کد مطلب: 5194 | تاریخ مطلب: 09/04/1403
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

معرفی استاد محمدتقی دیاری

معرفی استاد محمدتقی دیاری

اینجانب محمد تقی دیاری بیدگلی فرزند غلامرضا در سال 1338هجری شمسی در حومه کاشان (بیدگل) چشم به جهان گشودم، تحصیلات ابتدایی و دوره راهنمایی و متوسطه را نخست در زادگاه خود و سپس در کاشان سپری نمودم، در سال 1354 قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، افتخار حضور در حوزه مقدسه علمیه را پیدا نمودم، دروس مقدمات و سطوح عالی حوزه را نزد استادان گرانقدر حوزه علمیه کاشان و قم از جمله حضرات آیات عظام اعتمادی، خراسانی، وجدانی فخر، ستوده و محقق داماد فرا گرفتم، آنگاه از سال 1366 به بعد از محضر استادان معظم و عالیقدر حضرات آیات عظام مکارم شیرازی مظاهری، فاضل لنکرانی، منتظری، صانعی، جوادی آملی و سبحانی در زمینه های دروس خارج فقه، اصول و تفسیر قرآن کریم کسب فیض نمودم. هم زمان با تحصیلات حوزوی دوره کارشناسی ارشد را در مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم و دوره دکترای تخصصی را در دانشکده الهیات دانشگاه تهران به پایان رساندم و در سال 1377 از پایان نامه خود تحت عنوان نقد و بررسی اندیشه های وارداتی یهود (اسرائیلیات) در تفاسیر قرآن دفاع کردم. از سال 1371 تاکنون به عنوان عضو هیأت علمی گروه آموزشی علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم، اشتغال به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دارم .از همان زمان به مدت 6 سال با گروههای معارف اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران همکاری علمی داشتم و از آن پس نیز برخی از مراکز آموزش عالی از جمله دانشکده علوم قرآنی قم، دانشکده شهید محلاتی قم و مرکز جهانی علوم اسلامی در مدرسه امام خمینی ره مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ره و مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم همکاری آموزشی علمی داشته و دارم. علاوه بر تدریس و انجام خدمت موظف خود در دانشگاه و نیز اهتمام به فعالیتهای پژوهشی و نگارش و نشر آثار علمی، تا به حال راهنمایی و مشاوره بیش از چهل پایان نامه را در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری بر عهده داشته ام.

سوابق و سمت‌های علمی و اجرایی محمد تقی دیاری بیدگلی در مجلات و ژورنال‌های معتبر ایران

دوفصلنامه تفسیرپژوهی (هیات تحریریه)

دوفصلنامه کتاب قیم (هیات تحریریه)

سمت‌های علمی و اجرایی محمد تقی دیاری بیدگلی در کنفرانس ها و نشستهای معتبر ایران

دانشگاه قم (عضو هیات علمی)

خدمات علمی- اجرایی

مسؤول آموزش مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم(٧١-٧٥)

مدیر گروه آموزشی علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم (٧٦-٧٨)

مدیر کل امور آموزشی دانشگاه قم (٧٥-٧٦)

عضو شورای پژوهشی دانشگاه قم (٧٧-٨٠)

گروه آموزشی: علوم قرآن و حدیث

مرتبة علمی: استاد تمام

نوع استخدام: رسمی- قطعی

سوابق تحصیلی

الف) حوزوی: خارج فقه و اصول

ب) دانشگاهی

کارشناسی ارشد: مدرسی الهیات و معارف اسلامی، مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم، 1371ش.

عنوان پایان نامه ارشد: قلمرو ارزش‌های اخلاقی (ترجمه و نقد بخشی از کتاب فلسفه اخلاق پرفسور هارتمان) استاد راهنما: جناب آقای دکتر احمد احمدی، مشاور: جناب آقای دکتر غلامرضا اعوانی، مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم، شهریور 1371ش.

دکترای تخصصی: الهیات، علوم قرآن و حدیث، دانشکده الهیات دانشگاه تهران، خرداد 1377ش.

عنوان رساله دکتری: نقد و بررسی اسرائیلیات یا اندیشه‌های وارداتی یهود در تفسیر قرآن، استادان راهنما: جناب آقای دکتر سید محمد باقر حجتی و جناب آقای دکتر علی مهدیزاده، استادان مشاور: حضرت آیه الله سید ابوالفضل میرمحمدی و جناب آقای دکتر آذرتاش آذرنوش، دانشکده الهیات دانشگاه تهران، خرداد 1377ش.

فرصت مطالعاتی: کورپوس کورانیکوم، پتسدام، وابسته به دانشکدة زبان‌های عربی و سامی دانشگاه برلین آلمان، آبان 86- خرداد 87ش.

پست الکترونیک:mt_diari@yahoo.com

تخصص ها:علوم قرآنی ، علوم حدیث

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.