کد مطلب: 3365 | تاریخ مطلب: 02/09/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: دوم آذر

امروز با امام: دوم آذر

ـ بیانات امام خمینی در جمع اصناف و طلّاب قم (1341)

ـ دومین دیدار و بیانات امام خمینی در جمع بازاریان تهران (1341)

ـ گزارش مأمور ساواک از سخنرانی امام در دوم آذر 1341

ـ بیانات امام خمینی در جمع اصناف و طلّاب قم (1341)

در جریان انجمن‏های ایالتی و ولایتی دولت پهلوی که مراجع و علما اعتزاض کردند، مردم نیز حمایت کرده و با مراجع دیدار می‌کردند. از آن میان دیدارهای روز دوم آبان با امام خمینی بود. نخست، دیدار جمعی از اصناف و طلّاب قم بود که در بیانات کوتاهی بر ضرورت پایداری مردم تأکید کرده و فرمود:

«شما بیش از پیش در کار خودتان مستقیم باشید و پایداری نمایید. ما هم ثابت هستیم. خطری که متوجه دین شده است، قابل اغماض نیست و لذا به تمام معنی بایستی مسلمان‌ها جدیت نمایند تا این غائله رفع شود.» صحیفه امام، ج‏1، ص: 93

ـ دومین دیدار و بیانات امام خمینی در جمع بازاریان تهران (1341)

در دومین دیدار نیز ضمن هشدار شدید به اسداللَّه عَلم فرمود:

«عَلم بدانند که مردم از پای نمی‏نشینند تا لایحه لغو شود؛ و پس از تشکیل مجلس نیز ساکت نخواهند نشست. مطبوعات را سانسور نموده‏اند و می‏گویند آزادی هست. ملاقات با علمای شیراز را ممنوع نموده‏اند. من از آیت‌اللَّه [بهاءالدین] محلاتی شیرازی‏ احوال‏پرسی نموده‏ام، به او نرسیده است... ما به همان نحو که در روزنامه‏ها تصویب لایحه را نوشتند، می‏خواهیم لغو آن را هم درج کنند. ما باز هم با مسالمت حرف‌های خودمان را می‏زنیم؛ خدا نیاورد روزی را که به مردم بگوییم که خود می‏دانید. ان شاءاللَّه دولت متوجه می‏شود و جواب صریح می‏دهد.» (صحیفه امام، ج‏1، ص: 94)

ـ گزارش مأمور ساواک از سخنرانی امام در دوم آذر 1341

مأمور ساواک گزارش می‌دهد: صبح روز جمعه 2/9/41 شماری از طبقات مختلف مردم و اصناف و بازاریان تهران، در قم با آیت‌الله خمینی و دیگر مراجع دیدار کرده و پشتیبانی خود را از مبارزات روحانیون اعلام کردند... آیت‌الله خمینی در این دیدار اظهار داشتند؛ این اعمال دولت، که در نبودن مجلسین انجام می‌دهد، بر خلاف نصوص قانون اسلام است... در این مبارزات که از حمایت اکثریت مردم مسلمان برخوردار است، انشاءالله پیروز خواهیم شد و اگر جان ما در این راه برود، شربت شهادت را میل خواهیم کرد.

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)