کد مطلب: 3476 | تاریخ مطلب: 27/10/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست وهفتم دی

امروز با امام: بیست وهفتم دی

ـ اجازه نامه امام خمینی به همسر و فرزندشان برای مسافرت به عراق (1341)

ـ نامه به یکی از دوستان؛ شهریه طلاب (1348)

ـ نامه به شاگردش، آقای سید محمدحسین لنگرودی و ناراحتی نسبت به سستی علماء در برابر رژیم شاه (1352)

ـ نامه تشکر به آیت الله محمد صدوقی دربارۀ تأسیسات بنیاد صدوق در قم (1356)

ـ فرار شاه و پیام تبریک به ملت ایران؛ تشریح وظایف آحاد ملت (1357)

ـ مصاحبه با نشریه «اکسپرس» در تبیین مواضع انقلاب (1357)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک میلاد رسول اکرم «ص» (1360)

ـ سخنرانی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه؛ اصلاح سفارتخانه‏ها (1362)

ـ نامه به شورای عالی قضایی؛ تذکراتی به اعضای آن شورا (1367)

امروز با امام: بیست‌وهفتم دی


ـ اجازه نامه امام خمینی به همسر و فرزندشان برای مسافرت به عراق (1341)

«این جانب سید روح اللَّه مصطفوی شناسنامه 2744 صادره از شعبه 2 کمره فرزند سید مصطفی به موجب این ورقه اجازه می‏دهم که عیال این جانب خدیجه ثقفی شناسنامه شماره 4910 صادره تهران فرزند محمد ثقفی به اتفاق فرزندشان سید مصطفی مصطفوی به عراق مسافرت نمایند، و این ورقه اجازه این جانب جهت مسافرت مشارٌ الیها نافذ و معتبر است.[1]

روح اللَّه المصطفوی‏

27/ 10/ 147441 صحت امضای حضرت آیت اللَّه آقای حاج سید روح اللَّه مصطفوی شناسنامه شماره 2744 صادره حوزه 2 کمره که در دفتر گواهی معین و در این ورقه به علامت* نمایانده شده است گواهی می‏شود. سردفتر شماره 7 قم‏» (صحیفه امام، ج‏1، ص: 131)

ـ نامه به یکی از دوستان؛ شهریه طلاب (1348)

«به عرض می‏رساند، مرقوم محترم واصل، سلامت و توفیق جنابعالی را خواستار است. در موضوعی که مرقوم شده بود این جانب با این نحو عمل مخالف هستم و عدم را بهتر از این نحو می‏دانم. و علاوه بر فرض که از این جهت فارغ شوم، قضیه وجه همان نحو که مرقوم شده بود مورد اشکال است. با این وضع که شاید درست حتی جنابعالی هم مطلع نباشید، تقریباً باید گفت که اشخاص مهم که کمکهای وافی می‏کردند برای اخافه اشخاص- چه دستگاه و چه غیر آن- از پرداخت خودداری کرده‏اند. از اصفهان، که یکی از محالّی است که اگر محذوری نبود شاید این جانب را از غیر مستغنی می‏کرد، جزئیاتی می‏رسد که کاری از آن ساخته نیست. مقصود من از این جملات نه آن است که در نظرم خیلی این مسائل مورد اهمیت است بلکه برای آن است که آقایان گمان نکنند که شهریه در نجف و قم دادن میسور است؛ و قطع اینجا را هم دیگر نمی‏توانم بکنم و مصلحت هم نیست، و ادامه هر دو میسور نیست. «و الامر الی اللَّه تعالی و لَعَلَّهُ یحدث بعد ذلک امراً».[2] و السلام علیکم.

مبلغ یک هزار تومان از جنابعالی و یکصد و سی تومان دیگر واصل شد. از جنابعالی امید دعای خیر دارم. 9 شهر قع 89.» (صحیفه امام، ج‏2، ص: 257)



[1] - به موجب قوانین، چون مسافرت خانمها به خارج از کشور، منوط به رضایت و اعلام موافقت همسران آنهاست، امام با دستخطی موافقت خود را با سفر همسر خویش به زیارت عتبات عالیات به اتفاق فرزندشان آقای سید مصطفی خمینی اعلام داشته است.

[2] - امر به خدای تعالی واگذار است و باشد که بعد از این، فرجی ایجاد نماید.

ـ نامه به شاگردش، آقای سید محمدحسین لنگرودی و ناراحتی نسبت به سستی علماء در برابر رژیم شاه (1352)

«با سستی و ضعفی که علمای اعلام و خصوصْ بزرگان نشان می‏دهند در مقابل دستگاه، این نحو عملیات و بدتر از آن متوقع است. هر قدمی که ما عقب برویم آنها پیش می‏آیند. عجالتاً- بلامانع- مشغول تاخت و تاز هستند؛ تا خداوند تعالی چه بخواهد.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 13)

 ـ نامه تشکر به آیت‌الله محمد صدوقی دربارۀ تأسیسات بنیاد صدوق در قم (1356)

امام خمینی که نجف بودند، آیت‌الله شهید صدوقی طی نامه‌ای دربارۀ مجتمع فرهنگی دینی در حال احداث بنیاد صدوق که در اراضی واقع در غرب شهر قم به فرمان خود امام خمینی در حال تأسیس بود، گزارش می‌دهد و امام در پاسخ به وضع موجود کشور اشاره کرده و می‌نویسد:

«این جانب از وضع حاضر ناراحت و نمی‏دانم کار مظلومان، با این قوم به کجا خواهد انجامید! از خداوند تعالی اصلاح امور مسلمین را خواستار است. امید است ان شاء اللَّه فرصتی حاصل شود که در زمینها به دلخواه جنابعالی تأسیسهایی فراهم کنید.» (صحیفه امام، ج‏3، ص: 312)

 ـ فرار شاه و پیام تبریک به ملت ایران؛ تشریح وظایف آحاد ملت (1357)

امام خمینی یک روز پس از خروج شاه از کشور ضمن تبریک، به تشریح وظایف آحاد ملت‏ پرداخته و اعلام کرد:

«خدمت عموم ملت شریف و شجاع ایران- أعْلَی اللَّهُ کلِمَتَهُمْ وَ وَفَّقَهُمُ اللَّهُ تعالی‏

فرار محمدرضا پهلوی را که طلیعه پیروزی ملت و سرلوحه سعادت و دست یافتن به آزادی و استقلال است به شما ملت فداکار تبریک عرض می‏کنم. شما ملت شجاع و ثابت قدم به ملتهای مظلوم ثابت کردید که با فداکاری و استقامت می‏توان بر مشکلات هر چه باشد غلبه کرد، و به مقصد- هر چه دشوار باشد- رسید. گر چه این ستمگر با دست آغشته به خون جوانان ما و جیب انباشته از ذخایر ملت از دست ما گریخت ولی به خواست خداوند متعال بزودی به محاکمه کشیده خواهد شد و انتقام مستضعفین از او گرفته خواهد شد؛ لکن قطع دست ستمکار از ادامه ظلم، به دست ستمدیدگان، فوری است. او رفت و به هم پیمان خود، اسرائیل- دشمن سرسخت اسلام و مسلمین- پیوست و جرایم و آشفتگیهایی را به جای گذاشت که ترمیم آن جز به تأیید خداوند متعال و همت همه طبقات ملت و فداکاری اقشار کاردان و روشنفکر میسر نخواهد شد. اکنون در این طلوع فجر سعادت و پیروزی توجه عموم را به مطالبی جلب می‏کنم:

1- بر جوانان غیور در سراسر کشور لازم است، برای حفظ نظم، با آن دسته از قوای انتظامی که اکنون به آغوش ملت بازگشته‏اند با تمام نیرو همکاری کنند و با کمال قدرت و جدیت نگذارند که بدخواهان و منحرفین آشوب و ناامنی ایجاد نمایند.

2- به تظاهرات و شعارهای پر شور علیه رژیم سلطنتی و دولت غاصب ادامه دهند؛ و اگر منحرفین و مخالفین اسلام بخواهند اخلالی به وجود آورند و نظم را به هم زنند، از آنان جداً جلوگیری کنند. باید ملت بداند که هر انحرافی و هر شعاری که مخالف مسیر ملت است به دست عمال شاه مخلوع و عمال اجانب تحقق می‏یابد. من از جمیع اشخاصی که انحرافی داشته‏اند و یا گرایش به بعضی از مکتبهای انحرافی داشته‏اند تقاضا دارم که به آغوش اسلام، که ضامن سعادت آنان است، برگردند که ما آنان را برادرانه می‏پذیریم. در این موقع حساس که کشور جنگزده ما بیش از هر زمانی به اتحاد و اتفاق احتیاج دارد باید سعی شود که از هر اختلافی احتراز شود.

3- دولت موقت برای تهیه مقدمات انتخابات مجلس مؤسسان بزودی معرفی می‏شود و به کار مشغول خواهد شد. وزارتخانه‏ها موظفند که آنان را پذیرفته و با آنان همکاری صمیمانه کنند. این جانب به صلاح وزرای غیر قانونی می‏دانم که برکناری خود را اعلام کنند و خود را در مسیر ملت قرار دهند.

4- به جمیع نیروهای انتظامی و زمینی و هوایی و دریایی و صاحب منصبان و درجه داران ارتش و ژاندارمری و غیر آنان توصیه می‏کنم که دست از حمایت محمد رضا پهلوی- که مخلوع است و به کشور برنمی‏گردد و در خارج نیز با نفرت مردم مواجه است- بردارند و به ملت بپیوندند؛ که صلاح دنیا و دین آنان در آن است.

این جانب از همه طبقات خصوصاً حضرات علمای اعلام در این مواقع حساس تشکر می‏کنم، و سلامت و سعادت همگان را از خداوند متعال خواستارم؛ و وحدت کلمه را برای همیشه، خصوصاً تا برانداختن رژیم شاهنشاهی و استقرار حکومت جمهوری اسلام، امیدوارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 486)

 ـ مصاحبه با نشریه «اکسپرس» در تبیین مواضع انقلاب (1357)

امام خمینی در این مصاحبه با تبیین مواضع انقلاب درباره اسرائیل، امریکا و حدود آزادی، به پرسش‌ها پاسخ داد:

سؤال: [موضع شما در مقابل دو اردوگاه شرق و غرب چگونه خواهد بود؟]

جواب: دولت اسلامی ما آزاد و مستقل خواهد بود. و تعادل قوا در این منطقه از جهان به هیچ وجه نباید تغییر یابد. ما نه به سوی غرب و نه به طرف شرق گرایش خواهیم داشت و می‏خواهیم یک جمهوری بیطرف و غیر متعهد باشیم. ما می‏خواهیم روابط دوستانه با همه کشورها داشته باشیم، ما دام که آنها در امور داخلی ما مداخله نکنند.

[با وجود این، قصد در مورد قطع نفت به اسرائیل و آفریقای جنوبی نشان می‏دهد که شما از هم اکنون یک انتخاب سیاسی به عمل آورده‏اید]

- خیر؛ ما به این ترتیب در برابر کشورهایی که حق و عدالت را زیر پا گذاشته‏اند، عکس العمل نشان می‏دهیم. راجع به اسرائیل، ما در منازعه آن کشور با دوَل عرب با اقدام خود موضع نمی‏گیریم؛ ما تنها، کشوری را به این ترتیب مجازات می‏کنیم که مشاورینش به پلیس و ارتش شاه برای زجر و شکنجه ملت ما کمک کردند. در جاهای دیگر فروشهای ما عادی خواهد بود. ما پول نفت را برای مصلحت ملت و نه به خاطر تجهیزات نظامی ویران‏کننده خرج خواهیم کرد.

[راجع به روش امریکا چه قضاوتی دارید؟]

- دولت و رئیس جمهوری امریکا در جریانات اخیر به صورت دشمن ملت ایران رفتار کردند. حضور پایگاههای نظامی و حضور مستشاران امریکایی کشور ما را فقیر کرده است. امریکا در کشتار فجیع ملت ما توسط رژیم شاه، از این رژیم حمایت کرد و شریک جرم شناخته می‏شود. اکنون با ملت امریکاست که هیأت حاکمه خود را تحت فشار قرار دهد...

 [در مجموعه‏ای از نظریات شما که در سال 1970 زیر عنوان دولت اسلامی به زبان انگلیسی انتشار یافته، شما نظریه مربوط به استقرار رژیم خشک و سختی را که بر مبنای رعایت اصول قرآن پی‏ریزی شده شرح داده‏اید؛ و اضافه کرده‏اید که در این نظام جایی برای عقاید و احساسات وجود نخواهد داشت و صرفاً تعالیم قرآن ملاک عمل خواهد بود، و افراد مردم فقط از خدا و قانون او اطاعت خواهند کرد. آیا مردم حاضر خواهند شد که تا این حد آزادیهایشان محدود شود؟]

- در یک رژیم اسلامی، آزادیها صریح و کامل خواهند بود. تنها آزادیهایی به ملت داده نخواهد شد که بر خلاف مصلحت مردم باشد و به حیثیت فرد لطمه وارد سازد. حمایت عظیمی که ملت از چند ماه پیش، از ما به عمل می‏آورد نشان می‏دهد که مردم به قدر کافی افکار ما را درک کرده و متوجه آینده شده‏اند. همین حمایت، ضمناً ثابت می‏کند که این ملت- که سعی کردند آن را از مذهب به وسیله وسوسه‏های مادی دور سازند- خوشوقت است که بار دیگر در راهِ آسمانی قدم نهد و روح واقعی خود را بازیابد. ما با حیف و میل مبارزه خواهیم کرد، ثروتهایی را که عده معدودی استفاده جو ربوده‏اند باز خواهیم گرفت، شرایط زندگی افراد محروم را بهبود خواهیم بخشید، و ملت را در راه شرافت و فداکاری و به سوی ساختمان یک جامعه آزاد و نوین رهبری خواهیم کرد.» (صحیفه امام، ج‏5، ص: 488)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک میلاد رسول اکرم «ص» (1360)

«حضرت آقای شاذلی بن جدید، رئیس جمهور کشور الجزایر

پیام تبریک آن جناب به مناسبت حلول عید سعید میلاد پیامبر گرامی اسلام واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به آن جناب و ملت برادر الجزایر تبریک گفته، امید است در پرتو تعالیم عالیه رهبر بزرگوار اسلام عموم مسلمانان جهان کشورهای خود را از سلطه بیگانگان و بخصوص امریکای جنایتکار نجات بخشیده و استقلال کامل خود را به دست آورند؛ و خائنین به ملل اسلامی و مزدوران بیگانه، همچون صدام خائن، را از جمع خود برانند. و السلام علیکم.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 498)

ـ سخنرانی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه؛ اصلاح سفارتخانه‏ ها (1362)

«ما باید این را غنیمت بشماریم که حالایی که کار دست خود ملت افتاده و خود ملت است که زمام امور را به دست گرفته است ما غنیمت بشماریم و کار کنیم برای اسلام، برای ملتمان کار کنیم. کار برای شما این است که...

شما این را باید غنیمت بدارید و ما هم غنیمت، برای اینکه حفظ کنیم این سنت الهی را که به دست ما دادند ما برای آتیه درست بکنیم. حالایش را من خاطر جمعم که خوب است ان شاء اللَّه. البته همچو نیست که صد در صد، اما شماها در صدد برآیید که صد در صد خوب باشد، لکن مهم آتیه است.

مهم این است که حکومت در ایران جوری باشد که وقتی منتقل شد به آتیه، نتوانند به این زودی تغییرش بدهند. ملت آن طور حاضر است، حکومت باید خودش طوری درست بکند که وقتی که منتقل شد به نسل آتیه نتواند بر خلاف رفتار بکند. رئیس جمهور جوری رفتار کند که وقتی یک کس دیگر رئیس جمهورشان شد نتواند که خلاف بکند، و همین طور سایرین...

تحت تأثیر واقع بشوند. و من امیدوارم که چون برای خدا شما، امیدوارم که برای خدا کار بکنید، این کار به دست شماها واقع بشود و به دست شما یک سنتی قرار داده بشود که شما شریک باشید در حسنات اشخاصی که بعدها می‏آیند. و این مسئله مهمی است که ما خودمان زیر خاک باشیم و کسان دیگر کار بکنند، حسناتش را پای ما بنویسند. اگر شما یک سنت صحیحی بجا بگذارید وضع این طوری خواهد شد.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 295 ـ 300)

ـ نامه به شورای عالی قضایی؛ تذکراتی به اعضای آن شورا (1367)

«شورای عالی قضایی جمهوری اسلامی ایران‏

مسائلی را گوشزد می‏کنم:

1- شما که مسئولیت قضایی دارید و بالاترین مرجع قضایی در کشورِ پنجاه میلیونی می‏باشید نباید به کار دیگری در وقت اداری اشتغال داشته باشید. آیا بهتر نیست که برای سر و سامان دادن به امور قضایی در غیر وقت اداری هم به کار قضایی بپردازید.

2- تقسیم کار قضایی موجب می‏شود تا بدانیم با چه کسی روبه هستیم. و ظاهراً این امر ضروری است؛ و حفظ قانون هم در این صورت امکان دارد.

3- این جانب تحمل تعطیل حکم خدا را ندارم. اگر کم کاری شود، خود همان گونه که در چند مورد اقدام کرده‏ام مستقیماً اقدام می‏نمایم.

من به شما علاقه دارم، اما در مقابل تکلیف شرعی نمی‏توانم بی‏تفاوت باشم.» (صحیفه امام، ج‏21، ص: 242)

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.