کد مطلب: 3564 | تاریخ مطلب: 25/12/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست وپنجم اسفند

امروز با امام: بیست وپنجم اسفند

ـ حکم به توقف محاکمات دادگاههای انقلاب تا تصویب آئین نامه جدید (1357)

ـ حکم به آقای مهدی کروبی جهت تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی (1358)

ـ سخنرانی در جمع بانوان مؤسسه 12 فروردین قم؛ نقش زن در جامعه (1359)

ـ پیام به ملت و مسئولان کشور؛ بیانیه ده ماده‏ای درباره حل اختلافات (1359)

ـ سخنرانی در جمع اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛ اهمیت تبلیغات (1360)

ـ نامه به دانش‏آموز حمیدرضا امتحانی و تشکر از نامه ایشان (1361)

امروز با امام: بیست‌وپنجم اسفند

 

ـ حکم به توقف محاکمات دادگاههای انقلاب تا تصویب آئین نامه جدید (1357)

«نظر به اینکه تسریع در محاکمات و اجرای احکام درباره جنایتکاران- فی الجمله- منتفی شده است، لازم است از این پس محاکمات زیر نظر شورای انقلاب اسلامی و دولت انقلاب اسلامی صورت گیرد. و به همین منظور دستور داده شده است که شورای انقلاب اسلامی آیین نامه جدیدی تنظیم و تصویب نماید. از این رو لازم است دادگاه مرکزی تهران، از این تاریخ تا تصویب آیین نامه جدید، محاکمات را متوقف کند؛ و دادگاههای شهرستانها به کار بازپرسی و محاکمه ادامه دهند ولی اجرای احکام این دادگاهها از این پس موقوف به تأیید دادگاه مرکزی خواهد بود که طبق آیین نامه جدید صورت خواهد گرفت.

تذکر این نکته بجاست که تمامی دادگاههای انقلابی بجز رسیدگی به جرایم ضد انقلابی، حق هیچ گونه دخالت در امور دیگر از قبیل دزدی و سایر اموری که موجب حد می‏شود را ندارند؛ زیرا دادگاههای فوق العاده انقلاب اسلامی فقط مربوط به رسیدگی به امور ضد انقلابی در حال حاضر و در دوران رژیم اختناق می‏باشد.» (صحیفه امام، ج‏6، ص: 379)

ـ حکم به آقای مهدی کروبی جهت تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی (1358)

«جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ مهدی کروبی- ایّده اللَّه تعالی‏

ملت شریف ایران می‏داند که نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی مرهون فداکاری قشرهای مختلف ملت است که در صف اول باید شهدای انقلاب- رحمة اللَّه علیهم- و کسانی که در این راه معلول و آسیب دیده شده‏اند، محسوب داشت. لهذا باید رسیدگی کامل به خاندان شهدا و آسیب دیدگان و معلولین در این راه، چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد از آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود.

لهذا لازم است سازمانی به سرپرستی جنابعالی و هیأتی از معتمدین متدین و آگاه و آشنا بدین گونه امور، برای این مقصد مهم تأسیس شود که با اجرای طرحهای مفید آن، ملت و دولت انقلابی، دیْن خود را در مقابل این گروه فداکار در راه انقلاب اسلامی ادا نمایند، شورای انقلاب موظف است برای این شروع مهم، بودجه کافی تصویب نماید و در اجرای آن سرعت عمل به خرج دهد و دولت و متصدیان امور، موظف هستند مواد زیر را مورد تصویب و اجرای سریع قرار دهند:

1- اولویت فرهنگی: یعنی در مدارس و دانشگاه با تسهیلات مقتضی وارد شوند.

2- اولویت اقتصادی: یعنی مسکن، زمین، وسائل زندگی و سایر ما یحتاج زندگی برای آنان تهیه گردد.

3- اولویت در استخدام: یعنی خانواده شهدا و معلولین در استخدام دولت اولویت داشته و آنان که قدرت خدمت دارند به استخدام دولت درآیند.

4- کارت مجانی برای سوار شدن آنان در اتوبوسهای دولتی داخل شهرها تهیه گردد.

5- کارت نیمه بها برای استفاده از وسائل نقلیه بین شهری مثل قطار و هواپیما و غیره.

6- تشکیل دفترچه مخصوص برای قدرت خرید از تعاونیهای دولتی.

7- بیمه درمانی و استفاده از کارت ویژه خرید دارو.

8- قرار دادن حقوق رسمی برای معلولین که قدرت کار ندارند و خانواده شهدا بالنسبه به افراد آن خانواده.

9- ایجاد برنامه‏هایی در رادیو به عنوان معلولین و خانواده شهدا.

10- سازمان موظف است بدون فوت وقت، معلولین و آسیب دیدگانی که احتیاج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتی که با تصدیق طبیب لازم است برای معالجه به خارج کشور بروند، اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نماید.

ضمناً متذکر می‏شود که اگر سازمان در موارد مرقومه به اشکالی برخورد نمود و یا از طرف بعضی متصدیان اهمالی شد، این جانب را مطلع نمایند تا در رفع آن به طور مقتضی عمل نمایم.» (صحیفه امام، ج‏12، ص: 185 ـ 186)

ـ سخنرانی در جمع بانوان مؤسسه 12 فروردین قم؛ نقش زن در جامعه (1359)

«درود بر شما بانوان معظّم که با نصیحتهای خودتان می‏خواهید ما را به راه راست وادارید. درود بر بانوان سراسر کشور که در این نهضت شریف معلم مردان بودند، و حالا هم به همان نحو باقی ماندند. ایادی اجانب کوشیدند این قشر محترم که ساختمان صحیح کشورها به دست توانای آنها بجاست، از شما بانوانی که باید ایران را بسازید و باید مردان را بسازید، عروسکهایی درست کنند و دست ملعبه‏های فاسد بسپارند، و بحمد اللَّه موفق نشدند...

اگر این نهضت و انقلاب اسلامی هیچ نداشت جز این تحولی که در بانوان و در جوانان ما پیدا شد؛ این یک امری بود که کافی بود برای کشور ما. اینهایی که در گوشه و کنار به گوش اشخاص می‏خوانند که این انقلاب کاری انجام نداد؛ اشخاصی هستند که این تحولی که در شما پیدا شده است، چون مضر به حال آنها و قدرتهای چپاولگر است، این را چیزی حساب نکنند؛ و با تبلیغات سوئشان به شما بباورانند که چیزی نشده است...

نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان تربیت می‏کنند. خدمت مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امری است که انبیا می‏خواستند...

خودتان برای کشور خودتان کوشش کنید که مفید باشید. و شما هدایت کنید مردان را و هدایت کنید و نصیحت کنید دولتمردان را. شما مادران خوبی برای اطفال باشید؛ و ناصحان خوبی برای جامعه؛ و زحمتکشان خوبی برای مستمندان، و هستید بحمداللَّه...» (صحیفه امام، ج‏14، ص: 196 ـ 200)

ـ پیام به ملت و مسئولان کشور؛ بیانیه ده ماده‏ای درباره حل اختلافات (1359)

«به اطلاع عموم می‏رساند برای صیانت کشور و جمهوری اسلامی در این موقع حساس و برای حفظ مصالح اسلام و مسلمین مطالب زیر ابلاغ می‏شود:

1- معیار در اعمال نهادها قانون اساسی است و تخلف از آن برای هیچ کس چه متصدیان امور کشوری و لشکری و چه اشخاص عادی جایز نیست و متخلف به مردم معرفی می‏شود و مورد مؤاخذه قرار می‏گیرد. بنا بر این، دخالت هر یک از مقامات در امور مربوط به مقامات دیگر بر خلاف قانون است و دخالت‏کننده به مردم معرفی می‏گردد.

2- مقامات فعلی، ریاست جمهوری، دولت، ریاست دیوان عالی، دادستانی کل کشور، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، قانونی می‏باشند و کسی حق ندارد در مصاحبه‏ها و نطقها و رسانه‏ها به یکی از این مقامات توهین و یا آنان را تضعیف نماید؛ و متخلف به ملت معرفی و مورد مؤاخذه قرار می‏گیرد.

3- به همان نحو که آقای رئیس جمهور را به فرماندهی کل قوا منصوب نمودم، باید ایشان را به این مقام بشناسند و فرماندهان قوای مسلح از ایشان بر طبق مقررات اطاعت کنند.

4- شورای دفاع به نحوی که در قانون اساسی است، مأمور می‏شود و نمایندگان این جانب آقای خامنه‏ای‏[1] و آقای چمران‏[2] می‏باشند.

5- مسائل دفاع در شورا مطرح و رسیدگی می‏شود و پس از تصویب، تصمیم در اجرا با فرماندهی کل قواست و قوای مسلح باید اوامر ایشان را اجرا نمایند.

6- برای رسیدگی به شکایات نسبت به مسائل جنگ و سایر مسائل مورد اختلاف بین مقامات جمهوری اسلامی، هیأتی تعیین خواهد شد مرکب از یک نماینده از طرف رئیس جمهور و یکی از طرف دیگر و یکی از سوی این جانب که کوشش در حل شکایات نمایند و رأی اکثریت هیأت مذکور معتبر است؛ و در صورت تخلف یکی از مقامات، باید متخلف را به مردم معرفی کنند و مورد مؤاخذه قرار گیرد.

7- چون در سخنرانیهای رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس مجلس شورای اسلامی، گروههای منحرف و مخالف با جمهوری اسلامی توطئه کرده و موجب فساد می‏شوند، اینان تا پایان جنگ تحمیلی سخنرانی نکنند. مصاحبه‏های سالم و سازنده و ارشادی مانع ندارد.

8- از آنجا که روزنامه‏ها و رادیو تلویزیون عاملی مهم برای ارشاد یا تفرقه و نفاق هستند، هیأت سه نفری فوق، آنها را دقیقاً مورد بررسی قرار می‏دهند و در صورتی که دو نفر از هیأت مذکور، آنها را مضر تشخیص دهند، مراتب را به مردم ابلاغ و به دادستانی کل کشور اطلاع می‏دهند تا به وظیفه قانونی عمل کند.

9- اکیداً از مقامات رسمی خواستارم تا با کمک یکدیگر مشکلات کشور را حل نمایند و برادرانه با یکدیگر همکاری نمایند.

10- ائمه جمعه و جماعات- ایّدهم اللَّه تعالی- در خطبه‏ها و منابر و سایر گویندگان کوشش فرمایند که آرامش در کشور برقرار باشد و از هر سخنی که موجب نگرانی مردم و تفرقه شود خودداری نمایند و مردم را در پشتیبانی از ملت و تمام ارگانهای جمهوری اسلامی و نهادهای انقلابی و قوای مسلح و مردمی تشویق فرمایند. و السلام.» (صحیفه امام، ج‏14، ص: 201 ـ 203)

ـ سخنرانی در جمع اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛ اهمیت تبلیغات (1360)

«می‏دانید که سلاح تبلیغات، برنده‏تر از کاربرد سلاح در میدانهای جنگ است؛ باید از اسلحه تبلیغات آنها بیشتر ترسید و متأسفانه ما در این زمینه ضعیف هستیم. ما باید روحیه خود را تقویت کرده و با تمام وجود این را بپذیریم که می‏توانیم روی پای خودمان بایستیم. این خیلی مهم است که متخصصین ما اتکا به تخصص خود کرده‏اند. شما ببینید که محمد رضا چه ضربه‏ای به روحیه پزشکان ما زده، او با طبیبان به گونه‏ای برخورد کرده بود که- مثلًا- برای یک عمل جزئی باید روانه خارج شد. این خود نقشه‏ای بود برای تضعیف روحیه متخصصین ما تا خیال کنند در تمام زمینه‏ها عقب افتاده هستند. ما امروز باید مصمم باشیم تا در تمام رشته‏ها جلو بیفتیم...

امیدوارم با هماهنگی و نظم در تبلیغات تمام دسیسه‏های دشمن خنثی شود. دشمن حمله نظامی نمی‏کند، زیرا می‏داند از حمله نظامی کاری ساخته نیست. آنها می‏خواستند از داخل خود ما ضربه‏ای بزنند، ولی دیدند نشد و نمی‏توانند، با این وجود دست از تبلیغات بر نداشتند، می‏خواهند به وسیله تبلیغات سوء، اتحاد ما را از بین ببرند. پس شما هر چه می‏توانید بیشتر هماهنگ شوید، همه یک هدف را دنبال کنید. امیدوارم در کارهایتان موفق باشید و بتوانید به مردم خدمت کنید.» (صحیفه امام، ج‏16، ص: 113 ـ 114)

ـ نامه به دانش‏آموز حمیدرضا امتحانی و تشکر از نامه ایشان (1361)

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

نامه‏ای به امام عزیزم:

ضمن عرض سلام، سلامتی شما را از درگاه خداوند متعال خواستارم. امیدوارم که حال شما خوب باشد.

امام، تو تنها آرزوی کشور ما هستی و من همیشه دعا برای شما می‏کنم. این شما بودید که سلطنت پهلوی را شکست دادید و جمهوری اسلامی برای ما آوردید و من با اینکه کودکی ده ساله بیشتر نیستم، دوست دارم تا به رحمت خدا نرفته‏ام شما را ببینم و در آغوشت بنشینم.

امام، من برای شما و رزمندگان دعا می‏کنم و دلم می‏خواهد اگر شما را ندیدم نامه‏ای که نوشته‏ام به دست شما برسد و جواب نامه‏ام را زود بدهید. امام عزیز، من عکس خود را برای شما می‏فرستم و شما هم یک عکس درخشان خود را برای من در نامه بفرستید.

امام، من خیلی دوست دارم به جبهه بروم و خیلی هم اصرار می‏کردم، ولی این مدیر خوبی که دارم یک روز سرکلاس ما آمد و گفت مدرسه هم یک سنگر است، سنگرها را حفظ کنید؛ و من از وقتی این حرف را شنیدم خیلی درس می‏خوانم و دیگر به فکر جبهه رفتن کم افتادم؛ ولی به جبهه به اندازه توانایی خود کمک می‏کنم. خدا حافظ. امام، خدا نگهدار تو.

خدایا، خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار.

فرزند شما: حمید رضا امتحانی از جهرم- کلاس چهارم دبستان طالقانی‏].

بسمه تعالی‏

فرزند عزیزم، نامه محبت‏آمیز شما را خواندم. از خداوند سلامت و سعادت شما را خواستارم.

همان طور که معلم مهربان گفته است: مدرسه هم سنگر است و ان شاء اللَّه از این سنگر، شیاطین را نابود می‏کنیم.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 365 ـ 366)



[1] - آقای سید علی خامنه‏ای( نماینده امام خمینی در شورای عالی دفاع)

[2] - آقای مصطفی چمران.

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.