دیدار برگزارکنندگان همایش «بازشناسی رویکرد فلسفی امام خمینی» از دانشگاه ادیان و مذاهب با مسئولان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ قم

دیدار برگزارکنندگان همایش «بازشناسی رویکرد فلسفی امام خمینی» از دانشگاه ادیان و مذاهب با مسئولان ...

رونمایی از کتاب «تقریرات فلسفه امام خمینی» ویرایش جدید در همایش «بازشناسی رویکرد فلسفی امام خمینی»

دوشنبه, آذر 28, 1401 13:32
برگزاری مراسم بزرگداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله سیدمصطفی خمینی شامگاه شنبه 30 مهرماه در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)- قم

برگزاری مراسم بزرگداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله سیدمصطفی خمینی شامگاه شنبه 30 مهرماه در ...

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، آیت الله سید مصطفی خمینی را شخصی ذوابعاد دانست که در علوم مختلف حوزوی متخصص بود. وی درباره شخصیت قرآنی و تفسیری و بخصوص تفسیر القرآن الکریم ایشان نیز مطالبی را بیان کرد. حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رحمانی از دوستان شهید آیت الله سید مصطفی خمینی خاطراتی از ایشان و امام خمینی بیان کرد. وی نقش آیت الله سید مصطفی خمینی در مبارزات، بخصوص دوران حضورشان در نجف و همراهی ایشان با امام خمینی را دورانی مهم از زندگی ایشان برشمرد.

یکشنبه, آبان 01, 1401 12:32
نکته های اجتماعی در تفسیر آیت الله سیدمصطفی خمینی

نکته های اجتماعی در تفسیر آیت الله سیدمصطفی خمینی

عالم ربانی حضرت آیت الله سیدمصطفی خمینی نه تنها در مبارزات ضد استبدادی و استعمار ستیزانه همراه و یاور پدر بزرگوارش امام خمینی بوده؛ که شخصیت بزرگ علمی و مدرس و محقق و مؤلف پرکار و موفقی بوده است. از جمله آثار بسیار ارزشمند آیت الله شهید سیدمصطفی پنج جلد تفسیر قران است که از ساختار و محتوای بدیعی برخوردار است در این مقاله سه«نکته اجتماعی» آن گزارش و تبیین شده است.

شنبه, مهر 30, 1401 9:43
معرفی کتاب (14)  مناهج الوصول إلی علم الاصول

معرفی کتاب (14) مناهج الوصول إلی علم الاصول

«مناهج الوصول الی علم الاصول» نام دو جلد از شش جلد اثر اصولی امام خمینی در دانش اصول فقه می باشد و تمامی مباحث الفاظ را در بردارد. حضرت امام در این اثر درباره تعدادی از مسائل فلسفی که اصولیون متأخر متأثر از آخوند خراسانی مطرح می کنند، به تبیین و تحلیل پرداخته و ضمن ارائه تحقیقات خود، مزال اقلام را به پژوهشگران نشان دادند. نظریه بدیع «خطابات قانونیه» امام خمینی در این اثر ارائه شده است.

یکشنبه, اردیبهشت 25, 1401 14:15
مصطفی نور بصر و مهجة قلب امام

مصطفی نور بصر و مهجة قلب امام

توصیف آیت الله بهاالدینی، از عالم مجاهد و محقق عالیقدر آیت الله شهید حاج آقا مصطفی خمینی: او آیت الله بوده و از نظر علمی جامع علوم عقلی و نقلی و جامع آنها با سیاست اسلامی، در سن جوانی شد و به مقام و جایگاهی (بس والا) رسیده. او از نوادر زمان ما، بلکه از نوادر زمان ها و أعصار بوده است. هم صادق القول بوده و هم حسن نیت داشته است. با کمال زیرکی و هوشیاری، به نفوس آگاهی داشت. او سهم فراوانی در انقلاب اسلامی و حوادث آن داشته و در مشکلات و گرفتاری های روزگار صابر و بردبار بوده است.

شنبه, آبان 01, 1400 13:50
مصطفای امام  نگاهی به زندگی، آثار و اندیشه شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

مصطفای امام نگاهی به زندگی، آثار و اندیشه شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

آیت الله سید مصطفی خمینی به درستی «نسخه دوم پدرش» توصیف شده است؛ چرا که هم در جامعیت علمی و تسلط بر علوم عقلی و علوم نقلی، و هم در تقوی و تهذیب نفس و مقامات معنوی و اخلاقی و هم در حضور و فعالیت اجتماعی و مبارزات سیاسی، همانند امام خمینی بوده است. این نکته حائز اهمیت است که او در همه رشته های علوم اسلامی، اعم از علوم عقلی و علوم نقلی از محضر پدر بزرگوار خود بهره های فراوان برد و این نکته از تألیفات او استفاده می شود.

شنبه, آبان 01, 1400 8:14
پایان حصر و آغاز عصر

پایان حصر و آغاز عصر

حضرت امام در دوران زندان و حصر که فرصت مطالعه و تأمل بیشتری یافته بودند به این نتیجه می رسند که باید خودشان بر اساس آیه شریفه « قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله» به شخصه برای برپایی حکومت مبتنی بر قسط و عدل بپا خیزند پانزده سال بعد در سالروز همان ایامی که حضرت امام از زندان و حصر آزاد می گردد با استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران عصری جدید به رهبری امام آغاز می شود و می توان گفت: پایان حصر امام، آغازی است بر عصر امام

دوشنبه, فروردين 16, 1400 8:43

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)