کد مطلب: 5178 | تاریخ مطلب: 12/03/1403
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(س)، سه نشست علمی در مدرسه فیضیه برگزار می شود.

به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(س)، سه نشست علمی در مدرسه فیضیه برگزار می شود.

امام خمینی پرورش یافته و برخاسته از شهر قم و حوزه علمیه قم هستند. مدرسه فیضیه هم به گونه ای نماد حوزه علمیه قم هست.

حضرت امام یکی از مهمترین سخنرانیهای تاریخی خود را در  13 خرداد 1342 در مدرسه فیضیه انجام دادند که در آن سخنرانی، شخص شاه را مورد خطاب قرار داده و نسبت به آمریکا و اسرائیل انتقادات بسیار تندی را مطرح کردند. دو روز پس از این سخنرانی در سحرگاه  15 خرداد، امام خمینی توسط حکومت پهلوی دستگیر و به تهران منتقل شده و همین اتفاق موجب شکل گیری قیام  15 خرداد شد که به گفته حضرت امام، 15 خرداد نقطه عطف تاریخ و خمیرمایه نهضت اسلامی است.

26 سال پس از آن سخنرانی تاریخی در مدرسه فیضیه، در 14 خرداد 1368، حضرت امام با دلی آرام، قلبی مطمئن، روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا به سوی جایگاه ابدی سفر کردند.

خرداد 1403 سی و پنجمین سالگرد عروج ملکوتی حضرت امام و شصت و یکمین سالروز قیام 15 خرداد 1342 است. در راستای تبیین اندیشه ناب حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه)، با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم و مدرسه عالی فیضیه و دارالشفا، سه نشست علمی در مدرسه فیضیه برگزار می شود. 

در نشست اول که روز پنجشنبه 10 خردادماه برگزار می شود، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد واعظی موضوع «جایگاه فقه در حکمرانی عادلانه از منظر امام خمینی» را مطرح خواهند کرد.

روز جمعه 11 خردادماه دومین نشست با سخنرانی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی با موضوع «عدم جواز خَلط بین تکوین و تشریع در فقه از منظر امام خمینی» برگزار می شود.

روز شنبه 12 خردادماه، سومین نشست با سخنرانی آیت الله ابوالقاسم علیدوست با موضوع «جایگاه مصلحت در فقه از منظر امام خمینی» برگزار خواهد شد.

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)