کد مطلب: 3149 | تاریخ مطلب: 23/02/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

روستای لنگرود

روستای لنگرود

 روستای لنگرود


 

روستای لنگرود

 

حدود 15 کیلومتری شهر قم، جاده قدیم قم کاشان، اول ورودی جاده کهک قم، روستای کوچکی است به نام لنگرود. مردمانی مذهبی و عاشق روحانیت و مرجعیت در آن کم نبودند. به خصوص ارادت و علاقه خاصی به حضرت امام داشتند. از جمله آنها آقای حاج ابوالقاسم جوادیان، از علاقه‌مندان و مبارزان قبل از انقلاب است که در خاطرات خود بیان می‌کنند:

من از علاقه‌مندان حضرت امام بودم. همان سال­های 41 و 42 و 43 ارادت خاصی به امام داشتم، طوری که از ایشان برای ولیمه ازدواجم دعوت کردم، البته به روستای لنگرود، حدود 15 کیلومتری جاده قدیم کاشان بود، تابستان سال 1343 بود که ایشان چند روزی به روستای لنگرود آمدند و در خدمتشان بودیم.

در همان روزها بود که چند نفر از مبارزین تهران از جمله شهید مهدی عراقی برای کاری به قم آمده بودند تا امام را ملاقات کنند، اما ایشان را نیافته بودند. وقتی مطلع می‌شوند که امام در روستای لنگرودند به آنجا آمدند و با امام صحبت کرده و نوشته‌ای به ایشان دادند که بعدها متوجه شدیم، همان لایحه کاپیتولاسیون بود.

شهید مهدی عراقی درباره این جریان نقل می‌کنند:

در همین اواخر شهریور یا تقریبا اواخر مهر بود که یکی از رفقایی که ما در مجلس داشتیم به ما اطلاع داد که یک لایحه‌ای دولت می‌خواهد بیاورد در مجلس و مصونیت بدهد به 1700 مستشار آمریکایی که بعدا به همین نام لایحه کاپیتولاسیون مشهور شد. این مسئله با آقا [امام خمینی] مطرح شد، آقا اینجوری قبول نکردند، گفتند تا مدرک نباشد ما نمی‌توانیم روی آن حرفی بزنیم. شما اگر بتوانید، مدرکش را تهیه بکنید. تا این شد که لایحه آمد در مجلس و عده‌ای مخالفت کردند با لایحه، ما فرستادیم صورتجلسه‌ای که در مجلس بود از روی آن فتوکپی کردند، عین صورت‌جلسه را خارج کردیم هم از مجلس شورا و هم از مجلس سنا. جفت این صورت‌جلسه را در اختیار آقا گذاشتیم. که آقا دو کار انجام دادند؛ یکی آن که؛ آن اعلامیه معروف  کاپیتولاسیون را دادند و یکی هم گذاشتند روز چهارم آبان که به حساب، شاه جلوس داشت، آن سخرانی ضد کاپیتولاسیون را علیه شاه کرد.

. انتهای پیام /*

کلید واژه

 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.