کد مطلب: 3163 | تاریخ مطلب: 31/04/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وصیتنامه

وصیتنامه

وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی

مشاهده متن کتاب وصیتنامه

این وصیت نامه که می توان آن را جمع بندی همه وصایای سیاسی ـ الهی امام خمینی(س) دانست، در تاریخ بیست و ششم بهمن ماه سال 1361 شمسی (مطابق با اول جمادی الاولی سال  1403 قمری) توسط حضرت امام خمینی(س) نگاشته شد و یک نسخه آن طی پیامی که در تاریخ 22/4/1362 هجری شمسی  به مناسبت افتتاح اولین دوره مجلس خبرگان صادر فرمودند، نزد خبرگان مردم به امانت گذارده شد.

در تاریخ 19/9/1366 امام خمینی، وصیتنامه را مورد بازبینی قرار داده و با انجام تغییراتی در آن، دو نسخه از متن اصلاحی را که بر روی پاکت آنها به خط ایشان نوشته شده است: «متن وصیتنامه سیاسی الهی اینجانب جهت نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی» برای تحویل به مراکز مذکور به نمایندگان خویش سپردند. در این مراسم که از طریق سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، حضرات آیات و آقایان: منتظری (قائم مقام رهبری در آن زمان)، خامنه‏ای (رئیس جمهور وقت)، هاشمی رفسنجانی (رئیس وقت مجلس شورای اسلامی)، مشکینی (رئیس وقت مجلس خبرگان)، صافی (دبیر وقت شورای نگهبان)، موسوی اردبیلی (رئیس وقت دیوان عالی کشور)، موسوی خوئینی ها (دادستان وقت کل کشور)، مهدوی کنی (دبیر جامعه روحانیت مبارز)، کروبی (دبیر وقت مجمع روحانیون مبارز)، سید احمد خمینی و میرحسین موسوی (نخست وزیر) و اعضای دفتر امام حضور داشتند.

پس از این دیدار، حاضران برای مُهر و موم کردن دو پاکت وصیتنامه به مجلس شورای اسلامی رفتند و در اتاق ریاست مجلس، ابتدا آقای مشکینی سخنانی ایراد کرد و سپس آقای سید احمد خمینی وصیتنامه را تحویل ایشان داد. مراسم مُهر و موم در حضور جمع انجام گرفت و نسخه مربوط به آستان قدس رضوی را آقایان مهدوی کنی، کروبی، توسلی و صانعی به مشهد مقدس بردند و نسخه سابق وصیتنامه که در مجلس خبرگان نگهداری می ‏شد، به وسیله آقای سید احمد خمینی، نزد امام ارسال گردید.

در تاریخ 15/3/1368 یک روز پس از ارتحال حضرت امام خمینی، متن وصیتنامه، حسب الامر ایشان با توجه به تألمات شدید روحی فرزند امام، به وسیله رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در مجلس خبرگان برای نخستین بار مفتوح و قرائت گردید. گزارش کامل (صوتی و تصویری) این جلسه از طریق رسانه های گروهی پخش شد و متن دستخط وصیتنامه نیز در اختیار امت اسلامی قرار گرفت.

 

. انتهای پیام /*

کلید واژه

 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)