کد مطلب: 4742 | تاریخ مطلب: 15/04/1401
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

زمزم احکام، اعمال منا در روز عید

زمزم احکام، اعمال منا در روز عید

اعمال منا در روز عید:
روز عید بعد از طلوع آفتاب باید به جمره عقبه 7 سنگ با قصد قریت و امتثال امر الهی زده شود. بعد از رمی جمره عقبه اعلام می شود تا برای کسانی که رمی را انجام داده اند قربانی کنند.و بعد از قربانی باید حلق یا تقصیر کنند.

اعمال منا در روز عید


رضا هوشیاری

در روز عید قربان حجاج باید سه عمل را انجام دهند:

1. رمی جمره عقبه

روز عید بعد از طلوع آفتاب باید به جمره عقبه 7 سنگ با قصد قریت و امتثال امر الهی زده شود.

البته بانوان که شب عید به منا آمده اند همان شبانه رمی جمره را انجام می دهند و سایرین اگر از رمی در روز معذور باشند می توانند در شب رمی را انجام دهند و الا باید بعد از طلوع روز عید رمی را انجام دهند.

سنگهای رمی باید از منطقه حرم (یعنی از مکه یا مشعر) جمع آوری شود، ، و عرفات چون خارج از حرم است کافی نیست.

معمولاً کسانی که در مشعر وقوف اختیاری دارند 70 سنگ را از مشعر جمع آوری می کنند و بانوان که وقوف اضطراری دارند سنگ ها را از کوه های مکه جمع می کنند.

2. قربانی

بعد از رمی جمره عقبه اعلام می شود تا برای کسانی که رمی را انجام داده اند قربانی کنند.

3. حلق یا تقصیر

بعد از قربانی باید حلق یا تقصیر کنند

وظیفه خانم ها فقط تقصیر است یعنی مقداری از موی سر را بچیند و یا ناخن را کوتاه کنند و مردها مخییر بین تراشیدن سر (حلق) و تقصیر هستند.

البته حضرت امام می فرمایند صروره یعنی کسانی که اولین بار است حج تمتع را انجام می دهند بنابر احتیاط واجب باید حلق نمایند و این احتیاط واجب قابل رجوع به سایر مراجع است.

ولی بعضی از مراجع می فرمایند حتی صروره هم مخیر است بین حلق و تقصیر

بعد از انجام حلق و تقصیر، فرد از احرام خارج می شود و تمام محرمات احرام حلال می شود غیر از استعمال بوی خوش که با انجام سعی از اعمال مکه حلال می شود و نیز زن و مرد نسبت به یکدیگر که با طواف نساء و نماز آن حلال می شود.

والسلام علیکم و رحمة الله

ویدیو

 

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)