برنامه ها و فعالیتها
منشورات دفتر قم
--------------------------------
سیره امام خمینی
یاران امام و انقلاب
همایشها و نشستهای علمی
------------------------------
-------------------------------
پاسخ به پرسشهای شرعی
دانشنامه امام خمینی (س)
مدرسه تخصصی فقه امام خمینی (س)
گر سالک او منازلی سیر کند ** خود مسلک نیستی بود منزل ما/ صد قافله دلْ بار بمقصد بستند ** بر جای بماند این دل غافِل ما/ گر نوح ز غرق سوی ساحل ره یافت ** این غرق شدن همی بوَد ساحِل ما
۱۵ خرداد مصادف است با روز جهانی محیط زیست. محیط زیست دربرگیرندۀ مجموعۀ خاک، آب، هوا، درختان، حیوانات و… است که شوربختانه در سرتاسر جهان، قربانی زیاده خواهی انسان ها شده است. بسیاری از حامیان محیط زیست براین باورند که محیط زیست در وضعیت قرمز و خطرناک قرار گرفته و اگر به موقع به داد آن نرسیم اولین قربانیان این تخریب خود انسان ها خواهند بود. ازجمله کسانی که در این بین می توانند به داد آن رسیده و نقش نجات بخشی نسبت به محیط زیست ایفا نمایند، مراجع و رهبران و عالمان دینی و مذهبی هستند که می توانند با توصیه ها و نظرات و اجتهاد فقهی بر حفظ همه جانبۀ محیط زیست تأکید کرده و مانع تخریب روزافزون آن شوند. امام خمینی یکی از مراجع دینی بود که با نوآوری هایش در فقه، توجه به اقتضائات روز و در نظر گرفتن زمان و مکان در اجتهاد؛ توانست نسبت به حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن نقش سازنده ای ایفا کند. حال ببینیم دیدگاه ایشان در این زمینه چیست؟
حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ، ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم
آدرس: قم، خیابان شهدا(صفاییه)، کوچه24(ممتاز)، پلاک85
کد پستی: 15615 ـ 37156
تلفن: 9 ـ 37742247 ـ 025
نمابر: 37742250 ـ 025
پست الکترونیک: Qom@icpikw.ir
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است.پیاده سازی و اجرای سایت: نوفا