کد مطلب: 3444 | تاریخ مطلب: 09/10/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: نهم دی

امروز با امام: نهم دی

ـ اجازه نامه به آذربایجانی های مقیم مرکز (1342)

ـ نامۀ تشکر امام خمینی (1344)

ـ نامه به آیت‏اللَّه سید شهاب الدین مرعشی نجفی جهت تشکر (1357)

ـ امام خمینی و تشکیل دولت بختیار (1357)

ـ پیام امام خمینی به مصدومین و معلولین انقلاب اسلامی (1358)

ـ سخنرانی در جمع دانشجویان در آستانۀ اولین انتخابات ریاست جمهوری (1358)

ـ سخنرانی در جمع کارکنان نیروی هوایی در قم (1358)

ـ حکم انتصاب آقای سید جعفر کریمی به ریاست محکمه قضات (1361)

ـ تأییدیه حساب جاری شماره 500 بانک صادرات و حق برداشت وجوه شرعی سپرده به نام امام خمینی در بانک صادرات (1361)

ـ حکم به آقای خامنه‏ای؛ بررسی مجدد لایحه تعزیرات توسط شورای نگهبان (1362)

ـ نامه تشکر به احمد مولایی، تولیت آستان حضرت معصومه «س»؛ (کمک به طرح آبرسانی قم (1365)

امروز با امام: نهم دی


ـ اجازه نامه به آذربایجانی‌های مقیم مرکز (1342)

امام خمینی در زمستان سرد و سخت سال 1342 در پاسخ به درخواست جمعی از اهالی آذربایجان مقیم تهران که قصد کمک و خدمات رسانی به قشر مستضعف و نیازمند آن دیار را داشتند، اجازه داد برای کمک و رفع نیازهای مستمندان از سهم مبارک امام(ع) استفاده نمایند.

نامۀ درخواست

[تعاونوا علی البر و التقوی- محضر مبارک حضرت آیت اللَّه العظمی آقای حاج آقا روح اللَّه خمینی- مدّ ظله العالی ... به طوری که خاطر شریف مستحضر است سرمای شدید و بی‏سابقه امسال که مصادف با ماه مبارک رمضان نیز شده، لزوم کمک به مستمندان را بیشتر کرده است؛ لذا عده‏ای از محترمین تجار و اصناف تبریز از محضر مبارک تقاضا می‏کنند که اجازه بفرمایید از سهم مبارک امام- علیه السلام- به فقرا و مستمندان کمکهای نقدی و جنسی و لوازم سوخت بنمایند.- ادام اللَّه ظلکم علی رءوس المسلمین. آذربایجانیهای مقیم مرکز. 28 شعبان 83]

پاسخ امام خمینی:

«حال مستمندان در این سرمای سخت موجب نگرانی شدید این جانب است؛ مع الاسف مستقیماً نمی‏توانم به آنها کمک مؤثری بنمایم. البته وظیفه مسلمین ثروتمند و آقایان تجار و اصناف محترم است که با کمکهای دسته جمعی نگذارند برادران ایمانی به سختی بگذرانند یا خدای نخواسته صدمه به آنها وارد شود و در صورتی که از وجوه خیریه و زَکَوات رفع احتیاج مستمندان نمی‏شود، مجازند برای تهیه زغال و سایر ضروریات آنها از محل سهم مبارک امام- علیه السلام- صرف نمایند. البته مصرف سهم مبارک باید در تحت نظر هیأتی از معتمدین محل باشد. از خداوند تعالی آسایش فقرا و برکت اهل خیر را خواستارم.» (صحیفه امام، ج‏1، ص: 256)

 ـ نامۀ تشکر امام خمینی (1344)

«بسمه تعالی‏

به عرض عالی می‏رساند، مرقوم محترم که از قم مرقوم شده بود و حاکی از سلامت مزاج شریف و حاوی تفقد از حقیر بود، موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت جنابعالی را از خداوند تعالی خواستار است. مردد بودم که در قم مشرف هستید یا تشریف بردید سمنان از این جهت تأخیری در جواب رخ داد تا آنکه آقای صانعی آمدند و گفتند تشریف بردید. از خداوند تعالی خواهانم که همه ما را موفق به خدمت به اسلام و مسلمین بفرماید و در تحت قبه مطهره مولی الموالی- علیه الصلوة و السلام- جبران قصور و تقصیر ما سبق این حقیر را بفرماید. از جنابعالی در این ایام و لیالی متبرکه رجای دعای خیر برای حسن عاقبت دارم. والسلام علیکم.» (صحیفه امام، ج‏21، ص: 556)

ـ نامه به آیت‏اللَّه سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی جهت تشکر (1357)

«بسمه تعالی‏

به عرض عالی می‏رساند، مرقوم شریف که حاکی از سلامت وجود محترم و حاوی تفقد از اینجانب بود موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت جنابعالی را از خداوند تعالی خواستار است. از جنابعالی امید دعای خیر دارم. والسلام علیکم و رحمةاللَّه‏» (صحیفه امام، ج‏21، ص: 639)

ـ امام خمینی و تشکیل دولت بختیار (1357)

عدم توافق دکتر سنجابی و دکتر صدیقی با شاه، او را برآن داشت که برای تشکیل دولت ائتلافی از شاپور بختیار دعوت به همکاری کند. در نهم دی ماه او به عنوان آخرین شانس برای بقای نظام سلطنتی، به نخست وزیری معرفی گردید. این اقدام شاه با توافق آمریکایی ها صورت گرفت. تلاش های آمریکایی ها در جلب موافقت امام در حمایت از دولت بختیار، نشان داد که آمریکا تا چه حد به بختیار امید بسته بود. اما حضرت امام در سخنرانی ها، پیام ها و مصاحبه های مختلف مخالفت خود را دولت بختیار اعلام و سازش با آن را مردود دانست. از جمله در 15 دی، در مصاحبه با تلویزیون سی.بی.اس آمریکا که از امام سؤال کرد آیا شما دولت بختیار را به رسمیت می شناسید؟ امام پاسخ دادند:

«ما با بودن رژیم سلطنتی، هیچ دولتی را به رسمیت نخواهیم شناخت.» (صحیفه امام، ج 5، ص 343)

 ـ پیام امام خمینی به مصدومین و معلولین انقلاب اسلامی (1358)

«سلام بر عزیزان ما که در راه عزت اسلام و عظمت کشور اسلامی بپاخاستید و در راه دفاع از میهن، معلول و مجروح شُدید؛ و برای خودتان مایه افتخار و برای ملت بزرگتان، هم مایه تأسف و تأثر و هم سربلندی شُدید. درود بر شما معلولان و مصدومان که اعضا و سلامت خود را در راه اعتلای قرآن کریم از دست دادید. ملت شریف و اسلام بزرگ هیچ گاه شما عزیزان را از یاد نمی‏برد. ننگ بر رژیم خائن پهلوی و جنایتکاران بین المللی که با دست جنایتکار خود، ملت ما را به سوگ عزیزان خود نشاندند؛ و برای خود نفرین ابدی به جا گذاشتند. ای کاش اعضای سازمان ملل و شورای امنیت حاضر بودند و شما معلولین عزیز را می‏دیدند و آثار جرم دولت امریکا و دست نشاندگان آن را می‏دیدند، سپس حکم صادر می‏کردند. کاش کاخ‏نشینان، حال دردمندان ما را مشاهده می‏کردند تا به جنایات دولت جبار امریکا دامن‏نزنند، و برای سازمانهای بین المللی و شورای امنیت ننگ و نفرین به بار نیاورند. درود بر خواهران و برادران مصدوم و معلول که شجاعانه در راه حق و پیروزی، قیام و فداکاری کردند و ملت را در جهان سرفراز کردند. این جانب تقدیر و تشکر و دعای خالصانه‏ام را به شما عزیزان اهدا می‏کنم؛ و از خداوند متعال سلامت و سعادت و بهبودی شما فرزندان اسلام را خواهانم.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 483)

 ـ سخنرانی در جمع دانشجویان در آستانۀ اولین انتخابات ریاست جمهوری (1358)

امام خمینی در این سخنرانی بیشتر به ملاک‌های ریاست جمهوری اشاره کرده و فرمود:

«شما جوان‌ها و همه قشرهای ملت باید با بیداری به پیش بروید. وقتی بناست که سرنوشت یک ملتی به دست خودش باشد که بحمداللَّه به اینجا رسیدید و امروز کسی به شما تحمیل نمی‏کند چیزی را و شما آزادید در اینکه سرنوشت خودتان را تعیین کنید، در این مرحله هم من امیدوارم که با روشن‏بینی، با تفکر، با مآل‏اندیشی این مراحل را طی کنید...

برای ریاست جمهوری شما توجه کنید و کسی که از همه متعهدتر به اسلام، سوابقْ سوابقِ خوب، پیوسته به هیچ طرفی نه شرقی باشد، نه غربی باشد، نه غربزده باشد، نه شرق‏زده باشد، مسلمان باشد، پیرو احکام اسلام باشد، ملی باشد، دلسوز به ملت باشد، خدمتگزار به ملت باشد، سوابقش خوب باشد، در رژیم سابق هیچگاه وارد نشده باشد و با اجانب پیوند نداشته باشد، از خودتان باشد و برای خودتان. اختیار دست شماست.

من بنا ندارم که کسی را تعیین کنم. ما همین اوصاف رئیس جمهور را و اوصاف وکلایی که بعد می‏خواهید ان شاءاللَّه تعیین کنید باید بگوییم و شما خودتان انتخاب کنید.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 484)

 ـ سخنرانی در جمع کارکنان نیروی هوایی در قم (1358)

امام خمینی در دومین سخنرانی امروز که در جمع اعضای نیروی هوایی انجام گرفت، به شرایط خدمت به اسلام اشاره کردند:

«در این موقع... ملت ما چه بکند که در مقابل این سیل توطئه‏های خارجی- داخلی بتواند آسیب ناپذیر باشد. هر جمعیتی هر چه زیاد باشند، هر مقدار جمعیتشان زیاد باشد اگر چنانچه واحد، واحد باشند، دسته، دسته باشند، اینها آسیب پذیرند، از باطن خودشان هم آسیب می‏بینند... اما مادامی که یکی یکی هستند کار از آنها نمی‏آید.

افراد انسان مثل قطرات باران می‏ماند که اگر مادامی که یکی یکی هستند، هر که برای خودش یک فکری می‏کند. هر کسی برای خودش یک راهی دارد...

(صحیفه امام، ج‏11، ص: 486ـ 495)

ـ حکم انتصاب آقای سید جعفر کریمی به ریاست محکمه قضات (1361)

[محضر مقدس رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی- مد ظله العالی‏

به عرض عالی می‏رساند؛ حسب الامر آن حضرت نسبت به تشکیل محکمه قضات و دادستانهای دادگاهها و دادسراهای انقلاب، ستاد پیگیری اجرای فرمان‏[1]، مبادرت به تشکیل محکمه فوق نموده و درخواست می‏شود فردی را که مورد اعتماد و وثوق مقام معظم رهبری است جهت ریاست این محکمه منصوب فرمایید.

سید عبد الکریم موسوی اردبیلی- میر حسین موسوی.].

بسمه تعالی‏

جناب حجت الاسلام آقای آقا سید جعفر کریمی- دامت افاضاته- را برای ریاست محکمه مرقوم، منصوب نمودم. ان شاء اللَّه تعالی ایشان با قاطعیت و دقت و ضوابط شرعی موفق به انجام این خدمت بزرگ برای اسلام و مسلمین باشند و جز رضای خالق متعال به چیز دیگر فکر نکنند.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 199)

ـ تأییدیه حساب جاری شماره 500 بانک صادرات و حق برداشت وجوه شرعی سپرده به نام امام خمینی در بانک صادرات (1361)

مخاطب: ریاست بانک صادرات شعبه جماران‏

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏، ریاست محترم بانک صادرات- شعبه جماران‏

بدین وسیله اعلام می‏داریم که تمامی وجوهی که به حساب جاری شماره 500 آن شعبه به نام این جانبان سید هاشم رسولی- حسن صانعی- محمد حسن رحیمیان واریز می‏شود، اعم از وجوه نقدی، چکهای بانکی و تضمین شده، چکهای عادی، سفته‏ها و حوالجات و غیره همگی از وجوه شرعیه بوده و مربوط است به مرجع معظم تقلید شیعیان، رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت آیت اللَّه العظمی امام آقای حاج سید روح اللَّه مصطفوی خمینی- مدّ ظله العالی- و اگر خدای ناکرده برای حضرت ایشان اتفاقی رخ داد پس از ایشان متعلق است به حضرت آیت اللَّه آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری- دامت افاضاته- و شخص امام بر تذکر این نکته تأکید فرمودند که دیناری از این وجوه مربوط به شخص ایشان نیست و به ورثه معظم له به ارث نمی‏رسد و به همین ترتیب دیناری از وجوه مزبور به شخص ما و یا به ورثه این جانبان تعلق ندارد. خواهشمند است مراتب را به مراجع ذی صلاح و مسئولین سطح بالای بانک صادرات رسانده و در صورتی که این نامه نیازمند به طی مراحل قانونی و اداری است هر چه زودتر در جهت قطعیت یافتن و رسمی شدن آن اقدام شود و در صورت عدم نیاز به طی مراحل قانونی عین این نامه را در بانک صادرات نگهداری نمایند.- چهاردهم ربیع الاول 1403/ نهم دی 1361 هجری شمسی‏][2] بسمه تعالی‏

مراتب مرقوم مورد تأیید این جانب و صحیح است.» (صحیفه امام، ج‏17، ص: 200)

ـ حکم به آقای خامنه‏ای؛ بررسی مجدد لایحه تعزیرات توسط شورای نگهبان (1362)

[بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏. محضر مبارک رهبر عزیز انقلاب حضرت مستطاب آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مدّ ظله العالی- لایحه تعزیرات که بعنوان «عدم اعلام مخالفت از سوی شورای نگهبان» ممضی‏[3] محسوب گشته و به قوّه مجریه ابلاغ شده بود اکنون از جهت احتمال مخالفت برخی از مواد آن با شرع مقدس، مورد سؤال است. نظر به اینکه شمول اصل نود و چهارم قانون اساسی نسبت به این لایحه در وضع کنونی کاملًا روشن نیست در صورتی که حضرت مستطاب عالی به شورای نگهبان دستور فرمایید که ظرف یک هفته لایحه مزبور را از جهت احتمال فوق بررسی کرده، نتیجه را برای اقدام لازم ابلاغ کنند، هر گونه شبهه‏ای در انطباق عملکرد دستگاهها با قانون اساسی منتفی خواهد شد. مستدعی است نظر شریف را ابلاغ فرمایید.

سید علی خامنه‏ای، رئیس جمهوری اسلامی ایران- 8/ 10/ 62].

بسمه تعالی‏

جنابعالی به حضرات آقایان اعضای شورای محترم نگهبان ابلاغ نمایید، ظرف یک هفته الی ده روز رسیدگی نموده و به مجلس ابلاغ نمایند.» (صحیفه امام، ج‏18، ص: 272)

ـ نامه تشکر به احمد مولایی، تولیت آستان حضرت معصومه «س»؛ (کمک به طرح آبرسانی قم (1365)

[آقای احمد مولایی، تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) در شهر قم، طی نامه‏ای به تاریخ 6/ 9/ 1365 به محضر امام خمینی، گزارشی از میزان کمکهای آن آستانه به امر احداث سد 15 خرداد که حسب الامر امام خمینی تحویل سرپرست بنیاد 15 خرداد شده است را تقدیم نموده است. امام خمینی در ذیل گزارش مزبور چنین مرقوم فرموده‏اند:].

بسمه تعالی‏

کمکی که از آستان مقدسه حضرت معصومه- سلام اللَّه علیها- به این امر حیاتی برای قم نمودید، موجب تشکر و قدردانی است. ان شاء اللَّه تعالی موفق باشید.» (صحیفه امام، ج‏20، ص: 179)



[1] - فرمان« هشت ماده‏ای» درباره اسلامی شدن قوانین کشور و رعایت حقوق مردم که به تاریخ 24 آذر 1361 صادر گردید.

[2] - در تاریخ 1/ 6/ 1362 ه. ش، اصلاحیه‏ای توأم با تأیید امام خمینی در رابطه با موضوع این نامه به بانک صادرات شعبه جماران ارسال گردید که در سیر تاریخی مجموعه اسناد مندرج در همین اثر درج شده است

[3] - تأیید شده، امضا شده

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)