کد مطلب: 4774 | تاریخ مطلب: 16/05/1401
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

محرم و عاشورا در کلام امام خمینی(س)

محرم و عاشورا در کلام امام خمینی(س)

امام خمینی: با زنده بودن نام مبارک حضرت سیدالشهدا اسلام زنده نگه داشته می شود.


محرم و عاشورا در کلام امام خمینی(س)

امام خمینی: باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‌ داریم به ذکر مصائب اهل بیت(ع)/محرّم و صفر است که اسلام را نگه داشته است/فداکاری سیدالشهدا‌ (س) است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است.

 ما باید حافظ این سنتهای اسلامی، حافظ این دستجات مبارک اسلامی که در‌‎ ‎‌عاشورا، در محرّم و صفر، در مواقع مقتضی به راه می افتند، ‌‌(باشیم).

 ‌ "باید ماها و شماها در گفتاری که داریم و خصوصاً در این ماه محرّم و صفر، که ماه‌‎ ‎‌برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‌‎ ‎‌داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‌‎ ‎‌زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‌ روضه خوانی. شیاطین به گوش شما نگویند که ما انقلاب کردیم، حالا باید همان مسائل‌‎ ‎‌انقلاب را بگوییم و مسائلی که در سابق بود حالا دیگر منسی باید بشود؛ خیر.‌

‌‌     ما باید حافظ این سنتهای اسلامی، حافظ این دستجات مبارک اسلامی که در‌‎ ‎‌عاشورا، در محرّم و صفر، در مواقع مقتضی به راه می افتند، ‌‌[‌‌باشیم؛‌‌]‌‌ تأکید کنیم که بیشتر‌‎ ‎‌دنبالش باشند. محرّم و صفر است که اسلام را نگه داشته است. فداکاری سیدالشهدا‌ ـ سلام الله علیه ـ است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است؛ زنده نگه داشتن عاشورا‌‎ ‎‌با همان وضع سنتی خودش از طرف روحانیون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق و از‌‎ ‎‌طرف توده های مردم با همان ترتیب سابق که دستجات معظم و منظم، دستجات‌ ‎‌عزاداری به عنوان عزاداری راه می افتاد. باید بدانید که اگر بخواهید نهضت شما محفوظ‌‎ ‎‌بماند، باید این سنت ها را حفظ کنید. البته اگر یک چیزهای ناروایی بوده است سابق و‌‎ ‎‌دست اشخاص بی اطلاع از مسائل اسلام بوده، آنها باید یک قدری تصفیه بشود، لکن‌‎ ‎‌عزاداری به همان قوّت خودش باید باقی بماند و گویندگان پس از اینکه مسائل روز را‌‎ ‎‌گفتند، روضه را همان طور که سابق می خواندند و مرثیه را همان طور که سابق‌‎ ‎‌می خواندند، بخوانند و مردم را مهیا کنند برای فداکاری.‌

   این خون سیدالشهداست که خون های همۀ ملت های اسلامی را به جوش می آورد و این‌‎ ‎‌دسته جات عزیز عاشوراست که مردم را به هیجان می آورد و برای اسلام و برای حفظ‌‎ ‎‌مقاصد اسلامی مهیا می کند. در این امر، سستی نباید کرد. (صحیفه امام، ج17، ص52- 56)

 

امام خمینی (س): حضرت‌ ‎‌سیدالشهدا به ملت آموخته ‎‌که بعد از اینکه آن مصیبت واقع شد، باید چه کرد

امام خمینی (س): حضرت سیدالشهدا از کار خودش به ما تعلیم کرد که در‌‎ ‎‌میدان وضع باید چه جور باشد و در خارج میدان وضع چه جور باشد و باید آنهایی که‌‎ ‎‌اهل مبارزۀ مسلحانه هستند چه جور مبارزه بکنند، و باید آنهایی که در پشت جبهه هستند‌‎ ‎‌چطور تبلیغ بکنند. کیفیت مبارزه را، کیفیت اینکه مبارزه بین یک جمعیت کم با جمعیت‌‎ ‎‌زیاد باید چطور باشد، کیفیت اینکه قیام در مقابل یک حکومت قلدری که همه جا را در‌‎ ‎‌دست دارد، با یک عدۀ معدود باید چطور باشد، اینها چیزهایی است که حضرت‌‎ ‎‌سیدالشهدا به ملت آموخته است و اهل بیت بزرگوار او و فرزند عالیمقدار او هم فهماند‌‎ ‎‌که بعد از اینکه آن مصیبت واقع شد، باید چه کرد. (صحیفه امام، ج17، ص 56)

 

امام خمینی: خون سیدالشهداست که خون های همه ملت های اسلامی را به جوش می آورد

بچه ها و جوانهای ما‏‎ ‎‏خیال نکنند که مسئله، مسئله «ملتِ گریه» است! این را دیگران القا کردند به شماها که‏‎ ‎‏بگویید «ملتِ گریه»! آنها از همین گریه ها می ترسند، برای اینکه گریه ای است که گریه بر‏‎ ‎‏مظلوم است؛ فریاد مقابل ظالم است.

زنده نگه داشتن عاشورا یک مسئلۀ بسیار مهم‏‎ ‎‏سیاسی ـ عبادی است. عزاداری کردن برای شهیدی که همه چیز را در راه اسلام داد‏‏[‏‏ه‏‏]‏‏،‏‎ ‎‏یک مسئلۀ سیاسی است؛ یک مسئله ای است که در پیشبرد انقلاب اثر بسزا دارد.‏

‏‏     ما ملت گریه سیاسی هستیم، ما ملتی هستیم که با همین اشکها سیل جریان می دهیم و‏‎ ‎‏خرد می کنیم سدهایی را که در مقابل اسلام ایستاده است.‏

کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا؛ وَ کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء‏ دستور است‏‎ ‎‏به اینکه هر روز و در هر جا باید همان نهضت را ادامه بدهید، همان برنامه را.‏

محرم است. این محرم را زنده نگه دارید. ما هر چه داریم از‏‎ ‎‏این محرم است و از این مجالس. مجالس تبلیغ ما هم از محرم است، از این قتل‏‎ ‎‏سیدالشهداست و شهادت اوست. ما باید به عمق این شهادت و تأثیر این شهادت در عالم‏‎ ‎‏برسیم و توجه کنیم که تأثیر او امروز هم هست. اگر این مجالس وعظ و خطابه و عزاداری‏‎ ‎‏و اجتماعات سوگواری نبود، کشور ما پیروز نمی شد. همه در تحت بیرق امام حسین ـ‏‎ ‎‏سلام الله علیه ـ قیام کردند. الآن هم می بینید که در جبهه ها وقتی که نشان می دهند آنها را،‏‎ ‎‏همه با عشق امام حسین است که دارند جبهه ها را گرم نگه می دارند.(صحیفه امام، ج 17، ص 58)

 

توصیه‌ها و هشدارهای امام خمینی (س) در مورد اهمیت زنده نگه داشتن عاشورا

امام خمینی (س): فداکاری سیدالشهدا - سلام الله علیه - است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است؛ زنده نگه داشتن عاشورا با همان وضع سنتی خودش از طرف روحانیون، از طرف خطبا، با همان وضع سابق و از طرف توده‌های مردم با همان ترتیب سابق که دستجات معظم و منظم، دستجات‌ عزاداری به عنوان عزاداری راه می‌افتاد. باید بدانید که اگر بخواهید نهضت شما محفوظ بماند، باید این سنتها را حفظ کنید. البته اگر یک چیزهای ناروایی بوده است سابق و دست اشخاص بی‌اطلاع از مسائل اسلام بوده، آنها باید یک قدری تصفیه بشود، لکن عزاداری به همان قوّت خودش باید باقی بماند و گویندگان پس از اینکه مسائل روز را گفتند، روضه را همان‌طور که سابق می‌خواندند و مرثیه را همان‌طور که سابق می‌خواندند، بخوانند و مردم را مهیا کنند برای فداکاری. (صحیفه امام، ج15، ص 331)

 

 امام خمینی: با زنده بودن نام مبارک حضرت سیدالشهدا اسلام زنده نگه داشته می شود

امام خمینی (س): این اسلام را بیمه کنید با دعاهای خودتان و با گریه و زاری خودتان و از آن مسائلی که همیشه داشتید که برای اسلام، برای روضه‌هایی که خوانده می‌شد جانفشانی می‌کردید، آن روضه‌های سنتی را سر جای خودش نگه دارید، و آن مصیبتها را نگه دارید زنده که برکاتی که به ما می‌رسد از آنهاست، و از کربلا این برکات به ما می‌رسد. کربلا را زنده نگه دارید، و نام مبارک حضرت سید الشهدا را زنده نگه دارید، که با زنده بودن او اسلام زنده نگه داشته می‌شود. (صحیفه امام، ج17، ص 499)

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)