برنامه ها و فعالیتها
منشورات دفتر قم
--------------------------------
سیره امام خمینی
یاران امام و انقلاب
همایشها و نشستهای علمی
------------------------------
-------------------------------
پاسخ به پرسشهای شرعی
دانشنامه امام خمینی (س)
مدرسه تخصصی فقه امام خمینی (س)
گر سالک او منازلی سیر کند ** خود مسلک نیستی بود منزل ما/ صد قافله دلْ بار بمقصد بستند ** بر جای بماند این دل غافِل ما/ گر نوح ز غرق سوی ساحل ره یافت ** این غرق شدن همی بوَد ساحِل ما
سفر معراجی پیامبر خدا (ص)، سفری روحانی و معنوی بوده، که نشانگر مقام و کمالات بلند آن حضرت است و چنانکه سزاوار است او که خاتم انبیاء علیهم السلام می باشد، از انوار غیبیه الهی چنان برخوردار است که حتی جبرئیل امین نمی تواند به آن نزدیک شود و تا حدی پیش می رود و لکن به آنجا می رسد که دیگر اجازه ورود ندارد و پیامبر خدا به تنهایی به سیر خود ادامه می دهد.
ولادت پیامبر(ص) با شکاف برداشتن طاق کسری، و فرو ریختن چند کنگره آن، و خاموش شدن آتشکده فارس همراه بود . چنانکه امام خمینی نیز به این موضوع اشاره می کند و می فرماید: ولادتها مختلف است: یک تولدی است که مبدأ خیرات است، مبدأ برکات است، مبدأ کوبیدن ظالم است، مبدأ خاموش شدن آن بتکده ها و آتشکده هاست، امام خمینی درباره مذهب شیعه می فرماید: مذهب شیعه در طول تاریخ، از زمانی که اسلام وجود پیدا کرده است توأم با وجود اسلام، امام شیعه هم بوده است همراه با اسلام. و بعد هم مذهب شیعه یک مذهبی است که سیاسی ـ اجتماعی است.
ـ سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم؛ 15 خرداد، عملکرد دولت و رسالت علما (1343) ـ سخنرانی در جمع پزشکان قم؛ لزوم اتحاد و شرکت در رفراندم (1358) ـ بیانات خطاب به گروهی از عشایر لرستان؛ جلوگیری از اخلال در رفراندم (1358) ـ سخنرانی در جمع مردم و تأکید بر رأی به «جمهوری اسلامی» (1358) ـ بیانات خطاب به وزیر سپاه پاسداران؛ تلاش برای خودکفایی (1364) ـ سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم؛ معارف و برکات بعثت رسول اکرم «ص» (1366) ـ نامه به آقای منتظری؛ موافقت با استعفای ایشان از قائم مقامی رهبری (1368)
حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ، ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.
«چرا باید یک مسلمی را [هتک حرمت کنند]... برای این که نتواند خدمت بکند به اسلام، من وظیفه شرعی می دانم که یک وقتی دفاع بکنم از یک مسلمانی که به درد ما می خورد، به درد اسلام می خورد؛ و خدمت کرده است... فردا به شما هم می گویند به آنها هم می گویند... می خواهند این ها اصلًا خلع سلاح کنند ما را. یکی یکی کنار بروند، کنار بروند، کنار بروند، چه بماند؟ آنها بمانند که مفسدند و فاسد هستند.» (صحیفه امام، ج 10، ص: 278)
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ـ دفتر نمایندگی قم
آدرس: قم، خیابان شهدا(صفاییه)، کوچه24(ممتاز)، پلاک85
کد پستی: 15615 ـ 37156
تلفن: 9 ـ 37742247 ـ 025
نمابر: 37742250 ـ 025
پست الکترونیک: Qom@icpikw.ir
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است.پیاده سازی و اجرای سایت: نوفا