کد مطلب: 3154 | تاریخ مطلب: 23/02/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

سد پانزده خرداد قم

سد پانزده خرداد قم

سد پانزده خرداد قم

یکی از اماکنی که امام دستور ساخت آن را دادند، سد پانزده خرداد قم است که به واسطه نامطلوب بودن آب شرب مردم قم، ایشان بنیاد پانزده خرداد و دولت را موظف به ساخت این سد نمودند و این سد اگرچه نتوانست نیاز مردم این شهر را برطرف کند، ولی این تنها کاری بود که امام در پاسخ زحمات مردم قم در طول دوران انقلاب توانستند انجام دهند. در اصل خواستند بدین طریق یکی از نیازهای اولیه مردم محروم این شهر برطرف شود. در این خصوص مناسب است به دو نامه که حضرت امام در مورد احداث این سد به مسئولین امر نوشته‌اند توجه بشود:

«جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ حسن صانعی سرپرست بنیاد 15 خرداد- دامت افاضاته‏

با تشکر از زحمات جنابعالی و تمامی دست‌اندرکاران بنیاد 15 خرداد، با پیشنهاد شما موافقت می‌شود. لازم است در این امر حیاتی دولت و جناب آقای نخست‌وزیر و وزیر نیرو و وزیر جهاد با مشارکت فعال خود در کمک مالی و برداشتن موانع، تلاش چشمگیری نمایند. و همان‌طور که قبلًا گفتم کمک به محرومین و جان‌بازان و جنگ‌زدگان و خانواده‌های شهدا، اسرا و مفقودین یکی از بزرگترین عبادت‌ها است. دولت و مسئولین قضایی توجه داشته باشند که کمک به بنیاد مذکور در رفع نیازهای نیازمندان از کارهای اصیل انقلابی است.

امیدوارم جنابعالی در مقابل خدمات بسیار ارزنده مردم قم، مردم شهر خون و قیام و شهادت و ایثار با ایجاد سدی بزرگ بتوانید به این شهر مقدس کمک نمایید و گزارش پیش رفت کار را به اینجانب بدهید.»

به تاریخ 16/ 7/ 65

روح‌اللَّه الموسوی الخمینی‏

و در نامه‌ای دیگر:

«جناب حجت‌الاسلام آقای صانعی- دامت افاضاته‏

با توجه به محرومیت مردم قم و زحمات آنان در طول مبارزه با طاغوت سرعت عمل در بنای سد پانزدهم خرداد ضروری به نظر می‌رسد. با تشکر از تمامی افرادی که در مورد سد مذکور زحمت کشیده و می‌کشند با پیشنهاد جنابعالی که همیشه مورد اعتماد و  اطمینان اینجانب بوده و می‌باشید و همیشه تلاش نموده‌اید تا در جهت رفاه مردم محروم و مظلوم یار و غم‌خوار آنان باشید موافقت می‌نمایم. مسئولان و دست‌اندرکاران بنیاد پر برکت پانزدهم خرداد باید با فداکاری و پشتکار در اتمام سد و کارهای خیر دیگر تلاش پیگیر داشته باشند. انشاءاللَّه مسئولین کشور کمک لازم را در این زمینه خواهند نمود. لازم می‌دانم از زحمات با ارزش جهاد تشکر و قدردانی نمایم. والسلام علیکم.

28/ 6/ 67

روح‌اللَّه الموسوی الخمینی

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)