امام خمینی و حفظ حرمت علماء

امام خمینی و حفظ حرمت علماء

امام خمینی که برخوردار از علم و عمل است و همواره در راه خودسازی و مراقبت شدید از نفس بوده است، تا آنجا که در ایام جوانی بزرگترین آثار عرفانی در حوزه اندیشه و عمل را عرضه کرده است، با توجه به این جایگاه عظیم، خود نیز پاسدار حوزه و حوزویان است و ارزشی مضاعف برای عالمان دین بویژه مراجع عظام تقلید و پاسداران دین حق قائل است.

شنبه, بهمن 02, 1400 13:41
فاطمه، روح اعظم

فاطمه، روح اعظم

سخنان امام خمینی درباره خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام دارای ابعاد گوناگون است. گاه صرفاً نگاه معنوی و عرفانی دارد و به توضیح جایگاه بلند معصومانه آنان می پردازد و گاه از جنبه تربیتی و خانوادگی مطالبی دارد و گاه در بیان ابعاد اجتماعی و سیاسی آنان سخن گفته است.

چهارشنبه, دی 15, 1400 10:55
حکومت صالحان

حکومت صالحان

یکی از فعالیت های مهم امام خمینی در ماههایی که در فرانسه بودند، تبیین و توضیح مباحث پیرامون وضعیت بعد از سقوط حکومت پهلوی بود. سؤالاتی که اکثر خبرنگاران و سیاسیون داشتند غالباً پیرامون حکومت پس از سقوط سلطنت خاندان پهلوی بود که برگشت به نوع حکومت و ارکان آن می کرد و آنچه حضرت امام در این مصاحبه ها و یا در سخنرانی های خود بیان کرده است، گویای خط مشی و خطوط اصلی و اساسی جمهوری اسلامی است که پس از بازگشت به ایران نیز بر آن استوار ماند و آن را به همه پرسی گذاشت و با رأی بالای 98 درصد تحقق پیدا کرد.

پنجشنبه, دی 09, 1400 18:44
پرستاری معنوی

پرستاری معنوی

اهل سیر و سلوک بر این باورند که تنها راه نجات از شیاطین أنس و جن، مراقبت از نفس است. این حالت روحانی و معنوی نه به سادگی به دست می آید و نه شیطان به راحتی دست از سر انسان برمی دارد. استغفار دائمی و همواره پیامبر خدا(ص) و اولیای الهی، نشان از این دارد که چقدر توجه به نفس و نفسانیّات اهمیت دارد و اینکه دائماً انسان در حال لغزش به پرتگاه های رذیلانه شیطان است، امام خمینی در زمینه مراقبت و پرستاری از خویشتن در چند مورد سخن گفته است،

شنبه, آذر 20, 1400 15:34
شورای انقلاب اسلامی

شورای انقلاب اسلامی

در هنگامه شور و حال و فضای انقلاب، رهبری آینده نگر و دوراندیش، با اندیشه جایگزینی حکومت پهلوی جمعی را به عنوان «شورای انقلاب اسلامی» پیش بینی کرد و با مشورت با افراد و شخصیتهای مختلف از احزاب و قشرهای گوناگون، به دنبال تعیین افرادی کارآمد و برخوردار از ویژگی های یک ملت انقلابی بود.

چهارشنبه, آذر 10, 1400 12:33
بسیج لشکر مخلص خدا

بسیج لشکر مخلص خدا

اندیشه بلند و تابناک و منحصر به فرد حضرت امام، منجر به ایجاد نیروی عظیمی به نام بسیج گردید که در بیان امام(س) تا بسیج مستضعفان جهان هم پیش رفت. نگاه امام به بسیج به عنوان یک نهاد اجتماعی ـ فرهنگی و نظامی بود و این نگاه در کلمات ایشان بسیار جلوه گر است.

چهارشنبه, آذر 03, 1400 13:10
ابوذر زمان و بازوی توانای اسلام

ابوذر زمان و بازوی توانای اسلام

وی پس از طی دوران تحصیلات مقدماتی وارد مدرسه رضویه و فیضیه قم گردید و تا سال 1310 که مخفیانه به نجف اشرف هجرت کرد، تحصیلات خود را نزد اساتید حوزه علمیه قم همچون سیدشهاب الدین مرعشی نجفی، میرزا خلیل کمره ای ادامه داد و در نجف اشرف در درس سیدابوالحسن اصفهانی و محمدحسین غروی(کمپانی) شرکت کرد و به درجه اجتهاد نائل آمد. او پس از بازگشت از نجف و حضور مجدد در حوزه علمیه قم از شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم نیز اجازه اجتهاد گرفت و سپس در سال 1318 راهی تهران شد.

سه شنبه, شهریور 18, 1399 18:57
سال 57 و هشت هشدار مهم امام

سال 57 و هشت هشدار مهم امام

امام خمینی در پنجم مرداد سال 1357 همزمان با ماه شعبان به مناسبت حمله به مدرسه نواب در مشهد مقدس و ضرب و شتم طلاب و شهادت تعدادی از مردم پیامی از نجف اشرف صادر کردند. در این پیام ضمن سپاسگزاری از مردم ایران و دعوت به همبستگی و همدلی، نکاتی را که اکنون نیز راهگشای برخی امور است بیان داشتند.

یکشنبه, مرداد 05, 1399 8:15
مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

مرامنامه اخلاقی امام خمینی(س)

امام خمینی فقیه و عارف و سیاست مداری است که به چهره ای کاملاً سیاسی شهرت یافته است، آنگونه که همة شخصیت ایشان را بُعد سیاسی تحت الشعاع قرار داده و ابعاد دیگر شخصیت این انسان وارسته و واصل إلی الله مغفول مانده است...

شنبه, خرداد 17, 1399 10:29
بازخوانی منشور برادری

بازخوانی منشور برادری

کتاب «بازخوانی منشور برادری» اثری است که به همت معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم تهیه و به انجام رسیده است.

دوشنبه, شهریور 04, 1398 9:29
صفحه 2 از 2 1 | 2

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.