کد مطلب: 3403 | تاریخ مطلب: 19/09/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: نوزدهم آذر

امروز با امام: نوزدهم آذر

ـ سخنرانی در جمع دانشجویان کرمانشاه (1358)

ـ پیام به اعضای ستاد انقلاب فرهنگی (1363)

ـ سخنرانی در جمع اعضای شورای انقلاب فرهنگی (1364)

ـ حکم اجرای قانون قصاص، حدود و دیات به رئیس دیوان عالی کشور (1366)

ـ بازبینی و اصلاح وصیتنامه سیاسی- الهی (1366)

امروز با امام: نوزدهم آذر


ـ سخنرانی در جمع دانشجویان کرمانشاه (1358)

امام خمینی در این سخنرانی پیرامون مفسده‏جویی و آشوبگری عوامل امریکا در ایران، به ویژه در برخی از شهرها سخن گفته و خطاب به جوانان فرمود:

«من چهره‏های شما جوانها را، چهره‏های ایمانی و نورانی شما دوستان عزیز را که می‏بینم که شما از فرسخها دور آمدید برای اسلام، پشتیبانی از احکام قرآن، پیاده آمدید، دانشجویان معظمی هستید که راههای دور را طی کردید و پیاده آمدید برای اظهار پشتیبانی از جمهوری اسلامی، و از اینهایی که در آن لانه جاسوسی برای افشاگری خائنینی هستند، بسیار تشکر می‏کنم و دعایی به شما می‏کنم و از خدای تبارک و تعالی می‏خواهم که همه شما را موفق کند. همه سالم باشید. و همه این راهی را که تا کنون رفته‏اید، باز دستجمعی به آخر برسانید. و به پیروزی نهایی که آرزوی همه ماست، و به قطع کردن دست اجانب از کشورتان و قطع کردن دست دنباله‏های اجانب موفق بشوید.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 204)

 ـ پیام به اعضای ستاد انقلاب فرهنگی (1363)

امام خمینی ضمن معرفی اعضای جدید، در بخشی از پیام فرمودند:

«ضرورت توسعه و اصلاح مراکز آموزشی و انقلاب فرهنگی به معنای واقعی هر روز روشنتر می‏گردد و بحمد اللَّه ستاد انقلاب فرهنگی در مدت کوتاهی که از عمرش گذشته خدمتهای ارزنده و گامهای مفید و مؤثری در این امر حیاتی برداشته؛ و مورد تقدیر و تشکر است. ولی خروج از فرهنگ بدآموز غربی و نفوذ و جایگزین شدن فرهنگ آموزنده اسلامی- ملی و انقلاب فرهنگی در تمام زمینه‏ها در سطح کشور آن چنان محتاج تلاش و کوشش است که برای تحقق آن سالیان دراز باید زحمت کشید و با نفوذ عمیقِ‏ ریشه‏دار غرب مبارزه کرد.» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 110)

 ـ سخنرانی در جمع اعضای شورای انقلاب فرهنگی (1364)

امام در دیدار اعضای شورای انقلاب فرهنگی که به‌مناسبت سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام گرفته بود، فرمود:‏

در همه امور باید حساس بود، اما فرق است ما بین آنی که ادامه باید این حساسیت پیدا بکند. یک چیزهایی که حل می‏شود، مثلًا ما جنگ داریم، جنگ چیز مهمی نیست، حل می‏شود، چیز مهمی نیست و بحمد اللَّه خوب است وضع، و جهات سیاسی‏ای که در دنیا هست، آنها هم حل می‏شود و ان شاء اللَّه، چیزهایی است حساس باید بود. اما مسئله دانشگاه یک مسأله فوق العاده است که این افرادی که از دانشگاه در می‏آیند یا مخرب یک کشوری هستند یا سازنده آن کشور هستند، و در کشور ما، یا رو به اسلام می‏برند کشور ما را، یا منحرفش می‏کنند. این از چیزهایی است که از دانشگاه می‏آید این کار، چنانچه از حوزه‏های علمیه می‏آید این کار، از این جهت، خیلی مهم است این امر...

بنا بر این، آنی که برای انسان ارزش دارد، ارزش انسانی و روحانی دارد، ارزش الهی دارد، این است که این انگیزه را حفظش بکند که برای خدا این کار را بکند. می‏خواهید تربیت کنید اطفال مردم را، برای خدا، می‏خواهید تربیت کنید جوان‏های مردم را، برای خدا، می‏خواهید تربیت کنید ملت را، برای خدا؛ می‏خواهید حکومت کنید، برای خدا؛ حکومت کنید، همان حکومتی که انبیا می‏کردند، خوب، موسی هم حاکم بود، پیغمبر هم حاکم بود، علی هم حاکم بود... مهم آن انگیزه الهی است که برگردد همه چیز به خدا. خدا هم که انبیا را فرستاده، مقصد اصلی این نبوده که حکومت بکنند، مقصد اصلی این نبوده است که نظام ایجاد کنند، مقصد اعلا این نبوده که عدالت اجتماعی ایجاد کنند، مقصد اعلا اینها نیست، اما اینها مقصد است- بعضیهایش مقصد است- البته عدالت، اجرای عدالت یک مقصدی است، عدالت الهی را بخواهید اجرا کنید للَّه تعالی، مقصدی است. بخواهید عدالت الهی را ایجاد کنید برای خاطر اینکه مشهور بشوید، به اینکه آقا چه آدم خوبی است، دارد چی می‏شود، این برای خودتان بد است، واقعش خوب است، برای مردم آن وقت خوب است. بعضی چیزها برای مردم خوب است، برای دانشگاه خوب است، بعضی از چیزها برای شما خوب است، بعضی چیزها برای هر دو خوب است. اگر موفق بشوید هم این معنا را درست بکنید که انگیزه، انگیزه الهی و خدایی باشد، نه برای خودم یک کاری می‏خواهم بکنم، برای خدا می‏خواهم یک کاری بکنم، برای ملت هم نیست، برای خداست، اگر این طور باشد موفقید. (صحیفه امام، ج‏19، ص: 443ـ 447)

 ـ حکم اجرای قانون قصاص، حدود و دیات به رئیس دیوان عالی کشور (1366)

مخاطب: موسوی اردبیلی، سید عبد الکریم (رئیس دیوان عالی کشور)

[بسمه تعالی. حضرت آیت اللَّه العظمی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی- دامت برکاته‏

قانون قصاص و حدود و دیات و قانون اصلاح پاره‏ای از آیین دادرسی کیفری قبلًا در مجلس شورای اسلامی به مدت پنج سال به عنوان آزمایش به تصویب رسیده بود، و این مدت فعلًا تمام شده و مجلس مجدداً باید تصویب کند و ممکن است تا تصویب مجلس مدتی طول بکشد، و فعلًا محاکم تعطیل شده است. اجازه بفرمایید تا تصویب مجدد به همین قوانین عمل شود و همچنین هر قانونی که در آینده وضعش این طور باشد. ادام اللَّه عمرکم الشریف. 19/ 9/ 66- عبد الکریم موسوی‏].

بسمه تعالی‏

در هر دو صورت باید مطابق قوانین شرعیه عمل شود و تعطیل نگردد.

روح اللَّه الموسوی الخمینی‏ (صحیفه امام، ج‏20، ص: 433)

ـ بازبینی و اصلاح وصیتنامه سیاسی- الهی (1366)

امام خمینی  وصیتنامه سیاسی- الهی را که پیام جاودانه ایشان به معاصرین و نسلهای بعداز خویش است، در 26 بهمن 1361 نوشتند؛ اما بنابر مقتضیات زمان، آن را در 19 آذر 1366 اصلاح و بازنویسی کردند و همین متن اصلاحی بود که پس از رحلت، در 15 خرداد 1368 خوانده شد. (صحیفه امام، ج‏21، ص: 393)

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)