کد مطلب: 4351 | تاریخ مطلب: 04/02/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

زمزم احکام، جلسه هفتم، بیمار نبودن(رمضان المبارک 1400ش)

زمزم احکام، جلسه هفتم، بیمار نبودن(رمضان المبارک 1400ش)

ترس از پیدایش بیماری و ضرر به واسطه آن، اگر منشأ عقلایی دارد و مورد اعتنای عقلا باشد، ملحق به موردی است که روزه برای بیماری ضرر دارد؛ بنابر این با وجود چنین ترسی روزه صحیح نخواهد بود و روزه نگرفتن جایز بلکه واجب است.

 شرایط صحت روزه- بیمار نبودن

رضا هوشیاری

1. اگر بیماری یا چشم دردی دارد که روزه برایش ضرر داشته باشد به طوری که بیماریش شدید شود یا بهبودی طولانی گردد و یا دردش بیشتر شود، روزه بر او واجب نیست بلکه صیحیح هم نخواهد بود.

2. فرقی نمی کند که یقین به ضرر داشته باشد ویا احتمال ضرری را بدهد که باعث ترس ضرر گردد.

3. ترس از پیدایش بیماری و ضرر به واسطه آن، اگر منشأ عقلایی دارد و مورد اعتنای عقلا باشد، ملحق به موردی است که روزه برای بیماری موجود ضرر دارد؛ بنابر این با وجود چنین ترسی روزه صحیح نخواهد بود و روزه نگرفتن جایز بلکه واجب است.

4. اگر به خیال اینکه روزه برایش ضرر ندارد، روزه بگیرد و بعد از پایان روز معلوم شود ضرر داشته، روزه اش باطل است

5. ضعف داشتن هر چند زیاد باشد، ملحق به بیماری نیست و برای جواز افطار کفایت نمی کند. البته اگر به اندازه ای باشد که معمولاً قابل تحمل نباشد، می تواند افطار کند.

 والسلام علیکم و رحمه الله

ویدئو

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)