کد مطلب: 3994 | تاریخ مطلب: 25/06/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: بیست وپنجم شهریور

امروز با امام: بیست وپنجم شهریور

ـ حکم شرکت در جلسات شورای عالی سپاه به آقای حسن لاهوتی (1358)
ـ سخنرانی در جمع جمعیت شیر و خورشید؛ انجام وظایف اسلامی و انسانی (1358)
ـ اجازه نامه به آقای احمد مولایی؛ استقلال آستان مقدس قم از سایر نهادها (1359)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور زئیر؛ تسلیت شهادت آقایان رجایی و باهنر (1360)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور کره جنوبی؛ تسلیت شهادت آقایان رجایی و باهنر (1360)
ـ پیام تشکر به نایب رئیس دولت دوبی؛ تبریک عید سعید قربان (1362)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور اندونزی؛ تبریک عید سعید قربان (1362)
ـ حکم عفو و تخفیف مجازات جمعی از زندانیان به رئیس دیوان عالی کشور (1362)
ـ پیام تشکر به امیر دولت قطر؛ تبریک عید سعید قربان (1362)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید قربان (1362)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید قربان (1366)
ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید قربان (1366)

امروز با امام: بیست‌وپنجم شهریور

 

ـ حکم شرکت در جلسات شورای عالی سپاه به آقای حسن لاهوتی (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب حجت الاسلام آقای لاهوتی- دامت افاضاته- سرپرست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران‏

به موجب این حکم به شما ابلاغ می‏گردد که لازم است در تمام جلسات شورای عالی هماهنگی و تصمیم‏گیری سپاه پاسداران شرکت نموده و نظارت مستقیم داشته باشید، و گزارش کار سپاه را هر هفته به اطلاع این جانب برسانید.

لازم به تذکر است که بیش از پیش باید به اخلاق اسلامی سپاه توجه شود تا سپاه از هر جهت مظهر کامل سرباز اسلام باشد. توفیق و تأیید جنابعالی را در ارشاد و هدایت سپاه، که بیش از هر چیز مورد نظر است، از خداوند متعال خواستار است. و السلام. 25/ 6/ 58

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 548)

ـ سخنرانی در جمع جمعیت شیر و خورشید؛ انجام وظایف اسلامی و انسانی (1358)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

ما باید همان طوری که ملاحظه کردید که با کمک همه قشرهای ملت این پیروزی معجزه‏آسا را به دست آوردیم، کمک همگی بود که توانست یک همچو اعجازی را بکند و توجه به مبادی، حالا هم که باز بین راه هستیم و احتیاج داریم به اینکه از قدرتهایی که هست استفاده کنیم، باید گمان نکنیم که مطلب گذشته است. اینها که استفاده از این مملکت می‏کردند و چشم طمعشان باز از اینجا نبریده است، اینها در صددند که کارشکنیهایی بکنند و هر چه بتوانند نگذارند یک مملکت آرامی، یک مملکتی که خودش، خودش را اداره کند و خودکفا باشد، نگذارند که چنین چیزی پیش بیاید، و لهذا این توطئه‏ها را که می‏بینید پیش می‏آورند، کردستان را به آن صورت درست کردند و محتمل است که باز هم جاهای دیگر را. و ما باید با توجه به این معنا که ما بین راه هستیم و باز گرفتاری داریم، همه‏مان کمک کنیم. معنی کمک این نیست که شمایی که مأمور شیر و خورشید سرخ‏[1] هستید یک کار دیگر انجام بدهید؛ معنی‏اش این است که آن کاری که به دست شماست خوب انجام بدهید.

در حکومت غیر اسلامی و طاغوتی، وجدان شما خیلی همراه نبود که اطاعت از آنها بکنید، اگر هم اطاعت شده، اطاعتی بوده است که اطاعت الزامی بوده لکن حالا که متبدل شده است و یک حکومت اسلامی و ملی است که از خودتان است، دیگر یک چیزی نیست که تحمیلی باشد و یک دستگاهی نیست که دستگاه ظلم و جور و این طور چیزها باشد، باید یک وظیفه اسلامی- وجدانی را ما احساس بکنیم که با آن وظیفه اسلامی و با آن وظیفه انسانی کارها را خوب انجام بدهیم.

و من دلخوشم به اینکه یک همچو تحولی در ایران، در همه قشرها، شده است. الآن در همین قضیه جهاد سازندگی، خوب انسان می‏بیند که از همه جا اشخاصی که هم تحصیلکرده‏اند، خصوصاً خانمها، اینها- همین امروز هم در یک مصاحبه‏ای که بود من گوش کردم- دیدم که می‏گوید که ما از اول آفتاب می‏رویم سراغ کار تا غروب. این یک مسئله‏ای است که یک تحولی است پیدا شده است، یعنی همه با اشتیاق و احساس اینکه باید برای مردم کار بکنیم مشغولند و مسلّماً در شما هم همین معنا هست. شکی نیست که حالا دیگر با اینکه یک الزامی و- یک، عرض کنم- یک اجباری، اینها نیست، خودتان داوطلبید و مشکلاتی اگر هست، خودتان مشکلات را رفع می‏کنید. بنا بر این آن چیزی که مایه دلخوشی ماست این است که این تحول اسلامی که با دست خدا پیدا شده است و کسی نمی‏توانست یک همچو تحولی ایجاد کند، خصوصاً تحولات روحی که از امریکا یک عده‏ای جوان چند روز، چند وقت پیش از این آمدند که ما آمدیم برای همین جهاد سازندگی و برویم به دهات. من به آنها گفتم که خوب، من می‏دانم که شماها اهل اینکه بتوانید با یک قدرتی درو بکنید یا بنّایی بکنید یا همچو چیزی را، همچو قدرتی ندارید؛ لکن متوجه باشید که کار شما چه کار ارزنده‏ای است. شما وقتی که از امریکا آمدید و رفتید در روستای فلان، و مردم دیدند که یک دسته از جوانهای تحصیلکرده امریکا که شاید بعضی‏شان هم مهندس و بعضی‏شان دکتر باشند آمده‏اند درو می‏خواهند بکنند، این یک روحیه بزرگی به مردم اعطا می‏کند که آن رعیتی که امروز یک جریب‏[2] را مثلًا درو می‏کرده فردا دو جریب را درو می‏کند، این قدرت می‏خواهد.

خیال نکنید که ما کارمان کم است، نه، کار شما از حیث معنویت خیلی زیاد است. وقتی این رعیتها که تا حالا هر چه دیده بودند هِی یک سربازی برود یا یک ژاندارمی برود و اذیت کند، همین را دیده بودند، یا اخاذی کند، حالا ببینند که یک دکتری، یک مهندسی، یک محصلی می‏رود، چه از مرکز اینجا، چه از خارج، می‏رود و به اینها کمک می‏کند، اینها تا کنون به چشمشان نخورده بود که یک دسته از خانمهایی که در شهرستان زندگی کرده‏اند، بروند توی این جمعیتهایی که دارند درو می‏کنند همراه آنان درو بکنند، همچو چیزی به چشمشان نخورده بود، به خیالشان نمی‏آمد، حالا وقتی که می‏بینند یک همچو حس انسانی پیدا شده است و این در سایه اسلام پیدا شده و قدرتهای ظاهری نمی‏تواند یک همچو تحولی را بدهد، تحول اسلامی و انسانی است، این آنها را همچو دلخوش می‏کند، که کارهاشان و قدرتشان را چند مقابل می‏کند. بنا بر این یک تحول انسانی و تحول روحی حاصل شده است که این موجب طُمأنینه انسان است؛ موجب اطمینان است. و من امیدوارم که این محفوظ بماند و ملت ما همین طور که حالا زنده هستند زنده بمانند و این مملکت را با این زندگی، با این هوشیاری، مملکت را به پیش ببرند؛ به طوری که افرادْ خودشان دیگر راه خودشان را پیدا کرده باشند که با فقدان اشخاص، هیچ خللی وارد نشود.

خداوند ان شاء اللَّه شما را حفظ کند؛ مؤید، منصور؛ و مشکلات را رفع کند. البته مشکلاتی در دولت هست، مشکلاتی هست الآن زیاد و اینها باید با همت همه رفع بشود و من امیدوارم که ان شاء اللَّه رفع بشود.» (صحیفه امام، ج‏9، ص: 549 ـ 551)

ـ اجازه نامه به آقای احمد مولایی؛ استقلال آستان مقدس قم از سایر نهادها (1359)

[بسمه تعالی. محضر مقدس رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی‏

چنانچه خاطر مبارک مستحضر است آستانه مقدسه فاطمه معصومه- سلام اللَّه علیها- در رژیم سابق تحت نظر اوقاف اداره می‏شده و سالهاست به همین منوال بوده؛ ولی اکنون در دوران جمهوری اسلامی با توجه به اینکه شهر مذهبی قم مرکز تشیع و حوزه عظیم علمیه می‏باشد و این حوزه مقدسه روز به روز رو به توسعه است، فعالیت خود را به صورت مستقل از سازمان اوقاف و سایر ارگانهای اداری دنبال نموده تا بهتر از قبل بتواند به وظایف مهم خود عمل کند و این امر مستلزم امر مبارک و اظهار نظر آن حضرت می‏باشد. خادم آستانه مقدسه قم- احمد مولایی 29/ 5/ 1359 هجری شمسی‏].

بسمه تعالی‏

آستانه مقدس قم و موقوفات مربوط به آن از اوقاف جداست و مستقلًا تحت نظر فقیه باید اداره شود. روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏13، ص: 219)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور زئیر؛ تسلیت شهادت آقایان رجایی و باهنر (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب آقای موبوتو سه سه سکو، رئیس جمهور کشور زئیر

پیام تسلیت شما را در مورد شهادت رئیس جمهور محبوب و نخست وزیر عزیز کشورمان دریافت داشتم. از اظهار محبت و همدردی شما متشکرم. و از خدای تعالی علوّ درجه شهیدان و رسوایی توطئه گران را مسألت دارم؛ و امیدوارم این جنایات هولناک که به دست مزدوران امریکا صورت می‏گیرد، مظلومیت ما را در برابر این غول خون‏آشام برای جهانیان آشکار سازد، و ما را از دفاع و پاسخگویی به تبلیغات دروغین و واهی که در سطح وسیعی علیه ما می‏کنند، بی‏نیاز سازد. 25 شهریور ماه 1360

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 235)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور کره جنوبی؛ تسلیت شهادت آقایان رجایی و باهنر (1360)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای چون دوهوان، رئیس جمهور کره‏

پیام تسلیت شما را در مورد شهادت جانگداز رئیس جمهور محبوب و نخست وزیر عزیز کشورمان دریافت نمودم. از اظهار محبت و همدردی شما متشکرم. و علوّ درجه برای شهیدان و رسوایی توطئه گران را از خدای تعالی مسألت دارم. 25 شهریور 60

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏15، ص: 236)

ـ پیام تشکر به نایب رئیس دولت دوبی؛ تبریک عید سعید قربان (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

جناب آقای رشید بن سعید، نایب رئیس دولت و رئیس مجلس الوزرای کشور دوبی‏

تلگراف تبریک آن جناب به مناسبت حلول عید سعید قربان واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت مسلمان کشورتان تبریک گفته، سعادت و عظمت ملل اسلامی را از خدای تعالی مسألت دارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

8 ذی الحجة الحرام 1403 // روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 113)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور اندونزی؛ تبریک عید سعید قربان (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای سوهارتو، رئیس جمهور کشور اندونزی‏

پیام تبریک آن حضرت به مناسبت حلول عید سعید قربان واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت برادر و مسلمان کشورتان تبریک گفته، سعادت و سربلندی ملل اسلامی و نابودی دشمنان اسلام را از خدای تعالی خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه. 8 ذی حجه الحرام 1403

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 114)

ـ حکم عفو و تخفیف مجازات جمعی از زندانیان به رئیس دیوان عالی کشور (1362)

[بسمه تعالی‏

محضر مبارک حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران- مدّ ظلّه العالی.

احتراماً به پیوست صورت اسامی هفتاد (70) نفر از محکومین دادگستری که حَسَب نظر کمیسیون عفو و بخشودگی، به مناسبت عید سعید قربان مشمول عفو و یا تخفیف در مجازات شده‏اند، جهت تصویب تقدیم می‏گردد. سید عبد الکریم موسوی اردبیلی‏].

بسمه تعالی‏

موافقت می‏شود.[3] روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 115)

ـ پیام تشکر به امیر دولت قطر؛ تبریک عید سعید قربان (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای خلیفه بن حمد آل ثانی، امیر دولت قطر

تلگراف تبریک آن حضرت به مناسبت فرا رسیدن عید سعید اضحی واصل و موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید سعید اسلامی را به جنابعالی و ملت برادر و مسلمان کشورتان تبریک گفته، سعادت و عظمت همه ملل اسلامی را از خدای تعالی خواستارم.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه. به تاریخ 8 ذی حجة الحرام 1403

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 116)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید قربان (1362)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای مأمون عبد القیوم، رئیس جمهور کشور مالدیو

تلگراف تبریک آن حضرت به مناسبت حلول عید سعید اضحی موجب تشکر گردید. متقابلًا این عید بزرگ اسلامی را به جنابعالی و ملت مسلمان کشورتان تبریک گفته، سعادت عموم ملل اسلامی و نابودی دشمنان اسلام را از خدای تعالی مسألت دارم.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه. 8 ذی حجة الحرام 1403

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 117)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور الجزایر؛ تبریک عید سعید قربان (1366)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای شاذلی بن جدید، رئیس جمهوری کشور الجزایر

کارت تبریک آن جناب به مناسبت عید سعید قربان واصل و موجب تشکر گردید.

البته ما در سالی که گذشت به خاطر کشتار بی‏رحمانه و فجیعی که در حرم امن الهی به وسیله مزدوران امریکای جهانخوار یعنی آل سعود به وقوع پیوست و صدها زائر بیگناه را به جرم اظهار برائت از مشرکان و دشمنان به خاک و خون کشیدند، عیدی نداشتیم و به جای آن در اندوه این بی‏حرمتی و جنایتی که در کنار خانه کعبه به دست دشمنان اسلام واقع شد عزادار و ماتمزده بودیم. از خدای تعالی نجات اماکن مقدسه مسلمین را از سلطه آل سعود غاصب مسألت دارم. و السلام علیکم. 22 محرم 1408

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 385)

ـ پیام تشکر به رئیس جمهور مالدیو؛ تبریک عید سعید قربان (1366)

«بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

حضرت آقای مأمون عبد القیوم، رئیس جمهور کشور مالدیو

پیام تبریک آن جناب به مناسبت عید سعید قربان واصل و موجب تشکر گردید. البته ما و ملتهای اسلامی در سال گذشته به خاطر جنایت فجیعی که به دست آل سعود و به دستور امریکای جنایتکار در حرم امن الهی به وقوع پیوست عیدی نداشتیم، و در سوگ زائران عزیزی که در کنار خانه کعبه به جرم فریاد برائت از مشرکان و دشمنان اسلام به خاک و خون کشیده شدند عزادار بودیم. امید است این فاجعه هولناک ماهیت پلید غاصبان اماکن مقدسه اسلامی را برای جهانیان و بخصوص ملل اسلامی آشکار سازد. و السلام علیکم. 22 محرّم 1408

روح اللَّه الموسوی الخمینی.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 386)



[1] - نام جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران پس از پیروزی انقلاب به« جمعیت هلال احمر» تغییر یافت.

[2] - واحد سطح اراضی کشاورزی در گذشته، هر جریب معادل 625 متر مربع است.

[3] - به استناد وظایف و اختیارات رهبری، مندرج در اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)