کد مطلب: 4331 | تاریخ مطلب: 31/01/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

زمزم احکام، جلسه پنجم، حکم سفر در ماه مبارک رمضان (رمضان المبارک 1400ش)

زمزم احکام، جلسه پنجم، حکم سفر در ماه مبارک رمضان (رمضان المبارک 1400ش)

مسافرت در ماه رمضان از روی اختیار ـ هر چند برای فرار از روزه باشد ـ جایز است. هرچند مسافرت در ماه رمضان تا روز بیست و سوم کراهت دارد مگر آنکه سفر حج یا عمره باشد و یا به خاطر مالی باشد که می ترسد تلف گردد.

جلسه پنجم: حکم سفر در ماه رمضان

رضا هوشیاری

 

1. مسافرت در ماه رمضان از روی اختیار ـ هر چند برای فرار از روزه باشد ـ جایز است.

2. مسافرت در ماه رمضان تا روز بیست و سوم کراهت دارد مگر آنکه سفر حج یا عمره باشد و یا به خاطر مالی باشد که می ترسد تلف گردد و یا برادری که می ترسد به هلاکت برسد. (پس برای زیارت عتبات و مشهد و غیره کراهت دارد)

3. اگر روزه واجب معینی غیر از روزه رمضان بر عهده او است، احتیاط واجب آن است که به اختیار خود به سفر نرود و اگر در سفر است احتیاط آن است که در صورت امکان قصد 10 روز کند؛ اگرچه در نذر معین بنابر اقوی مسافرت جایز است و اگر در سفر باشد قصد اقامت واجب نیست.

4. مسافر بلکه هر کسی که روزه خوردن برایش جایز است، پر کردن شکم از خوردنی و نوشیدنی مکروه است و همچنین جماع در روز مکروه است، بلکه احتیاط مستحب ترک آن است اگرچه جایز است.

والسلام علیکم و رحمه الله

ویدئو

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)