در سومین جلسه سلسله نشستهای «بازخوانی خاطرات امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی»، خاطرات حجت الاسلام و المسلمین سید رضا برقعی ـ که در کتابی با عنوان «همراه دوران غربت» توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی قم منتشر شده است ـ با حضور آیت الله سید محمد سجادی عطاآبادی از دوستان ایشان و حجت الاسلام و المسلمین سید علی برقعی فرزند ایشان بازخوانی شد.
در ابتدا حجت الاسلام سید علی برقعی درباره خاطرات پدرشان گفت: پدرم به دلیل حافظه بسیار خوبی که داشت، جزئیات بسیاری را بیان کرده است. ایشان به دلیل ارتباطاتی که با علمای دیگر نجف هم داشت، خاطراتش گسترده تر و دارای زاویه های بیشتری است و کتاب خاطراتشان، با بازبینی خود ایشان بوده است.
وی گفت: سال 1354 پدر و آیت الله سجادی به همراه یک نفر که برای دیدار با امام به نجف آمده بود، خدمت امام رسیدند. آن شخص به امام اصرار می کرد که به طرفداری از مجاهدین خلق ـ که آن زمان توسط حکومت پهلوی اعدام می شدند ـ امام اعلامیه ای صادر کند. امام یک مرتبه با عصبانیت به او گفت که شما فکر می کنید که من نمی دانم این گروه چه می گوید و از کنارشان چند کتاب مربوط به مجاهدین را نشان دادند و گفتند مگر اینها کتاب اینها نیست؟ اینها همه مبانی مائو و کمونیست است. اینها فقط ادای اسلام را در می آورند و شما نیز از آنها دوری کنید.
در ادامه آیت الله سجادی از دوستان حجت الاسلام سید رضا برقعی و از همراهان امام خمینی و سید مصطفی خمینی گفت: خانه امام خمینی در قم از جمله خانه هایی است که یاد و نام و راه خدا از این خانه منتشر می شود که خدا می فرماید: فِی بُیُوت أَذِنَ اللهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ.
وی گفت: پیش از انقلاب چندین نفر از همراهان امام خمینی به دلیل حمایت از ایشان، توسط خودیها کتک و فحش می خوردند از جمله سید رضا برقعی. کظم غیظ یک صفت فردی و اجتماعی و مهم است که امام سرآمد بسیاری از بزرگان در این صفت بودند چه پیش از انقلاب چه پس از انقلاب.
وی درباره آقا مصطفی و شاگردی ایشان در درس امام خمینی گفت: زمانی امام در درسش یک حدیثی را خواندند. آقا مصطفی اشکال کردند که این حدیث غار کهکی است، یعنی سند و اعتبار ندارد ـ که همه خندیدند ـ امام نیز خندیدند و گفتند نه تو اشتباه میکنی. بیشتر مطالعه کن متوجه می شوی.
وی گفت: هر سال چندین بار پیاده روی عرفه و اربعین به کربلا می رفتیم با شهید محمد منتظری، سید رضا برقعی، سید محمد دعایی، سید علی اکبر محتشمی، آیت الله خاتم و محمد حسن قدیری و دیگران. سفری بود که از بیراهه رفته بودیم و مسیر هیچ برقی نداشت. در آن سفر همه کار می کردند و گعهده های آنجا همه علمی بود. آقا مصطفی بحثهای علمی را مطرح می کرد که بسیاری از آن جمع پاسخ آن را نمی دانستند.
.
انتهای پیام /*