کد مطلب: 3910 | تاریخ مطلب: 29/05/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست ونهم مرداد

امروز با امام: بیست ونهم مرداد

ـ نامه به آقای سید مرتضی پسندیده درباره وجوه شرعی (1353)

ـ پیام به نمایندگان مجلس خبرگان و مردم؛ قانون اساسی بر اساس معیارهای اسلامی (1358)

ـ پیام به اهالی کردستان؛ غیر قانونی بودن حزب دمکرات (1358)

ـ حکم به رئیس ستاد مشترک ارتش؛ تقویت نیروهای انتظامی در کردستان (1358)

ـ بیانات خطاب به دو عضو شورای فرماندهی سپاه؛ نوید آینده ای خوب (1358)

ـ حکم انتصاب مسئولان دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه (1363)

ـ پیام تشکر به رئیس دولت امارات؛ تبریک عید سعید قربان (1364)

امروز با امام: بیست‌ونهم مرداد

 

ـ نامه به آقای سید مرتضی پسندیده درباره وجوه شرعی (1353)

«بسمه تعالی‏

حضور مبارک حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقای پسندیده- دامت برکاته‏

به عرض مبارک می‏رساند، سلامت وجود مبارک را خواستار است. ضمناً تصدیع می‏دهد که مبلغ ده هزار و هشتصد و هفتاد و هشت تومان به جناب آقای سید محمد، پسر سید محمود بپردازید، مورد قبول است. تاریخ غُرّه‏[1] شعبان المعظم 94

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 41)

ـ پیام به نمایندگان مجلس خبرگان و مردم؛ قانون اساسی بر اساس معیارهای اسلامی (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

اکنون که با عنایت خداوند متعال و تأیید حضرت ولی اللَّه اعظم- عجل اللَّه فرجه- با یمن و برکت مجلس رسیدگی پیشنویس قانون اساسی کار خود را شروع می‏کند، بجاست تذکراتی به ملت شریف و حضرات علمای عظام و سایر وکلای محترم بدهم.

1- بر هیچ یک از آنان که از انقلاب اسلامی ایران اطلاع دارند پوشیده نیست که انگیزه این انقلاب و رمز پیروزی آن اسلام بوده؛ و ملت ما در سراسر کشور، از مرکز یا دورافتاده ترین شهرها و قرا و قصبات، با اهدای خون و فریاد «اللَّه اکبر» جمهوری اسلامی را خواستار شدند؛ و در رفراندم بی‏سابقه و اعجاب‏آور، با اکثریت قریب به اتفاق به جمهوری اسلامی رأی دادند و دولتهای اسلامی و غیر اسلامی، رژیم و دولت ایران را به عنوان «جمهوری اسلامی» به رسمیت شناختند.

2- با توجه به مراتب فوق، قانون اساسی و سایر قوانین در این جمهوری باید صد در صد بر اساس اسلام باشد. و اگر یک ماده هم بر خلاف احکام اسلام باشد، تخلف از جمهوری و آرا اکثریت قریب به اتفاق ملت است. بر این اساس، هر رأیی یا طرحی که از طرف یک یا چند نماینده به مجلس داده شود که مخالف اسلام باشد، مردود و مخالف مسیر ملت و جمهوری اسلامی است. و اصولًا نمایندگانی که بر این اساس انتخاب شده باشند وکالت آنان محدود به حدود جمهوری اسلامی است؛ و اظهار نظر و رسیدگی به پیشنهادهای مخالف اسلام یا مخالف نظام جمهوری خروج از حدود وکالت آنهاست.

3- تشخیص مخالفت و موافقت با احکام اسلام منحصراً در صلاحیت فقهای عظام است که الحمدللَّه گروهی از آنان در مجلس وجود دارند. و چون این یک امر تخصصی است، دخالت وکلای محترم دیگر در این اجتهاد و تشخیص احکام شرعی از کتاب و سنت دخالت در تخصص دیگران بدون داشتن صلاحیت و تخصص لازم است. البته در میان نمایندگان، افراد فاضل و لایقی هستند که در رشته‏های حقوقی و اداری و سیاسی تخصص دارند و صاحبنظرند که از تخصصشان در همین جهات قوانین استفاده می‏شود؛ و در صورت اختلاف متخصصان، نظر اکثریت متخصصان معتبر است.

4- من با کمال تأکید توصیه می‏کنم که اگر بعضی از وکلای مجلس تمایل به مکاتب غرب یا شرق داشته یا تحت تأثیر افکار انحرافی باشند، تمایل خودشان را در قانون اساسی جمهوری اسلامی دخالت ندهند و مسیر انحرافی خود را از این قانون جدا کنند؛ زیرا صلاح و سعادت ملت ما در دوری از چنین مکتبهایی است که در محیط خودشان هم عقبزده شده و رو به شکست و زوال است.

از گفته‏ها و نوشته‏های بعضی از جناحها به دست می‏آید افرادی که صلاحیت تشخیص احکام و معارف اسلامی را ندارند، تحت تأثیر مکتبهای انحرافی، آیات قرآن کریم و متون احادیث را به میل خود تفسیر کرده و با آن مکتبها تطبیق می‏نمایند و توجه ندارند که مدارک فقه اسلامی بر اساسی مبتنی است که محتاج به درس و بحث و تحقیق طولانی است و با آن استدلالهای مضحک و سطحی، و بدون توجه به ادله معارض و بررسی همه جانبه معارف بلندپایه و عمیق اسلامی را نمی‏توان به دست آورد و من انتظار دارم محیط مجلس خبرگان از چنین رویه‏ای به دور باشد.

5- علمای اسلام حاضر در مجلس اگر ماده‏ای از پیشنویس قانون اساسی و یا پیشنهادهای وارده را مخالف با اسلام دیدند، لازم است با صراحت اعلام دارند و از جنجال روزنامه‏ها و نویسندگان غربزده نهراسند، که اینان خود را شکست خورده می‏بینند و از مناقشات و خرده‏گیریها دست بردار نیستند.

6- نمایندگان محترم مجلس خبرگان باید همه مساعی خویش را به کار برند تا قانون اساسی جامع و دارای خصوصیات زیر باشد:

الف- حفظ و حمایت حقوق و مصالح تمام قشرهای ملت، دور از تبعیضهای ناروا؛

ب- پیش‏بینی نیازها، منافع نسلهای آینده، آن گونه که مد نظر شارع مقدس در معارف ابدی اسلام است.

ج- صراحت و روشنی مفاهیم قانون به نحوی که امکان تفسیر و تأویل غلط در مسیر هوسهای دیکتاتورها و خودپرستان تاریخ در آن نباشد.

د- صلاحیت نمونه و راهنما قرار گرفتن برای نهضتهای اسلامی دیگر که با الهام از انقلاب اسلامی ایران در صدد ایجاد جامعه اسلامی برمی‏آیند.

در خاتمه از خداوند متعال توفیق و تأیید همگان را خواستار، و امیدوارم به برکت تلاش آقایان قانون اساسی واقعاً اسلامی و مترقی به تصویب برسد. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 308 ـ 310)

ـ پیام به اهالی کردستان؛ غیر قانونی بودن حزب دمکرات (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

اهالی محترم کردستان، دوستان معظم من، پس از پیروزی انقلاب و اعلام جمهوری اسلامی، گروههایی که با اسلام دشمن هستند و از بستگان اجانب می‏باشند شروع به فعالیت بر ضد نهضت اسلامی و بر ضد جمهوری اسلامی نمودند. حتی بعضی از آنها علنی مخالفت کرده و رفراندم را تحریم نمودند و شما برادران دیدید که «حزب دمکرات کردستان» وابستگی مستقیم با امریکا و صهیونیزم دارد. در آستانه تشکیل مجلس خبرگان و پس از راهپیمایی عظیم مسلمین برای قدس، سرکردگان خائن این حزب، جوانان را اغفال نموده و به برادرکشی کشاندند. برادران مسلمان من، شما به تبلیغات فریبنده این مخالفین اسلام که می‏خواهند کشور مسلمان ما را به کفر بکشند گوش ندهید و نگذارید جوانان عزیز ما به دام این منحرفین بیفتند. من از اهالی محترم کردستان تشکر وافر می‏کنم که به تعهد انسانی و اسلامی خود باقی هستند، و از آنان تقاضا می‏کنم که از قوای انتظامی اسلامی پشتیبانی کنند؛ و سران این حزب و مفسدین را در منطقه بگیرند و تحویل مأمورین دهند و بدانند که با این عمل رضای خداوند تعالی و پیغمبر عظیم الشأن اسلام را به دست می‏آورند. «حزب دمکرات کردستان» غیر رسمی و غیر قانونی اعلام شد. و چون حزب شیطان است، باید تمام اهالی کردستان به وظیفه شرعیه عمل، و جوانان خود را از عضویت در این حزب منحل ممنوع نمایند و با قاطعیت از توطئه این خیانتکاران جلوگیری و مخفیگاههای سران آنان را به دولت و ارتش اسلامی معرفی کنند. امید است این عمل شما موجب قبولی عبادات در درگاه حق تعالی شود. در خاتمه تأکید می‏کنم که اسلام تنها پناهگاه همه ماست؛ و در زیر پرچم پر افتخار آن؛ همه گروهها به حقوق خود می‏رسند. عوامل اجانب که منافع خود و اربابانشان را در خطر می‏بینند، برای تحریک برادران اهل سنت و دامن‏زدن به برادرکشی، قضیه شیعه و سنی را طرح نموده و می‏خواهند با شیطنت بین برادران اختلاف ایجاد کنند. در جمهوری اسلامی همه برادران سنی و شیعه در کنار هم و با هم برادر و در حقوق مساوی هستند. هر کس خلاف این را تبلیغ کرد، دشمن اسلام و ایران است و برادران کُرد باید این تبلیغات غیر اسلامی را در نطفه خفه کنند. از خداوند تعالی وحدت کلمه مسلمین و نابودی منافقین را خواهانم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 311ـ 312)

ـ حکم به رئیس ستاد مشترک ارتش؛ تقویت نیروهای انتظامی در کردستان (1358)[2]

بسمه تعالی‏

با مشورت با شورای انقلاب، هر طور مصلحت است عمل شود؛ و حتی الامکان از درگیری منتهی به کشتار احتراز شود. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 313)

ـ بیانات خطاب به دو عضو شورای فرماندهی سپاه؛ نوید آینده ای خوب (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

من از سپاه راضی هستم، و به هیچ وجه نظرم از شما برنمی‏گردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می‏دارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقه‏ای جز سابقه اسلامی ندارید. سلام مرا به همه برسانید. من از همه شما متشکرم. من به همه دعا می‏کنم. اوضاع ان شاء اللَّه به تدریج درست می‏شود؛ نارضایتی‏ها رفع می‏شود. خطرْ مملکت را تهدید نمی‏کند، زحمت ما را فراوان می‏کند. آنها را سرکوب می‏کنیم. باید بیشتر کار کرد؛ باید بیدار بود. اوضاع مملکت خوب می‏شود و این طور نمی‏ماند. به دولت دستور می‏دهم سریعاً به کارهای شما رسیدگی کند و بودجه‏تان را هر چه زودتر بپردازد. خداوند همه شما را تأیید کند. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 314)

ـ حکم انتصاب مسئولان دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه (1363)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حجج اسلام، آقایان: ابطحی، رسولی، توسلی، صانعی، عبایی، کشمیری، و قاضی عسکر[3]- ایّدهم اللَّه تعالی- را به عنوان مسئولین و اداره کنندگان دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه- ایّدهم اللَّه- منصوب نمودم، تا با تأییدات خداوند تعالی و دعای خیر حضرت بقیة اللَّه- ارواحنا فداه- و تدوین آیین نامه، به امور گوناگون ائمه محترم جمعه رسیدگی نمایند؛ و گزارش امور را به شورای محترم مرکزی ائمه جمعه و این جانب بدهند.

امید است ائمه محترم جمعه و مسئولین، همکاریهای مقتضی را با دبیرخانه مذکور بنمایند. از خداوند تعالی توفیق همگان را برای خدمت به اسلام و کشور اسلامی [خواهانم‏]. و السلام علیکم و رحمة اللَّه. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 16)

ـ پیام تشکر به رئیس دولت امارات؛ تبریک عید سعید قربان (1364)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای شیخ زائد بن سلطان آل نهیان، رئیس دولت امارات عربی متحده‏

تلگراف تبریک آن جناب به مناسبت حلول عید سعید قربان واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت مسلمان کشورتان تبریک می‏گویم. و امید است ملل اسلامی با الهام‏گیری از مکتب حیاتبخش اسلام بتوانند صفوف خود را در برابر دشمنان متحد ساخته و عظمت از دست رفته خود را بازیابند. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 348)



[1] - اول ماه قمری.

[2] - مجوّز فوق از سوی امام بنا به درخواست آقای محمد حسین شاکر، درباره« واگذاری پرسنل ارتشی به منظور تقویت نیروهای انتظامی در کردستان» صادر شده است

[3] - به ترتیب، آقایان: سید محمد ابطحی، سید هاشم رسولی محلاتی، محمد رضا توسلی، حسن صانعی، محمد عبایی، محمد جواد کشمیری، سید علی قاضی عسکر

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)