کد مطلب: 3478 | تاریخ مطلب: 28/10/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست وهشتم دی

امروز با امام: بیست وهشتم دی

ـ گفتگو با هیأت نمایندگی دولت هند؛ سیاست آینده نظام اسلامی ایران (1357)

ـ پیام به ملت ایران درباره توطئه عمال شاه در اهانت به مراجع (1357)

ـ حکم به آقای یداللَّه سحابی؛ تقویت و تنظیم اعتصابات (1357)

ـ حکم به آقای جلیل ضرابی برای تحویل سفارتخانه ایران در امریکا (1357)

ـ نامه به آقای سید عزالدین حسینی و تقاضای بازگشت به زنجان (1357)

ـ بیانات خطاب به دبیر دفتر مردمی کشور لیبی در تهران؛ پیش‏بینی شکست صدام (1359)

ـ حکم عفو جمعی از محکومین دادگاههای کردستان به رئیس دیوان عالی کشور (1360)

ـ سخنرانی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه؛ وظیفه سفارتخانه‏ها (1360)

ـ حکم انتصاب آقای محمدمهدی ربانی املشی به عضویت در شورای نگهبان (1361)

ـ نامه به وزیر اطلاعات؛ موافقت با تبعید سید هادی هاشمی (1365)

امروز با امام: بیست‌وهشتم دی


ـ گفتگو با هیأت نمایندگی دولت هند؛ سیاست آینده نظام اسلامی ایران (1357)

[آقای مهتا عاشق) MAHTAASHOK (عضو حزب جونتای و عضو مرکزی حزب حاکم هند همراه دو نفر از اعضای سفارت هند در پاریس که برای ملاقات امام به نمایندگی از طرف نخست وزیر و وزیر امور خارجه هند به پاریس آمده بود: ... ابتدا از جانب مردم هند تبریکات همراه با ذوق و تحسین قابل ستایش از مبارزات ملت ایران به مناسبت از بین بردن استبداد و استقرار دموکراسی در ایران را تقدیم می‏دارد؛ چرا که مبارزات ما در هند نیز مانند ایران مسالمت‏آمیز و با نافرمانی عمومی همراه بوده است که این بهترین وسیله استقرار قدرت مردم است. اخیراً نخست وزیر ما هم سعی کرد قدرت استبدادی به وجود آورد؛ اما بسیاری از مردم ما به زندان رفتند تا بالاخره ما آن را پایان بخشیدیم. همچنین خوشحالیم که بدانیم ایران دموکراتیک سیاست عدم وابستگی را انتخاب کرده است. سیاست هند از ابتدا بیطرفی بوده است. لذا این مهم است که ایران هم به گروه کشورهای غیر متعهد می‏پیوندد. ایران و هند قرنها به هم نزدیک بوده‏اند. در دنیا چنین ارتباطاتی میان دو ملت خیلی کم وجود دارد. این مهم است که ما با هم نزدیک باشیم. دست به دست هم بدهیم برای ساختن کشورمان و استقرار دموکراسی و حفظ بیطرفی و صلح؛ برای این هدفها می‏توانیم با هم همکاری کنیم‏]

امام: متقابلًا من تشکر می‏کنم از اهالی هند و از دولت هند، که در این امر انسانی و مساعی که در ایران می‏گذرد توجه کرده‏اند و اظهار همدردی می‏کنند.

ملت ایران در طول تاریخ شاهنشاهی گرفتاریهای زیادی داشته است. در طول پنجاه سال سلسله پهلوی مصیبتهای بسیار شدیدی داشته است. از هیچ نوع آزادی برخوردار نبوده است. با همه جنایتها و خیانتها مواجه بوده است. و این پدر و پسر به کشور ما آن قدر خیانت کردند و به ملت، آن قدر خیانت کردند که جبرانش به این زودیها میسر نیست؛ جبران جنایتها تا ابد امکان ندارد.

جبران جنایتها و خرابیها محتاج زمان طولانی است برای ترمیم. و ما البته از دولتها و ملتهایی که آزادیخواه هستند توقع داریم کمک کنند و به این دولت که جدیداً حادث خواهد شد توجه کنند. و من امید آن را دارم که دولت بزرگ هندوستان اول کسانی باشند که دولت ما را به رسمیت بشناسند؛ چرا که مصیبتهای کشور ما مشابه مردم هند بوده است. و راهی که ما رفته‏ایم همان است که گاندی و بزرگان هند رفتند، و بالاخره دست جنایات اجانب را از کشور کوتاه کردند. و ما امیدواریم که یک حکومت اسلامی به وجود آوریم، که با همه دولتهای آزاد و دموکراتیک روابط حسنه داشته باشد و ملت ما با همه ملتها برادر باشد. البته ما همان سیاست بیطرفی را خواهیم داشت و اجازه نخواهیم داد که دولتی از ابرقدرتها در مملکت ما دخالت کند. و من از خدای بزرگ می‏خواهم همه ملتها را سعادتمند نماید.

[نماینده دولت هند: بسیار متشکرم، مایلم که عالی جناب را مطمئن سازم که شما و مردم شما که خواستار دموکراسی هستید تمامی حمایت ما را دارید. سیاست ما بیطرفی مثبت است و عدم دخالت دیگران در امور ملتها؛ اما این بدان معنا نیست که پشتیبانی خود را اعلام نکنیم. ما ایران را حمایت می‏کنیم. هزاران دانشجوی ایرانی در هند تحصیل می‏کنند. ما به آنها کمک می‏کنیم. ما شما را مطمئن می‏سازیم که در راه تحقق نیات خوب شما با شما همکاری می‏کنیم؛ همکاری برای ساختمان دوستی و رفاقت دو ملت؛ برای منافع ملتهای منطقه و برای صلح جهانی‏]

امام: بسیار متشکرم از این حُسن نیت. چون مسائلی که ما مطرح کرده‏ایم و ملت ایران قیام بر آن کرده است، انسانی است و هر انسانی که هنوز فطرتاً انسان است با آن همراهی خواهد کرد. متأسفم که دولت پاکستان عده‏ای از اهالی آنجا را به خاطر پشتیبانی از ملت ایران به حبس انداخته است و مورد تعدی قرار داده است و این عمل پاکستان را تقبیح می‏کنم. و مایلم که دولتهایی که به آزادی ملتها احترام می‏گذارند این عمل را تقبیح کنند. از اینکه دانشجویان ایرانی در هند تحت حمایت دولت هندوستان در رفاه هستند تشکر می‏کنم. امیدوارم همه ملتها با سعادت قرین باشند.

[نماینده دولت هند: مایلم که این مسأله را برای عالی جناب مطرح کنم که روابط هند با رژیم شاهنشاهی در چهارچوب همکاریهای اقتصادی بوده است. روابط سیاسی عموماً و به طور اعم در حد احترام بوده است، اما سیاست مشترکی نداشتیم. در ایران جدید که به وجود می‏آید امیدوارم که امکان داشته باشد همکاری اقتصادی ادامه یابد و گسترش پیدا کند. در مورد همکاری سیاسی، ما هندیها خوشحالیم که هند و ایران با هم خطمشی مشترکی دارند. وضعیت دنیا خیلی پیچیده و مشکل است؛ ملتهای تازه‏ای به وجود آمده‏اند با تغییرات زیاد. برخی مساعد و برخی نامساعد. در تمام اینها تا آنجا که به هند مربوط است از یک ایران دموکرات استقبال می‏کند و دستهای همکاری و دوستی و اتحاد برای کار مشترک را می‏فشارد]

امام: متشکرم از این عواطف. متقابلًا دستمان را به سوی ملت هند و دولت هند دراز می‏کنیم؛ دست آنها را می‏فشاریم و روابط عمیق سیاسی برقرار می‏کنیم. روابط اقتصادی موافق با مصلحت ملتین برقرار خواهد بود. از خدای بزرگ توفیق ملتها را خواستارم.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 490 ـ 493)

ـ پیام به ملت ایران درباره توطئه عمال شاه در اهانت به مراجع (1357)

«به عموم ملت ایران با تواضع و احترام هشدار می‏دهم:

از قراری که به این جانب اطلاع داده‏اند در روز اربعین توطئه‏ای است برای ایجاد تفرقه در صفوف مسلمین؛ دستگاه شکست‏خورده شاه به فکر این افتاده است که با این حیله خود را نجات دهد. من اعلام می‏کنم که اگر به این جانب یا عکس این جانب هر سبّ‏[1] و لعن و اهانتی بشود، مقابله و ایجاد تشنج حرام و مخالف رضای خدا است. و اعلام می‏کنم که اهانت به مراجع معظم و تمثال شریف آنان، حرام و مخالف رضای خداست. و اعلام می‏کنم که اگر کسی این عمل شنیع را بکند از ملت نیست و از عمال اجانب و دستگاه جبار است. باید عموم ملت هوشیار باشند. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 493)

ـ حکم به آقای یداللَّه سحابی؛ تقویت و تنظیم اعتصابات (1357)

«جناب آقای دکتر ید اللَّه سحابی‏

به طوری که اطلاع دارید ملت مسلمان و غیور ایران و جمع کثیری از کارمندان و کارگرانِ در استخدام دولت، به منظور درهم شکستن مقاومت لجوجانه نظام استبدادی کهن، از چهار ماه قبل به این طرف با قبول انواع محرومیتها و فداکاریها دست به اعتصابهای عمومی زده و تدریجاً قدرت عمل را از شاه مخلوع و دولتهای زیر فرمانش گرفته‏اند. رجای واثق داریم که به فضل الهی و به همت مبارزین آگاه، بساط ننگین فساد و ظلم شاهنشاهی بزودی از سرزمین ما برچیده شده جای خود را به حکومت عدل و رحمت اسلامی دهد.

نظر به اینکه بعضی از اعتصابها و متوقف بودن وسایل حمل آذوقه و مواد غذایی مورد نیاز مردم، خصوصاً گندم، و یا تعطیل برنامه‏های نگهداری و تعمیرات دستگاههای صنعتی، ممکن است سبب محرومیتهای مشقت بار و فلج‏کننده برای مردم زیر ستم یا رکود فعالیتهای اقتصادی و سبب خسارتهای غیر قابل جبران گردد، و نیز دستاویز تبلیغاتی و حربه جنگی به دست حریف بدهد، باید سعی شود که ضمن ابراز انزجار و به زانو درآوردن دستگاه غاصب حاکم- که هدف اصلی اعتصاب است- زیانهای ناشیه کمتر متوجه ملت شجاع و مردم بیداری که سربازان این کارزار می‏باشند گردد.

بدین وسیله به جنابعالی مأموریت داده می‏شود که به اتفاق جناب آقای حجت الاسلام آقای شیخ محمدجواد باهنر و جناب آقای مهندس علی‌اکبر معین‌فر و دو نفر دیگر که با مشورت آقایان تعیین خواهید کرد، هیأتی برای تقویت و تنظیم اعتصابات تشکیل دهید. این هیأت با کسب نظر و همکاری گروههای شرافتمند در حال اعتصاب، تدابیر و ترتیباتی اتخاذ نمایند که تا سقوط نهایی نظام استبدادی حاضر، اعتصابها در حد ضرورت ادامه یافته و ضمن حد اکثر فشار بر دستگاه غاصب، حد اقل خسارت را برای ملت و مملکت در زمینه احتیاجات ضروری و گردش چرخهای اقتصادی و حفظ سرمایه‏های انسانی و صنعتی با رعایت الأهم فالأهم فراهم آورد. از عموم اعتصاب کنندگان محترم تشکر می‏کنم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 494 ـ 495)

ـ حکم به آقای جلیل ضرابی برای تحویل سفارتخانه ایران در امریکا (1357)

«جناب آقای دکتر جلیل ضرابی‏

به طوری که مسبوق هستید، سفیر فاسد غیر قانونی طرفدار محمد رضا پهلویِ خیانتکار، که متصدی غاصبانه سفارت ایران در امریکاست،[2] حاضر نشده است حتی بعد از خلع شاه از سلطنت و فرار وی از ایران، دست از تلاشهای مذبوحانه خود بردارد؛ و کارمندان محترم سفارت ایران در واشنگتن و کنسولگریهای ایران در مراکز مختلف امریکا حَسَب وظیفه قانونی و ملی خود وی را نپذیرفته‏اند. لهذا بدین وسیله به جنابعالی و آقایان دکتر طباطبایی، رضا صدر، احمد عزیزی، شهریار روحانی مأموریت داده می‏شود تا با همکاری کارمندان سالم و علاقه‏مند به حیثیت و شرافت اسلامی و ملی، بر امور سفارتخانه و کنسولگریها سرپرستی نموده در حفظ اسناد و مدارکی که به ملت ایران تعلق دارند به هر ترتیب که مقتضی می‏دانید عمل بفرمایید. البته کارمندان محترم با جنابعالی و هیأت تحت نظر شما همکاری خواهند نمود.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 496)

ـ نامه به آقای سید عزالدین حسینی و تقاضای بازگشت به زنجان (1357)

«خدمت جناب مستطاب سید الاعلام و حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید عز الدین امام- دامت برکاته- به عرض عالی می‏رساند، مرقوم شریف که حاکی از سلامت وجود شریف و حاوی تفقد از این جانب بود موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت جنابعالی را از خداوند تعالی خواستار است. مدتها است که به نظرم می‏رسید از جنابعالی تقاضا کنم زنجان را که مرکزی حساس است از وجود خودتان خالی نگذارید، اکنون که مجاهدات علمای اعلام زنجان و اهالی محترم- ایَّدهم اللَّه تعالی- نقطه عطفی شده و فعالیتهای اسلامی چشمگیری در آنجا انجام می‏گیرد این تصور قوّت گرفته است، البته عذری را که مرقوم داشته‏اید موجه بود و با آن ترتیب صلاح نبود لکن اکنون که دستگاه جبار به انهدام گرایش پیدا کرده و اساس آن مسائل به هم ریخته شده است به نظر می‏رسد که وجود جنابعالی در آنجا مفیدتر برای فعالیتهای اسلامی باشد.

ایران جنگزده امروز احتیاج به نوسازی دارد و این امر محتاج به تشریک مساعی جمیع اقشار ملت است که باید به همت بزرگان و علمای اعلام صورت بگیرد. مسامحه در نظارت امور بلاد به وسیله علما و معتمدین و پشتیبانی ملت، موجب ضررهای جبران ناپذیر است؛ لهذا از جنابعالی تقاضا می‏شود که در صورت عدم محذور شدید به زنجان تشریف ببرید و با راهنمایی خود، امور را اصلاح و با تشریک مساعی علمای اعلام و سایر محترمین مسائل مهمه را حل فرمایید. از خداوند تعالی اصلاح امور مسلمین را خواستارم. از جنابعالی امید دعای خیر دارم.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 497)

ـ بیانات خطاب به دبیر دفتر مردمی کشور لیبی در تهران؛ پیش‏بینی شکست صدام (1359)

«صدام حسین این جنگ را بر ملت مسلمان ایران تحمیل کرده. ما کسانی را که از اصول اسلام و قرآن کریم انحراف حاصل می‏کنند و به قتل عام مسلمانان می‏پردازند؛ مسلمان نمی‏دانیم. ایران، صدام را با شکست مواجه خواهد ساخت؛ چرا که ما نه از شرق می‏ترسیم و نه از غرب، و فقط به خدا تمسّک داریم.» (صحیفه امام، ج‏13، ص: 530)

ـ حکم عفو جمعی از محکومین دادگاههای کردستان به رئیس دیوان عالی کشور (1360)

[** بسمه تعالی. محضر مبارک حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران- مد ظله العالی‏

به پیوست صورت اسامی 34 نفر از محکومین دادگاههای انقلاب اسلامی کردستان که عفو یا تخفیف در مجازات آنها مورد موافقت دیوان عالی کشور قرار گرفته جهت تصویب تقدیم می‏گردد.

27/ 10/ 60- سید عبد الکریم موسوی اردبیلی**]

بسمه تعالی‏

موافقت می‏شود.[3]- 28/ 10/ 1360 روح اللَّه الموسوی الخمینی‏.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 499)

ـ سخنرانی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه؛ وظیفه سفارتخانه‏ ها (1360)

«سفارتخانه‏ ها در خارج که نماینده جمهوری اسلامی هستند، باید طوری باشد که با جمهوری اسلامی تطبیق بکنند. اگر بنا باشد که یک سفارتخانه‏ای در- فرض کنید که- یکی از بلاد خارجی طوری باشد که با جمهوری اسلامی نسازد از حیث کیفیت افرادش و کیفیت اداره‏اش، و وضع خود سفارتخانه‏اش و افعالی که در آنجا انجام می‏گیرد و مراودات و مراجعاتی که دارند اگر- خدای نخواسته- نسازد با جمهوری اسلامی، این سفارتخانه نبودنش بهتر است از بودنش؛ برای اینکه وقتی که بنا شد چیزی که نمایشگر یک دولتی است و نمایشگر یک جمهوری اسلامی است، آنجا بر خلاف موازین اسلامی در او عمل بشود، ضررش بیشتر از نفعش است. این سفارتخانه‏ها در خارج باید جهات مربوط به دولت را عهده‏دار باشند و نمایشگر آن رژیمی باشند که آن رژیم خودش را اسلامی می‏داند...

و ان شاءاللَّه شما در خارج که می‏روید متعهد باشید به جهات اسلامی و کارمندهایی که در آنجا دارید، اشخاصی که در آنجا هستند، حتی آن کسی که آشپزی می‏کند، اینها باید اشخاصی باشند که انحراف نداشته باشند. اگر یکدفعه نمی‏شود اینها را تصفیه کرد تدریج می‏شود، با تدریج می‏شود که اینها را تصفیه کرد. و من از خدا توفیق شما را می‏خواهم در اینکه این خدمت بزرگ را شما انجام بدهید و چهره جمهوری اسلامی را در آنجا به آن طوری که خدای تبارک و تعالی می‏خواهد و آن طوری که هست و ان شاء اللَّه، بعدها خواهد شد. شما هم در آنجا نمایشگر این چهره اسلامی باشید...

و این را هم بدانید که وزارت خارجه از همه وزارتخانه‏ها مسئولیتش زیادتر است؛ برای اینکه با خارج سر و کار دارد، در داخل ممکن است که یک چیزهایی- فرض کنید- واقع بشود و لو نباید واقع بشود، اما ضررش کمتر از آن چیزی است که در خارج واقع می‏شود. اگر وزارت خارجه اصلاح نشود تقریباً می‏شود گفت جمهوری اسلامی رو به شکست می‏رود. در این جهت هم وزارت خارجه در اینجا که باید هر طوری شده است، به هر مقداری که امکان دارد دنبال این باشند که رو به رشد و ترقی و تعالی اسلامی برود و هم آقایانی که از اینجا به عنوانی می‏روند در خارج، آنها هم دنبال این باشند که هر کدام در هر جا هستند، آن سفارتخانه را به آن اندازه‏ای که می‏توانند اصلاحش بکنند. سفرایی که در خارج هستند باید آنها دیگر متعهد باشند و چنانچه- فرض کنید که- یک کسی هم به آنجا می‏رود سفیر نیست، لکن سفیر دارد آنجا، اینها باید توجه کنند که آن سفیر چه می‏کند، وضعش چطوری است، آن وقت به وزارت خارجه اطلاع بدهد. در هر صورت یک تکلیف سنگینی هست ولی باید بشود. باید با این همه تبلیغاتی که در خارج به ضد جمهوری اسلامی می‏شود و می‏تراشند و می‏گویند- ملاحظه کرده‏اید رادیوها همه مشغول هستند به جعل اکاذیب و چیزهایی بر خلاف- شماها باید آن قدری که بتوانید تبلیغ کنید اسلام را در آنجا، تبلیغ کنید جمهوری اسلامی را در آنجا. باید البته هر جایی که تشریف می‏برید یک نشریه داشته باشید که مسائلتان را بگویید. دروغهایی را که در رادیوها گفته می‏شود شما بنویسید و بگویید. اگر یک وقت- مثلًا فرض کنید که- یک جایی بود که صحبتی باید بشود صحبت کنید برای مردم. یا نشریه‏هایتان باید آن طور باشد که نقاط دروغی که آنها به ما می‏بندند آنها را شما بررسی کنید و جواب بدهید به آنها.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 500 ـ 501)

ـ حکم انتصاب آقای محمدمهدی ربانی املشی به عضویت در شورای نگهبان (1361)

«جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمد مهدی ربانی املشی- دامت افاضاته‏

با تقدیر و تشکر از زحمات بسیار شما در مقام دادستانی کل کشور و همچنین در شورای عالی قضایی، و از آنجا که جنابعالی مورد وثوق و اطمینان می‏باشید، بر طبق اصل 91 قانون اساسی جمهوری اسلامی که به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها شورایی تشکیل می‏شود، و انتخاب اعضای فقهای آن شورا بر طبق شرایط تعیین شده به عهده این جانب می‏باشد، بدین وسیله جنابعالی را به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب می‏نمایم،[4] و از خداوند تعالی توفیق بیشتر شما را امید دارم.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 242)

ـ نامه به وزیر اطلاعات؛ موافقت با تبعید سید هادی هاشمی (1365)

 [بسمه تعالی. رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی‏

سلام علیکم.

با بررسیهای انجام شده درباره اتهامات آقای سید هادی هاشمی، وزارت اطلاعات به این نتیجه رسیده که لازم است نامبرده مدتی زیر نظر این وزارتخانه به یکی از نقاط کشور تبعید گردد. موافقت و اجازه حضرت عالی برای اقدام ضروری است. محمدی ری‏شهری- 23/ 10/ 1365].

بسمه تعالی‏

با حفظ تمام موازین عدل و انصاف موافقت می‏شود. ان شاء اللَّه تعالی موفق باشید.

28/ 10/ 65 روح اللَّه الموسوی الخمینی‏.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 187)



[1] - دشنام.

[2] - اردشیر زاهدی، آخرین سفیر شاه در امریکا.

[3] - به استناد وظایف و اختیارات رهبری، مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

[4] - آقای ربانی املشی به جای آقای یوسف صانعی که در تاریخ 19 دی 1361 از سِمت عضویت در شورای نگهبان استعفا داده و مورد موافقت امام خمینی قرار گرفته بود، به این سمت منصوب گردید و آقای صانعی نیز بعداً به عنوان« دادستان کل کشور» برگزیده شد

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)