در آسمان پر ستاره عالمان الهی و دانشمندان و متفکران مسلمان، کم شمارند افرادی که در علوم ظاهر و باطن و دانشهای عقلی و نقلی به جامعیت رسیده باشند.
امام خمینی(س) به حق یکی از ستارگان پرفروغ معرفت دینی و چهره درخشان جامعیت علوم اسلامی است؛ او فقیهی اصولی و حکیمی عارف میباشد که متأسفانه به همان اندازه که شخصیت سیاسی ـ اجتماعی او بر شخصیت علمی وی سایه انداخته؛ شخصیت فقهی او نیز بر بُعد عرفانی ـ فلسفی ایشان سایه انداخته و در حجاب فرو برده است. در حالی که مؤلف «تحریر الوسیله» و «کتاب البیع» است، نویسندة «شرح دعای سحر» و «مصباح الهدایة إلی الخلافة والولایة» نیز میباشد.
معرفی اندیشه و آثار عرفانی ـ فلسفی این نادرة عرفان اسلامی یکی از وظایف قطعی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) بوده که تاکنون اندکی از بسیار آن تحقق یافته است. کتاب ارزشمند «اوج معرفت» قدمی قابل تقدیر در این مسیر است که فاضل ارجمند حجت الاسلام والمسلمین باقر صاحبی موفق به انجام آن شده است.
نویسندة کتاب «اوج معرفت» کوشیده است با بهرهگیری از اطلاعات گسترده خود و اشرافی که بر آثار و آراء عرفانی امام خمینی دارد، اندیشه عرفانی این عارف بزرگ را به محضر ارباب معرفت و مشتاقان عرفان اسلامی تقدیم کند.
شرح و تبیین اندیشه عرفانی امام خمینی(س) در سه بخش و هر بخشی در چندین فصل سامان یافته است. بخش اول که عنوان «کلیات» را دارد، در چهار فصل به: تاریخچه عرفان نظری، حیات عرفانی امام خمینی، عرفان نظری و عرفان شریعت، پرداخته شده است.
بخش دوم در پنج فصل به مسائل عرفان نظری اختصاص یافته و از: وحدت وجود، ذات و تجلیات الهی، اعیان ثابته، فیض الهی و انسان کامل، سخن به میان آمده است.
بخش سوم کتاب اوج معرفت، «عرفان عملی» را در دو فصل: مبادی و مبانی سلوک، و مقامات سلوک؛ دیدگاه امام خمینی را گزارش کرده است.
.
انتهای پیام /*