کد مطلب: 3752 | تاریخ مطلب: 26/03/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست وششم خرداد

امروز با امام: بیست وششم خرداد

ـ پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران درباره تشکیل جهاد سازندگی (1358)

ـ سخنرانی در جمع مردم؛ تصویب قانون اساسی و طرح جهاد سازندگی (1358)

ـ پیام به ملت ایران و پاسداران؛ هشت تذکر عمومی- هشدار به توطئه گران (1359)

ـ حکم عفو جمعی از محکومین دادگاههای ارتش به مناسبت نیمه شعبان (1360)

ـ حکم انتصاب آقای سید میر آقا زنجانی به سمت امامت جمعه زنجان (1361)

ـ حکم به نخست وزیر؛ بررسی گزارش هیأت مدیره گروه پزشکی برزویه (1364)

ـ پاسخ استفتاء آقای عباس واعظ طبسی در مورد موقوفات آستان قدس رضوی (1365)

امروز با امام: بیست‌وششم خرداد

 

ـ پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران درباره تشکیل جهاد سازندگی (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

ما در مشکلات باید متوسل بشویم به ملت. ملتی که- بحمد اللَّه- مهیا برای کمک و فداکاری بوده و هستند. با فداکاری ملت- بحمد اللَّه- مراحلی را که بسیار اهمیت داشت پشت سر گذاشتیم، موانع مرتفع شد، خائنین رفتند، و اگر تتمه‏ای هم باشد، با همت ملت خواهند رفت. لکن این دیوار شیطانی بزرگ که شکست، پشت آن دیوار خرابیهای زیاد هست؛ و ما باید به همت ملت آن خرابیها را ترمیم کنیم. ناچاریم که به ملت متوجه بشویم برای سازندگی؛ برای اینکه ترمیم کنیم این خرابیها که در طول مدت حکومت جائر پهلوی در مملکت ما حاصل شده است. و- بحمد اللَّه- ملت ما راجع به سازندگی، این مهیا بودن خودشان را اعلام کرده‏اند. دانشجوهای عزیز، متخصصین، مهندسین و بازاری، کشاورز، همه قشرهای ملت، داوطلب برای این است که ایرانی که به طور مخروبه به دست ما آمده است بسازند. از این جهت، باید ما بگوییم یک جهاد سازندگی، موسوم کنیم این جهاد را به «جهاد سازندگی» که همه قشرهای ملت، زن و مرد، پیر و جوان، دانشگاهی و دانشجو، مهندسین و متخصصین، شهری و دهاتی، همه با هم باید تشریک مساعی کنند و این ایران را که خراب شده است بسازند. و البته آن جاهایی که بیشتر خرابی هست؛ مثل آنجاهایی که روستاها، جاهایی که مساکن عشایر هست، دهات دورافتاده که تقریباً هر کدام از گروهها می‏آیند، شکایت از وضعشان دارند، می‏گویند برق نداریم، خانه نداریم، آب نداریم، اسفالت نداریم، بهداری نداریم؛ و همه هم صحیح می‏گویند. بنا، بر این بوده است که این طور ایران را خراب کنند. و الآن که- بحمد اللَّه- آن سد شکسته شد، برای مرحله ثانی، که مرحله سازندگی است، ما دستمان را پیش ملت دراز می‏کنیم، و از ملت می‏خواهیم که همه در این نهضت شرکت کنند و همه دست برادری به هم بدهند و این سازندگی و جهاد سازندگی را شروع کنند. و البته مأمورین دولت در هر جا- آنها هم- مردم با آنها تشریک مساعی کنند. در تحت نظر اشخاص کارشناس، مأمورین دولت کارها را انجام بدهند. و روحانیونی که در همه جا در بلاد- بحمد اللَّه- هستند، در این امر آنها هم تشریک مساعی کنند، نظارت کنند.

و من به همه ملت، به همه اشخاص که در این روستاها و دهات به سر می‏برند، پس از اینکه به همه‏شان دعا می‏کنم و عرض ارادت، یک سفارش دارم. و آن اینکه توجه کنند کسانی که برای ساختن و برای سازندگی و برای جهاد سازندگی در دهات می‏آیند، در روستاها می‏آیند، توجه کنند که مبادا خدای نخواسته در بین آنها یک اشخاصی نباشد که بر خلاف رویّه ملت، بر خلاف اسلام، مسائلی داشته باشند. اگر یک همچو اشخاص دیدند، فوراً آنها را از ده کنار بگذارند، و نگذارند در بین جوانهای ما، در بین روستاییان ما، تبلیغات سوئی بکنند.

ان شاء اللَّه خداوند به همه ملت و به همه کسانی که در این راه تشریک مساعی می‏کنند و این وظیفه اخلاقی- شرعی را ادا می‏کنند، به همه توفیق عنایت کند. همه موفق باشند که در این جهاد شرکت کنند و آن خرابه‏ها را بسازند، و برادران خودشان را کمک کنند؛ که شاید هیچ عبادتی بالاتر از این عبادت نباشد. بلکه من می‏خواهم از اشخاص که برای زیارتها، برای مکه معظمه، برای مدینه منوره می‏خواهند بروند لکن به طور استحباب می‏خواهند بروند، من می‏خواهم از آنها هم تقاضا کنم که شما برای ثواب می‏خواهید بروید مکه مشرف بشوید، می‏خواهید بروید مدینه منوره، عتبات عالیات مشرف بشوید؛ امروز ثوابی بالاتر از اینکه به برادرهای خودتان کمک کنید [نیست‏] و این سازندگی را همه با هم شروع کنید که ایران خودتان درست ساخته بشود، و برادرهای خودتان نجات پیدا بکنند. خداوند به همه شما اجر عنایت می‏کند، و همان ثوابی را که شما از زیارتها می‏خواهید خداوند به شما در این جهاد خواهد داد. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏8، ص: 179 ـ 180)

ـ سخنرانی در جمع مردم؛ تصویب قانون اساسی و طرح جهاد سازندگی (1358)

«این قدرت اسلام است که طوایف مختلفه را در زیر یک سقف جمع کرده است. قبل از این، یک همچو اتفاقی نمی‏افتاد که از بیجار، از دورود، از ملایر، از خوزستان و از جاهای دیگر، با ما ملاقات کنند، مطالبشان را بفرمایند، ما هم مطالبی عرض کنیم؛ لکن قدرت اسلام، قوه ایمان، این مطلب را محقق کرد که الآن ما اشخاص مختلف المحل در یک جا مجتمع هستیم و مطالب خودمان را می‏گوییم.

مطلب همان است که مکرر عرض کردم؛ و باید تأکید کنم که ما یک مطلب حتمی داشتیم که دشمنهای خودمان را عقب بزنیم و آنها را از مملکت بیرون کنیم و موانع را مرتفع کنیم؛ که الحمد للَّه شده است؛ و اگر هم مانده است، یک ریشه‏های گندیده‏ای هست. و یک مطالبی داریم که در مقام سازندگی کشور است. در رأس همه قضیه قانون اساسی است ... به اسم «تمدن بزرگ» همه را به هم بریزد. لکن ما باید اول اصول مطلب را درست کنیم. ایرانی داشته باشیم، اسلامی داشته باشیم، تا بعد راجع به آبادی این و راجع به فروعش صحبت کنیم.

الآن مطلب این است که دشمنهای شما، دشمنهای اسلام، الآن مشغول توطئه هستند و مشغول جمع‏آوری قوا هستند، و می‏خواهند یک توطئه‏ای بکنند، و توطئه‏ای که آنها می‏خواهند بکنند قبلًا هم در صدد بودند که نگذارند [ایران استقلال سیاسی و اقتصادی کسب کند]. خوب امریکاست که دارد! و به همه جا می‏دهد، و ما هم از آنجا باید بخریم! اگر کشاورزی ما تحقق پیدا بکند، ما خودکفا هستیم؛ بلکه زیادتر داریم. مملکت ما یک مملکت کشاورزی است؛ زیادتر از مقدار خودش دارد. اگر یکی از استانهای ایران درست کشت شود، مثل خراسان، مثل آذربایجان، کافی است برای مملکت ما؛ باقی‏اش را باید بفروشیم. اینها[1] آمده‏اند، نمی‏گذارند. این به نفع کیست؟ به نفع امریکا. پس این دلیل بر این است که اینها برای امریکا دارند کار می‏کنند. کارخانه‏ها را نمی‏گذارند که جریان پیدا بکند. این به نفع کیست؟ به نفع اجنبی. پس اینها برای اجنبی دارند کار می‏کنند. اینها ادعا می‏کنند که ما صلاح ملت را می‏خواهیم، صلاح مملکتمان را می‏خواهیم خیر، اینها اعمالشان بعکس است.

الآن ما می‏خواهیم قانون اساسی یک مملکت را درست کنیم و به نظر ملت برسانیم. خوب، یک همچو چیزی، یک همچو امر مهمی را اینها حالا افتاده‏اند دوره که نه، ما می‏خواهیم «مجلس مؤسسان» باشد! آن مجلس مؤسسان عریض و طویلی که ششصد- هفتصد نفر باید جمع بشوند، که اگر بخواهد اصلش تحقق پیدا بکند، یک شش ماهی لازم است تا مجلس مؤسسان درست بشود؛ و بعد هم افراد مختلف، افراد مغرض، نمی‏گذارند که این قانون درست تحقق پیدا بکند. و نظرشان به این است که طول بکشد. یک چیزی که با دو ماه می‏شود اصلاحش کرد، به دو- سه سال، سه- چهار سال، طولش بدهند و آنها توطئه‏ها را بکنند، کارهایشان را انجام بدهند و اجتماعاتشان را با هم بکنند، و یکدفعه نه اسلام و نه کشور و نه قانون اساسی، و همان حرفهای سابق.

الآن همه ما که در اینجا مجتمع هستیم، شما که از بیجار آمده‏اید، آقایانی که از دورود. آمده‏اند، آقایانی که از ملایر آمده‏اند، آقایانی که از اهواز آمده‏اند، همه ما باید با هم دست به هم بدهیم که این مرحله اصلی را، اینها را محقق کنیم؛ مراحل بعد آسان است دیگر. مهم این است که این مراحل بگذرد؛ که مملکت ما یک حکومت مستقر پیدا بکند، یک رئیس جمهوری پیدا بکند، یک مجلس شورا پیدا بکند، که اساس حکومت که اصل است تحقق پیدا بکند، بعد برویم سراغ اینکه گرفتاری داریم. و الآن هم دولت در صدد این است که به طور گسترده در همه جا مشغول بشوند به پاکسازی، و مشغول بشوند به کار. که همین امروز هم پیامش را ما خواهیم داد به همه ملت، که جهاد سازندگی یک کاری است که باید بشود، و همه ملت، همه مردم موظفند که در کار شرکت کنند؛ و اگر با همه ملت این کار شروع بشود، ایران بعد از چندی یک ایران آباد ان شاء اللَّه خواهد بود.

من از خدای تبارک و تعالی سلامت و سعادت همه شما آقایان را می‏خواهم. و متشکرم از شما که از بلاد دور آمدید و در یک اتاق تنگ و تاریکی نشستید و عرق می‏ریزید. ان شاء اللَّه خداوند همه‏تان را تأیید کند.» (صحیفه امام، ج‏8، ص: 181 ـ 183)

ـ پیام به ملت ایران و پاسداران؛ هشت تذکر عمومی- هشدار به توطئه گران (1359)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

روز مبارکِ سوم شعبان المعظم، روز پاسدار است و روز تحقق پاسداری از اسلام، از حقیقت، از مکتب الهی؛ روز تولد بزرگْ پاسداری که با خون خود و فرزندان و اصحابش مکتب را زنده کرد. مکتبی که می‏رفت با کجرویهای تفاله جاهلیت و برنامه‏های حساب‏شده احیای ملیگرایی و عروبت با شعار «لا خَبَرٌ جاءَ وَ لا وَحْیٌ نَزَلْ»[2] محو و نابود شود، و از حکومت عدل اسلامی یک رژیم شاهنشاهی بسازد و اسلام و وحی را به انزوا کشاند؛ که ناگهان شخصیت عظیمی که از عصاره وحی الهی تغذیه و در خاندان سید رُسل محمد مصطفی و سید اولیا علی مرتضی، تربیت و در دامن صدیقه طاهره، بزرگ شده بود قیام کرد و با فداکاری بی‏نظیر و نهضت الهی خود، واقعه بزرگی‏[3] را به وجود آورد که کاخ ستمکاران را فرو ریخت و مکتب اسلام را نجات بخشید. سلام و صلوات خداوند بر روان پاک آن حضرت و خاندان و اصحابش که ما را از ظلمت جاهلیت به نور اسلام هدایت فرمود. حال ای ملت اسلام و امت محمد! بر ماست که از امام بزرگمان پیروی کنیم و با فداکاری از انقلاب اسلامی پاسداری کنیم؛ و برای ادامه این مکتب عزیز که رهایی مستضعفان جهان و سرکوبی مستکبران است، از هواهای نفسانیه که میراث شیطان است بر حذر باشیم، و توطئه دشمنان کشور اسلام را که ایجاد یأس و سستی است، در نطفه خفه کنیم. وای پاسداران عزیز! که از متن ملت مسلمان متعهد بپا و از انقلاب اسلامی و نهضت مقدس پاسداری کردید و با فداکاری و خونِ پاک برادران جانباز مجاهد خود، انقلاب را به ثمر رساندید و با همت بزرگ خود و ملت غیور و قوای نظامی و انتظامی متعهد، ایران عزیز را از لوث رژیم منحط شاهنشاهی پاک و دست جنایتکار اجانب را از کشور اسلامی قطع کردید، بهوش باشید که دشمن در کمین است و طرفداران شیطان بزرگ و رژیم غاصب، دست اندر کار توطئه.

این جانب در روز ولادت سید شهیدان و پاسدار عظیم الشأن اسلام و حضور شهدای انقلاب، تذکراتی می‏دهم، باشد که گوشه‏ای از تکلیف اسلامی خود را ادا نموده و به شما خیانت نکرده باشم:

1- ممکن است در بین شما پاسداران عزیز در سرتاسر کشور، افرادی خیانتکار نفوذ کرده باشند و با کشیدن بعضی از جوانان پاکدل متعهد، به انحراف از قبیل سرپیچی از احکام دادگاههای انقلاب و عدم رعایت انضباط و مقررات و اقدام به مصادره اموال و بازداشت اشخاص بدون مجوز قانونی، شما را در بین ملت به غیر از آنچه هستید جلوه دهند و زحمات طاقتفرسای شما عزیزان را در پیشگاه ملت هدر دهند. و باید بدانید اشخاصی که دعوت به هرج و مرج می‏کنند، دشمنان شما و انقلاب اسلامی هستند، و در صورتی که به چنین اشخاصی برخوردید، به دادگاهها معرفی نمایید تا با موازین اسلامی و قانونی آنان را مجازات کنند.

2- لازم است از فرماندهان خود اطاعت کنید که عدم مراعات انضباط سربازی و پاسداری موجب تضعیف قوای مسلح است؛ و کسانی که شما را به این نحو اعمال دعوت می‏کنند در صدد تضعیف شما هستند و اگر آگاهانه عمل کنند، از دشمنان انقلاب و اسلام هستند و لازم است آنان را معرفی نمایید تا قاطعانه با آنان برخورد شود.

3- مراعات هماهنگی با سایر قوای نظامی و انتظامی و ارگانهای دولتی، از وظایف حتمی شما پاسداران محترم و سایر قوای مسلح است، و اطاعت از فرمانده کل قوا که نماینده این جانب است، از وظایف شرعی و اسلامی شما و همه قوای مسلح است.

4- من می‏دانم که شما عزیزانم از طبقه محروم و حقوق شما ناچیز است، ناچار شما دلاوران که خود را به آب و آتش زدید و انقلاب را پیروز کردید و ادامه دادید، برای دریافت حقوق و رسیدن به زرق و برق دنیا نبود و اکنون نیز نیست و برای خداوند و در خدمت اسلام بوده و هست. توجه به وضع سربازان صدر اسلام که گاهی با یک دانه خرما روزِ خود را به سر می‏بردند و با دشمن به جنگ برمی‏خاستند و اجر خود را از خدای تعالی می‏خواستند، همه سختیها را جبران می‏کند.

5- آقای رئیس جمهور و دولت، لازم است در تقویت قوای مسلح خصوصاً پاسداران انقلاب، کوشش کنند و نقیصه و کمبود آنان را جبران نمایند؛ و شورای انقلاب و پس از آن مجلس شورای اسلامی بودجه نیروهای مسلح خصوصاً پاسداران را به طور شایسته تصویب، که تقویت اینان حافظ استقلال کشور و ادامه نهضت است.

6- کمیته‏ها تا موقعی که محل احتیاج هستند و ضرورت اقتضا می‏کند باید باشند ولی تصفیه آنها لازم است؛ و کسانی که بر خلاف مقررات اسلامی عمل می‏کنند باید اخراج شوند.

7- این جانب همان طور که در ارتش بعضی از آقایان را منصوب نموده‏ام تا گزارشاتی از ارتش در سراسر کشور تهیه و هر هفته این جانب را از آنچه در آنجا می‏گذرد مطلع سازند، در سپاه پاسداران و ژاندارمری و شهربانی هم اشخاصی را تعیین خواهم کرد تا با اعضای مسلمان و متعهد و مسئول ارتش و این ارگانها، دست به تشکیل سازمان بررسی نیروهای نظامی و انتظامی زده و بر تمام این نهادها نظارت نموده و گزارشات جامعی تهیه و این جانب را نیز آگاه گردانند. و من امیدوارم که تمام قوای مسلح که امروز در خدمت اسلام هستند هماهنگ و هم صدا در حراست از کشور عزیز و اسلام بزرگ کوشش کنند و با پشتوانه ملت از هیچ آسیبی نهراسند.

8- من از همه ارگانهای دولتی و ملی و همه گروهها می‏خواهم که از گروهگرایی و دسته‏بندی و فرصت طلبی و هواهای نفسانی احتراز کنند و خود را در راه خدمت به ملت و خلق مستضعف قرار دهند، و از راهی که ملت می‏رود منحرف نشوند، و خداوند عالم را حاضر و ناظر ببینند و از اختلاف و نفاق دست بردارند و مصالح کشور را بر مصلحت خویش مقدم دارند، و در صدد تضعیف یکدیگر برنیایند و با ملت رزمنده به پیش روند که خدا با آنان است و پیروزی نهایی نصیب آنان است. خداوند قادر، حافظ همگان باد.

درود خدا و بندگان صالحش بر روان شهدای انقلاب. و اخیراً لازم است تذکری که همگان بدان آگاهی دارند بدهم و آن لزوم تقدیر از شهدای انقلاب و خانواده آنان و معلولین و مصدومین می‏باشد. و لازم است عموم دستگاههای اجرایی اموری را که مربوط به شهدا و خانواده آنان و معلولین و مصدومین است با کمال سرعت عمل نموده و تسهیلات لازم را در مورد آنان معمول دارند؛ که اینان بر ما و ملت شریف حق بسیار بزرگی دارند. و اگر معلوم شود که کسانی در بعضی از ادارات و وزارتخانه‏ها برای اجرای امور شهدای انقلاب و خانواده آنها اشکال‏تراشی می‏کنند، به عنوان ضد انقلاب باید مورد تعقیب واقع شوند. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین و کشور عزیز را خواستارم. و السلام علی عباد اللَّه الصالحین. روح اللَّه الموسوی الخمینی» صحیفه امام، ج‏12، ص: 442 ـ 444)

ـ حکم عفو جمعی از محکومین دادگاههای ارتش به مناسبت نیمه شعبان (1360)

[** بسمه تعالی. حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی‏

به پیوست صورت اسامی پانزده نفر از زندانیان دادگاه انقلاب ارتش که حسب نظر حاکم شرع دادگاه مزبور استحقاق عفو داشتند جهت تصویب تقدیم می‏گردد. سید محمد حسینی بهشتی**]

بسمه تعالی‏

موافقت می‏شود.[4]- 26/ 3/ 60 روح اللَّه الموسوی الخمینی» (صحیفه امام، ج‏14، ص: 466)

ـ حکم انتصاب آقای سید میر آقا زنجانی به سمت امامت جمعه زنجان (1361)

«جناب حجت الاسلام آقای حاج سید میر آقا زنجانی- دامت افاضاته‏

بر حسب درخواست اهالی محترم و علمای اعلام شهرستان زنجان- ایّدهم اللَّه تعالی- جنابعالی را به سمت امام جمعه این شهر منصوب می‏نمایم که ان شاء اللَّه تعالی ضمن برگزاری این فریضه بزرگ الهی مردم را به وظایف مهم اسلامی و انقلابی دیگری که دارند آشنا سازید و از تفرقه و اختلاف بر حذر دارید. امید است اهالی محترم نیز فرصت را مغتنم شمرده در انجام هر چه باشکوهتر این نماز وحدتبخش کوشا باشند. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینی» (صحیفه امام، ج‏16، ص: 334)

ـ حکم به نخست وزیر؛ بررسی گزارش هیأت مدیره گروه پزشکی برزویه (1364)

[هفت تن از اعضای هیأت مدیره گروه پزشکی برزویه، طی گزارشی به تاریخ 18/ 3/ 1364 به محضر امام خمینی ضمن تشریح فعالیتهای «شرکت سهامی خاص گروه پزشکی برزویه» خواستار احقاق حق و جلوگیری از تضییع حقوق سهامداران شخصی در این شرکت شده‏اند. امام خمینی در پاسخ مرقوم فرموده‏اند:].

بسمه تعالی‏

جناب آقای نخست وزیر

آنچه که من سابقاً گفته‏ام‏[5] از باب ولایت فقیه نیست. شما موظف هستید نگذارید حق هیچ کس در این موضوع از بین برود. روح اللَّه الموسوی الخمینی» (صحیفه امام، ج‏19، ص: 280)

ـ پاسخ استفتاء آقای عباس واعظ طبسی در مورد موقوفات آستان قدس رضوی (1365)

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏. بخش عمده و قابل توجهی از اراضی شهری و مزروعی شهر سرخس متعلق به آستان قدس رضوی است، بدین ترتیب که قسمتی از آن اراضی املاکی هستند که از محل عواید آستان قدس، محمد رضا پهلوی و پدرش رضا خان خریداری نموده و با امضای محمد رضا پهلوی به آستان قدس وقف گردیده و موارد مصرف آن را نیز مشخص کرده است. قسمتی دیگر، از آن املاکی است که از محل عواید و درآمدهای آستان قدس خریداری شده، ولی مدرکی دال بر وقفیت آن نیست. قسمت سوم املاک خالصه دولتی است که در ازای پرداخت وجه نقد از درآمدهای آستان قدس و بعضاً در برابر انتقال بخشی از رقبات موقوفه حضرت رضا (ع) در تصرف و تملک آستان قدس قرار گرفته است. با عنایت به مراتب مشروحه مستدعی است نظر مبارک را نسبت به املاک و اراضی یاد شده از حیث ترتب و یا عدم ترتب آثار و احکام وقف بر آنها امر به ابلاغ فرمایید.

8 شوال 1406/ 26 خرداد 1365- عباس واعظ طبسی‏].

بسمه تعالی‏

کلیه تصرفاتی که در زمان رژیم پهلوی در آستان قدس رضوی به عمل آمده، محکوم به بطلان است، و اگر مواردی را وقف کرده و مصارفی برای آن معیّن کرده‏اند، چنانچه مصارف مزبور مخالف با مصالح آستان قدس و جمهوری اسلامی نیست عمل به آنها را اجازه می‏دهم، و اگر مخالف با آنهاست نایب التولیه آستان قدس مجازند به هر نحو صلاح می‏دانند درباره آنها عمل کنند.

و در مورد دوم نیز حکم سایر املاک آستان قدس را دارد و امر آن با تولیت آستانه مقدسه است. و در مورد سوم نیز چنانچه موقوفاتی فروخته شده یا تغییراتی در آنها داده شده، باید در صورت امکان به حال اول بازگردد، و اگر امکان ندارد با مراعات جهت وقف در آنها تصرف شود، و اگر وقف بودن آنها ثابت نیست حکم مورد دوم را دارد. روح اللَّه الموسوی» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 60 ـ 61)



[1] - گروهکهای وابسته به غرب و شرق.

[2] - نه خبری آمد و نه وحی الهی نازل شد

[3] - واقعه عاشورا و شهادت حضرت امام حسین( ع) و یارانش.

[4] - به استناد وظایف و اختیارات رهبری، مندرج در اصل 110 قانون اساسی

[5] - وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اسفند ماه سال 1363 طی گزارشی به امام خمینی خواستار واگذاری سهام متعلق به بنیاد مستضعفان در گروه پزشکی برزویه به سپاه جهت تکمیل امکانات پزشکی گروه و مداوای مجروحین جنگ تحمیلی با استفاده از این امکانات گردیده بود. امام خمینی در تاریخ 8/ 12/ 1363 با این پیشنهاد موافقت نموده‏اند

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.