برنامه ها و فعالیتها
منشورات دفتر قم
--------------------------------
سیره امام خمینی
یاران امام و انقلاب
همایشها و نشستهای علمی
------------------------------
-------------------------------
پاسخ به پرسشهای شرعی
دانشنامه امام خمینی (س)
مدرسه تخصصی فقه امام خمینی (س)
گر سالک او منازلی سیر کند ** خود مسلک نیستی بود منزل ما/ صد قافله دلْ بار بمقصد بستند ** بر جای بماند این دل غافِل ما/ گر نوح ز غرق سوی ساحل ره یافت ** این غرق شدن همی بوَد ساحِل ما
در بخش نخست، مقدمه و تاریخچۀ سوگواری در مذهب تشیع بیان شد. همچنین به نقش وعظ و خطابه و روضه در انقلاب مشروطه اشاره شد. در بخش پیش رو وضعیت روضه و روضه خوانی در دوران رضاشاه بررسی می شود.
اشاره مداحی های امروزی که در گذشته های نه چندان دور روضه خوانی خوانده می شد، بیشتر کار واعظان و خطبا بود؛ صِرف مداحی نبود. واعظان و خطبا نیز که خود درس خواندۀ حوزه و از شاگردان مراجع تقلید بودند، جایگاه تعریف شدۀ خود را رعایت کرده و در دیگر امور دخالت نمی کردند؛ اما امروزه می بینیم جایگاه مداحی و مداحان متزلزل شده و نه خود وظیفه و جایگاه خود را رعایت می کنند و نه مردم انتظار به جایی دارند. در هر کاری دخالت می کنند؛ از امور دینی گرفته تا سیاست و اقتصاد و... قدر و اندازۀ خود را یا نمی دانند و یا رعایت نمی کنند و این آسیب و آفت است. در چند یادداشت پیاپی، این جریان تاریخی روضه و روضه خوانی پیشین و مداح و مداحی پسین را از نگاه امام خمینی بررسی و تحلیل می شود. محمد رجائی نژاد
اشاره در بخش سوم به وضعیت وعظ و خطابه و روضه در دورۀ محمدرضا پهلوی اشاره شد. در شمارۀ پایانی و مهم روی کرد امام خمینی به روضه و روضه خوانی بررسی و تحلیل می شود.
حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ، ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم
آدرس: قم، خیابان شهدا(صفاییه)، کوچه24(ممتاز)، پلاک85
کد پستی: 15615 ـ 37156
تلفن: 9 ـ 37742247 ـ 025
نمابر: 37742250 ـ 025
پست الکترونیک: Qom@icpikw.ir
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است.پیاده سازی و اجرای سایت: نوفا