاب « شرح دعاء السحر » امام خمینی

معرفی کتاب « شرح دعاء السحر » امام خمینی

یکی از ابعاد شخصیت علمی امام خمینی(اعلی الله مقامه) نوشتن آثار علمی پرتعداد و متنوع میباشد. ایشان از سال 1307 ش تا سال 1357 به مدت نیم قرن، جدای از نامه ها و پیام های فراوانی که نوشته، دهها جلد کتاب در رشته های عرفان، اخلاق، فلسفه، فقه، قواعد فقهیه و اصول فقه، تحریر و تألیف کرده است. اولین کتاب ایشان در موضوع عرفان و آخرین کتاب در موضوع فقه استدلالی است. در زمینه مباحث عرفانی اولین کتابی که به قلم امام خمینی نوشته شده است،کتاب «شرح دعاء السحر» به زبان عربی میباشد.

شنبه, شهریور 29, 1399 9:0

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)