کد مطلب: 3889 | تاریخ مطلب: 15/05/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: پانزدهم مرداد

امروز با امام: پانزدهم مرداد

ـ پیام به ملت ایران و بیان وظایف علما در بسیج مردم (1357)

ـ پیام به ملت ایران و اعلام تأسیس؛ صندوق ترمیم خسارات دوران انقلاب (1358)

ـ پیام به علما و روحانیون قزوین درباره پرهیز از تفرقه (1358)

ـ حکم انتصاب آقای علی قدوسی به سمت دادستان کل انقلاب (1358)

ـ حکم انتصاب دادستان جدید و تشکر از زحمات آقای مهدی هادوی (1358)

ـ حکم انتصاب آقای سید مهدی یثربی به سمت امام جمعه کاشان (1358)

ـ پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران در روز قدس؛ مبارزه با اشغالگران قدس (1359)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید فطر (1360)

ـ پیام تشکر به کفیل ریاست جمهوری بنگلادش؛ تبریک عید سعید فطر (1360)

ـ پیام تشکر به صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر شوروی؛ تسلیت حادثه زلزله کرمان (1360)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تسلیت حادثه زلزله کرمان (1360)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید فطر (1362)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید فطر (1362)

ـ نامه به آقای میرحسین موسوی؛ انتقال بخشی از اموال بنیاد مستضعفان به مؤسسات دیگر (1363)

ـ نامه به آقای میرحسین موسوی؛ انتقال بخشی از اموال بنیاد مستضعفان به مؤسسات دیگر (1363)

امروز با امام: پانزدهم مرداد

 

ـ پیام به ملت ایران و بیان وظایف علما در بسیج مردم (1357)

«‏بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

فاجعه اخیر اصفهان را به عموم اهالی محترم تسلیت عرض می‏نمایم. این فاجعه به دنبال فجایع بسیار دیگر، نمونه‏ای است از حکومت ستمگر شاه که وحشیانه به ملت مسلمان ایران هجوم و آنان را به خاک و خون کشیده است و آخرین فاجعه نیست. تا حکومت این دودمان ستم پیشه برقرار است، فاجعه به دنبال فجایع و مصیبت پشت سر مصایب و حادثه به دنبال حوادث عظیم ادامه خواهد داشت. این تنها اصفهان بزرگ نیست که شاهد جنایات مرگبار شاه و فرمانبرداران جنایت پیشه اوست؛ بلکه سراسر ایران با این جنایات و قتل و غارتها دست به گریبان است. آن قم- حرم اهل بیت- و آن تبریز و یزد و همدان و اهواز و شیراز، و آن مشهد مقدس و رفسنجان و جهرم و کازرون و سایر شهرها و قصبات که شاهد قتلها و جرحها و حملات وحشیانه بوده و هست.

امروز ملت شجاع و بپاخاسته ایران شاهد موج عظیم ضد شاهی، که بر اثر یکی دیگر از اعتصابات بزرگ اصفهان که به پشتیبانی از روحانیت بیدار و مسئول خود به عنوان اعتراض به اعمال غیر قانونی و انسانی رژیم است، می‏باشد. امروز شعار «مرگ بر شاه» ملی شده و تا برچیده شدن دستگاه ظلم و انقراض دودمان جنایتکار پهلوی ادامه دارد. باید از هر فرصت استفاده نمود و اجتماعات را هر چه بیشتر عظیم و فشرده کرد، و هر چه بیشتر خیانتها و جنایتهای شاه را برملا نمود.

گویندگان محترم و متعهد هر چه بیشتر به روشنگری قیام، و علمای اعلام با اعلامیه‏ها و بیانات خود، مردم مهیا را که راه خود را خوب یافته‏اند بسیج عمومی نموده و یکدل و یک جهت برای برچیده شدن بساط غارت و جنایت هم صدا، و با اتکا به قدرت لا یزال الهی، این ریشه پوسیده فساد را از بُن برکنند، و ملت مستضعف را از چنگال استعمارگران داخلی و خارجی نجات بخشند. وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ‏[1] اراده خداوند تعالی بر آن است که با رهبری حکیمانه انبیای عظام و وارثان آنان، مستضعفین را از قید حکومت طاغوتی آزاد و سرنوشت آنان را به دست خودشان بسپارد؛ باید در این امر الهی ملت عزیز به دنبال روحانیون مسئول این راه حیاتی را طی کنند.

باز با کمال علاقه به ملت ایران هشدار می‏دهم که به دنبال دولت، شاه دم از انتخابات زد. هر کس که سخنان او را شنیده باشد خوب می‏فهمد که شاه با طرح مسئله انتخابات می‏خواهد مسیر اصلی حرکت اسلامی ایران را که سرنگونی این دودمان است تغییر دهد و ملت را اغفال نماید. ولی دیگر دیر شده و طرح حکومت اسلامی در عروق مردم ایران ریشه دوانده است، و به امید خدا پیروزی از آنِ ماست.

مردم شریف با کمال احترام از گویندگان بخواهند تا از گفتگو در باره هر امری که آنان را از مسیر خود بازمی‏دارد- همچون انتخابات- شدیداً احتراز کرده و فجایع و جنایات حکومت شاه را بازگو نمایند.

این جانب از همبستگی روحانیون معظم و اهالی محترم اصفهان، که در جریانات اخیر با پشتیبانی بیدریغ خود روحانیون را تنها نگذاشتند و دیْن خود را به اسلام و مسلمین ادا نمودند تشکر می‏کنم، و از خداوند متعال توفیق و تأیید همگی را خواستارم. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 436 ـ 437)

ـ پیام به ملت ایران و اعلام تأسیس؛ صندوق ترمیم خسارات دوران انقلاب (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

ملت شریف و مبارز ایران- ایّدهم اللَّه تعالی!

در این ماه مبارک رمضان، ماه خداوند تعالی و ماه عبادت و توجه به مبدأ اعلی‏، سلامت و سعادت همه مسلمین خصوصاً شما ملت عظیم را خواستارم. و می‏خواهم یک عبادت بزرگ- که شاید در رأس عبادتها باشد- به شما ملت عزیز پیشنهاد کنم.

شما می‏دانید که در انقلاب عظیم- که بحمد اللَّه به پیروزی رسید و امید است به پیروزی نهایی برسد- چه خسارتهای بزرگ از طرف دستگاه جبار به مردم مسلمان و برادران و هموطنان شما وارد شده است؛ خساراتی که ما و دولت نمی‏توانیم جبران کنیم، و من کراراً تذکر دادم که این خسارات را باید خسارات جنگزدگی نامید، با کمک تمام قشرهای ملت بزرگ باید جبران کرد. و لهذا به منظور کمک به ترمیم ضایعات و جبران خسارات وارده به خانه‏ها و مستغلات و فروشگاهها و دارایی مردم در نقاط کشور، که در اثر حملات و خرابیهای دشمن در دوران انقلاب، دچار ویرانی و غارت و حریق شده‏اند، سازمانی مردمی به نام «صندوق ملی ترمیم خسارات دوران انقلاب»، به شماره 002 بانک ملی، در کلیه شعب تأسیس و به ثبت رسیده، امید است بودجه این صندوق به همت والای خواهران و برادران عزیزم و کمک دولت تأمین شود؛ که با نظارت هیأتی از معتمدین هر محل و ناحیه، با کمک دولت، با دادن وام بدون بهره و جبران خسارات- بلاعوض- از محل صندوق انجام گیرد.

دوستان عزیز! در این دوران مصیبت بار دوران انقلاب، خانواده‏های محترم علاوه بر خسارات جانی عزیزانشان، از هستی ساقط شده‏اند یا به قدری خسارت دیده‏اند که نمی‏توانند جبران کنند که به زندگی شرافتمندانه خود ادامه دهند؛ و بر ما و شماست که با آغوش باز در رفع این خسارت بکوشیم؛ که این از عباداتی است که نزد خداوند متعال ارزش فراوان دارد. لازم است از برادران و خواهران ارجمندی که در خانه‏سازی برای مستمندان، که بحمد اللَّه تعالی در نقاط مختلف کشور مشغول انجام آن هستند و کمکهای ارزنده کردند، تقدیر و تشکر کنم و سعادت همگان را از خداوند متعال بخواهم.

این جانب، از بیت المال، مبلغ یکصد میلیون ریال به صندوق شماره 200 بانک ملی واریز می‏نمایم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 261 ـ 262)

ـ پیام به علما و روحانیون قزوین درباره پرهیز از تفرقه (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

خدمت حضرات آقایان علمای اعلام و حجج اسلام شهرستان قزوین- دامت برکاتهم‏

امید است وجود محترم آقایان از بلیات محفوظ، و به انجام وظایف الهی موفق و منصور باشید. آنچه که لازم به تذکر است و خود آقایان محترم نیز توجه دارند، این مطلب است که باید در این موقعیت حساس سعی شود از هر گونه اختلاف و تفرقه پرهیز گردد، و وحدت کلمه و اتحاد، به هر نحو که مقدور است، حفظ شود. و برای انجام کارها هیأتی را انتخاب فرموده، و کارها از طریق هیأت مذکور انجام پذیرد. لازم است جناب حجت الاسلام آقای باریک بین، یکی از اعضای آن هیأت باشد. از خدای تعالی ادامه توفیقات همگان را در راه ترویج شریعت مقدسه خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 263)

ـ حکم انتصاب آقای علی قدوسی به سمت دادستان کل انقلاب (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب مستطاب حجت الاسلام شیخ علی قدوسی- دامت افاضاته‏

بدین وسیله جنابعالی به سمت دادستانیِ کل انقلاب اسلامی در سطح کشور منصوب می‏شوید که از این تاریخ در کارهای دادستانی اقدام و شروع به کار نمایید؛ و در هر حال احتیاط را کاملًا مراعات فرمایید. از خدای تعالی ادامه توفیقات جنابعالی را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 264)

ـ حکم انتصاب دادستان جدید و تشکر از زحمات آقای مهدی هادوی (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب آقای هادوی دادستان کل انقلاب اسلامی‏

ضمن تشکر و قدردانی از زحماتی که در طول این چند ماهه جنابعالی در مقام دادستانی متحمل شدید، قرار شد از این تاریخ جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ علی قدوسی- دامت افاضاته- متصدی مقام دادستانی شده و بدین مقام منصوب گردند. مراتب جهت اطلاع آن جناب بدین وسیله ارسال شد. از خدای تعالی موفقیت جنابعالی را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 265)

ـ حکم انتصاب آقای سید مهدی یثربی به سمت امام جمعه کاشان (1358)

«بسمه تعالی‏

جناب مستطاب حجت الاسلام آقای حاج سید مهدی یثربی- دامت افاضاته‏

مرقوم محترم واصل، و از اظهار محبت آن جناب نسبت به این جانب تشکر حاصل گردید. در مورد اقامه نماز جمعه در شهر کاشان که سؤال کرده بودید، مقتضی است خود جنابعالی اقدام نموده و نماز جمعه را اقامه نمایید. از خدای تعالی ادامه توفیقات همگان را در انجام وظایف الهی خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 266)

ـ پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران در روز قدس؛ مبارزه با اشغالگران قدس (1359)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

ضرورت بیداری و قیام ملتها در قبال جنایات قدرتها

روز قدس را باید مسلمانها زنده نگه دارند. من کراراً راجع به طمعهای اسرائیل تنبّه داده‏ام که اسرائیل این طور نیست که اکتفا کند به آن زمینهایی که غصب کرده است. حالا دیدید که پایتخت خودش را در قدس قرار داده است و تمام این چیزهایی که از امریکا و از طرفدارهای حقوق بشر و از این محافل و مجالسی که در خارج هست، اینها تمام یک شعرهای غیر موزون است و لهذا، می‏بینید که انکار می‏کنند و اسرائیل هیچ اعتنا نمی‏کند.

تنبّه می‏دهند، اسرائیل آنها را محکوم می‏کند. این برای آن است که مسأله، مسئله جدّی نیست. این طور نیست که امریکا جدّاً مخالف باشد با اینکه پایتخت اسرائیل در قدس باشد و مع ذلک اسرائیل بتواند یک همچو کاری بکند. اینها همه یک مانورهایی است که می‏دهند. یا مثلًا، مجالس حقوق بشر و مجالس دیگری که از همین ابواب هست در آنجا، در آن ممالک هست، اینها همه دستشان توی هم است و برای چاپیدن ما مسلمین و کسانی که در آسیا، در آفریقا، در آنجاها هستند، و مع الأسف، مسلمین متنبّه نمی‏شوند.

ملتها باید خودشان راجع به این مسائل قیام کنند. برای اینکه دولتها هم غالباً- الّا کمی اگر باشد- آنها هم دستشان با همان ابرقدرتها توی هم است و لهذا، می‏بینید که این طور جنایاتی که از امریکا واقع می‏شود، مسلمانها- یعنی، دولتهای اسلامی- هیچ از خودشان یک گرایشی نشان نمی‏دهند. گاهی هم اگر یکی‏شان یک چیزی بگوید، یک حرفی است، بیش از یک حرف نیست. شما دیدید که امریکا با این جوانهای عزیز ما، با این دخترها، با این پسرها، با این دانشجوهای عزیز، چه رفتار وحشیانه‏ای کرد، و آنها چه شجاعتی در مقابل پلیس امریکا از خود نشان دادند و در مقابل همه قدرتهایی که آنجا بود و همه پلیسها و همه دستگاههای انتظامی، اینها با مشت گره کرده ایستادند، تحمل کتکها را کردند، تحمل جنایتهای امریکا را کردند، لکن از آن مسئله‏ای که پیش آنها «مسأله» بود، اصلًا نگذشتند. مسلمین باید از این جوانها، از این جوانهایی که از ایران در خارج هست، چه در انگلستان و چه در اروپا و چه در امریکا هست، تنبّه پیدا کنند که باید چه کرد. ما دولتها را ازشان مأیوس هستیم، لکن ملتها میزانند. ملتها در مقابل این جنایتی که امریکا کرده است و اخیراً هم انگلستان نسبت به این جوانهای غیور ما، چه نشان دادند؛ چه عکس العملی نشان دادند؟ اگر در بلادی باز عکس العملی بود، از جوانهای ایرانی و گاهی هم از آنها بود. اما ملتها خیلی عکس العملی نشان ندادند، این برای آن است که ملتهای اسلامی باز تنبّه به این پیدا نکردند که تعلیمات اسلام چیست.

اسلام همه مسلمانها را وادار می‏کند به اینکه با هم متفق باشید، اختلاف نداشته باشید، اگر اختلاف داشته باشید، فَشَل‏[2] می‏شوید و رنگ و بویتان از بین می‏رود. و مع الأسف، می‏بینیم که ما هر چه مصیبت پیدا کردیم، از سالهای طولانی تا حالا، از این اختلافاتی بوده است که در داخل خودمان بوده. دولتهایی که- دولتهای ممالک اسلامی، نه دولتهای اسلامی- من نمی‏توانم بگویم دولت اسلامی. چطور من به دولت عراق بگویم «دولت اسلامی»؟ چطور من به دولت مصر بگویم «دولت اسلامی»؟ این دولتهایی که در ممالک اسلام هستند، اینها را می‏بینیم که بر ضد مسلمین، بر ضد این مسلمینی که الآن در ایران مقابل امریکا و مقابل شوروی ایستاده‏اند، آنها پایگاه درست می‏کنند برای امریکا که بیا حمله کن به مسلمین. ما چطور می‏توانیم امثال سادات‏[3] را که پایگاه درست می‏کند و دعوت می‏کند از امریکا که هجوم کند به ایران و به مملکت اسلامی، چطور ما می‏توانیم این را مُسلم بدانیم؟ و چطور می‏توانیم ما عراق را، دولت عراق را مسلم بدانیم، در صورتی که اسلحه می‏فرستد به ایران، و دائماً ایران را مورد هجوم قرار می‏دهد، و برای امریکا کار می‏کند؟

من گمانم این است که امریکا، شوروی را هم بازی داده. شوروی الآن به عراق کمک می‏کند، در صورتی که عراق امریکایی است، نه شوروی. کمکها را از او می‏گیرد که به ایران صدمه وارد کند و راه را برای امریکا باز کند، نه اینکه بخواهد راه را برای شوروی باز کند. امریکا بازی داده این شوروی را. آنها اسلحه می‏دهند که برای امریکا کار کنند.

آنها خیال می‏کنند این اسلحه را که می‏دهند به نفع شوروی است، و حال آنکه نیست به نفع شوروی. در هر صورت، مسلمین اگر با هم اتفاق پیدا بکنند و وحدت کلمه پیدا بکنند، نه قضیه قدس پیش می‏آید و نه قضایای افغانستان پیش می‏آید و نه قضایایی که برای مسلمین در جاهای دیگر پیش می‏آمد و پیش می‏آید، پیش می‏آید.

باید تا کی ملتهای مسلم در غفلت باشند؟ چرا این ملتها در مقابل این ابرقدرتها قیام نمی‏کنند؟ ایران قیام کرد. الآن هم بیش از دو سال است- یا دو سال است- که می‏گذرد بر امر و تمام قدرتها هم مخالفت کردند. مع ذلک، ایران سر جای خودش هست و ایستاده است و ابداً اعتنا به این هیاهو نمی‏کند و همه کارهایی هم که آنها کردند فلج کرده؛ خوب همین کودتایی‏[4] که تمام این دولتهای اطراف و آن دولتهای بزرگ دست در آن داشتند و لکن نتوانستند کاری بکنند. چرا؟ برای اینکه مسأله، مسئله ملت است. اگر دولتِ شاه بود، کودتا می‏خواستند بکنند فوراً می‏شد؛ امریکا می‏خواست کودتا بکند فوراً می‏شد.

اما حالا مسأله، مسئله ملت است؛ یعنی، این طور نیست که دولت و ملت دوتا باشند، این طور نیست که مثل دولت عراق باشد که ملت با او دشمن است، مثل دولت مصر باشد که ملت با او دشمن است. اینجا ملت اسلامی است که حکومتش اسلامی است و ملت با این حکومت موافقند. از این جهت، توطئه‏ها را خود ملت به دست می‏آورد.

خود این سربازها توطئه‏هایی که در داخل سربازخانه‏ها انجام می‏گیرد به دست می‏آورند و گزارش می‏دهند. پاسدارها همه دنبال این مطلب هستند که این توطئه‏ها را خنثی کنند و خود ملت است که ناظر است، در همه جا ناظر است. الآن هم در همه اطراف، این جنایتکارها را به تدریج، پیدا می‏کنند و معرفی می‏کنند و خودشان می‏گیرند و تحویل می‏دهند. اگر دولتها بفهمند این معنا را که اگر اینها با ملت خودشان درست رفتار کنند و ملت همراه آنها باشد چه خواهد شد، اگر این خوفی که این ابرقدرتها ایجاد کردند در این دولتها بفهمند که در دولت ایران هم این اخافه‏ها[5] همیشه بوده است و حالا هم هست، لکن دولت فعلی ایران دیگر گوش به این حرفها نمی‏دهد. اگر بفهمند که طرفداری ملت از یک دولتی چه معنا دارد، بفهمند این معنا را که اگر ملتها را دلشان را به دست بیاورند و حکومت بشود- یک حکومتی که مال خود ملت باشد، از خود ملت جوشش کند و عقاید، عقاید اسلامی باشد، احکام، احکام اسلامی باشد و زیر سایه اسلام بخواهند زندگی بکنند- و ملتهایی که به اسلام عقیده دارند همراه آنها بشوند، آن وقت می‏فهمند که هیچ یک از دولتهای بزرگ نمی‏توانند کاری انجام بدهند، چنانچه در اینجا نتوانستند. تا الآن دو مرتبه، سه مرتبه- به حسب ظاهر- هی قیام کردند یا [توطئه‏] کردند که کودتایی بکنند یا بریزند در ایران، لکن فَشَل شدند و دائماً هم درصدد هستند، نه این است که در صدد نیستند. لکن من مطمئنم و اطمینان می‏دهم به ملت خودمان که نمی‏توانند کاری انجام بدهند.

ملت باید توجه داشته باشد که تا توجه به خدا دارد، تا توجه به اسلام دارد، تا خدمتگزار اسلام است، کسی نمی‏تواند به او آسیبی برساند، مگر که این حیثیت از دستشان برود. باید این جهت اسلامیت را حفظ کند. این ملی‏گراها و اینها که هی فریاد ملی، ملی می‏زنند، همینها هستند که بعضی‏شان در این کودتا هم دخالت داشتند، بر ضد این مملکت خودشان برای دیگران. همینها هستند که بعضی‏شان به طوری که شواهد هست، دخالت در این امر داشتند. این جهات مختلفه، گروههای مختلفه‏ای که در ایران هست و هی داد خلق را می‏زنند، و داد اینکه ما چطور هستیم، اینها هم همینهایند که در این مسائل دخالت داشتند. اینها هم همینهایند که می‏روند در امریکا این جوانهای عزیز ما که گرفتار هستند، همین اشخاص که دعوی خلقیت و- نمی‏دانم- چه می‏زنند، همینها آنجا می‏روند، به آنها می‏گویند: ای مرتجعین! اینها چه جمعیتهایی هستند؛ در داخل این کارها را می‏کنند، در خارج آن کارها را می‏کنند؟ تا ملتها بیدار نشوند و این ریشه‏ها را نکَنند و تا یک دولتی که دولت اسلامی باشد به تمام معنا، دولتی باشد که متعهد باشد به احکام اسلام، دولتی باشد که غربزده نباشد، به اسلام گرایش داشته باشد، روی کار نیاید، ما باید باز همین گرفتاریها را داشته باشیم.

مجلس باید به تمام قوّه‏ای که دارد و قوّه او از همه قوّه‏ها بالاتر است- و تمام مسلمین واجب است بر آنها که پشتیبانی کنند از دولت و از ملت و از مجلس بالخصوص- باید با تمام معنا کوشش کند که افرادی که سر کار می‏آیند، نخست وزیر، سایر وزرا و سایر کسانی که کارهای مهم را دارند، از اشخاص مسلمان [باشند] متعهد، متوجه به کارهایی که در دنیا می‏شود، مدبّر، لکن متعهد به اسلام، متعهد به مکتب.

مکتب بزرگترین چیزی است که از برای ما مطرح است. نباید راجع به مکتب یک کلمه‏ای کسی بگوید. اشتباه می‏کنند اگر می‏گویند مکتب چطور. تمام مقصد ما مکتب ماست و مسلمانهای ما برای مکتب ماست که این طور قدرت دارند. و این طور در مقابل دیگران می‏ایستند. اگر چنانچه سایر ممالک اسلامی هم مکتب خودشان را حفظ کنند - این مکتب اسلام را- اگر مکتب اسلام را حفظ بکنند، مطمئن باشند که هیچ قدرتی به آنها آسیب نمی‏رساند. اگر ما مکتب خودمان را حفظ نکنیم- که یکی از تعلیمات مکتب ما این است که متفق با هم باشیم- هر یک از این گروهها یا هر یک از این افراد که بر ضد آن رفیق خودش یک کلمه‏ای بگوید، از مکتب خارج شده است و به درد اصل ایران دیگر نمی‏خورد. هر کدام از اینها که دیگری را بخواهند تضعیف کنند، مجلس بخواهد یکی دیگر را تضعیف کند، یکی دیگر بخواهد مجلس را تضعیف کند، دولت بخواهد مجلس را تضعیف کند، مجلس بخواهد دولتش را تضعیف بکند، رئیس جمهور بخواهد مجلس را تضعیف کند، مجلس بخواهد رئیس جمهور را تضعیف کند، تمام اینها بر خلاف مکتب اسلام است، مخالفت با اسلام است.

باید این آقایان همان طوری که مدعی هستند اسلامی هستیم، واقع مطلب این است که باید در عملشان، در قولشان، در خطابه‏هایشان، در حرفهایشان، در نوشته‏هایشان، در روزنامه‏هایشان نشان بدهند که ما مسلمانیم. این چه مسلمانی است که هر روزنامه‏ای که مال یک طایفه است به طایفه دیگر فحاشی می‏کند؟! ما چی جواب این مردم را بدهیم که هی می‏آیند از من الآن وقت خواسته‏اند از بازار تهران که بیایند بگویند این چه خبر است، این آقایان چه‏شان است با هم؛ این آقای رئیس جمهور با مجلس، مجلس با رئیس جمهور چرا، چرا این طور رفتار می‏کنند؟ چرا باید این طور باشد که صدای مردم در آید؟

من نصیحت به آنها می‏کنم، من از لسان اسلام به آنها نصیحت می‏کنم که با هم اختلاف نکنید. شما اگر اختلاف بکنید، راه را برای دیگران باز می‏کنید. شما اختلاف با هم نداشته باشید. سر چه اختلاف می‏کنید؟ چه میراثی هست که شما می‏خواهید قسمت کنید و سرش اختلاف می‏کنید؟ این همه مردم جوانهایشان را دادند، میراث برای شما گذاشتند که اختلاف با هم بکنید و این طور توی سر هم بزنید و این طور فساد ایجاد کنید؟! یک قدری با هم رفیق باشید، دوست باشید، برادر باشید.

آقای رئیس جمهور افرادی که به درد جامعه اسلامی ما بخورد، به درد مکتب ما بخورد باید تهیه کند، معرفی کند؛ یعنی، نخست وزیر را [که‏] او تهیه می‏کند باید یک شخصی باشد که همه آن صفاتی که من گفته‏ام درش باشد. از اینکه در رأس همه صفات، مکتبی بودن است. فکر بکند؛ فکر مکتب اسلام. درصدد باشد که اسلام را تقویت بکند.

درصدد باشد که احکام اسلام را پیاده بکند، نه درصدد این باشد که ملیت را احیا بکند.

آنهایی که می‏گویند: «ما ملیت را می‏خواهیم احیا بکنیم»، آنها مقابل اسلام ایستاده‏اند.

اسلام آمده است که این حرفهای نامربوط را از بین ببرد. افراد ملی به درد ما نمی‏خورند، افراد مسلم به درد ما می‏خورند. اسلام با ملیت مخالف است. معنی ملیت این است که ما ملت را می‏خواهیم، ملیت را می‏خواهیم، و اسلام را نمی‏خواهیم. آن مردِکه‏[6] در خارج گفت که اول من ایرانی هستم، ملی هستم، دوم ایرانی هستم، سوم اسلام [ی‏]. این اسلام نیست، تو سوم هم اسلامی نیستی. باید آقایان توجه کنند، تمام مسلمین توجه بکنند. روز قدس روزی است که باید تمام ملتهای اسلام با هم توجه بکنند و این روز را زنده نگه دارند. اگر یک هیاهویی از تمام ملتهای مسلمین بلند بشود، روز جمعه آخر ماه مبارک، که روز قدس است، همه ملتها قیام بکنند- همان که حالا همان تظاهرات، همان راهپیمایی‏ها را بکنند- این مقدمه می‏شود از برای اینکه ان شاء اللَّه جلوی این مفسدین را ما بگیریم و کلک اینها از بلاد اسلام کنده بشود. ما، هی سست می‏گیریم، مسلمانها هی سست می‏گیرند، ملتها بی‏طرف می‏مانند، کم قیام می‏کنند و نهضت می‏کنند، کم تظاهر می‏کنند راجع به این امور. اسرائیل وقتی که دید ملتها با هم مخالف هستند و دولت مصر هم، که همراه اوست، برادر است و عراق هم که با اینها برادر است، وقتی این چیزها را دید، هی قدم قدم پیش می‏رود. و شما مطمئن باشید که اگر سست بگیرید، اینها تا فرات‏[7] می‏خواهند بروند. اینها همه اینجا را ملک خودشان می‏گویند هست.

شما باید محکم بایستید در مقابل اینها و چنانچه مسلمین- ملتهای مسلم- بایستند در مقابل اینها، و اگر دولتهایشان بخواهند مخالفت کنند، مشت توی دهنشان بزنند چنانکه ایران مشت در دهن محمد رضا زد. محمد رضا از همه دولتهای مسلمین، از همه آنها قویتر بود، و از همه آنها پشتوانه‏اش بیشتر بود، مع ذلک، ملت ما قیام کرد و اسلام را وجهه نظر خودش قرار داد، و «اللَّه اکبر» را فریاد کشید و این قدرت را از بین برد و قدرتهای دیگر را هم، و تا آخر هم همه قدرتها اگر روی هم باشند، نمی‏توانند آسیب به یک همچو ملتی برسانند.

یک همچو ملتی که ما داریم به این صفا، به این خوبی که در همه قضایا پشتیبان دولتشان هستند، پشتیبان رئیس جمهورشان هستند، پشتیبان مجلسشان هستند، حیف است که این ملت را ما عواطفشان را جریحه‏دار کنیم و ما بنشینیم با هم مخالفت کنیم. نه خدا را خوش می‏آید از این و نه ملت را. ملت ناراحت است از این کار. روزنامه‏هایتان را جلویش را بگیرید. آقایان روزنامه‏هایی که به آنها مربوط است، جلویشان را بگیرند. این عذر نمی‏شود که ما روزنامه‏ها را نمی‏دانیم چه نوشته است. نخیر، این عذر نیست. باید روزنامه‏ها را ببینند چه نوشته. خودشان نمی‏رسند، خود آقایانی که مثلًا، در مجلس هستند یا آقایانی که در خارج مجلس هستند، نمی‏رسند بخوانند، یک کس دیگر را وادار کنند که روزنامه‏ها را بخوانند. روزنامه‏ها ببینند چه است. در روزنامه‏ها مشغول فتنه‏انگیزی هستند و مشغول این هستند که دولت را با رئیس جمهور، مجلس را با رئیس جمهور، رئیس جمهور را با مجلس مخالف کنند و این یک توطئه‏ای است که در روزنامه‏ها ایجاد شده است و باید خود آقایان جلویشان را بگیرند قبل از اینکه ملت جلویش را بگیرد، قبل از اینکه خود ملت بیاید و بی‏ملاحظه از کسی، تمام این روزنامه‏ها را خفه کند خودشان جلویش را بگیرند.

در مجلس هم آقایان با هم باشند، رفیق باشند. همه مسلمان هستیم. همه باید دوست با هم باشیم. مسلمین «ید واحده» باید باشند. این قدر در مجلس با هم اختلاف نداشته باشند، جهات شرعی را حفظ بکنند، جهات اخلاقی را حفظ بکنند. هی این به او بدگویی کند، او به این بدگویی کند، این اسباب ناراحتی مسلمانهاست. آقایان می‏گویند، مسلمانها می‏گویند، خوب ما خون بچه‏هایمان [را] داده‏ایم، یک قبرستان اینجا پر است از جوانهای ما، قبرستانهای شهرستان پر از جوانهای ماست که در راه این مملکت و در راه این اسلام اینها کشته شده‏اند. حالا که اینها کشته شده‏اند، آقایان آمده‏اند از خارج و از داخل، با هم نشسته‏اند دعوا می‏کنند. سر چه میراثی دعوا می‏کنید؟ میراث پدر کدامتان است؟ یک قدری آرام باشید. یک قدری توجه کنید به مسائل. هر وقت هر کدام صحبت [می‏] کنید به ضد دیگری نباشد که این خلاف آداب اسلام است، خلاف آداب مسلمین است، خلاف انسانیت است، خلاف مشی انبیا و مشی اولیاست. نکنید این کار را. یک قدری آرام باشید. یک قدری هوای نفس را کنار بگذارید، اشتهار را کنار بگذارید. تمام گرفتاریهای ما سر این هوای نفسی است که ما داریم. اعدا عدوّ[8] انسان این نفْس انسان است که در بین جنبیه است. این اعدا عدوّ انسان است. یک قدری جلویش را بگیرید، یک قدر مهار کنید.

خداوند ان شاء اللَّه ما را موفق کند به اینکه یک روزی برویم و در قدس نماز بخوانیم.

امیدوارم که مسلمانها روز قدس را بزرگ بشمارند و در همه ممالک اسلامی، در روز قدس، در روز جمعه آخر ماه مبارک، تظاهر کنند، مجالس داشته باشند، محافل داشته باشند، مسجد داشته باشند، در مساجد فریاد بزنند. وقتی یک میلیارد جمعیت فریاد کرد، اسرائیل نمی‏تواند، از همان فریادش می‏ترسد. اگر همه مسلمینی که در دنیا الآن هستند، که قریب یک میلیارد هستند، اگر در روز قدس، همه بیرون بیایند از خانه، فریاد بکنند «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر شوروی»، همین قول «مرگ بر شوروی» برای آنها مرگ می‏آورد. جمعیتشان یک میلیارد، ذخایرشان این همه زیاد که همه دولتها محتاج به ذخایر شما هستند. مع ذلک، شما را وادار می‏کنند با هم مختلف باشید، اختلاف کنید و ذخایرتان را ما ببریم و هیچ کدام صحبت نکنید.

خوب است یک مقدار ملتهای غیر ایران از ایران سرمشق بگیرند، از این ملت نجیب عزیز ما. خوب است یک قدری از این جوانهایی که در امریکا و در انگلستان و در بلاد غرب هستند و تظاهرات می‏کنند و در مقابل پلیس می‏ایستند و آنها را غل و زنجیر می‏کنند، در حال غل هم فریاد می‏زنند و احقاق حق می‏خواهند بکنند، یک قدری ما متنبّه بشویم و ما تعلیم بگیریم از این جوانها که آنها برای اسلام فریاد می‏کنند. و ملتها بی‏طرف هستند، کأنّه آنها برای اسلام دارند فریاد می‏کنند و ما اینجا با هم اختلاف می‏کنیم و انصافاً انصاف نیست.

خداوند همه‏تان را توفیق بدهد و همه مسلمین را توفیق بدهد که با هم «ید واحده» بشوند و خصوصاً ملت ایران را توفیق بدهد و این نهادهایی که هستند و در دولت و در مجلس و در سایر جاها، به اینها توفیق بدهد که با هم تفاهم کنند و با هم باشند تا اینکه این ملت آسیب نبیند. اگر- خدای نخواسته- آسیبی دید، روی ماها سیاه است و روی دولتها و روی اشخاصی که در رأس هستند، در دنیا سیاه است، در آخرت هم سیاه است.

به خود باشند، برای خدا قیام کنند، برای خدا آرام باشند، برای خدا به هم نپرند، برای خدا این نگوید که توطئه بر علیه من است، آن یکی بگوید توطئه بر علیه من هست. نه، توطئه خارجی علیه افراد نیست. افراد قابل توطئه نیستند، علیه اسلام است. افراد قابل نیستند که امریکا توطئه کند به ضد این آدم، یا توطئه کند به ضد آن آدم. امریکا می‏فهمد چه هست. امریکا به ضد اسلام است. او از اسلام صدمه خورده است، نه از افراد، نه از فرد؛ او از اسلام سیلی خورده است، او از ملتی که می‏گوید «اسلام» سیلی خورده است؛ نه از من سیلی خورده و نه از آقای رئیس جمهور سیلی خورده و نه از اشخاصی که در مجلس هستند و نه دولتها، هیچ کدام، از اینها سیلی نخورده است. از این زاغه‏نشین‏ها سیلی خورده، از این ملت سیلی خورده. و او در صدد است. اگر توطئه کند، بر ضد ملت توطئه می‏کند، نه اینکه بر ضد من یا بر ضد تو یا بر ضد او. خیر، این حرفها نیست در کار. این قدر خودنمایی نکنید. این اشتباه است. انسان باید توجه به خدا داشته باشد و خودش را در مکتبش فانی کند. هی نگوید من، بگوید: مکتب من. هر وقت می‏گویید، «مکتب من» بگویید. از پیغمبرها بشنوید این مطلب را. از اولیای خدا تعلیم بگیرید که همیشه دنبال مکتب بوده‏اند، نه دنبال خودشان؛ نه خودشان زرق و برق دنیایی داشته‏اند و نه این قدر توجه به نفْس داشتند که من چه کردم و من چه کردم. خیر، این حرفها نبوده. از آنها باید تعلیم بگیریم و آدم بشویم. آدم، وقتی [ساخته‏] می‏شود که خودش را هیچ نبیند و هر چه می‏بیند خدا ببیند و هر چه هم هست اوست: اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ‏.[9] تمام قدرتها مال اوست و تمام نورها مال اوست و همه چیز از اوست و ما هیچ هستیم و این معنا را باید ادراک بکنیم. اگر مسلمین ادراک بکنند که ما از خدا هستیم و برای خدا باید باشیم، دیگر آسیب نمی‏بینند، دیگر اسرائیل قدمش را باز پیش نمی‏آورد.

ما باید جدیّت کنیم که اسرائیل را برانیم از این زمینهای اعراب، نه اینکه بگوییم در بیت المقدس [پایتخت‏] را قرار نده. خیر و نباید گول بخوریم از امریکا و از این مجالسی که درست کرده‏اند و تعزیه‏گردانی می‏کنند برای خوردن ما، از آنها گول بخوریم. هر کس باید خودش قیام [کند]، مسلمین باید خودشان قیام کنند در مقابل اینها. دنبال این نباشند که دولتهایشان یک کاری بکنند. دولتها کاری نمی‏کنند. خودشان باید بکنند. دنبال این نباشند که در آغوش آن یکی برویم برای نگهداری ما از آن یکی. خیر، همه گرگند و همه شما را می‏خورند. باید خودتان حفظ کنید. توجه به خدا بکنید. توجه به اسلام بکنید و برای خدا و برای اسلام قیام بکنید و برای خدا و برای اسلام به پیش بروید و پیروز هستید. ان شاء اللَّه. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏13، ص: 72 ـ 82)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید فطر (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای شاذلی بن جدید، رئیس جمهور مردمی کشور الجزایر

پیام تبریک شما به مناسبت حلول عید سعید فطر واصل و موجب تشکر گردید.

متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت برادر و انقلابی الجزایر تبریک گفته، سعادت و توفیق همگان را در راه اعتلای اسلام عزیز خواستارم. و السلام علیکم. 5 شوال 1401

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 82)

ـ پیام تشکر به کفیل ریاست جمهوری بنگلادش؛ تبریک عید سعید فطر (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب آقای قاضی عبد الستار، کفیل ریاست جمهوری مردم بنگلادش‏

پیام تسلیت شما را در مورد حادثه دلخراش زلزله کرمان دریافت داشتم. از اظهار همدردی و محبت شما متشکرم. موفقیت و عظمت همه مسلمانان جهان و ملت برادر بنگلادش را از خدای تعالی خواهانم. و السلام علیکم. 5 شوال 1401

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 83)

ـ پیام تشکر به صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر شوروی؛ تسلیت حادثه زلزله کرمان (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای لئونید برژنف، صدر هیأت رئیسه جماهیر شوروی‏

پیام تسلیت جنابعالی در مورد حادثه دلخراش زلزله کرمان واصل و موجب تشکر گردید. از خدای تعالی سعادت و موفقیت همه ملل مستضعف جهان را مسألت دارم، و برای بازماندگان این فاجعه غم‏انگیز صبر و اجر خواستارم. 5 شوال 1401

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 84)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تسلیت حادثه زلزله کرمان (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای شاذلی بن جدید، رئیس جمهور مردمی کشور الجزایر

پیام تسلیت آن حضرت را در مورد فاجعه دلخراش زلزله کرمان دریافت داشتم. از ابراز همدردی و محبت شما متشکرم. و از خدای تعالی سعادت و عظمت عموم مسلمانان جهان و ملت برادر الجزایر را مسألت دارم. و السلام علیکم. 5 شوال 1401

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 85)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید فطر (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

26 شوال 1403

حضرت آقای شاذلی بن جدید، رئیس جمهوری دمکراتیک خلق الجزایر

پیام تبریک آن حضرت به مناسبت حلول عید سعید فطر در روز 24 شوال المکرم واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت مسلمان برادر الجزایر تبریک گفته، سعادت و عظمت اسلام و مسلمین را از خدای تعالی مسألت دارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 39)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید فطر (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

26 شوال 1403

حضرت آقای مأمون عبد القیوم، رئیس جمهور کشور مالدیو

پیام تبریک آن حضرت به مناسبت حلول عید سعید فطر در روز 23 شوال المکرم واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به آن جناب و ملت مسلمان کشورتان تبریک گفته، عزت و سربلندی ملل اسلامی را از خدای تعالی مسألت دارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 40)

ـ نامه به آقای میرحسین موسوی؛ انتقال بخشی از اموال بنیاد مستضعفان به مؤسسات دیگر (1363)

[بسمه تعالی. محضر مبارک حضرت امام امت- مد ظله العالی- رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران‏

بعد از سلام و درود، محترماً معروض می‏دارد: توسط بنیاد مستضعفان لیستی از اموال و داراییهای پراکنده و نسبتاً کوچک بنیاد تهیه گردیده است که نگهداری این قبیل داراییها برای بنیاد دشوار است و به نظر مقام محترم ریاست جمهوری و ریاست محترم مجلس و این جانب به صلاح نزدیکتر است، برای سبک کردن بار بنیاد مستضعفان، این قبیل اموال به مؤسسات عام المنفعه و خیریه و تبلیغاتی که برای اسلام کار می‏کنند منتقل شود تا در راه اهداف اسلامی و کمک به مستضعفان به کار گرفته شود. در این زمینه اسامی کمیته امداد امام، سازمان بهزیستی، بنیاد 15 خرداد، اتحادیه انجمنهای اسلامی و امثال آن مطرح است، نظر مبارک در مورد این پیشنهاد چیست؟

مفید است به اطلاع آن مقام معظم رسانده شود که کارخانه‏های بزرگ و داراییهای اساسی بنیاد و نیز شرکتهای مصادره‏شده ساختمانی و زمینهای شهری در این لیست نیامده است.

11/ 5/ 63- میر حسین موسوی‏].

بسمه تعالی‏

آنچه مورد نظر آقایان قرار گرفته است، مورد تصویب این جانب است.

15/ 5/ 63 روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 4)

ـ نامه به آقای میرحسین موسوی؛ انتقال بخشی از اموال بنیاد مستضعفان به مؤسسات دیگر (1363)

[بسمه تعالی. محضر مبارک حضرت امام امت- مد ظله العالی- رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران‏

بعد از سلام و درود، محترماً معروض می‏دارد: توسط بنیاد مستضعفان لیستی از اموال و داراییهای پراکنده و نسبتاً کوچک بنیاد تهیه گردیده است که نگهداری این قبیل داراییها برای بنیاد دشوار است و به نظر مقام محترم ریاست جمهوری و ریاست محترم مجلس و این جانب به صلاح نزدیکتر است، برای سبک کردن بار بنیاد مستضعفان، این قبیل اموال به مؤسسات عام المنفعه و خیریه و تبلیغاتی که برای اسلام کار می‏کنند منتقل شود تا در راه اهداف اسلامی و کمک به مستضعفان به کار گرفته شود. در این زمینه اسامی کمیته امداد امام، سازمان بهزیستی، بنیاد 15 خرداد، اتحادیه انجمنهای اسلامی و امثال آن مطرح است، نظر مبارک در مورد این پیشنهاد چیست؟

مفید است به اطلاع آن مقام معظم رسانده شود که کارخانه‏های بزرگ و داراییهای اساسی بنیاد و نیز شرکتهای مصادره‏شده ساختمانی و زمینهای شهری در این لیست نیامده است.

11/ 5/ 63- میر حسین موسوی‏].

بسمه تعالی‏

آنچه مورد نظر آقایان قرار گرفته است، مورد تصویب این جانب است.

15/ 5/ 63 روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 4)



[1] - سوره قصص، آیه 5:« و ما اراده کردیم بر آن طایفه مستضعف در آن سرزمین منت گذارده آنها را پیشوایان خلق قرار دهیم و وارث گردانیم».

[2] - سست، ترسو. اشاره به آیه 46 سوره انفال.

[3] - محمد انور سادات، رئیس جمهور مصر

[4] - کودتای نافرجام« نوژه».

[5] - اخافه: ترسانیدن.

[6] - شاپور بختیار، آخرین نخست وزیر رژیم پهلوی

[7] - رودی بزرگ در کشور عراق، شعار اسرائیل همیشه تصاحب نیل تا فرات بوده است.

[8] - دشمن ترین دشمن.

[9] - بخشی از آیه 35 سوره نور:« خدا نور آسمانها و زمین است.»

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)