کد مطلب: 3364 | تاریخ مطلب: 01/09/1399
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

امروز با امام: اول آذر

امروز با امام: اول آذر

ـ پیام معروف «خون بر شمشیر پیروز است» (1357)

ـ جلوگیری ساواک از ادامه پرداخت شهریه امام خمینی (1346)

ـ پیام تاریخی امام خمینی با فرارسیدن ماه محرم (1357)

ـ تقریظ امام خمینی بر قانون اساسی مصوب مجلس خبرگان قانون اساسی (1358)

ـ سخنرانی در جمع افسران ارتش پاکستان (1358)

ـ پیام معروف «خون بر شمشیر پیروز است» (1357)

ماه محرم سال 1357ش. موتور محرکه و شتاب‌دهندۀ انقلاب شد. انقلاب گام‌به‌گام به پیروزی نزدیک‌تر شده و رو به جلو رفت. باتوجه به این‌که محرم روحانیون به تبلیغ رفته و همۀ مساجد و اماکن مذهبی فعال و در اختیار روحانیون قرار داشت، همین مجالس به کانون‌های مبارزه و تظاهرات تبدیل شد. حضرت امام هم در آستانۀ این ماه بیانیه معروف «خون بر شمشیر پیروز است» (اول آذر 1357) صادر کرده و فرمود:

«اکنون که ماه محرم، چون شمشیر الهی در دست سربازان اسلام و... است، باید حدّ اعلای استفاده از آن را بکنید و با...» (صحیفه امام، ج5، ص76)

ـ جلوگیری ساواک از ادامه پرداخت شهریه امام خمینی (1346)

پس از تبعید امام خمینی، ساواک چندین بار از پرداخت شهریۀ امام خمینی جلوگیری کرد. تا این‌که با ادامۀ پرداخت شهریه توسط مقسمین ایشان، وکیل حضرت امام، حجت الاسلام و المسلمین علی‌اکبر اسلامی نیز در اول آذر 46 تبعید شد و پرداخت شهریه کاملاً قطع شد. همچنین فروش رساله عملیه ایشان که از سال 44 ممنوع شده بود، مجدداً با فشار بیشتر پیگیری و جمع­آوری گردید. و مقلدین ایشان نیز از سفر به حج منع شدند.

ـ پیام تاریخی امام خمینی با فرارسیدن ماه محرم (1357)

حضرت امام در آستانه ماه محرم ماه سال 1399 ق، (اول آذر 57 ش)، ضربه نهایی را بر پیکر در حال فروپاشی رژیم پهلوی وارد کرد. با پیامی حلول ماه محرم را سرآغاز پیروزی جنود ابلیس و محو کلمه باطل شمرده و عموم ملت ایران را به قیام یکپارچه در برابر شاه دعوت کرد. در بخشی از پیام خطاب به علما و وعاظ فرمود:

«با حلول ماه محرّم، ماه حماسه و شجاعت و فداکاری آغاز شد؛ ماهی که خون بر شمشیر پیروز شد... دولت نظامی، دولت یاغی و برخلاف قانون و شرع است، و بر عموم است که با آن مخالفت کنند، و از اعانت به آن احتراز نمایند، و از دادن مالیات و آنچه به این دستگاه ظلم و طغیان کمک می‏کند سرپیچی نمایند... بر اشخاص مطلع از اوضاع کشور است که لیستی از وزرای دولت یاغی و از خائنین به کشور و از صاحب منصبانی که در سراسر کشور، امر به جنایات و آدمکشیها می‏کنند، تهیه کنند تا در موقع خود، تکلیف ملت با آنان معلوم شود... اکنون که ماه محرم [است] باید حد اعلای استفاده از آن را بنمایند، و با اتکا به قدرت الهی، ریشه‏های باقیمانده این درخت ستمکاری و خیانت را قطع نمایند؛ که ماه محرّم، هر چه باشکوهتر و فشرده تر بر پا شود، و بیرقهای خونین عاشورا به علامت حلول روز انتقام مظلوم از ظالم، هر چه بیشتر افراشته شود.» (صحیفه امام، ج 5، ص 75)

ـ تقریظ امام خمینی بر قانون اساسی مصوب مجلس خبرگان قانون اساسی (1358)

با بررسی و تصویب قانون اساسی توسط مجلس خبرگان قانون اساسی، 25 آبان ماه 1358راه را برای برگزاری رفراندوم قانون اساسی هموار شد. مخالفان، با اشکال‌تراشی و اخلال‌گری، کوشش کردند، مانع ایجاد کنند. سرانجام با درایت و هدایت حضرت امام و با عشق و علاقه‌ای که مردم نسبت به انقلاب داشتند، کاری از پیش نبردند و با تقریظ حضرت امام بر قانون اساسی که «امید است امتیازات این قانون تا ظهور حضرت بقیة‌الله اعظم باقی و مورد عمل باشد.» (صحیفه امام، ج11، ص103) سپس با پیام 10 آذر ایشان، انتخابات به خوبی انجام گرفت. (صحیفه امام، ج11، ص 167)

ـ سخنرانی در جمع افسران ارتش پاکستان (1358)

جمعی از افسران کشور پاکستان پس از انجام فرائض حج، به ایران آمده و با امام خمینی دیدار کردند. حضرت امام نیز طی سخنانی بر نقش انقلاب اسلامی ایران در سرنوشت جهان اسلام تأکید کرده و فرمود:‏

«ما با همه ملت‌های مسلم برادر هستیم. و در شادی و غم آنها شریک هستیم. و امید این را داریم که آنها هم با غم‌ها و شادی‌های ما شریک باشند... مسلمین باید با هم ید واحده باشند. «هُمْ یَدٌ واحِدةٌ علی مَن سِواه». اینها باید دست واحد باشند. مجتمع باشند. یکی باشند. خودشان را از هم جدا ندانند. مرزها را اسباب جدایی قلب‌ها ندانند. مرزها جدا، قلب‌ها با هم. مسلمین دارای قدرت بسیار هستند، و دارای خزاین بسیار. چنانچه با هم مجتمع بشوند، چنانچه مسلمین با هم اتحاد پیدا کنند، با حفظ مرزهای خودشان، لکن قلب‌هایشان با هم متحد بشود.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 104)

. انتهای پیام /*
 

زمزم احکام، ربا و اقسام آن

حرمت ربا با آیات قرآن و سنت رسول خدا (ص) و احادیث اهل بیت علیهم السلام و اجماع فقها ثابت گشته و از گناهان بزرگ محسوب می شود ،
ربا یا ربای معاملی است و یا ربای قرضی و ربا در معامله عبارت است از مبادله دو کالای مثل هم با دریافت اضافی.

ماه محرم و صفر

محرّم و صفر، که ماه‏‎ ‎‏برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه‏‎ ‎‏داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ‏‎ ‎‏زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و‏‎ ‎‏روضه خوانی.(صحیفه امام، ج 15، ص 331)