برنامه ریزی آموزشی برای تأسیس رشته «فقه و اصول با گرایش مبانی حضرت امام خمینی(س)»

با توجه به اندیشه بالنده فقهی این فقیه بزرگ و رهبر آگاه به زمان و نیازهای آن، شایسته بلکه لازم است اندیشه و افکار پاسخ گو و بالنده ایشان به نیازهای نو به نوی جامعه، هرچه نظام ­مندتر در برنامه­ ریزی­های آموزشی و پژوهشی حوزه های علمیه مورد بحث و بررسی محققان و عموم طلاب و دانش ­پژوهان قرار گیرد.

کد : 4934 | تاریخ : 17 تیر 1402

امام خمینی(س) جدای از شخصیت ممتاز در عرصه سیاست و اجتماع و نیز جدای از شخصیت فلسفی و عرفانی؛ فقیهی اصولی و مرجعی جهانی بوده است. ایشان ده‌ها سال در حوزه علمیه قم و نجف به تدریس دروس عالی اجتهادی اشتغال داشته و حلقه‌های درسی پرتعداد و پررونقی داشته و صدها مجتهد و ده‌ها فقیه برجسته طی سالیان متمادی از دروس فقهی و اصولی ایشان بهره‌ها بردند.

 ایشان علاوه بر تدریس، دهها جلد کتاب مهم در موضوع فقه و اصول نوشته که مورد توجه محققین می­‌باشد.

با توجه به اندیشه بالنده فقهی این فقیه بزرگ و رهبر آگاه به زمان و نیازهای آن، شایسته بلکه لازم است اندیشه و افکار پاسخ‌گو و بالنده ایشان به نیازهای نو به نوی جامعه، هرچه نظام ­مندتر در برنامه ریزی‌های آموزشی و پژوهشی حوزه‌های علمیه مورد بحث و بررسی محققان و عموم طلاب و دانش ­پژوهان قرار گیرد.

با پیگیری‌های مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و مستند به مصوبه شورای عالی سیاستگذاری حوزه‌‌های علمیه مبنی بر دائر کردن رشته «فقه و اصول با گرایش مبانی امام خمینی» برای مقطع سطح چهار حوزه، طی جلسات متعددی در ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر 1402 در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)ـ قم و با حضور کارشناسان آموزشی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم، محورهای اصلی تأسیس و راه‌‌اندازی چنین رشته‌ای تصویب شد. در این جلسات علاوه بر تعیین و تصویب ضرورت و اهداف راه‌اندازی چنین رشته ای در حوزه علمیه و تربیت فضلاء متخصص در اندیشه فقهی ـ اصولی امام خمینی؛ طول مدت این مقطع تحصیلی و عناوین و سرفصل‌های درسی مربوطه به تصویب کارشناسان معرفی شده از سوی حوزه و مؤسسه رسید تا طلاب مستعد و علاقمند با گذراندن این دوره تحصیلی و با انجام پژوهش‌های مربوطه در طی این دوره، اشراف و اطلاع لازم را نسبت به آثار و آراء و اندیشه فقهی ـ اصولی امام خمینی پیدا کنند.

انتهای پیام /*